želja i šta s njom?

BlackLeather

Iskusan
Banovan
Poruka
6.173
kaže se da je želja osnovni pokretač
bilo šta da bi uradio treba želeti
e sad želja sama po sebi može da bude u domenu puste želje i maštarije
koji je po vama ključni faktor koji vodi ka realizaciji naše želje?
Motiv, koji motiv, okolnosi, disciplina, čvrstina karaktera, jačina želje, šta je uslovljava isl?

Motiv, koji motiv, okolnosi, disciplina, čvrstina karaktera, jačina želje, šta je uslovljava isl?

mislim da je ovo vec treca tvoja tema koju si danas otvorio a ja ugledala... ne smem da ti zavirim u profil da tamo ne nadjem josh 997...:confused:
naravno da jeste...
ne bash, nekada radimo i ono shto ne zelimo...
istina...
zavisi od zelje...
svashta neshto, mozda je bolje da kazesh shta je to shto ti zelish pa da se izjasnimo...

Realne zelje se ostvaruju,a nerealne ne. E sad sta je realno a sta ne to moras videti u skladu sa svijim mogucnostima.
Bitno je da radis na tome ,da budes uporan, istrajan i strpljiv. Strpljenje je majka uspeha.

juju ... aj malo elaboriraj :D

neostvarena zelja je stvar slabih ,a volja odredjuje koliko cemo se potruditi da ostvarimo zelju...
a shta pokrece zelju?
impuls koji ne znamo kako da definishemo , ili neshto konkretnije...
nek cveta temilica ...

Želja je put ka mašti, volja je put ka cilju. Nekom je mašta dovoljna za život, ali život prolazi i sanjarima ne ostaje ništa. Jedino ako su poete, umetnici, maštariju mogu definisati kroz lepotu koju će stvoriti. Ali, i za stvaralaštvo je potrebna volja. :kafa: Ovo sad vodi u drugu temu.

cvrsto stajati na nogama, ako se zelja ne pretvori u realnost ne leteti dalje u oblacima niti pokleknuti

Želja je koren i uzrok patnje.
Kada ukinemo želju ukidamo patnju.
(želim da budem bogat, želim da budem lep, želim da budem voljen, želim da imam to i to.... Ukinite ove želje i prestaćete da patite što to nemate)
Potrebe su ono bez čega se ne može, a želje su neurotični ispadi.

zelja je uzrok patnje samo ukoliko se ne dosegne (zato sto je nerealna ili prevelika/trazi vremena) ili ukoliko izazove toliko napora da na kraju postane bezvredna.
zelje su neophodnost za odrzavanje duha (iako nekada sluze za uznemirenje duse). potrebe su neophodnost za prezivljavanje tela.
zelje su esencija zivota. potrebe su alat za odrzanje sistema disanja.

Želja je koren i uzrok patnje.
Kada ukinemo želju ukidamo patnju.
(želim da budem bogat, želim da budem lep, želim da budem voljen, želim da imam to i to.... Ukinite ove želje i prestaćete da patite što to nemate)
Potrebe su ono bez čega se ne može, a želje su neurotični ispadi.

ti to ne želiš?
svako ima potrebu da voli i bude voljen.....

zelja je uzrok patnje samo ukoliko se ne dosegne.
Vidiš, većina ljudi je nerealna i postavlja sebi teško dostižne ili nemoguće ciljeve (želje).
(npr. svi žele da budu bogati, svi žele da završe fakultet, svi žele da imaju sisatu,pametnu i doteranu ženu koja fenomenalno kuva i puši)
Te svoje nerealne želje ne mogu da ostvare i otuda toliko depresivnih ljudi.

Poslednja izmena:

Pored sve želje, truda , discipline treba imati i malo sreće.:) Ne znam kako da to definišem, a da me ne proglase fatalistom , ali postoji ona narodna - Rodi me majko srećnog pa me baci u đubre.

disciplina
ali pametna ne ko kreten

- - - - - - - - - -

Ma ovo što napisah su osnove Budističke religije.
Čisto sam hteo da vidim hoće li neko to primetiti.
Ima možda u tome istine, ali je to nespojivo sa našim evropskim mentalitetom, shvatanjem, stilom i načinom života....

balkanskim :>
mislim cak i da naginjes vise ka evropi ipak ima nesto spec, a? ili ne
po potrebi

Back