"Зелено светло" за укидање виза...

Hahaha, nikada zadovoljni. Ma svakome da bude poklonjeno milion dolara većina bi govorila da su novčanice lažne i koristila ih kao WC papir.
Do skora ste svi kukali za putovanjima i vizama. Sada se osvešćujete i kažete, ali nemamo svi novca da putujemo. Pa niste imali ni do sada, pa vam je smetalo što ni ne možete zbog viza. :lol: Da se čovek pocepa od smeha. Dečurlija. Kažem ja, mama i tata ovde treba da postoje, a deca da slušaju.

aha.... a pre Tadića su vam cvetale ruže i Srbija je bila visoko ekonomski razvijena zemlja ???

pa niste ni mogli da putujete ''u Barselonu, Porto, Milano, Rim'' jer ste morali da vodite
oslobodilačke ratove sa s.miloševićem .....

oslobodilacki rat je u pripremi,
protiv okupatora , sluskinja i cinkarosa.
ovo da zapamtite - cinkarosi su prvi na udaru.

lijepa vijest za Srbiju...:D
samo, treba jos nesto malo da se ispuni a to je u rukama same Srbije, poput
stroga kontrola izdavanja biometrijskih pasosa
specijalno obucavanje i povecanje broja carinika
poboljsanje suradnje i kompjuterizacija policije...
ali sve se to moze odraditi, jer je domaca zadaca...
p.s. a zasto se vi Crnogorci, poput Makedonaca, ne bunite protiv "paketa" ?
naime, ako neka od drzava ne ispuni uvjete, zaostaje cio "paket"

Da, a hrvatskom pucanstvu nije trebala cak ni biometrijska putovnica a kamoli "strogi uvjeti" za izdavanje iste. Salu na stranu ovo je ocekivana vest. Mislim da je to i ranije moglo da se desi ali je Srbija uvek na neki nacin bila kaznjavana. Osnovno ljudsko pravo je pravo slobode kretanja. Uz normalno pravo na zivot. Da li je pojedincima ugrozeno pravo na zivot time sto npr. nemaju hrane? To je filosovsko pitanje ali na zalost i realno danas u Srbiji,

oslobodilacki rat je u pripremi,
protiv okupatora , sluskinja i cinkarosa.
ovo da zapamtite - cinkarosi su prvi na udaru.

još kada bi imali legendu pa da tumačimo ko je ko u ovoj postavi navedenih rola...
hehe-1.gif

Da, a hrvatskom pucanstvu nije trebala cak ni biometrijska putovnica a kamoli "strogi uvjeti" za izdavanje iste. Salu na stranu ovo je ocekivana vest. Mislim da je to i ranije moglo da se desi ali je Srbija uvek na neki nacin bila kaznjavana. Osnovno ljudsko pravo je pravo slobode kretanja. Uz normalno pravo na zivot. Da li je pojedincima ugrozeno pravo na zivot time sto npr. nemaju hrane? To je filosovsko pitanje ali na zalost i realno danas u Srbiji,

ima dosta istine u tome sto kazes, ali mislim da poredenje sa RH nije bas najbolje odabrano...
mi nemamo i nismo imali problem sa albancima npr.
i nije bilo za ocekivati da ce masovno ljudi da zbrisu vani i preplave Evropu
i koje-kakve readmisije isl.
sve u svemu dobra vijest za Srbiju i region..
i da dodam...
za nadati se da ce i krimosi malo vise potegnuti noge u EU..
da nam malo sidu s vrata....

Poslednja izmena:
Izvini ali nije to bas tako... Vi ste svoj "problem" resili u dogledno vreme. Ne bih sa tobom da raspravljam o tome sta su Srbi bili u Hrvatskoj, isto ako ne i jace kohezivno telo nego sto su to Siptari na Kosovu i Metohiji. Za tebe je to domovinski rat za mene rat za istrebljenje jednog dela naroda. Problem je sto su se obe strane (citaj obe vlasti) potkusurivale tim nesretnim ljudima i njihovim sudbinama. Ne sudedu, ta vasa sengen lista nije bela ona je crvena i kao takva ce i ostati.

Izvini ali nije to bas tako... Vi ste svoj "problem" resili u dogledno vreme. Ne bih sa tobom da raspravljam o tome sta su Srbi bili u Hrvatskoj, isto ako ne i jace kohezivno telo nego sto su to Siptari na Kosovu i Metohiji. Za tebe je to domovinski rat za mene rat za istrebljenje jednog dela naroda. Problem je sto su se obe strane (citaj obe vlasti) potkusurivale tim nesretnim ljudima i njihovim sudbinama. Ne sudedu, ta vasa sengen lista nije bela ona je crvena i kao takva ce i ostati.

ma dobro ni ja ne pricam sada o Domovinskom ratu...nego o vizama...
i nama su, kad su hrvatski Srbi poceli masovno da odlaze u Englesku i preplavili ih tamo zahtjevima za azyl ,udarili vize...koliko se sjecam trajalo je to poduze (dok nisu uspijeli vratiti sve nazad) i dok se nije dobro "proculo" da hrvatski Srbi nemaju sansu za dobiti azyl u engleskoj...i tek tada ukinuli
p.s. o tome na odgovarajucoj temi...(boldovano)

ma dobro ni ja ne pricam sada o Domovinskom ratu...nego o vizama...
i nama su, kad su hrvatski Srbi poceli masovno da odlaze u Englesku i preplavili ih tamo zahtjevima za azyl ,udarili vize...koliko se sjecam trajalo je to poduze (dok nisu uspijeli vratiti sve nazad) i dok se nije dobro "proculo" da hrvatski Srbi nemaju sansu za dobiti azyl u engleskoj...i tek tada ukinuli
p.s. o tome na odgovarajucoj temi...(boldovano)

Ne, nisam hteo da te provociram. Cinjenica je da su sve stvari povezane, kao sto je i politika povezana. Dosta sam upoznat sa sengenskim standardima i mogu ti reci da je to jedan od stubova EU koji najvise vredi i verovatno najbolje funkcionise, pogotovo kad je u pitanju sengenski informacioni sistem koji i predstavlja srce ovog sistema (ne cudi zelja Svete Stolice da bude deo SIS iako joj to formalno i ne treba posto rezim ulaska vazi kao i za sve koji udju u Italiju). Takodje poznato mi je i uporedno pravo, npr. sporazumi Hrvatske da njeni gradjani i gradjani Italije, Slovenije i Madjarske mogu da ulaze na licnu kartu (ispravi me ako nije tacno). Dakle, ono sto ja mislim jeste to da nisu bitni uslovi profesionalne prirode (biometrijske putne isprave, stroga kontrola rada granicne policije, ili rad carine) vec ipak neki krupniji, politicki. Mislim da je beli sengen plafon za Srbiju i ne treba gajiti iluzije o necemu visem. Mada, imamo sa druge strane gasni aranzman... Ne mozes imati dva frajera, ili mozda mozes...

Шефови дипломатија земаља ЕУ постигли политички консензус о визној либерализацији за Србију, Македонију и Црну Гору.

Савет Европске уније (ЕУ) постигао је данас у Луксембургу политички консензус о визној либерализацији за земље Западног Балкана које су испуниле услове за бели шенген, изјавио је потпредседник Владе Србије Божида Ђелић и прецизирао да је реч о Србији, Македонији и Црној Гори.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/Србија/67574/%22Зелено+светло%22+за+укидање+виза.html

Шта је поента теме? (Посебно у ситуацији кад само 10% грађана има пасоше.)

zabranjeno:
postavljanje tekstova sa drugih sajtova od preko 2.000 karaktera (obavezno je navođenje izvora, autora, linka ka originalnom tekstu i ličnog komentara na tekst)

П.С. Проучи Правилник! :rtfm:

Hahaha, nikada zadovoljni. Ma svakome da bude poklonjeno milion dolara većina bi govorila da su novčanice lažne i koristila ih kao WC papir.
Do skora ste svi kukali za putovanjima i vizama. Sada se osvešćujete i kažete, ali nemamo svi novca da putujemo. Pa niste imali ni do sada, pa vam je smetalo što ni ne možete zbog viza. :lol: Da se čovek pocepa od smeha. Dečurlija. Kažem ja, mama i tata ovde treba da postoje, a deca da slušaju.
Ниси управу, они људи који се не ложе на жуту олигархију од старта су схватали да је без виза, исто као и са визама, с обзиром да народ глође корење.

А ко има кинту ( мало њих у Србији) путује ладњака и са визама.

Нпр. Италијани треже да ти виде конто. Кад сконтају да имаш одређену суму новца, добијаш визу као бела лала.

Само, не вреди безмозгима објашњавати...битно да је обећано.:roll:

Ниси управу, они људи који се не ложе на жуту олигархију од старта су схватали да је без виза, исто као и са визама, с обзиром да народ глође корење.

Нпр. Италијани треже да ти виде конто. Кад сконтају да имаш одређену суму новца, добијаш визу као бела лала.

ma konto je najsmesnija stvar , izdaju ti tu potvrdu u bilo kojoj banci za 200 dinara , na koju god oces sumu za 5 min
a sto se tice pasosa i putovanja tacno je da vecina nema para , al opet mnogo njih i poutuje sto govori cinjenica da je izdato vec 600 iljada novih pasosa , a da su aranzmani za Grcku i za one arapske selendre vec uglavnom rasprodati i da se masovno ide i pored opste besparice i krize

ne može da bude ista situacija sa vizama i bez istih,jednostavno možeš za smešnu lovu da vidiš pariz,samo treba biti malo vešt,ljudi sada imaju utisak slobode u glavi,ja sam se 1992 kada su uvedene sankcije čak i na pojavljivanje naših sportista a tada iraku nisu,bili su na olimpijadi u barseloni,osećao kao u ogromnom koncentracionom logoru zvanom savezna republika jugoslavija

Back