Zemlja

a90fe9470dda14285986fa7956bc594c.jpg

Još ću malo da dremnem...do boljih vremena. :)

Poslednja izmena:
Kako možemo znati i tvrditi da ljubav postoji samo
između dva bića..a sve ostalo je puki instinkt i potreba
za produženjem vrste.Tvrdim da ljubav postoji u svemu
što živi..bez obzira da li se kreće ili je vezano za Zemlju
Pogled na ova dva stabla u ljubavnom zanosu,dočaraće
nam ljubav do kraja života..bezuslovnu i nesebičnu..
d9f8b623396449b54f5e8bf3998ca5e0.jpg

Zaljubljeno oko u svemu vidi ljubav.
Na platou Urala, zagrljaj okamenjenih džinova, kao spomenik ljubavi za sva vremena, bdi.

Egfdga7G_2o.jpg

Iz molekularnog klinča H2O, rođen je čitav živi svet, iz ljubavi, s ljubavlju.
Belančevina, tako krhka, zaljubljiva, smrtna, kruži iz oblika u oblik, u neprekidnom lancu, večna.

Toči se ljubav, život teče... sve dok je poslednje kapi vode. :)

Poslednja izmena:
Земља ће нас отрести са себе
уколико се не роде деца нове расе и културе

Pogledajte prilog 624675

Kultura se ne rađa, gradi se ili se ruši djelovanjem jedinki kolektiva.
Čekati da se rode 'kulturna djeca' je kao čekati da dobiješ na lutriji kako bi počeo da živiš kao čovjek ili pak
kao kad bi seljak čekao da neko drugi za njega donese odluku da se na njegovoj njivi posije povrće
kako bi mu njiva konačno postala plodna i donosila sjetvu. Jeste, njiva postaje plodna obradom (čak i u pustinji,
uz izvijesno ulaganje sredstava možeš stvoriti plodnu njivu) ali odluku mora da donese sam čovjek, 'vlasnik',
i onda kada mu ideja dođe tobož' 'spolja'.. Ono što mijenja čovjekov svijet u temelju, stoga, jeste njegov nivo
svjesnosti. Nivo svjesnosti određuje usmjerenje ulaganja naše moći, naših sirovina... ljubavi. Pojedinac je
osnova kolektiva. Realnost je njiva na kojoj sadimo ideje a plodove hranimo svojim odnosom, shvatanjima,
nivoom svjesnosti.

...
Svijet se mijenja iznutra. Spoljašnjost je samo odraz (predstava, projekcija) unutrašnjeg sadržaja. Stoga,
i da se rode ta djeca sa predznakom nove rase i 'kulture' to bi bila djeca koja ulaze u svijet predatora i žrtvi
i ne bi promijenila tvoj/moj svijet, ne bi silom promijenili svijet predatora/žrtvi; stvarali bi svoj svijet, za sebe.
U najboljem slučaju mi bi smo mogli biti inspirisani njihovim primjerom i poželjeti da im se pridružimo u tom
iskustvu.

Ali to se već dešava, sada i ovdje, dešavalo se to i ranije ali takvi ljudi ostaju usamljeni ili u malim grupama.
Primjer je Isus. Bez obzira što se formirala religija oko kulta njegove ličnosti, nije se promijenio odnos čovjeka
(čitaj vjernika) prema realnosti koju stvara; promijenio se procenat pripadnosti uvjerenju, a polarizacija i želja
za dominacijom nad drugim ljudima i sirovinama, kao i nad zemljom koju su naslijedili nije izčezla. Naprotiv,
religija je postala samo sredstvo kojim ista svjesnost dolazi do istog cilja kao i ranije, do iluzorne zemaljske moći.

Nikada se neće desiti da neko drugi promijeni realnost za mene, ukoliko ja ne odobrim tu realnost, ukoliko
ja ne osvijestim svoju moć izbora. O tome pišem već dugo na ovom forumu a samo nekolicina shvata kako
se ta moć koristi. No to nije razlog da poželim da drugi mijenjaju svijet za mene... Ja ga već stvaram u sebi,
za sebe. Ljudi oko mene i vide i ne vide šta je to što utiče na moju/njihovu realnost, iako im u detalje objasnim kako
se stvara. Samo nekolicina istinski poželi da investira svoje vrijeme u dalje istraživanje. Izgleda je lakše prenijeti
odgovornost za svijet koji ne voliš sa sebe na druge. To je mentalitet žrtve. Taj mentalitet teži produžetku iskustva
žrtvovanja, nemoći, i konsekventno samoeliminaciji pod izgovorom da su drugi odgovorni za to.

Probudimo se!
Ostanimo budni dok stvaramo svijet.
Budimo primjer, taj mali podstrek, inspiracija svojim bližnjima.
Toliko je dosta za promjenu.

Poslednja izmena:

Метафизика са физиологијом и контекстом одређују архетип,
Архетип одређује религију и колективну културну динамику,
Култура одређује појединце, а појединаци појединаца цивилизацију.

1576569276968.png

Да ли су ова пластична деца тек производ пропале комодификоване цивилизације
или
ће тек они произвести нову религију, културу и расу ???

1576791597278.png

White-Eyes

In winter
all the singing is in
the tops of the trees
where the wind-bird

with its white eyes
shoves and pushes
among the branches.
Like any of us

he wants to go to sleep,
but he's restless—
he has an idea,
and slowly it unfolds

from under his beating wings
as long as he stays awake.
But his big, round music, after all,
is too breathy to last.

So, it's over.
In the pine-crown
he makes his nest,
he's done all he can.

I don't know the name of this bird,
I only imagine his glittering beak
tucked in a white wing
while the clouds—

which he has summoned
from the north—
which he has taught
to be mild, and silent—

thicken, and begin to fall
into the world below
like stars, or the feathers
of some unimaginable bird

that loves us,
that is asleep now, and silent—
that has turned itself
into snow.

By Mary Oliver

Provesti život mirno, ušuškan u svom gnezdu, uljuljkan nečujnom kosmičkom muzikom,
s glavom zaronjenom pod krilo, do poslednjeg daha, a onda utonuti u konačni san?
Ili se usuditi i krenuti na krov sveta, na vrh, i na tren baciti pogled odozgo?
climbing-mount-everest-everything-you-need-to-know-2-26703-1446016282-6_dblbig.jpg

Možda u tom trenu sagledaš sve i izrasteš do visine Himalaja, ili se u sebe urušiš do svoje prave mere?
Ništavila?
Opasan podvig, možda bez povratka, a pitanja bez odgovora ostaće zaleđena u večnom belom snu.

Penjanje na te vrhove je čista glupost i oholost svojstvena samo čoveku
Sam čin "osvajanja" vrhova ne donosi nikakvu dobrobit,ni duhovnu ni materijalnu a planine su pune kostiju onih koji su to pokušali
Posebno Čomolungma (pravo ime Everesta)
Tibetanci tamo žive vekovima i na pamet im nije padalo da se besmisleno pentraće da bi sebi i drugima dokazali,ne znam ni ja šta
Hilari se nikad ne bi popeo da nije bilo Tibetanca Tenzina,i opet je ostao trajan invalid zbog visinske bolesti
Na Čomolungmi obitava Ceringma sa svoje 4 sestre,moćan entitet koji je zaštitnica celog evroazijskog kontinenta
Samo je budale uznemiravaju

Da nije toliko radoznao i nerazumno hrabar, da nije prekršio sve tabue počev od zlokobne jabuke,
ne bi nikada cepao atome, hromozome...klonovima prkosio bogovima...
Ne bi nikada leteo brže od zvuka, leonovao po Kosmosu, šetao po Mesecu, niti po dnu okeana...
Još uvek bio crtao mamute i bizone po pećinskim zidovma uz vatru sa ognjišta.
I ne bi ostvario Ikarov san.

Ali bi možda bio srećniji, makar manje nesrećan?
Samouveren, veličanstven čovečuljak. :)

Back