Želim da kupim kucu-molim Vas podelite iskustvo

NatasaNatasa:
Nisu to nikakve strašne obaveze ... mene su zaplašivali tim obavezama bože me sačuvaj, a ispostavilo se, da je imati psa u kući ... neizmerna radost.
Uz svo poštovanje tvom psu i ljubavi koju imaš za njega, kao i vremenu koje mu posvećuješ, imati pekinezera i imati avganistanskog hrta u kući nije baš isto ;) . Naravno da mislim pre svega na njihove prohteve i vreme koje im je potrebno posvetiti.

Konačno sam odlučila kojia kuca će naći svoj dom kod mene-Avganistanski hrt!!! :grin: :p :razz: :-D :) :D Gledala sam njihove slike i ne mogu da se odvojim!Čak sam našla informaciju koja je odgajivačnica najbolja i koliko koštaju,sve!!!

Avganistanci su prelepi i zahtevni, bas zbog dlake. Sto se tice mirisa, znam da ruski hrtovi, barzoji, nemaju miris jer su se koristili kao lovci na vukove, pravljeni su da nemaju miris i da ne laju, znaci ne gonici... Dva psa su trenirana da love jednog vuka, jedan ga goni dok drugi trci sa strane i hvata ga. Fascinantno. Za sta su koristili avganistance, ne znam. Ovo o barzojima mi je pricala bivsa koleginica sa posla koja je i vlasnik jednog barzoja.

U svakom slucaju cestitam, nadam se da ce vam biti super.z:dm:

Na prolece treba da kupim psa za stan.Ne Znam koju rasu da uzmem.Treba mi neko sto ne raste puno i nije previse glasno.Predlozite nesto!Razmisljala sam o Koker spanijelu.Sta mislite?I ako se odlucim za tu rasu,gde bih mogla da ga kupim?Verovatno cu ici u BG da tamo kupim,ali posto nisam iz BG-a recite mi gde imaju pet shop-ovi?
Hvala unapred! :lol:

Ja sm vidjao da ljudi u stanu drze pse raznih velicina(od pinca do nemacke doge)sve je to izvodljivo samo za onog ko ima vremena za njih..Po meni su najbolji psi za to Retriver,AST,Koker,...nisu mali ali i nisu puno veliki psi tako da ne traze puno vremena i setnje kao velike rase...

ja imam labradorku,zivimo u stanu.dlaka ima na sve strane, usisivac ce da rikne jer radi nekoliko puta dnevno (kad je period linjanja) ali koliko god je tesko izaci na kraj sa dlakama, ljubav koju pruza ova rasa je neopisiva.ne moraju se cesto cetkati (mada ja loru cetkam svaki dan po par minuta jer onda manje dlake ostane u stanu hehehe), obozavaju vodu,obozavaju druge pse, mnogo jedu,malo laju.obavezno moraju imati psece drustvo jer je za njih to neopisiva radost.nemaju nikakav specifican miris.osim kad se okupaju samponom hehehe i pritom mislim da mirisu kao surena kokoska jer ima dlaka ispusta masnocu da bi im koza ostala suva.ali kad se osusi onda se nista ne oseca i kad se okupa samo vodom takodje se ne oseca.rasa je poznata po sposobnosti aporta iz ledene vode.
predivna rasa.ne bi ih menjala ni za jednu drugu.energicni,privrzeni,izuzetno inteligentni.
pozdrav svim buducim vlasnicima :)

Ja imam stene Kineskog Cubastog golokozog(sasavulja moja medena:heart:).Nema mirisa,nema dlaka,vesela je,pametna,vrlo razigrana i dobrocudna prema svima.Obozava da besni po kuci i trci iz jedne sobe u drugu:zurka:.Voli da se seta (moramo da se oblacimo,mnogo je hladno:zima:) i igra sa kucicima ispred zgrade.Savrsen pas za vlasnike malih stanova.UMILJATA DO BESVESTI:zag:Ma,obozavam je...:heart::heart::heart::zaljubljena:

e za ovo sa dlakama ti dajem posebnu reputaciju :)

hvala hvala :D
sta cu kad je volim!

Ja imam stene Kineskog Cubastog golokozog(sasavulja moja medena:heart:).Nema mirisa,nema dlaka,vesela je,pametna,vrlo razigrana i dobrocudna prema svima.Obozava da besni po kuci i trci iz jedne sobe u drugu:zurka:.Voli da se seta (moramo da se oblacimo,mnogo je hladno:zima:) i igra sa kucicima ispred zgrade.Savrsen pas za vlasnike malih stanova.UMILJATA DO BESVESTI:zag:Ma,obozavam je...:heart::heart::heart::zaljubljena:

ovo nema dlaka je bas bukvalno,nema ni po njoj ni po stanu hehehehe
moj drug ima muzijaka ima 6 meseci,dugodlakog.kakve su to srecice.ja ga zovem kriminalac :)
odlicni psi za stan,samo se moraju oblaciti kad je hladnije vreme.

ja sam imala dalmatinca. mama isterala jer je toceo da cepa tepih.
molim te...ako hoces kuce bolje je da imas dvoriste[ali nemoj da spava napolju.]
i dobro ga izdresiraj.ako ti ne mozes daj nekom drugom.
da ne bude posle da bude izbaceno napolje kao sto je bilo moje.
mama nece da mi kaze gde je i uvek sam tuzna kada se setim pegi.
znam da je negde na avali[to sam prisluskovala kada je mama pricala sa komsinicom.]
molim te dogovori se sa svim ukucanima prvo da li svi zeze to.nemoj nikako na svoju ruku

Back