.. zdravo ..

• Začetnik teme Začetnik teme alim
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
.. zdravo ..

.. za ovo sam kod hrvata dobio 35 bodova .. i prebacilo 100 .. .. i ****** .. ***** ..

.. meni je isto zanimljiva mira marković .. sa cvetom u kosi .. .. ali iz drugih razloga ..

.. ameri izdvajaju za vojsku deset puta više od ruja .. .. i to je normalna situacija ..
.. imaju vojsku po cjelom svijetu .. .. sve uređuju i sređuju .. .. i to je normalna situacija ..
.. njihovi su interesi .. njihov zakon .. .. i to je savršeno normalno ..
.. a to što ruje ne žele nato na svojoj granici .. to je nenormalno ..
.. i svi se trebamo udružiti kako bi uvidjeli očite sličnosti putina i mire marković .. ili hitlera ..

.. ovo mi je zanimljivo ..
.. jer ..
.. ukoliko je to istina .. i hrvatska bude izabrala kolindu da bi se .. čvršće vezala uz amere .. .. onda mi je pitanje .. .. za čim idu hrvati .. što to oni žele .. ?
.. čini mi se da je odgovor .. biti uz snažnog ..

.. ne razumijem koji ***** ovdje ne valja .. ?
.. ako se to ne smije reći .. onda je pogrešno i msliti ..
.. ali .. moje su misli sve takve .. pa koji onda ***** .. .. zar bi se ja trebao onda ubiti .. ?

.. najzanimljivije bi bilo da me i ovdje odjebu zbog ovog ..

.. inače zdravo .. .. kako u srbiji .. jeste li prebrodili poplave .. .. jel .. štono reč .. ogrejalo sunce .. ?

.. inače .. .. pisao ja samo na filozofiji .. .. ali primjetim .. neprijateljska atmosvera .. crni se oblaci kovitlaju .. nad ravnicom ..
.. otidnem malo okola .. da vidim što druga raja priča ..
.. i odmah počinje .. stil ti ***** .. 10 bodova .. neprikladno ovo ili ono 30 ..
.. počeo paziti .. u ***** materinu ..
.. jutros si mislim .. na kom sam ***** pao sada .. .. pisao za digiće nešto .. ali jebeno pazio .. reko .. majku mu ***** .. nije moguće da sam tamo najebo ..

.. sreća što imam vas .. ****** ..

.. ispričati ću vam .. jednu .. zanimljivu filozofiju .. .. jednu jednog .. od sinoć .. .. i još jednog .. inače .. .. sa foruma ..

.. razumijete kako bi se mogli rzumijeti .. ? .. .. tako da pretpostavite da sam ja u stvari pametan .. (.. poslije to zaboravite .. ne morate stalno pamtiti .. ali dok čitate .. dok vam pričam .. vi trebate zamisliti da je to mudro i enteligentno .. .. razumijete .. ?)

.. dvije su stvari .. prva je ova .. .. znaju ju već mnogi .. .. i kod vas vjerojatno .. ali se oko nje vrte kao mačka oko vruće kaše ..
.. ja sam ju odavno čuo .. ali tek kad se .. suočiš .. sa njom .. postaje pizdunska ..
.. radi se o .. ja .. ili .. jesam .. ili ja jesam .. .. o svojoj svijesti ..
.. taj nije .. mislioc .. u meni .. .. prije je promatrač .. .. ta je slika o dvije ptice ..

.. kad se govori o ja .. onda se može govoriti .. izvana .. kao o komšiji .. šta je on .. tjelo djelo lik .. misao osjećaji veze .. mozak neuroni srce .. i sve to sklopljeno ..
.. ili ..
.. o nekom ja .. koji sa svim tim nema veze .. .. nije povezan .. .. koji je .. svijest .. koji promatra sve .. pa i sebe .. pa i svoje misli .. ili osjete ..
.. takav ja može biti .. evoluirana svijest .. .. svijest .. pa samosvijest .. .. pa svijest koja .. možda ne treba svog nosioca .. .. program bez kompjutera ..

.. u svakom slučaju .. već ima prilično ljudi koji znaju .. .. da .. taj burazer postoji ..

.. racionalno je .. taj .. jedini postojeći ..
.. sve je moguće dovesti u pitanje .. .. i relativnost je najljepša igra post moderne ..
.. ali ******* je gadna to .. što te na kraju .. kad si uspio sve sjebati .. čeka jedan .. koga ne možeš ugasiti .. .. čeka te .. ja .. .. tvoja .. valjda duša .. ? .. šta li .. ?
.. i to je upravo .. racionalno .. logično .. .. putem racia dođeš do toga .. .. i taj se pojavi tu .. stoji .. i moš ga jebat ..

Poslednja izmena:
.. druga stvar .. iz foruma ..
.. znam te ljude .. i te puške kad su praćke bili .. pa mi je zanimljivo .. kuda idu .. kako napreduju ..

.. pitanje boga je cjelina .. .. uvjek .. .. kad misliš prema cjelini zajebat ćeš se .. stići ćeš bogu ..

.. jučer je pitanje ovo .. uvjeti za parni stroj postoje oduvjek .. ti uvjeti postoje u svijetu .. neki ih um može vidjeti ili ne ..
.. tu je bilo .. parni stroj .. ali sistem vrijedi šire ..
.. u evoluciji .. nešto sa krilima može letjeti .. bez krila teško .. .. to nije stvar biologije nego fizike .. zraka gravitacije težine ..
.. isto za avion .. bez kril neće letjeti ..
.. ali raketa može .. .. koristi druge .. uvjete .. druge zakone svijeta ..
.. zanimljivo je .. recimo .. kako je točak ili propeler kod živih bića bio nemoguć .. jer je tražio osovinu i glavčinu .. razdvojene .. i biologija to nije znala dati ..

.. dakle .. parni stroj postoji u uvjetima svijeta .. .. tako kažu tamo .. .. recimo .. kao david u kamenu kojeg počinje klesati mikelanđelo .. .. on će ga samo izvući ..

.. ono što oni hrvati .. još ne znaju .. je ovo ..
.. teško se može govoriti o parnom stroju dok recimo .. nema vode .. .. planeta bez vode teško će izumiti parni stroj ..
.. a to važi za sve situacije .. kako će tice da lete ako nema zraka ..
..
.. a .. evolucija je to .. stvaranje uvjeta .. mjenjanje planete .. tako da se stvore uvjeti .. .. svejedno da li za čovjeka .. ili za izmjenični elektromotor ..
.. a kad su uvjeti tu .. onda će oni .. izroditi .. ono .. .. jednostavno stalno motanje gena .. ili umova poletaraca .. na kraju će .. namjerno ili slučajno .. stvoriti čovjeka i parni stroj ..

.. dobro razmislite .. ****** .. o ovome ..

(.. i ko boga vas molim .. da se nebi i ovdje našao neko da me odjebe .. .. pa kud ćeš ljepše priče od ove moje .. ?)

.. racionalno je .. taj .. jedini postojeći ..
.. da .. ali taj nije u prostoru racia .. nego preko ..

.. i to je upravo .. racionalno .. logično .. .. putem racia dođeš do toga .. .. i taj se pojavi tu .. stoji .. i moš ga jebat ..
.. pa da .. ako si dovoljno dosledan da se krećeš po racionalnom .. i dovoljno hrabar da ideš .. što dalje .. u toj šetnji .. u tom istraživanju ..
.. onda ćeš doći do granice .. i videti šta je preko ..
(.. doduše .. ne baš daleko preko .. za preko .. moraš preći preko .. jbg ..)

.. mnogo je lakše ako je .. racio .. i ono drugo .. u balansu ..
.. ako se pripomažu .. dopunjavaju .. i ne mešaju se jedno drugom u domen ..

.. ne razumijem koji ***** ovdje ne valja .. ?
.. ako se to ne smije reći .. onda je pogrešno i msliti ..
.. pa pitaj ih tamo .. imaš kutak za šikanirane .. pa možeš tražiti pojašnjenje ..
.. probaj kulturno .. i samo s pitanjem .. reci .. nemam ništa protiv bana al me samo zanima šta tu nije bilo u redu .. da znam za ubuduće .. molim pojasnite ..
.. tako nekako ..

.. inače zdravo .. .. kako u srbiji .. jeste li prebrodili poplave .. .. jel .. štono reč .. ogrejalo sunce .. ?
.. imali smo neki tornado na jugu srbije .. čupalo drveće iz korenja ..
.. to pre neki dan .. prekjuče valjda .. ja nisam videla ali mi pričali drugi da su videli na teveu ..

.. a ovde prekjuče bilo nezgodno .. oluja ..
.. ja u busu zanosi bus .. na potezu od transporta do braće jerkovića pa desno .. gledam kako drvetu odleće jedna grana ..
.. podebela .. kao ljudska noga .. samo se odvoji i odlete horizontalno ..

.. da .. ali taj nije u prostoru racia .. nego preko ..

.. pa da .. ako si dovoljno dosledan da se krećeš po racionalnom .. i dovoljno hrabar da ideš .. što dalje .. u toj šetnji .. u tom istraživanju ..
.. onda ćeš doći do granice .. i videti šta je preko ..
(.. doduše .. ne baš daleko preko .. za preko .. moraš preći preko .. jbg ..)

.. mnogo je lakše ako je .. racio .. i ono drugo .. u balansu ..
.. ako se pripomažu .. dopunjavaju .. i ne mešaju se jedno drugom u domen ..

.. i ape i šef .. i vjerojatno sizif .. i vjerojatno niko .. znaju jasno šta je pizdarija .. .. za tebe nisam siguran ..
.. sve je mnogo jednostavnije od onog što ti hoćeš izmudrijašit .. .. čini mi se ..

.. pa pitaj ih tamo .. imaš kutak za šikanirane .. pa možeš tražiti pojašnjenje ..
.. probaj kulturno .. i samo s pitanjem .. reci .. nemam ništa protiv bana al me samo zanima šta tu nije bilo u redu .. da znam za ubuduće .. molim pojasnite ..
.. tako nekako ..

.. imali smo neki tornado na jugu srbije .. čupalo drveće iz korenja ..
.. to pre neki dan .. prekjuče valjda .. ja nisam videla ali mi pričali drugi da su videli na teveu ..

.. a ovde prekjuče bilo nezgodno .. oluja ..
.. ja u busu zanosi bus .. na potezu od transporta do braće jerkovića pa desno .. gledam kako drvetu odleće jedna grana ..
.. podebela .. kao ljudska noga .. samo se odvoji i odlete horizontalno ..

.. neću ih pitati .. .. to neprijatelj baš očekuje .. .. ne može ne može .. ko mu **** mater ..

.. vidio slike za ta čupanja .. .. ili je promjena klime ili su bliži apokalipsa .. .. ili je oduvjek bilo tako .. ali se manje znalo ..

.. nemate komentara .. .. glidao sam druge .. zapise .. još sam jedno usrao na politici .. ne smijem na politiku ..

.. provoditi politiku natoa .. .. možeš kao gazda ili kao sluga ..
.. oružje isilu ide iz zagreba jer merkelovica neće da ode iz berlina .. .. kužite .. ?

.. mi više nismo prvi trgovinski partner bosančerosima .. sad su to doičlanderi ..
.. nema tu neke greške .. sve je u redu dok živimo dobro .. .. glavno je da to potraje ..

.. razumijete .. ?

.. šta tu ne valja .. pitaj boga .. .. sve je iz novina .. .. možda bosancima ne smieš reći da su bosančerosi .. .. a digićima žabari .. to možeš .. ?

.. inače .. nije dobro kometirati forum .. .. ništa ..
.. to ispada kao nka politika .. mini država .. sa nekim unutarnjim snagama i koalicijama ..
.. ali ****** .. baš je po tome zahvalno .. .. jer predstavlja komšiluk .. .. osnovnu ćeliju društvene djelatnosti ..

.. volim u stvari .. tu .. zombičnost .. .. srbi kažu avet .. .. čovjek pretvoren u nekakav duh .. koji liči na .. bezumni .. životinjski ..
.. volim .. kad su ljudi bezbojni .. bez glave i srca ..
.. mi komunisti smo bili .. suprotnost tome .. .. to nas je uništilo .. mislim ..

---

.. ne znam kad mi tamo ističu kazne .. ali biti će jebeno i poslije .. ne znam kako ću moći tako pričati ..
.. meni dosta štima i ako me držite za neku staru budalu .. ali ako uz to ide .. ama pusti ga ..

.. još čitate ljubu .. ?

.. sjetio sam se jučer .. pa da vam kažem .. .. nekad sam i ja htio vidjeti što ljubo priča .. i koliko valja ..

.. jučer sam gledao za bozon ..
.. bozon je čestica koja drugim česticama daje masu ..
.. ono što izgleda još čudnije je .. higsovo polje .. .. izgleda kao da se masa .. issisa iz tog polja .. i onda daje čestici ..
.. to mjenja sve .. svijet .. fiziku .. sve .. .. jer odjednom .. masa .. kao ključni faktor .. postojećeg svijeta .. stvari .. tvari .. stvarnosti .. .. počinje izgledati kao da nije iz tog svijeta .. nego iz polja .. okolo tog svijeta ..

.. ako taj .. okolni svijet nazovemo svijest .. .. onda bi se mogli približiti ljubi ..
.. ta bi svijest gradila sve ..
.. a gdje on greši ..
.. u tome što tu svijest vidi u čestici .. a stvar je u tome da u materiji .. ostaje možda dosta toga .. ali se i gubi mnogo toga .. .. tako da ono što zovemo duh .. svijest .. duša .. ili bog .. u materiji bude sasvim zarobljeno .. zatamnjeno .. uništeno ..
.. i ako inzistiraš da je svijest tu .. onda inzistiraš na prisili kod uređivanja .. i za čas si u sasvim lošim pozicijama ..
.. recimo .. želiš društvo uređeno silom .. nekakav fašizam ..

.. razumijete .. ?

.. nekako mi slično izgleda ajnštajn ..
.. sa jedne strane dobro .. uništava materiju .. .. uvodeći energiju kao .. ono što postoji .. na isti način ..
.. ali se onda .. objekta ne može riješiti .. i to onda dovodi njegove misli na to da je brzina svjetlosti najveća .. .. ili da se težina povećava jako ..
.. tako da izgleda .. ajnštajn .. kao da stoji na granici svijetova .. ali čvrsto zagledn natrag .. .. u stari svijet ..

.. inače .. .. pisao ja samo na filozofiji .. .. ali primjetim .. neprijateljska atmosvera .. crni se oblaci kovitlaju .. nad ravnicom ..
.. otidnem malo okola .. da vidim što druga raja priča ..
.. i odmah počinje .. stil ti ***** .. 10 bodova .. neprikladno ovo ili ono 30 ..
.. počeo paziti .. u ***** materinu ..
.. jutros si mislim .. na kom sam ***** pao sada .. .. pisao za digiće nešto .. ali jebeno pazio .. reko .. majku mu ***** .. nije moguće da sam tamo najebo ..

.. sreća što imam vas .. ****** ..

.. ispričati ću vam .. jednu .. zanimljivu filozofiju .. .. jednu jednog .. od sinoć .. .. i još jednog .. inače .. .. sa foruma ..

Sto toliko problema? Ti si ovde najbolji sagovornik.

.. još čitate ljubu .. ?

.. sjetio sam se jučer .. pa da vam kažem .. .. nekad sam i ja htio vidjeti što ljubo priča .. i koliko valja ..

.. jučer sam gledao za bozon ..
.. bozon je čestica koja drugim česticama daje masu ..
.. ono što izgleda još čudnije je .. higsovo polje .. .. izgleda kao da se masa .. issisa iz tog polja .. i onda daje čestici ..
.. to mjenja sve .. svijet .. fiziku .. sve .. .. jer odjednom .. masa .. kao ključni faktor .. postojećeg svijeta .. stvari .. tvari .. stvarnosti .. .. počinje izgledati kao da nije iz tog svijeta .. nego iz polja .. okolo tog svijeta ..

.. ako taj .. okolni svijet nazovemo svijest .. .. onda bi se mogli približiti ljubi ..
.. ta bi svijest gradila sve ..
.. a gdje on greši ..
.. u tome što tu svijest vidi u čestici .. a stvar je u tome da u materiji .. ostaje možda dosta toga .. ali se i gubi mnogo toga .. .. tako da ono što zovemo duh .. svijest .. duša .. ili bog .. u materiji bude sasvim zarobljeno .. zatamnjeno .. uništeno ..
.. i ako inzistiraš da je svijest tu .. onda inzistiraš na prisili kod uređivanja .. i za čas si u sasvim lošim pozicijama ..
.. recimo .. želiš društvo uređeno silom .. nekakav fašizam ..

.. razumijete .. ?

.. nekako mi slično izgleda ajnštajn ..
.. sa jedne strane dobro .. uništava materiju .. .. uvodeći energiju kao .. ono što postoji .. na isti način ..
.. ali se onda .. objekta ne može riješiti .. i to onda dovodi njegove misli na to da je brzina svjetlosti najveća .. .. ili da se težina povećava jako ..
.. tako da izgleda .. ajnštajn .. kao da stoji na granici svijetova .. ali čvrsto zagledn natrag .. .. u stari svijet ..
Ima mana Ljubovo učenje...Najveća mana je što teži da bude Deus ex machina...
Veze čestice i svesti svakako postoje,ali je pitanje kakve! ! !
Ljubo nudi odgovor da je to sve svest,ali ima raznih pokušaja odgovora...
Naravno,mi bi prave odgovore,a ne pokušaje...
Mislim da je največi problem u našem mozgu koji baš i nije kompatibilan REŠENJU TOG PROBLEMA...:hahaha:
Verovatno češ se složiti,ali to nam i ne vredi mnogo...
Ostaje da Sokratišemo i da insistiramo da znamo da ne znamo...:mrgreen:
Naravno-i da radoznalo kljuckamo te zagonetke...:manikir:
(Baš sam se pitao di si...)

Mislim da je največi problem u našem mozgu koji baš i nije kompatibilan REŠENJU TOG PROBLEMA...:hahaha:

.. e vidiš .. ovo ti je pametno .. .. a i cjeli ti je zapis dosta pametan .. što mene .. naravno .. ni na trenutak ne može zavarati da si se ti opametio ..
.. ali .. razumijš .. boli mene ***** .. ja na pametno odgovaram pametno .. .. a boli me đon .. za druge .. popratne filozofije ..

.. to što kažeš .. bi ja tumačio ovako ..
.. kad bi se postavilo pitanje .. hoće li čovjek prije objasniti svijet .. ili će prije u njemu .. pretvoriti vodu u vino .. .. ja bi rekao ovo drugo ..

.. dakle .. rekao bi .. da .. naš mozak nije baš prikladan alat da to shvati .. .. ali mi jesmo prikladan alat za .. veće stvari od onih koje radimo .. pa će i objašnjenje .. shvatanja i nas i djela i svijeta .. biti veće .. i prikladnije ..

.. a u vezi ljubove svijesti i fizike .. mislim da stvarno postoji prag .. iza kojeg ne znamo ništa .. prag iza meterije i energije .. .. zanimljivo .. ima jedna pizdarija .. mislim da iza praga ipak postoji nešto .. postoji .. ja .. moja svijest .. .. i to sve čini čudnim .. na momente čudovišnim ..

.. još da te upozorim .. od hrvata .. na forumu .. neki to već razumiju ..
.. razumjevali su to i neki stari ljudi .. prije hiljade godina .. ali ovo je drugo .. .. sad više nema natrag ..

.. e vidiš .. ovo ti je pametno .. .. a i cjeli ti je zapis dosta pametan .. što mene .. naravno .. ni na trenutak ne može zavarati da si se ti opametio ..
.. ali .. razumijš .. boli mene ***** .. ja na pametno odgovaram pametno .. .. a boli me đon .. za druge .. popratne filozofije ..

.. to što kažeš .. bi ja tumačio ovako ..
.. kad bi se postavilo pitanje .. hoće li čovjek prije objasniti svijet .. ili će prije u njemu .. pretvoriti vodu u vino .. .. ja bi rekao ovo drugo ..

.. dakle .. rekao bi .. da .. naš mozak nije baš prikladan alat da to shvati .. .. ali mi jesmo prikladan alat za .. veće stvari od onih koje radimo .. pa će i objašnjenje .. shvatanja i nas i djela i svijeta .. biti veće .. i prikladnije ..

.. a u vezi ljubove svijesti i fizike .. mislim da stvarno postoji prag .. iza kojeg ne znamo ništa .. prag iza meterije i energije .. .. zanimljivo .. ima jedna pizdarija .. mislim da iza praga ipak postoji nešto .. postoji .. ja .. moja svijest .. .. i to sve čini čudnim .. na momente čudovišnim ..

.. još da te upozorim .. od hrvata .. na forumu .. neki to već razumiju ..
.. razumjevali su to i neki stari ljudi .. prije hiljade godina .. ali ovo je drugo .. .. sad više nema natrag ..

Jeste-iza je naprosto čudovišno i sasvim strano uobičajenom shvatanju...Liči na kompleksnu matematiku od onog
što znamo...Sasvim drukčije...

.. rusi još ne otpisuju hrvate po pitanju energije ..

.. postaju pravi zapadnjaci .. .. ne odjebavaju ništa .. motaju .. muljaju .. .. i još imaju za nas uvjete vjerojatno dosta bolje od amera ..
.. hrvati to ne znaju .. i unaprijed odbacuju .. kao .. ***** ruje .. zaostali i misle te sjebati ..
.. ali polako sve više hrvata počinje drugačije misliti ..
.. kako to da austrija pravi ugovore .. ? .. je li se i merkelovica sa tim slaže .. ?

.. zanimljiva je ova situacija ..
.. moguće je da ameri rade sa .. nekim .. određenim .. ljudima .. hrvatima .. .. mentaliteta sanadera ..
.. znam taj mentalitet .. još iz juge ..
.. upravo .. prilično sluganski .. .. kao sve što je sa zapada je nešto veličanstveno ..
.. sjećam se jednog gostioničara .. prema kopru .. slovenac .. prije 30 godina .. priča kako švapci dolaze na more sa skupim autima i kamp prikolicama .. a naše ceste loše .. .. pa im se uništavaju auti .. i to je sramota ..
.. najgadnija stvar naših loših cesta je što se švapcima uništavaju auti ..
.. kad se radilo sa zapadnjacima .. uvjek su tvoji bili petokolonaši .. .. i srbi isto .. .. još gori ..

.. pitanje boli .. patnje .. nije baš beznačajno pitanje ..
.. ni pitanje mržnje .. ni pitanje gladi .. .. to su slična pitanja ..
.. uvjek ukazuju na nešto ..
.. stvar je u tome da se riješi uzrok .. .. nije dobro zavarati glad .. ne ju više osjetiti .. treba tjelu dati ono što s tom gladi traži ..
.. isto kod mržnje .. .. za ***** ju ti odmičeš .. zanemaruješ .. .. treba vidjeti na što je ona reakcija ..
.. a to je i sa boli ..
.. bol postaje nešto što rješavaju lijekovi .. .. ****** .. u krajnjem slučaju te .. odvoje od života ..
.. ne mislim da je to baš jako dobro ..
.. treba nekako pronaći .. izvor .. uzrok .. .. i tu ugasiti tu bol ..

.. rusi još ne otpisuju hrvate po pitanju energije ..

.. postaju pravi zapadnjaci .. .. ne odjebavaju ništa .. motaju .. muljaju .. .. i još imaju za nas uvjete vjerojatno dosta bolje od amera ..
.. hrvati to ne znaju .. i unaprijed odbacuju .. kao .. ***** ruje .. zaostali i misle te sjebati ..
.. ali polako sve više hrvata počinje drugačije misliti ..
.. kako to da austrija pravi ugovore .. ? .. je li se i merkelovica sa tim slaže .. ?

.. zanimljiva je ova situacija ..
.. moguće je da ameri rade sa .. nekim .. određenim .. ljudima .. hrvatima .. .. mentaliteta sanadera ..
.. znam taj mentalitet .. još iz juge ..
.. upravo .. prilično sluganski .. .. kao sve što je sa zapada je nešto veličanstveno ..
.. sjećam se jednog gostioničara .. prema kopru .. slovenac .. prije 30 godina .. priča kako švapci dolaze na more sa skupim autima i kamp prikolicama .. a naše ceste loše .. .. pa im se uništavaju auti .. i to je sramota ..
.. najgadnija stvar naših loših cesta je što se švapcima uništavaju auti ..
.. kad se radilo sa zapadnjacima .. uvjek su tvoji bili petokolonaši .. .. i srbi isto .. .. još gori ..

Nemreš tak komunistički mislit o tom...
Politički se moreš svađat,a ekonomija je ozbiljna stvar...
Slikovito:ekonomija se jede,a politiku nemreš pojest,osim ko jede gomna...:mrgreen:
Austrija postupa,no...pragmatično,a i Dojčland,danke bitešen...;)

Back