Želeo bih da smršam

DraganBato

Početnik
Poruka
4
Imam 17god. Trenirao sam rukomet 7god, ali sam morao da prekinem pre dve godine zbog povrede na ledjima, i zbog toga sam bio fizički neaktivan. Imam 81kg i dosta veći stomak. Hteo bih da smanjim stomak i izdefinišem se. Juče sam počeo pomalo da vežbam. Išao sam na trčanje, trčao sam 9km sa 4-5 prekida. Preskakao sam vijaču 100 preskoka i tako 5 puta. Donje trbušnjake 10 puta 3 serije, obične trbušnjake 15 puta 3 serije i sklekove 10 puta 3 serije. Ujutru kad sam ustao iz kreveta osetio sam grčeve na listovima nogu. Voleo bih da mi date neke savete da bi to vežbanje dalo nekog efekta. Da li da i danas idem da trčim iako imam grčeve? Hvala unapred.

Normalno je da te bole listovi, oni su prvi na udaru, proci ce to vremenom.
Sto se tice trcanja, ne valja praviti pauze, bolje je isrcati odjednom, ali za pocetak ako ne mozes ok. Sat vremena dnevno laganog dzoginga ti je i vise nego dovoljno.
Moras promeniti ishranu, mozda je veci stomak i od nadutosti i loseg varenja, jedi malo vise hranu bogatu vlaknima tj. zitarice, povrce, suvo voce i slicno, izbaci junk food (gazirano, belo brasno, slatkisi i slicno).

zato sto organizam ne trpi nista sto je naglo pa stoga i nemoze da ga iskoristi odjednom 500 ili 1000mg minerala jer realno on trenutno ima potrebu za 50-100mg,a posto simece NEMAJU NIKAKAV MEHANIZAM da bi se to zadrzalo u telu.Zato su mnogo bolje one koje ima u spotskim prodavnicama kalcijum-magnezijum koji imaju helirani oblik koji se mnogo duze razlaze u zeludcu i odpusta male kolicine sa vremena na vreme koje organizam prepoznaje kao potrebne i kao takve ih usvaja.
zamisli kada bi uzeo 200grama whwey-a da popijes?Sta bi se desilo?

Imam 17god. Trenirao sam rukomet 7god, ali sam morao da prekinem pre dve godine zbog povrede na ledjima, i zbog toga sam bio fizički neaktivan. Imam 81kg i dosta veći stomak. Hteo bih da smanjim stomak i izdefinišem se. Juče sam počeo pomalo da vežbam. Išao sam na trčanje, trčao sam 9km sa 4-5 prekida. Preskakao sam vijaču 100 preskoka i tako 5 puta. Donje trbušnjake 10 puta 3 serije, obične trbušnjake 15 puta 3 serije i sklekove 10 puta 3 serije. Ujutru kad sam ustao iz kreveta osetio sam grčeve na listovima nogu. Voleo bih da mi date neke savete da bi to vežbanje dalo nekog efekta. Da li da i danas idem da trčim iako imam grčeve? Hvala unapred.

Fali ti kalcijum ali me čudi da ti se to desi od jednog treninga, meni se to dešavalo posle tri meseca svakodnevnog treninga i onda pravim pauzu od nekih nedelju dana da se malo odmorim.Nisi trebao odjednom toliko da radiš, ideš polako i postepeno povećavaš dužinu trajanja treninga...msm ljudi niste se preko noći ugojili pa tako nećete preko noći ni da skinete višak kilograma.A jel si regulisao ishranu?- to nisi napisao.

Ako nisi imao upalu mišića kada si ustao, a imao si grčeve onda način izvođenja treninga i njegov intezitet nisu usklađeni, kao ni ishrana. Kalcijum (Ca) ima uticaja na održavanje normalne razdražljivosti neuromišićnog sistema, ali i magnezijum (Mg) ima veliku ulogu u mišićnoj kontrakciji i sprovođenju nervnih impulsa unutar mišića, on (Mg) ima direktan uticaj na neuro-mišićnu ploču. E sad kako apsorpciju Ca pomaže Mg moraš da vodiš računa o unosu i jednog i drugog. Preporučena dnevna doza je 6 mg po kilogramu telesne težine, ali je treba povećati ako se trenira.
Gde se nalazi?

- Dva parčeta integralnog hleba (40 g) = 30 mg magnezijuma

- 125 g integralnog pirinča = 55 mg

- 200 g spanaća = 92 mg

- Jedna banana = 45 mg

- Šaka badema (30-40 g) = 90 mg

- 2-3 kockice crne čokolade = 35 mg

Ako nisi imao upalu mišića kada si ustao, a imao si grčeve onda način izvođenja treninga i njegov intezitet nisu usklađeni, kao ni ishrana. Kalcijum (Ca) ima uticaja na održavanje normalne razdražljivosti neuromišićnog sistema, ali i magnezijum (Mg) ima veliku ulogu u mišićnoj kontrakciji i sprovođenju nervnih impulsa unutar mišića, on (Mg) ima direktan uticaj na neuro-mišićnu ploču. E sad kako apsorpciju Ca pomaže Mg moraš da vodiš računa o unosu i jednog i drugog. Preporučena dnevna doza je 6 mg po kilogramu telesne težine, ali je treba povećati ako se trenira.
Gde se nalazi?

- Dva parčeta integralnog hleba (40 g) = 30 mg magnezijuma

- 125 g integralnog pirinča = 55 mg

- 200 g spanaća = 92 mg

- Jedna banana = 45 mg

- Šaka badema (30-40 g) = 90 mg

- 2-3 kockice crne čokolade = 35 mg

Hajde molim te kad pišeš ovako za ishranu, napiši sve, pošto ovde ne dolaze svi koji se u to razumeju a cilj je ako se već piše da svi razumeju.:)
Da ne budem pogrešno protumačena objasni te mg- msm čega?
Kad bi neko pojeo 200 grama spanaća izmet bi u bio crn od gvožđa pa bi čovek mogao da se uplaši a i kod unosa gvožđa nije kod svih ljudi isto može to nekom da bude previše.

Back