Pazi ovo, cole1 se malo uzbudio. Vidi, možda si gledao seriju "Prijatelji". To je rekordna, najduže snimana humoristična serija dosad. Šest glavnih glumaca: Dženifer Aniston, Lisa Kudrov, Kortni Koks Arket, Met LeBlank, Metju Peri i Dejvid Đvimer su zarađivali po 1 000 000 $ PO EPIZODI. A od njih je Kortni jedina bila poznata narodu (usput, kako mi se čini ona nije baš neka glumica, bar ne za humoristočnu seriju). Met LeBlank je u Los Anđeles došao kao čovjek bez prebijene pare, prao je suđe u nekom kafiću, a u stanu je imao štakora. Dejvid Švimer je bio glumac sa pozornice, sa sjevera SDA-a i bio je razočaran u nastupe na ekranima. Metju Peri je bio isto poznat po nastupima u školi i u dječjim predstavama. Dženifer Aniston je bio nepoznata narodu! Lisa Kudrov je nastupala kao sporedna, sporedna, sporedna glumica nekad i nekad u nekim nisko budžetnim humorističnim serijama, najpoznarija kao Ursula Bufe iz serije "Mad About You" čiju sestru blizankinju glumi u "Prijateljima" - Fibi Bufe. I oni su sad multimilioneri!!!
Evo i bolji primjer kako dolazak u Holivud čovjeku promijeni život - najpoznatiji vukodlazi i vampiri na svijetu, Twilight! Tejlor Lautner je bio "poznat" po svom nastupu u nekom dječjem sr*nju, nešto nisko budžetno, bezveze... Sad, sad je najpoznatiji mladi glumac na svijetu, sa svega 13-14 naslova. Robert Patinson je viđen kao Sedrik Digori u 4 nastavku serijala "Harry Potter". A za Kristin Stjuart ja lično nikad nisam ni čuo.
Da ne dužim dalje reći ću samo da sam s ponosom pobio tvoju teoriju kako je u Holivudu teže. Da ne smatram da mogu (a i sudeći po ovome što je mrblack634 naveo u svojim porukama) ne bih "predložio" (što je bila šala!!!) da idemo u Holivud. I prestani, molim te kao čovjek čovjeka, ponavljati da čitamo knjige i gledamo filmove i vježbamo recitovanje poezije. Imam nenormalno visok kriterijum kad su filmovi u pitanju. Oštro kritikujem i moje omiljene filmove ako neko u njima pravi banalne greške kao da snimaju nisko budžetnu sapunicu! Za svojih 16 godina sam pročitao desetine knjiga i tu me ne može niko nadmašiti koga lično poznajem. Misle da nisam normalan, pa valjda i nisam, nije baš normalno da 16-ogodišnjak čita toliko knjiga!
A u recitovanju sam bio najbolji u osnovnoj školi, iako mi je to uvijek bilo dosadno i time se više ne bavim.
Moram još da dodam da do sada najbilji savijet ima djeljanja klernis. Tako i jest, gluma je uvijek tu, treba se baviti stvarima koje su sigurne.
Još nešto, ne znam kakvo je stanje u Srbiji, ali da R. Srpska nema "Balkan film" i braću Stanić naši se glumci ne bi pomjerili od pozornice nekog skromnog Doma kulture!
Vidim ZloTvor spominje politiku, ne treba politiku miješati u ovo. Postoje teme koje su otvorene za satiru kritikovanje naših "glumaca" koji su na svima poznati (lijepo rečeno ZloTvore

).
Eto, od mene toliko za sad. Odoh sad teatralno izmarširati iz kuće, glave visoko uzdignute, da radim i neke fizičke poslove, a ne da sjedim čitav dan za kompjuterom, to mi neće ništa dobro donijeti.
Pozdrav