Zelenaši zavili u crno porodice, oteli 30 stanova i kuća! Muž i žena sve uzimali lažnim ugovorima o zajmu!

Poruka
9.345
Дакле, ОВИ хоће да се бирају до караја живота, САМИ СЕБЕ?!
СУДИЈЕ ПРЕСУЂУЈУ У КОРИСТ ЗЕЛЕНАША И ЗЕЛЕНАШКЕ УГОВОРЕ ПРИХВАТАЈУ КАО ЗАКОНСКЕ?!
И ОНИ ДА СЕ БИРАЈУ САМИ ДО КРАЈА ЖИВОТА?!

https://www.kurir.rs/crna-hronika/3835105/zelenasi-bracni-par-opljackao-gradjane-kragujevac

ZELENAŠI ZAVILI U CRNO PORODICE, OTELI 30 STANOVA I KUĆA! Muž i žena sve uzimali LAŽNIM ugovorima o zajmu!​

1640212655315.png

CRNA HRONIKA
22.12.2021. 21:57h 22:54h
Kragujevčani Marinko M. (40) i njegova vanbračna supruga Jelena Đ. (31) uhapšeni su zbog sumnje da su od dužnika lažnim ugovorima o zajmu oduzeli 30 stanova, kuća, poslovnih prostora, kao i građevinsko zemljište u vrednosti od više od 45 miliona dinara.
Osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo pranja novca i pranja novca u pomaganju, a uhapšeni su u akciji "Gnev", u kojoj su učestvovali MUP, SBPOK, BIA, poreska policija i Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

Oštetili budžet
- Marinko M. tereti se da je od 2014. godine građanima iz Kragujevca i okoline pozajmljivao novac pod kamatom za koju su se usmeno dogovorili, sačinjavao ugovore o zajmu koje nije overavao kod javnog beležnika i priznanice koje je overavao kod advokata, a potom pokretao sudske postupke protiv osoba koje novac nisu mogle da vrate, nakon što je prethodno upisivao da im je na ruke dao znatno veći iznos - saopštio je MUP:
- On je, kako se sumnja, od građana koji nisu mogli da izmire dugovanja zahtevao da mu predaju nepokretnosti i na taj način je stekao 30 stanova, kuća i poslovnih prostora, kao i građevinsko zemljište u vrednosti od 45.854.955 dinara. Takođe, osumnjičeni je neovlašćenim kreditiranjem građana ostvario prihode u iznosu od 51.139.984 dinara, za koje nije podnosio poreske prijave, čime je oštetio budžet Republike Srbije za više od 1,5 miliona dinara. :zblesav::zblesav::zblesav::zblesav:
- U izvršenju krivičnog dela pranja novca njemu je, kako se sumnja, pomagala nevenčana supruga Jelena Đ., koja je od 2016. godine stekla, koristila i otuđila imovinu u vrednosti od 80.000 evra, iako je znala da potiče iz kriminalnih delatnosti - navode iz MUP.
Blanko priznanice
Izvor Kurira iz Kragujevca kaže da je Marinko M. imao razrađen modus operandi po kome je varao građane, i to je radio godinama.
- Davao je novac na kamatu, i to se godinama pričalo po Kragujevcu, izdavao blanko priznanice, a na njih posle upisivao proizvoljne iznose. Interesantno je da je on navodno i vlasnik jedne advokatske kancelarije, iako nije pravnik. Navodno, on je angažovao advokatski tim koji radi za njega. Osim toga, sumnja se da poseduje i agenciju za nekretnine - priča izvor iz istrage i dodaje:
- Marinko M. je većinu novca uspeo da uvede u legalne tokove, ali je ipak propustio da to uradi za sve pare za koje je varao narod, pa je tako i uhapšen. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

Pazi niko ne vraca u Srbiji bez prisile. Zelenaski posao je tezak, zato sto moraju da upotrebe silu van zakona, zato se
time bave kriminalci...
slažem se, ako se time bave kriminalci, kako bi nazvao drugu stranu...strana koja ne vraća dugove, koja ništa ne poštuje

Treba uvesti zakon koji je postojao jos u 19. veku a to je da covek zakonski ne moze da ostane bez kuce i okucnice ili stana ukoliko mu je to jedina nekretnina koju poseduje , a inace te bande u vidu izvrsitelja momentalno i po hitnom postupku dekretom suspendovati i raspustiti , znaci bilo koja sledeca vlast koja bude dosla to je maltene prvo sto bi morala da uradi , da ukine privatne izvrsitelje i da izglasa zakon da svako ko poseduje samo jednu nekretninu (kucu ili stan gde zivi) da ne moze da ostane bez tog stana zbog duga i da tu nekretninu ne moze da stavlja pod hipoteku.

Mislim da je svima poznato da sam apsolutno protiv ove vlasti, mada cak i ne vidim da su ovo dvoje povezani sa SNS-om, ali JA BIH IM DAO MEDALJU i jos bi naterao ove budale koje su pozajmljivale od njih da im plate kaznu za maltretiranje po sudu!!!

Da pojasnim: ove budale su potpisivale blanko ugovore i menice, ako sam dobro shvatio, bez napisanog iznosa, a onda je batica upisivao sumu koju je hteo i pokretao sudske sporove. Kako se kaze, to je radio ZA ONE KOJI NISU IMALI DA VRATE DUG. Znaci gde zaboga potpisujes nesto blanko? Sa zelenasem? Pa i treba da ih opljackaju, i jos bih kaznio te sto su opljackani jer su budale.

BIo davno slucaj, jos 90-tih, secam se, neka zena isla od vrata do vrata i prosipala neku pricu kako ima veze sa Milosevicem ili nekim ministrima iz njegovog doba, kako moze da sredi ovo i ono, i uz citavu pricu od tih kojima je kucala na vrata uzimala pare na lepe oci kako ce da im sredi ovo i ono, i oni joj davali bez ikakve priznanice ili papira. Hebes mi, jos onda sam bio da se ta zena NAGRADI za inventivnost, a sve budale koje je opljackala da se DODATNO KAZNE. Hebote koliko bolid moras da budes da das pare nepoznatoj zeni koja ti zakuca na vrata i slozi neku levu pricu. A rodbini nece da pozajme 100 evra.

Sad se vratite na ove budale sto su iz teme, pa se pitajte - sto neko i napisa - zar nemaju rodjake i prijatelje da im pozajme bez kamate? Gde su tad ove budale sto daju lovu na lepe oci nepoznatom strancu da udele nekom koga znaju na zajam?

Pljujem ovu lopovsku i izdajnicku vlast i (mislim da) branim narod od njih time, a onda kad pogledam u sam narod dodje mi da se prijavim u ovu istu vlast i da bijem taj isti narod i to za dzabe, stavise da platim da mi to dozvole.
Hebes mi, da nisam i sam deo vas i da nemam rodbinu i prijatelje, zasluzili smo i gore od ovoga, sto kaze i monah Antonije i arhimandrit Nikodim. Mnogo smo gresni, nema nam spasa.

Problem je sto ljudi nemaju para da kupe drugi stan ili kucu za decu, pa im je to jedini izbor. Dakle ako cemo svi da
zivimo na gomili ko Kinezi, i da devojka pita mladica: "jesi li sam u sobi", kao u Kini :P

Pa bolje i svi na gomili nego na ulicu, mislim kod nas je uvek isto generacijama i stotinama godina bilo normalno da par generacija zivi pod jednim krovom i nista im nije falilo, moj cale je isto kao klinac ziveo sa roditeljima, babom, dedom i prababom i pradedom jedno vreme pa isto nista mu nije falilo, ono kad celjad nije besna kuca nije tesna.

Pa bolje i svi na gomili nego na ulicu, mislim kod nas je uvek isto generacijama i stotinama godina bilo normalno da par generacija zivi pod jednim krovom i nista im nije falilo, moj cale je isto kao klinac ziveo sa roditeljima, babom, dedom i prababom i pradedom jedno vreme pa isto nista mu nije falilo, ono kad celjad nije besna kuca nije tesna.
Sve zavisi od ljudi. Tebi je ok, nekom je pakao, pa svesno ulazi u rizik. To bi bilo kao kad bi hteo da zabranis kocku….
edit:
ovde koliko kapiram nije problem u zelenasenju, nego sto su ovi ukrali novac koji su pozajmljivali...

Дакле, ОВИ хоће да се бирају до караја живота, САМИ СЕБЕ?!
СУДИЈЕ ПРЕСУЂУЈУ У КОРИСТ ЗЕЛЕНАША И ЗЕЛЕНАШКЕ УГОВОРЕ ПРИХВАТАЈУ КАО ЗАКОНСКЕ?!
И ОНИ ДА СЕ БИРАЈУ САМИ ДО КРАЈА ЖИВОТА?!
Не знам зашто ово приписујеш судијама.Човек је вршио малверзације, користио их пред судом и онда завршио у притвору.

Kod zelenasa se ide samo kada banke nece da pozajme….
Banke su legalni zelenasi sa svim zaposlenima i porezima, a zelenasi su uglavnom nasilni olos od ljudi koji funkcionisevvan zakona.

Zaradjuju na muci i gluposcu ljudi.

Mislim da je svima poznato da sam apsolutno protiv ove vlasti, mada cak i ne vidim da su ovo dvoje povezani sa SNS-om, ali JA BIH IM DAO MEDALJU i jos bi naterao ove budale koje su pozajmljivale od njih da im plate kaznu za maltretiranje po sudu!!!

Da pojasnim: ove budale su potpisivale blanko ugovore i menice, ako sam dobro shvatio, bez napisanog iznosa, a onda je batica upisivao sumu koju je hteo i pokretao sudske sporove. Kako se kaze, to je radio ZA ONE KOJI NISU IMALI DA VRATE DUG. Znaci gde zaboga potpisujes nesto blanko? Sa zelenasem? Pa i treba da ih opljackaju, i jos bih kaznio te sto su opljackani jer su budale.

BIo davno slucaj, jos 90-tih, secam se, neka zena isla od vrata do vrata i prosipala neku pricu kako ima veze sa Milosevicem ili nekim ministrima iz njegovog doba, kako moze da sredi ovo i ono, i uz citavu pricu od tih kojima je kucala na vrata uzimala pare na lepe oci kako ce da im sredi ovo i ono, i oni joj davali bez ikakve priznanice ili papira. Hebes mi, jos onda sam bio da se ta zena NAGRADI za inventivnost, a sve budale koje je opljackala da se DODATNO KAZNE. Hebote koliko bolid moras da budes da das pare nepoznatoj zeni koja ti zakuca na vrata i slozi neku levu pricu. A rodbini nece da pozajme 100 evra.

Sad se vratite na ove budale sto su iz teme, pa se pitajte - sto neko i napisa - zar nemaju rodjake i prijatelje da im pozajme bez kamate? Gde su tad ove budale sto daju lovu na lepe oci nepoznatom strancu da udele nekom koga znaju na zajam?

Pljujem ovu lopovsku i izdajnicku vlast i (mislim da) branim narod od njih time, a onda kad pogledam u sam narod dodje mi da se prijavim u ovu istu vlast i da bijem taj isti narod i to za dzabe, stavise da platim da mi to dozvole.
Hebes mi, da nisam i sam deo vas i da nemam rodbinu i prijatelje, zasluzili smo i gore od ovoga, sto kaze i monah Antonije i arhimandrit Nikodim. Mnogo smo gresni, nema nam spasa.
Zelenasi ne treba da postoje.

Не знам зашто ово приписујеш судијама.Човек је вршио малверзације, користио их пред судом и онда завршио у притвору.

Зато што један човек, 40 (!!!) пута улази у један те исти Општински суд у КГ, са очигледном кривотвореним признаницама, и нико од судија да позове тужилаштво и МУП да покрену истрагу, да ли случајно се не ради о зеленашењу, за почетак....
И преко Судске писарнице се види човек годишње милионе стиче, и нико то да пријави?!

А што се тиче ових несретника и лаковерника, који се и даље задужују код зеленаша, прича је следећа:

1. Бавиш се неким послом, приватним, било којим, одједном изненада ти као неком чаролијом "намешта" прилика за већу зараду, већи посао, итд....АЛИ ти немаш довољно почетних обртних средстава....ето тако, само тако искрсне испред тебе! обично сазнаш као случајно у пролазу неком, као одеш од пријатеља који баш тада завршава неки разговор и почне причицу "е замисли коме сад звао, јел знаш неко ко би мого, итд...."

2. Док се зи знојиш од муке што ће посао да пропадне, а немаш н-овце, ето теби брата од тетке, кога ниси видео 20 година, јавља се као ето безвезе, причате, он пита шта има ново, ти се појадаш, а он каже "па бре брацо зар од других да сазнам?! сад идемо код мога кума!"

3. Ти јадан и сретан у исто време, одеш на заказано место, пословно, уред, све....обично поподне, око 17-18ч, и он ти каже,
"ма то мора тако празно да се пише, и бре наши смо! знамо се! шта ти је!" теби посао пред очима, а и да не увредиш брата, мада,
све мислиш у себи "де бре ово може овако, ај ваљда овај зна шта ради, па не би ме браца увалио у тешкоће!?"

4. И....кренеш ти тако....и враћаш лепо, 1 месец, 2, 3....углавном само камату, рачунаш посао иде, вратићеш за годину дана све...када оно после 3,4 рате, нити браце више да ти се јави, нити овог зеленаша, овај први несто, овај други прекида везу, у ромингу је и шта ти ја знам....то после 9 месеци, одеш са парама испред уреда да га чекаш, он или уђе на задњи улаз, или ти одбруси немам сад времена, или ти још горе, љубазно каже е чујемо се вечерас био сам у гужви баш лепо што си се јавио!

5. и ти тако набијеш једно 12-18 месеци, дуг од 5000 нарасте зеленашким каматама на 50 000, и после боље да не причамо шта бива...

6. ти људи који то раде, зеленашење, не раде ни од своје памети ни од свог новца, они то раде ЗА НЕКОГ, истог тог за којег радите и ви, који одобравате зеленашење...

7. А што се тиче ових наивчина, а то је 90% жртва зеленаша....шта да вам кажем....да нема добрих, ни зло не би постојало

8. а што се тиче вас који подржавате ово, увек се изнова и изнова изненадим, колико заправо у Србији и нема Светосаваца, Православаца, који љубе и опраштају брату своме, на поуку и себи и другима, него све сами Протестантни са њиховом протестантском етиком! ко би реко да је Србија препуна крипто-калвиниста?!

Kod zelenasa se ide samo kada banke nece da pozajme….

Можда је неко наредио да банке одбију зајам...

ко ће знати шта је права стварност у тиранији.

зато је треба одбацити.

Немој тако. Ови намерно производе глупу сиротињу. То и јесте циљ ове Клике и Кланова да се овакве ствари догађају.

Ти би могао бити у праву да народу не пуштају Пинк баханалије, а Вучић да не пушта Тиранина преко ртс-а сваки божији дан...

Poslednja izmena:

Извршитељи и Бележници су створени из режимских људи. Дакле несавесне особе.

Банке су исто несавесно упетљане у многе послове са некретнинама.

Да ли постоји лоби несавесних не знам?

Али, морам да посматрам стварност коју разарају.

Back