Zdravo, ja sam depresivna

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Jasna

Stara legenda
Banovan
Poruka
89.439
Depresiju obično povezujemo sa samoubistvom, mada je to tek jedna od posledica
depresije. Nije da će se baš svaka depresivna osoba ubiti, ali život sa njom jeste
specifičan. Makar će vas ispaliti za pola dogovora, ako ništa drugo.
Iz ugla depresivne osobe, nije baš lako to podeliti sa bilo kim. Ne možeš svima
reći ''Zdravo, ja sam depresivan''. A opet, nije fer prema drugima ni kriti tako nešto.

Prilikom upoznavanja novih ljudi, kada očekujete da vam kažu da su depresivni?

Zašto bih očekivala da mi kažu?

Ako se razvije poverenje verovatno će sami reći, nikada ne bih pitala za dijagnozu ili bilo kakva intimna pitanja.

Nemam nekih tajni, mogu ceo svoj život ispričati nekome ali kada ja osetim da mogu i da treba, nikako kada me radoznalo ispituju!

nije, vanredno je,...

Poznaje se to na licu osobe, po ponašanju, a pitanje ide ako ste bliski sa tom osobom, jer joj je lakše da direktno odgovori, nego da se time "hvali" kao ti u ovoj temi.
Ma ne hvalim se ja. To je samo naslov teme. :lol:

Znači ti procenjuješ koliko ste bliski da bi pitanje takvo postavio? Ti
možeš samo da proceniš šta bi ti mogao da kažeš o sebi. Odakle znaš
koliko te druga osoba smatra bliskim i šta je spremna sa tobom da
podeli.

U životu nikoga nisam pitala da li je depresivan. Mislim, ljudi pročitaju
simptome na internetu pa samodijagnostikuju depresiju, obično pogrešno,
a ti eto po licu i ponašanju dijagnozu daješ.

Zašto bih očekivala da mi kažu?

Ako se razvije poverenje verovatno će sami reći, nikada ne bih pitala za dijagnozu ili bilo kakva intimna pitanja.

Nemam nekih tajni, mogu ceo svoj život ispričati nekome ali kada ja osetim da mogu i da treba, nikako kada me radoznalo ispituju!
To je jako lepo od tebe, ali verujem da se mnogo depresivnih osoba srelo
sa rečenicom ''Trebao si da mi kažeš ranije''.

Ko danas nije depresivan, taj nije normalan.
Biti malo ili mnogo... malo vuče u veće.
Otvoreno pričam o prošloj etapi dragim ljudima u koje imam poverenja, a to ne moraju biti ljudi koje mnogo dugo poznajem. Bila sam u blokadi neko vreme, čak bez konkretne patnje, samo nekako ubijena u pojam. Od težeg oblika nisam zapatila, i to potvrđuje činjenica da sam se uvek radovala svom poslu, vodila računa o sebi i drugima, ali sve ostalo je izgledalo kao da iščekujem bilo kakav kraj, a ne nikako neki nov početak.
Rođena sam hrabra i starmala, i ne znam tačno trenutak kada se nesigurost uselila toliko gadno u mene...
Svejedno, vreme je da se ide dalje sa životom. Ja ovo moje sa decom mogu da radim gde god hoću plus još jedan posao... ma na konju sam! :zcepanje:

Biti malo ili mnogo... malo vuče u veće.
Otvoreno pričam o prošloj etapi dragim ljudima u koje imam poverenja, a to ne moraju biti ljudi koje mnogo dugo poznajem. Bila sam u blokadi neko vreme, čak bez konkretne patnje, samo nekako ubijena u pojam. Od težeg oblika nisam zapatila, i to potvrđuje činjenica da sam se uvek radovala svom poslu, vodila računa o sebi i drugima, ali sve ostalo je izgledalo kao da iščekujem bilo kakav kraj, a ne nikako neki nov početak.
Rođena sam hrabra i starmala, i ne znam tačno trenutak kada se nesigurost uselila toliko gadno u mene...
Svejedno, vreme je da se ide dale sa životom. Ja ovo moje sa decom mogu da radim gde god hoću plus još jedan posao... ma na konju sam! :zcepanje:
Ti si zasigurno jedna od svetlijih figura koje sam susreo na ovom forumu za ovih petnaestak godina.
Ja sam depresivan od srednjoškolskih dana.
Srećom pronašao sam modus operandi i funkcionišem.

depresije. Nije da će se baš svaka depresivna osoba ubiti, ali život sa njom jeste
reći ''Zdravo, ja sam depresivan''. A opet, nije fer prema drugima ni kriti tako nešto.

Ne polazim prilikom poznanstva od toga da je osoba ( muska, ženska) depresivna niti bi mi to palo na pamet da ikoga pitam
Ukoliko je osoba depresivna to se brzo može uociti jer depresija nosi sa sobom i depresivno ponašanje i to se ne može sakriti
Mada ..mislim da smo svi mi po malo depresivni..natovareni dnevnim problčemima i poteškocanja , nacinom života u svom okruženju
Samo što tu depresiju neko lako nosi i na sve moguce nacine gleda da je se "otrese" dok kod drugih ona postaje problematicna
Ja sam danas nešto bila pala u bedak ali sam odspavala popodne i sada sam ko nova :lol:

Ne polazim prilikom poznanstva od toga da je osoba ( muska, ženska) depresivna niti bi mi to palo na pamet da ikoga pitam
Ukoliko je osoba depresivna to se brzo može uociti jer depresija nosi sa sobom i depresivno ponašanje i to se ne može sakriti
Mada ..mislim da smo svi mi po malo depresivni..natovareni dnevnim problčemima i poteškocanja , nacinom života u svom okruženju
Samo što tu depresiju neko lako nosi i na sve moguce nacine gleda da je se "otrese" dok kod drugih ona postaje problematicna
Ja sam danas nešto bila pala u bedak ali sam odspavala popodne i sada sam ko nova :lol:
To nije depresija, i osobe koje nemaju sklonost ka tome, uglavnom ne mogu da budu klinicke depresivne, cak i kada se osecaju najgore ikada.

Ja to nemam, a imao sam dosta puno bliskih osoba u zivotu koje su sklone tome.

Generalno je ili jako tesko funkcionisati, ili nemoguce kod tolikih razlika.

Depresivne osobe uopste ne razumeju one koji nisu depresivni, i obrnuto.

Potpuno 2 razlicita sveta.

Ja čim primetim demone, popijemo po dve tri i svako ode svojim poslom

Ti si zasigurno jedna od svetlijih figura koje sam susreo na ovom forumu za ovih petnaestak godina.
Ja sam depresivan od srednjoškolskih dana.
Srećom pronašao sam modus operandi i funkcionišem.
Tako jedan drugar, on još od OŠ dana. Kaže poslednji put se stvarno radovao kad je Zvezda pobedila Bajern.
I kod mene je davno bilo to da sam se od srca radovala. Uvek kao senke neki pritisak i briga.

Zoloft 50mg
Ali da referentna služba propiše.
Daje odlične rezultate.

Nekoliko godina sam bila depresivna, a da niko to nije primetio, pa ni ja sama.
Baš bih volela da su me tada znali ovdašnji forumaši, pa da me prosvetle
ranije. Psihijatri tolike škole završe, pa ti neke testove rade, postavljaju gomilu
pitanja, a ovo, samo te vide i ete dijagnoze. Il Džordži na neviđeno ''svi su
depresivni'' :lol:

Ne, ne može se brzo uočiti. Recimo, danas se možemo dogovoriti da se vidimo
sutra na kafi i da budem supersrećna zbog toga, a sutra nemam volje da te
vidim. Pošto ni meni nije jasno što ne želim da te vidim, da te ne bih uvredila
smisliću neki izgovor. Kako sad ti možeš znati da li je to kod mene depresija
ili si mi prosto dosadna pa sam obećala nešto što nisam ni želela da ispunim?
Pre ćeš za nekoga pomisliti da je neozbiljan, neodgovoran, da mu ne prija
tvoje društvo, da je nešto ljut na tebe, nego da je depresivan.

Back