Zdravstbena kontrola u privatnim vrticima

• Začetnik teme Začetnik teme Mirka šizika
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja nju ne saljem u vrtic ni kad ima jaku alergiju da ne bi vaspitacicqama smetala , jer kad je jako uhvati , to curi ne prestaje, takoreci lije ..Al ja radim od kuce - moze mi se...
Vidim u vrticima i decu sa zutim slinicama , onim najgusim..pa nikom nista ..o tome ja pricam...to me nervira...

Разумем те! Види сад ово ... мој клинац има често та цурења носа, и ја га стално водим на брисеве и сваки пут буде негативан ... а њему садржај носа зеленкаст и сваки пут ми скрену пажњу на то и сваки пут кад му процури нос ја га водим на тестирања ... нити бактерија нити вируса на помолу ... а муку мучи са крајницима. И сад ... шта да радим? Ако га оставим код куће, он никад неће бити у вртићу и пропустиће доста битних ствари, знаш и сама.

Онда је то до вртића и особе која води тај вртић. Овде неће да приме "болесно" дете без бриса и потврде од лекара да може да иде у вртић. Често им родитељи праве сцену када виде шмрцаво дете, а оно, у ствари, и није болесно. Или кад виде да дете пије антибиотик, а не знају да пије због упале ушију! Е сад, нек ме неко убеди да је упала ушију заразна!
Миркић, ти као мајка имаш право да тражиш да ти покажу брисеве деце за коју видиш да су слинава, јер ако немају, можеш да дигнеш фрку! Инсистирај, па ће можда и нешто да се промени што се тога тиче.

Moje dete ide u drzavni vrtic na Ceraku i ja sam prezadovoljna. Nikad nismo imali fazu vise ne ide nego sto ide u vrtic. Ona ima manji problem sa trecim krajnikom, tako da joj se desava da bude slinava, kao sto kaze mili ne bistro, ali kad uradimo bris sve je cisto. Nemoj da se ljutis, ali mozda ti malo preterujes u kuci, pa ona onda pri prvom kontaktu sa drugom decom zakaci nesto. A mozda je problem i alergija, posto nisam shvatila kakva je alergija u pitanju, mozda je jednostavno preosetljivo dete.
Evo moje dete od maja prosle godine nema ni jedan izostanak iz vrtica, zbog bolesti (ne racunam ono kada smo isli na zimovanje i letovanje).
Ako nema jake alergije moja preporuka ti je sto vise napolje, u prirodu, posto vidim da ti je Kosutnjak blizu, kad god mozes po ceo dan provodite izvan kuce.
Vidimo se na Kosutnjaku.
poz

Ma ja sam vam zene, kad je dete u pitanju dosta drcna...Nesto me ljuti sve sto moze da je ugrozi... alergiju je dobila od mene u nasledstvo..polen, ambrozija , korovi...Ima i problem sa tim cuvenim trecim krajnikom , svaki cas je zboog njega slinava..Srecom najveci broj stavri se zavrsi na curenju nosa, al i to je dovoljno da brines , zar ne?

Mislim da ni jedan mesec nije ceo sastavila u vrticu.. Al osim sto je ona dosta osetljiva ipak ima i toga da su roditelji danas dosta nemarni...Al ne moze sve da bude idealno...Tesim se ja...

P.S. Uvek sam spremna za druzenje na Kosutnjaku...Trim hotel mi je favorit...Ski staza..onako... Inace nemamo drustvo za tu akciju pa eto ...ajd da se druzimo!

Back