Zorane,ne dajes odgovor na pitanje koje sam ti postavio, i to radis i radite konstantno kada nemate odgovore.
Zorane, vi se drzite zvanicne nauke u vezi oblika Zemlje, zato vi treba da date jasne i precizne odgovore preko te iste zvanicne nauke, naucne odgovore kada se neke stvari ne uklapaju u teorije koja je zvanicna za Zemlju i koja kaze da je okrugla i da je Sunce udaljeno koliko kazete da je udaljeno.
Dakle, kako ovo objasnjavate, ako znas odgovor a ne znas jer ga ne znaju ni tvoji profesori, ucitelji i uciteljice. Ako ne znas a ne znas, mozes se bar potruditi pa preskociti ubacivati u pricu masone, pecanje, snove. Glavu mozes nastaviti lupati, tvoja je i imas pravo raditi sa njom sta hoces.
Nema nikakvog pitanja. Ništa nisi postavio.
Samo pišeš gluposti. Ja se ne držim ničega, samo čiste logike. A ona kaže sledeće...
Ja ću da postanem glavni ravnozemljaš na svetu ako budem video sazvežđe Južni Krst iz Evrope. Da smo na ploči, jelte, svi bismo videli iste zvezde i sazvežđa. Dajem ti priliku da me preobratiš... i zaradiš na tome...
Dakle...
Kad je na severnom polu dan na južnom je noć, i obrnuto, dok na ekvatoru u toku cele godine dan i noć traju skoro tačno po 12 sati. To je nemoguće na ravnoj ploči, već je moguće samo na lopti. Tačka.
Kad mi budeš pokazao tačku u Evrope sa koje se može videti sazvežđe Južni Krst, em što ću ti dati 5000 €, em što ćeš me ubediti da je Zemlja ravna ploča, jer da jeste, jelte, svi bismo videli iste zvezde i sazvežđa, ne bismo imali polove, ekvator i godišnja doba. Dakle? Ti si na potezu.
U čemu je problem? Đe ba zapelo?
Pošto je ovde od strane protivnika zdravog razuma i logike pomenuta logika...
Svi vrlo dobro znamo da Sunce ovako zalazi...
Ako bismo bili na ploči - kad jednom zađe Sunce cela “ploča” bila bi u mraku.
Svi vrlo dobro znamo da nije tako, već da imamo časovne zone. Čista logika.
Ja ne lupam glavom u zid, jer nisam ravnozemljaš. Ali "ravnozemljaš".
- - - - - - - - - -
Ako je "pitanje" ova mizerna slikica, o ovome sam pisao preko 100 puta na ovom forumu.
Sunce je zvezda udaljena od nas 8 svetlosnih minuta, odnosno oko 147.000.000 kilometara u perihelu i oko 152.000.000 kilometara u afelu. Alo, neznalico, lako je izračunati daljinu između Zemlje i Sunca: kad Sunce izađe izgleda kao pomorandža i ne baca zrake na Zemlju oko 8 minuta. I može ga svako gledati golim okom, pa čak i GMO sojonje. Kada prvi zraci stignu do nas onda se u njega ne može lako gledati golim okom. Brzina svetlosti je 300.000 km/s. Pomnoži 8 minuta sa 300.000 km/s i dobićeš tih 148.500.000 km srednje udaljenosti između Zemlje i Sunca. Au, kako te pokopah ovim komentarom. Kad bi mene neko ovako izuo - bilo bi me sramota.
Evo pojašnjenja.
8 minuta puta 60 sekundi jednako 480 sekundi.
480 sekundi puta 300.000 km/s jednako 144.000.000 kilometara.
Sunce je malo dalje, ali to je zato što svetlost od njega do nas ne putuje baš tačno 8 minuta, već malo duže, tačnije 8 svetlosnih minuta i 20 svetlosnih sekundi. Ali definitivno 8 minuta (i malo više), jer toliko kada izlazi ili zalazi, a ne baca zrake na Zemlju, može da se gleda bez ikakvih problema golim okom, jer izgleda kao pomorandža. Daljina između Sunca i Zemlje je odavno izmerena. Upravo sam ti i pokazao kako. Ne verujem kolika si neznalica.
Ovo je presmešno. Aha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha. Smejem se tačno 33 puta.
Što je najsmešnije ovo sam ponovio X puta do sada. I ponovo se postavlja isto pitanje. Poenta? Pa da se diskutuje o ravnozemljaškim glupostima. Najgora sekta u ljudskoj istoriji.
Nije mi samo jasno zašto ovaj forum dozvoljava samo ovoj sekti da ga spamuje?
- - - - - - - - - -
Pa posto ima toliko svemirskih agencija, red bi bio da se sastavi tim nezavisnih istrazivaca i da krenu raketom u svemir i konacno snime Zemlju i daju dokaz kakvog je oblika.
A drugo pitanje postoji li svod temo negde u visinama:
Da je okrugla ne bi se videla ista strana Meseca sa razlicitih krajeva Planete.
- - - - - - - - - -
Q. 71: 19 Allah vam je zemlju učinio ravnom, (poput tepiha)
- - - - - - - - - -
Ne znamo kako je nastala, sta je ispod nje i da li postoje druge Zemlje slicne nasoj. Pretpostavljamo da postoje, na to upucuju i mape iz proslosti. Da nema zakrivljenja, u to smo sigurni.
Aha ha ha ha ha ha ha... koje nebuloze.
Pa upravo da je Zemlja ploča videle bi se različite strane Meseca sa različitih delova "ploče".
Nešto bih pitao, zašto? Zašto bi neko stvorio hologram, zašto bi krio da je Zemlja ravna, zašto bi stvorio hologramski svemir? Ko i zbog čega? Ispada li onda da je planeta ili palačinka sama u nekom prostoru oko koje postoje napredne tehnologije (kakve bi to trebale biti i čije), koje stvaraju optičku verziju Sunca, Meseca i svega ostalog? Kako se uz tu teoriju uklapa Sunce, ko se oko koga okreće ili obilazi? Da li je i Sunce hologram? Ko je u sredini a ko sa strane? To bih voleo čuti... Imate li neki odgovor osim pustog verovanja?
- - - - - - - - - -
znaci po tvojoj teoriji sunce se okrece oko zemlje dok ona miruje?
zemlja je opet centasr svemira i sve se vrti oko nje? wow

sobzirom da ravnozemljasi ne negiraju da su druge planete lopaste kako onda to utice na njih?
i one se vrte oko zemlje?
sto se tice meseca nije tacno da se vidi uvek ista strana meseca.
da budem precizniji ne vidi se maksimalno 41% meseca.
bas zato sto je loptasto i sto ima rotaciju tako da nije tacno da kao nozem iseceno vidis uvek isti deo meseca.. vidis istu stranu ali sa nkih 9% odstupanja u strane i polove zbog rotacije.
a vidi se uvek ista srana zato sto mesec i zemlja imaju sinhronu rotaciju.
bas tih 9% odstupanja ruse teoriju ravne zemlje.
Nije to njegova teorija. Nema on nikakvu teoriju. Samo teroriše forum postavljanjem uvek jednih te istih pitanja. I uvek mu se isto logično objasni. I on opet postavlja potpuno ista pitanja.
- - - - - - - - - -
Rakete ne mogu da rade u vakuumu. To bi bilo isto kao veslanje na suvom. Ko veruje da rakete lete u svemiru isto je kao da veruje u Deda Mraza.
Kakve nebuloze.

Daj izvali ono da je Eratosten živeo u XV veku, ili nešto tome slično.

Da se malo smejemo. Kako je bilo, seća li se ko?