"Zdrava ishrana, fizička aktivnost i odmor trojstvo bez kog se ne može"

Ljuta Tica

Veoma poznat
Poruka
13.648
"Zdrava ishrana, fizička aktivnost i odmor trojstvo bez kog se ne može"

Džudista Aleksandar Kukolj učesnik je onlajn panela "Zdrava ishrana je stil života" na kome je bilo reči o zdravoj ishrani i bavljenju fizičkim aktivnostima.

Istraživanja su pokazala da ljudi u Srbiji ne vode računa o stilu života pa često preskoče neki od obroka, a proslavljeni sportista rekao je da je najveći problem u tome što ljudi ne vide odmah rezultate zdravog načina života.

"Zdrava ishrana, fizička aktivnost i odmor su trojstvo bez kog se u sportu i drugim profesionalnim sferama ne može", rekao je Kukolj za TV Prvu.

Kukolj kaže da ljudi u Srbiji, prema istraživanjima, idu u dobrom pravcu kada je zdrava ishrana u pitanju, ali naglašava da ima dosta prostora da se to još unapredi

Навикнути на брзи живот, многи очекују да резултати стигну брзу, па у чекању на њих брзо се врате старим навикама, јер немају снагу и вољу да се одрекну штетних навика које им пружају тренутни осећај задовољства

Ja ne znam odakle takva odbojnost i pljuvanje da neko prati trend ako je neke namirnice izbacio i zamenio zdravijim,reklame za voce i povrce idu ako su na akciji,a ne mora neko da cita tabloide ili gugla da bi video sta je zdrava hrana,logicno kao sto pusac zna da pljuge nisu zdrave tako i nama ne mora niko da kaze da izbaci gazirano,pakaru,slatkise a zameni vocem,povrcem,orasastim,ribom itd

Problem je sto se pod zdravom hranom poslednjih godina provuklo tusta i tma prevara, kao ona himalajska so npr. Onda vegunjare su isto lansirale gomilu gluposti, godzi bobice, chia semenke, sve to bez sumnje jeste zdravo ali nije must. E sad, veliki sam fan vezbanja i fizicke aktivnosti, bez toga mi je stvarno tesko da budem srecna.
Pratim vege sajtove i nisam primetio da se iko fura nesto preterano na goji bobice, sok od aronije i slicno. Bas naprotiv, svi ljudi koje znam da su sadili aroniju ili kupovali istu su svastojedi.

Ali nije mi to bilo na umu, samo sam video podyeb na racun vegana pa odgovorio, vec ovo sto sam upravo nasao na nekom nasem sajtu, na kojem se pored desetine vesti o koroni provuce po neka i o drugim stvarima.

I osetim se uvek lose kada vidim po ko zna koji put atak, namerni ili neamerni, na prirodu, prirodni nacin zivota, balans kojem treba teziti jer je ravnoteza uveliko poremecena, a stvari sve vise idu tokom koji nije prirodan.

Farme budućnosti: Roboti sade povrće, koje ne vidi sunce

Na obodu Kopenhagena (Danska) počela je s radom “vertikalna farma”, koja će uskoro proizvoditi 1.000 tona povrća godišnje.

Nordic Harvest udružio se s tajvanskom kompanijom YesHealth Group u realizaciji ovog jedinstvenog projekta. Biljke se uzgajaju na površini od 7.000 kvadrata, osvetljenih specijalnim LED lampama.

“Bašte” imaju po 14 spratova. Kompletno postrojenje snabdeva se energijom koju proizvode vetrenjače. Bašte u Kopenhagenu mogu se obrati robotima do 15 puta godišnje, bez potrebe za đubrivom ili sunčevom svetlošću... toliko su velike da mogu zadovoljiti celokupno tržište Danske.

Ja ne znam odakle takva odbojnost i pljuvanje da neko prati trend ako je neke namirnice izbacio i zamenio zdravijim,reklame za voce i povrce idu ako su na akciji,a ne mora neko da cita tabloide ili gugla da bi video sta je zdrava hrana,logicno kao sto pusac zna da pljuge nisu zdrave tako i nama ne mora niko da kaze da izbaci gazirano,pakaru,slatkise a zameni vocem,povrcem,orasastim,ribom itd

Zasto bi neko jeo i pio samo ono sto je zdravo? Ja jedem i pijem da bih uzivala u tome,
a ne zato sto je nesto zdravo.Zdrava je recimo cvekla, ali aj jedi cveklu.
Sto se ribe tice tu vlada jedna jedna velika zabluda. Riba jeste zdrava, ali danas
na trzistu za normalnog potrosaca ne postoji zdrava riba, izuzetak su ribari koji sami
ulove ribu u reci, jezeru ili moru. Riba iz ribnjaka nije nikako zdrava jer je puna antibiotika
i hormona kao i meso iz supermarketa. Nema nikakve razlike izmedju ribe i mesa jer se i
meso i riba danas uzgajaju tako da zivotinje ( a i ribe su zivotinje) ne budu bolesne
i da ocas posla donesu proizvodjacu profit.

Back