Posao i zivot u Italiji

aleksat55

Početnik
Poruka
1
Zdravo svima, velika mi je želja da se preselim u Italiju pa me zanima da li u Italiji postoje firme,klubovi,restorani ili mesta koja zapošljavaju naše ljude , i je li moguce uopšte naći ljude koji bi stvarno pomogli oko posla i papira ako nemam EU dokumenta?

Zdravo svima, velika mi je želja da se preselim u Italiju pa me zanima da li u Italiji postoje firme,klubovi,restorani ili mesta koja zapošljavaju naše ljude , i je li moguce uopšte naći ljude koji bi stvarno pomogli oko posla i papira ako nemam EU dokumenta?
verovatno svako ko je otisao sa Baklana i zivi u nekoj drugoj zemlji moze da se slozi sa tim, da je najbolji savet koji neko moze da ti da je da se drzis sto dalje od "naših"! :mrgreen:
ako ozbiljno zelis da odes u neku drzavu, onda treba da radis na tome da bi povecao svoje sanse. treba da naucis jezik zemlje u koju planiras da odes, da vidis sta znas da radis i eventualno prevedes diplomu, ili zavrsis neki kurs za zanimanje koje tamo treba (keramicar, vozac, vodoinstalater, ... ) isto malo ikustva da se sakupi u svojoj zemlji nije na odmet..
ne znam sta da ti kazem... ako imas samo zelju negde da odes, a nemas neko zanimanje/zanat koje bi tamo moglo da se trazi, nemas EU papire, ne znas jezik... onda ti treba bas puuunooo srece.

Back