rozara16cal.
Obećava
- Poruka
- 87
da li ste razmisljali o promeni municije?da li je dobro dva razlicita proizvodjaca patrona u sacmarici.Moj favorit MIRAGE, vasa iskustva ?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa i ja sam cuo da ne valja da se koriste razliciti proizvodjaci municije ali ne znam zasto? jer retko koji proizvodjac ima patron za blize i dalje gadjanje,narocito za 16cal... naprimer u prvoj cevi patron bez casice , u drugoj sa casicom da bi dalje nosi snop.Municiju je najbolje koristiti od istog proizvodjaca,ja licno koristim fioci.
Proizvodjaca ima raznih... na fazana sa 10 zeca sa 8, a kad pocnu oni "hladni" izlasci, spustim granulaciju na 6.
@rozara: "ne valja" jer svako ima neku svoju meru baruta koju stavlja, svaki metak ima svoju brzinu pa da ne moras da razmisljas o preticanjima, prebacivanjima, podbacivanjima, a ti podaci su donekle standardizovani kod svakog proizvodjaca ponaosob zbog provere kvaliteta.
za fazana a i za zeca neki italian tipa nobel sport, RC 4,ili krusik zbog tvrdoce olova ! a granulacija 3 mm ili ti 10 (italianska 4) . Posle prvog mraza na zeca isto to samo 3,5 mm 8 (2)
Koliko vi tučete kad nosite jedan tip municije? Kod mene u redeniku ima i 10 i 8 i 6... i uvek prvo sa 8 gađam. Na prvom vidim efekat: otrese-prelazim na 6, pada na mestu-ostajem, razvaljen-može i 10, samo onda više pazim kad kojom gađam...
..prava steta sto takav metak ne prave za 16 cal.A u tu 20.sam zaljubljen vec godinama,ali nemam hrabrosti da je kupim plasim se da necu nista pogodit,bas me interesuje kako ces ti proci sa njom?

Ne znam,,videcemo...A za 20cal.da ima 28gr. nisam siguran..jedino magnum...!?