SHISHKICA
Obećava
- Poruka
- 68
Hvala svima koji napisu neki savet,svoje iskustvo ili necije...Vezano za sam odlazak u Norvesku i rad tj. trazenje posla tamo.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
copy & paste sa nekog drugog foruma:
Da li si specijalista ili lekar opste prakse?Ukoliko si lekar opste prakse-savet zavrsi specijalizaciju pa onda put pod noge. U svakom slucaju potrebno ti je znanje jezika. Znam za jednog lekara kako je aplicirao
1 prevesti sva dokumenta na norveski jezik
2 pohadjao je casove norveskog u Bg-u
3 podneo zahtev za polaganje testa norveskog jezika u Norge
4 sa svim tim otisao u ambasadu Norveske ug Bg-u
5 dobio vizu za polaganje testa
6 polagao test u Norge o svom trosku
7 vratio se za Srbiju i cekao odgovor
8 dobio odgovor o polozenom testu
9 ponovo ambasada sa svim ranijim dokumentima + bergen test+papir o slobodnom mestu specijaliste u bolnici u Norveskoj
10 put za Norge
Norveska norveska..
Nego citao sam u nekim postovima nize da moze Nor.ambasada da se kontaktira za sve informacije u vezi rada ovde (kao med.sestra i brat i tako).
Pa kontaktirajte ih.
Inace Poljaci ,ovi iz Latvije i slicne zemlje clanice EU vam obrase sve poslove dok se vi vucete po kursevima.Njima netreba viza niti ista.Ima ih ko g_v_n_.
Ko ce vam pomovi ovde na forumu.Dzaba gubljenje vremena.
Ja zivim u No vec 10 godina al kako ja da vam nadjem posao ovde.Nit sam blizu zdravstvenog sektora niti koga znam tamo.
Zato lepo u NO ambasadu ,sredite diplome ,mozda kurs jezika ,finn.no i srecno.
Ili lepo turisticka viza pa ovde trazite posao.Ali od slanja diploma i cekanja slaba vajda.Nego od bolnice do bolnice ,licno.
Hoces posao? Idi pa ga uzmi!
jel postoji mogucnost da ti neko posalje papire a ja lepo diplomu pod ruku prevedenu bez autorizacije krenem za poslom(nevezano za zdravstvenu struku)Norveska norveska..
Nego citao sam u nekim postovima nize da moze Nor.ambasada da se kontaktira za sve informacije u vezi rada ovde (kao med.sestra i brat i tako).
Pa kontaktirajte ih.
Inace Poljaci ,ovi iz Latvije i slicne zemlje clanice EU vam obrase sve poslove dok se vi vucete po kursevima.Njima netreba viza niti ista.Ima ih ko g_v_n_.
Ko ce vam pomovi ovde na forumu.Dzaba gubljenje vremena.
Ja zivim u No vec 10 godina al kako ja da vam nadjem posao ovde.Nit sam blizu zdravstvenog sektora niti koga znam tamo.
Zato lepo u NO ambasadu ,sredite diplome ,mozda kurs jezika ,finn.no i srecno.
Ili lepo turisticka viza pa ovde trazite posao.Ali od slanja diploma i cekanja slaba vajda.Nego od bolnice do bolnice ,licno.
Hoces posao? Idi pa ga uzmi!
da, poznato mi to...par mojih kolega su se baš prevarili..![]()
Bas lepo zvuci.Ja sam stomatolog,muz je ing.elektrotehnike i interesuje nas odlazak.Norveska se preporucuje po forumima kao pogodna za novi pocetak.Gde mogu blize informacije da dobijem?Postoji nova agencija u Beogradu koja Vam je na usluzi ukoliko ste zdravstveni radnici,ako nekoga zanima da za godinu dana bude u Norveskoj sa dobrim znanjem jezika i svim papirima neka se javi za blize informacije.
Za one iz Nisa ili okoline, u Nisu predaje casove norveskog posebno za zdravstvene zena koja i posreduje oko zaposljavanja i dokumenata. Meni je pomogla. Putujem za nekoliko nedelja.
Kontakt telefon: 064/0865824 Gordana