Zelim da postanem poznat glumac

mrblack634

Zainteresovan član
Poruka
263
E ovako imam 15 godina (8. razred) i zeleo bih da postanem glumac...zanima me sta bi bilo najbolje da upisem i koji fakultet da zavrsim...A voleo bih da glumim i u nekom stranom filmu (znam engleski)...Pa ako neko ima iskustva sa tim voleo bih da mi odgovori na pitanje i da mi da neki savet :zimag:

Ne treba ti ništa...
Sve što ti je potrebno - već imaš !
Jaku volju.
Svi dobri glumci imali su jaku volju.
Kao ti.
Prosečni glumci - imali su slabiju volju.
Oni,koji nisu postali glumci,nisu bili talentovani....
Nisu imali nikakvu volju !

Eto.
Nadam se da sam bio od pomoći ?
Ostalo je na tebi.

Poslednja izmena:
E ovako imam 15 godina (8. razred) i zeleo bih da postanem glumac...zanima me sta bi bilo najbolje da upisem i koji fakultet da zavrsim...A voleo bih da glumim i u nekom stranom filmu (znam engleski)...Pa ako neko ima iskustva sa tim voleo bih da mi odgovori na pitanje i da mi da neki savet :zimag:

najbolje ti je da upises gimnaziju a posle OBVEZNO na fdu(fakultet dramskih umetnosti). I moras da pogledas brdo filmova, da procitas brdo knjiga a pozeljna je i poezija :)

Da li sigurno zelis da postanes glumac? Jesi li emotivno i mentalno stabilan? Kakva ti je sposobnost kratkorocne i dugorocne memorije? Imas li izuzetno razvijenu mastu, moc vizualizacije, improvizacije, viseslojnost i bogatstvo psihickog zivota i eidetsku intuiciju? U kakvom stanju ti je fizicko zdravlje, pogotovo kicma, jetra i govorni aparat (nema defekta)? Imas li smisla za mimikriju, teatralnost, igru, oponasanje drugih ljudi, grotesku, akcente, dijalekte, jahanje, plesne ili borilacke vjestine? Volis li posmatrati ljude kako se ponasaju? Jesi li popularan u drustvu (da li te ljudi pazljivo slusaju i posmatraju dok pricas), ili si povucena osoba? Da li si sposoban da radis mjesecima daleko od kuce, skoro redovno od jutra do mraka i do kasno u noc.. Da li si sposoban da radis moleraj ili peres sudje u nekom hotelu dok gulis tijelo i dusu na dramskoj akademiji? Koliki je postotak glumaca bez posla? Oko 97%? Da li si spreman da mjesecima, pa cak ponekad i godinama budes u ovoj kategoriji nezaposlenih? Da li si sposoban da podneses kritiku? Da li maris da tokom cijele svoje profesionalne karijere zivis neciji drugi zivot i vrlo cesto se suocavas sa stvarima (zaboravljenim emocijama, prosloscu, djetetom koje cuci u tebi, unutarnjim metamorfozama, mukotrpnom gradnjom istine od prasine i lazi putem stvaralackog akta) koje je mozda bolje da ne diras iz vizure svakodnevnog covjeka?

Poslednja izmena:
Omiljeni sport mi je parkour i mislim da sam za to najvise nadaren ali posto ne vidim da postoji posao u kome mogu da se bavim time to mi je postao samo hobi....Gledajuci filmove stvorila se zelja za slavom,popularnoscu i ljubav prema glumi se povecala i mislim da bih stvarno zeleo da budem glumac...Sto se tice emotivne i mentalne stabilnosti, emotivno tu i tamo a mentalno sam veoma stabilan... U dugorocnoj memoriji mi ostaju neke bitne stvari i pojmovi ili ponekad inserti iz filmova (slaba strana mi je pamcenje godina ), u kratkorocnom sve sto cujem po prvi put u zivotu...Veoma sam mastovit i ta osobina se dokaze u mnogim situacijama..moc vizualizacije mi je na visokom stepenu.Nemam nikakvih zdravstvenih fizickih problema,kicma mi je obicno u pravilnom polozaju tokom hodanja i ostalih aktivnosti...Imam smisla za mimiku,oponasanje drugih ljudi ( zasmejavam drustvo oponasanjem glasova iz filmova),i groteska mi ide solidno...Volim da posmatram ljude kako se ponasaju jer otkrivam razlicite karaktere i prepoznajem mane i vrline...Prilicno sam popularan u drustvu dok pricam ljudi me gledaju u oci i pazljivo slusaju. Mislim da sam sposoban da radim mesecima daleko od kuce jer imam jak stav i veoma izdrzljiv (moje misljenje)...Sposoban sam da radim mnoge poslove mnoge poslove ( od pranja sudja do moleraja)...Ne volim da budem nezaposlen, umem da podnesem i pozitivnu i negativnu kritiku a takodje i da odgovorim ako nisu korektne.Ne zelim da zivim neciji drugi zivot jer sam sav svoj i uvek bi se zrtvovao za porodicu....Zelja mi je da glumim u duhovitim..ljubavnim..akcionim..avanturistickim i sportskim filmovima v:kpozdrav:

Omiljeni sport mi je parkour i mislim da sam za to najvise nadaren ali posto ne vidim da postoji posao u kome mogu da se bavim time to mi je postao samo hobi....Gledajuci filmove stvorila se zelja za slavom,popularnoscu i ljubav prema glumi se povecala i mislim da bih stvarno zeleo da budem glumac...Sto se tice emotivne i mentalne stabilnosti, emotivno tu i tamo a mentalno sam veoma stabilan... U dugorocnoj memoriji mi ostaju neke bitne stvari i pojmovi ili ponekad inserti iz filmova (slaba strana mi je pamcenje godina ), u kratkorocnom sve sto cujem po prvi put u zivotu...Veoma sam mastovit i ta osobina se dokaze u mnogim situacijama..moc vizualizacije mi je na visokom stepenu.Nemam nikakvih zdravstvenih fizickih problema,kicma mi je obicno u pravilnom polozaju tokom hodanja i ostalih aktivnosti...Imam smisla za mimiku,oponasanje drugih ljudi ( zasmejavam drustvo oponasanjem glasova iz filmova),i groteska mi ide solidno...Volim da posmatram ljude kako se ponasaju jer otkrivam razlicite karaktere i prepoznajem mane i vrline...Prilicno sam popularan u drustvu dok pricam ljudi me gledaju u oci i pazljivo slusaju. Mislim da sam sposoban da radim mesecima daleko od kuce jer imam jak stav i veoma izdrzljiv (moje misljenje)...Sposoban sam da radim mnoge poslove mnoge poslove ( od pranja sudja do moleraja)...Ne volim da budem nezaposlen, umem da podnesem i pozitivnu i negativnu kritiku a takodje i da odgovorim ako nisu korektne.Ne zelim da zivim neciji drugi zivot jer sam sav svoj i uvek bi se zrtvovao za porodicu....Zelja mi je da glumim u duhovitim..ljubavnim..akcionim..avanturistickim i sportskim filmovima v:kpozdrav:

Pitnje je da li ces ostati takav za 5g(kad budes kreno da izlazis po diskotekama juris ribe). Takodje je tandoori lepo rekao da je jako bitno da znas dobro da imitiars glasove(preporucujem ti da pocnes da imitiras siptare posto je njihov naglasak lak a ujedno i smesan). E sad da predjemo na stvari koje su isto jako bitne a to su knjige(moras da procitas mnooogo knjiga) da pogledas mnoogo filmova raznih zanrova i da se fokusiras na glumu...evo nekoliko fantasticnih glumaca koji genijalno glume neke likove... Jack Nicholson u betmenu i u filmu "the shining". Kevin Bacon u filmu "The Woodsman". Tom Hanks u filmu "Forest Gump". Steve Martin i Michael Caine u filmu "Dirty Rotten Scoundrels". Bucko(Forest Whitaker) u filmu "The Last King of Scotland". I bejl u masinisti ne toliko zbog glume nego zato sto je covek smrsao 30kg zbog uloge.

p.s: Verovatno ima mnogo boljih primera ali ovi su mi prvi pali na pamet kao odlicni.

Izuci prvo zanat... bavi se prodajom kirby-ja ili timeshare-ova neko vreme... aka prodajom magle... posle toga ces moci da odglumis bilo sta... A' list actor...

Moj Bože! Ovi odgovori ubijaju u pojam! :lol:
Pa kad već tako pišemo... Evo, ja imam 16 godina. Imam istu želju kao i ti, a i istu nesreću. Rođen sam na pogrešnom mjestu kao i ti. I ja želim dobiti ulogu u nekom dobrom filmu (stranom, jer i ja govorim engleski, i to više dijalekata), proslaviti se nekom humorističnom serijom, dobiti Oskar, hodati po crvenom tepihu!
Ali, rođen sam u zabiti na sjevero-zapadu Republike Srpske i ovdje nema nikog da me zapazi. Vodio sam čak i radio emisiju u nadi da će neko čuti moje govorne vještine. A-a! Sad radim dobrovoljno u školi za Sv. Savu. Glumim gazda Mitra iz Lazarevićeve pripovjetke "Prvi put s ocem na jutrenje". A nakon toga ću održati monodramu "Kazivanje Dmitra Mrnjevice" i sve to u nadi da me neko zapazi.
Druže moj, nema baš puno nade za nas ovdje. 'Aj da pobjegnemo od kuće u Los Anđeles i da obilazimo audicije za holivudske filmove. Ne ide mi se samom :)

Sta ti mislis da je u holivudu lako postati glumac? tek ce ti u holivudu biti teze posto tamao uspevaju samo NAJBOLJI!!! Mislis da je lako hodati po crvenom tepihu? Mislis da ce ti sve to pasti sa neba? Samo ti citaj knjige, gledaj filmove, uci poeziju i posle lepo upisi faks i ako imas talenat sigurno ces postati glumac. Umalo da zaboravim da SRBIJA nije mesto gde se glumci ne cene(ima toliko primera nasih glumaca koji su imali prilike da odu u holivud ali nisu hteli iz patriotskih razloga) vec je SRBIJA mesto gde se ne cene matematiraci, naucnici, lekari, nastavnici, ili neki obicni radnici koji rade za 15000 mesecno.

politicke nauke ili kako se to vec zove
ako bas mora faks
i odma u podmladak neke stranke
cilj je skupstina - tamo svi glume
a oni "najbolji" su nam svima poznati : )))

Pazi ovo, cole1 se malo uzbudio. Vidi, možda si gledao seriju "Prijatelji". To je rekordna, najduže snimana humoristična serija dosad. Šest glavnih glumaca: Dženifer Aniston, Lisa Kudrov, Kortni Koks Arket, Met LeBlank, Metju Peri i Dejvid Đvimer su zarađivali po 1 000 000 $ PO EPIZODI. A od njih je Kortni jedina bila poznata narodu (usput, kako mi se čini ona nije baš neka glumica, bar ne za humoristočnu seriju). Met LeBlank je u Los Anđeles došao kao čovjek bez prebijene pare, prao je suđe u nekom kafiću, a u stanu je imao štakora. Dejvid Švimer je bio glumac sa pozornice, sa sjevera SDA-a i bio je razočaran u nastupe na ekranima. Metju Peri je bio isto poznat po nastupima u školi i u dječjim predstavama. Dženifer Aniston je bio nepoznata narodu! Lisa Kudrov je nastupala kao sporedna, sporedna, sporedna glumica nekad i nekad u nekim nisko budžetnim humorističnim serijama, najpoznarija kao Ursula Bufe iz serije "Mad About You" čiju sestru blizankinju glumi u "Prijateljima" - Fibi Bufe. I oni su sad multimilioneri!!!
Evo i bolji primjer kako dolazak u Holivud čovjeku promijeni život - najpoznatiji vukodlazi i vampiri na svijetu, Twilight! Tejlor Lautner je bio "poznat" po svom nastupu u nekom dječjem sr*nju, nešto nisko budžetno, bezveze... Sad, sad je najpoznatiji mladi glumac na svijetu, sa svega 13-14 naslova. Robert Patinson je viđen kao Sedrik Digori u 4 nastavku serijala "Harry Potter". A za Kristin Stjuart ja lično nikad nisam ni čuo.
Da ne dužim dalje reći ću samo da sam s ponosom pobio tvoju teoriju kako je u Holivudu teže. Da ne smatram da mogu (a i sudeći po ovome što je mrblack634 naveo u svojim porukama) ne bih "predložio" (što je bila šala!!!) da idemo u Holivud. I prestani, molim te kao čovjek čovjeka, ponavljati da čitamo knjige i gledamo filmove i vježbamo recitovanje poezije. Imam nenormalno visok kriterijum kad su filmovi u pitanju. Oštro kritikujem i moje omiljene filmove ako neko u njima pravi banalne greške kao da snimaju nisko budžetnu sapunicu! Za svojih 16 godina sam pročitao desetine knjiga i tu me ne može niko nadmašiti koga lično poznajem. Misle da nisam normalan, pa valjda i nisam, nije baš normalno da 16-ogodišnjak čita toliko knjiga!
A u recitovanju sam bio najbolji u osnovnoj školi, iako mi je to uvijek bilo dosadno i time se više ne bavim.
Moram još da dodam da do sada najbilji savijet ima djeljanja klernis. Tako i jest, gluma je uvijek tu, treba se baviti stvarima koje su sigurne.
Još nešto, ne znam kakvo je stanje u Srbiji, ali da R. Srpska nema "Balkan film" i braću Stanić naši se glumci ne bi pomjerili od pozornice nekog skromnog Doma kulture!
Vidim ZloTvor spominje politiku, ne treba politiku miješati u ovo. Postoje teme koje su otvorene za satiru kritikovanje naših "glumaca" koji su na svima poznati (lijepo rečeno ZloTvore :) ).
Eto, od mene toliko za sad. Odoh sad teatralno izmarširati iz kuće, glave visoko uzdignute, da radim i neke fizičke poslove, a ne da sjedim čitav dan za kompjuterom, to mi neće ništa dobro donijeti.
Pozdrav :)

Rekao bih ti da pročitaš "Čiča Gorioa" ali ćeš ga imati za lektiru u gimnaziji, pa pričekaj. Do tada uzmi možda Dena Brauna, prvi mi pade na pamet, od njega su ti najbolji "Anđeli i Demoni" "Da Vinčijev kod" i "Izgubljeni simbol", ostale su malo podosadne, vjeruj mi. Nemoj se pretjerano bazirati na odavno pokojne pisce, osim Ive Andrića, kao npr. Čarls Dikens, to ti je oteško i nećem Bog zna šta imati od njih, osim poznavanja opšte kulture. Kad smo već kod opšte kulture, valja ti i da upoznaš i druge umjetnosti, kao npr. muziku (istoriju i poznate kompozitore (tu rasturam, msm 6 godina sam učio svirati klavir kod profesionalaca, ali nisu baš nešto, pa sad to radim sam, iako imam neko kao svjedočanstvo o osnovnom muzičkom obrazovanju)) ili što je još zabavnije malo pročitaj o slikarima. Život o Van Gogu je fascinantan. Možeš pročitati knjigu "Žudnja za životom" od Irving Stoun (o Van Gogu). Nevjerovatna priča.
A opet, sve je na tebi. Učlani se u biblioteku i uzimaj knjige dok ne nađeš onu pravu! Tako je sa mnom bilo. Toliko sam knjiga pokušao pročitati da sam izludio. I onda sam naišao na "Put časti" od Kolin Mekalou (pogledaj o njoj na Laguna.co.yu) i do sad sam pročitao sve njeno što ima za kupiti u Laguni. Ali to su istorijske, možda tebe ne interesuju.

U, slažem se za boljeg glumca! U pravu je Nora Barnacle. Ali Ilijadi i Odiseju? Kako mu to može pomoći? Radije nek' uzme udžbenik iz istorije pa pročita o Trojanskom ratu (zapravo ne, nek' uzme Kolin Mekalou "Pesma o Troji" jer u udžbenicima pišu svakakve gluposti, kao npr. "Pod Trojom su poginuli mnogi veliki junaci. Herakle, Ahil..." Ljudi, Herakle je umro u starosti, vjerovatno u snu, mnogo prije pada Troje! Da je Herakle ubijen onda bi postojale epske pjesme koje opjevavaju njegovo junaštvo, a pošto je lijepo umro onda su ga vazdigli do vatrenih kočija).

Pa ako ti imas zelju da postanes glumac kao neki od navedenih onda si rodjen na pogresnom mestu ali to istno znaci da ne zelis biti pravi glumac nego neki lik koji zeli na mufte da zaradjuje milione. Ja na pirmer zelim da postanem reditelj/scenarista i ja sad umesto da ucim o tom poslu, da gledam filmove, citam knjige, ja treba da se bunim kao sam rodjen u srbiji? NE nego treba da ucim o tom poslu pa tek posle ako uopste zavrsim taj fakultet mogu da se pljujem po drzavi sto nece da finansira u moj talenat. I jos nesto kad vec pricamo o parama tj o zaradama domacih i stranih glumaca svi znamo da ameri daju ogromu lovu glumcima dok nasi glumci koji su ako ne bolji onda svakako u istom rangu sa mnogim holivudskim zvezdama primaju manje ali to nije slucaj samo sa glumcima nego i sa svim postenim gradjanima nase mile srbije.

p.s: ovo nemoj da shvatis kao svadju nego kao suprotnost misljenja

Napravis sam svoj film i eto .z:mrgreen:

Ali ako zelim da napravim svoj film moram da naucim nesto o reziji a ne da sedim i kukam kao sam rodjen u srbiji i kako ne cene moje znanje koje nisam stekao sobzirom na to da sam samo sedeo i bunio se.

Nolan je svoj prvi film snimio sa budzetom od 6000$(crno bela verzija posto nije imao dovoljno para da kupi bolju opremu) ali je on pre toga ucio a nije kukao kako niko ne moze da prepozna njegov talenat.

U, slažem se za boljeg glumca! U pravu je Nora Barnacle. Ali Ilijadi i Odiseju? Kako mu to može pomoći? Radije nek' uzme udžbenik iz istorije pa pročita o Trojanskom ratu (zapravo ne, nek' uzme Kolin Mekalou "Pesma o Troji" jer u udžbenicima pišu svakakve gluposti, kao npr. "Pod Trojom su poginuli mnogi veliki junaci. Herakle, Ahil..." Ljudi, Herakle je umro u starosti, vjerovatno u snu, mnogo prije pada Troje! Da je Herakle ubijen onda bi postojale epske pjesme koje opjevavaju njegovo junaštvo, a pošto je lijepo umro onda su ga vazdigli do vatrenih kočija).

Pobogu! Kakav crni Herakle u Trojanskom ratu? Bliže pameti je Boško Buha u Kosovskom boju! z:D (Da sam na tvom mestu, ja bi tražila da mi se vrate pare što sam dala za taj udžbenik istorije.)
Koliko se sećam, Herakle je podigao sebi lomaču koju je Zevs (logično) zapalio munjom ili je skočio u reku da bi ugasio, pa se se udavio kod Termopila. Ima još brdo tumačenja, ali se ne sećam ni jednog prema kome je umro u snu.
A što se Troje tiče - jedno od najvećih sporenja istoričara je da li je taj rat uopšte vođen!

Uostalom, njemu ne trebaju istorijske činjenice, nego fikcija (bar u početku), rekla bih. I zašto da čita tuđe interpretacije kad ima sopstvenu maštu (a nema mnogo skrivenog smisla kod Homera)?
Predložila sam mu da čita Ilijadu i Odiseju zato što će tamošnje likove i simboliku sretati gotovo svuda (pa čak i u modernoj umetnosti), a i čini mi se da nekome ko ide u 8 razred cela ekipa heroja i svakojakih čudesa može da bude zanimljivija nego Star Wars (čim se navikne na stih).

Logika je, dakle - ako već počinje, neka počne od početka (a ne verujem da sam preterala, jer je to lektira za prvi gimnazije, ako se dobro sećam).

Back