ZDRAV SAN

dr:
Pa ne znam, nekada je za zdrav san podrebno da se zdravo dobro umoris.
Ako mislis na sport 3 puta nedeljno, izvini ali to ne moze bog zna kako umori. Ne znam, da probas malo sa velikim spremanjem po kuci, pa jurnjava na pijacu pa tako neke obaveze koje ispunjavaju zivot a umeju da umore...

Spremanje po kuci i odlazak u nabavku ne smatram nekim aktivnostima pa ih nisam ni navela ali se podrazumevaju. Pa ne znam koliko bi sporta trebalo rekreativno da praktikujem da bi bilo dovoljno... Za vise od 3 puta nedeljno po 2 sata nemam vremena a i to se vise ne bi zvalo rekreativno. Znam ljude koji su mnogo manje aktivni od mene, ne bave se nikakvim sportom pa nemaju problema sa spavanjem.

...mene nedostatak svetla uspavljuje... gde god da odem svi imaju neka prigusena svetla koja me uspavljuju, dodjem kuci ukljucim ove moje halogenke i u sekundi se razbudim...za NG zamalo da zaspem ...poceli da razbijaju case i tanjire, kao valja se...neki lik mi nudi tanjir a ja pitam "sta ce mi" ...jedva sam se dovukla kuci...upalim svetla i opet ista prica :)

Ja sam u tom smislu pratila malo feng-shui pravila, malo smo poslušali radiestezistu, tako da smo našli idealan položaj kreveta i oboje (suprug i ja) bolje spavamo, mene više ne boli rame, ne sećam se kad sam imala košmarni san.... ali sigurna sam da utiče i promena načina ishrane, dakle hranimo se mnogo zdravije nego većina koje znam.
Osnovna feng-shui pravila kada je položaj kreveta u pitanju, koja se odnose na sve, bez obzira na horoskop i godinu rodjenja:
nikako ne bi trebalo da krevet stoji tako da su noge okrenute ka ulaznim vratima u prostoriju, nemoj teme glave da ti gleda na zapad kad spavaš, ne treba krevet da bude u prolaznoj prostoriji, bolje je da nema ogledala u sobi...
Očito je u toj sobi više jang - muške energije, jer si aktivna tokom noći...
ne znam, ne bih više da nagadjam, a i nisam expert, ja to samo malo iz svog iskustva :)
najpre odredi strane sveta, i koji položaj u odnosu na to zauzima tvoj krevet, i dovedi radiestezistu (ja sam to platila nekih 900 din, ako se dobro secam) i vredelo je!

Pozz, gde u Beogradu mogu da nadjem radiestezistu? Nema nista na internetu, samo u okolnim zemljama.

ZBog opisa posla koji radim i smena koje su po 12,5 sati doslo mi je do poremecaja sna spavam do 3 sata ujutru pa sam budna do 10 ujturu pa onda zaspem i onda ustanem u 18h i tako stalno...

Ne mogu da spavam, cak sam nekad i premorena i zbog toga ne mogu da zaspim...

Da li moze da se uzme Ksalol ili neki drugi lek za spavanje tj umirenje ili da li uopste postoji lek za spavanje???????

Moja druagrica ima slican problem prvo moze da zaspi i da se izlezava kad hoce,pri tom je uvek umorna bez obzira koliko je spavala,spava i po 15 sati,gde 5 provede u nekom njenom medjusvetu,mastanju cemu vec i bude sva izmrcvarena.Neredovno spava,legne u 3,5,6,ustane u 12,15,16.Zimi ne vidi dana samo zoru:) Po meni kod nje je to posledica neredovnog spavanja od malena,jer nije imala mirnu,tihu noc,vec isprekidan san,pracen bukom,svetlom...i to je sve uticalo.Mislim da se organizam navikava od malena.

Sto se mene tice ako mi se desi da ne spavam kako valja duze vreme ja napravim razmestaj u sobi,veliko spremanje i to mi je kao neki novi pocetak urednog zivota,odem na trening tamo se dobro izmorim i spavam kao beba. Mnogo se bolje osecam kada legnem u 12 a ustanem u 9,ali za to treba imati ritam i volje.

ZBog opisa posla koji radim i smena koje su po 12,5 sati doslo mi je do poremecaja sna spavam do 3 sata ujutru pa sam budna do 10 ujturu pa onda zaspem i onda ustanem u 18h i tako stalno...

Da li moze da se uzme Ksalol ili neki drugi lek za spavanje tj umirenje ili da li uopste postoji lek za spavanje???????

Treba biti oprezan sa pilulama za spavanja. Opste je poznato da ostecuju jetru i posle nekog vremena kada se orgaqnizam navikne treba povecavati dozu.

Treba biti oprezan sa pilulama za spavanja. Opste je poznato da ostecuju jetru i posle nekog vremena kada se orgaqnizam navikne treba povecavati dozu.

Mene zanima da li ima tablete za spavanje da ih uzmem jer me ovo izludjuje ovako,..

vise bi volela da mogu vutru da popusim pred spavanje ali..*** ne mogu..

a da idem umorna na posao i da ga radim 12,5 sati ne mogu vise!

Uzimala sam jednom dva puta Lorazepam,...

Ksalol sam cula da je dobar za spavanje ali i opasan!

Mene zanima da li ima tablete za spavanje da ih uzmem jer me ovo izludjuje ovako,..

vise bi volela da mogu vutru da popusim pred spavanje ali..*** ne mogu..

a da idem umorna na posao i da ga radim 12,5 sati ne mogu vise!

Uzimala sam jednom dva puta Lorazepam,...

Ksalol sam cula da je dobar za spavanje ali i opasan!

Ni jedan lek ne mozes uzeti sama na svoju inicijativu,moras da se obratis lekaru i potrazis adekvatnu pomoc.

Za pocetak mozes sama da pokusas da regulises svoj san,tako sto ces na dan kada si skroz premorena ostati budna do recimo 22h i onda otici na spavanje ..i tako dan po dan...

Poslednja izmena:
imam ogroman problem sa nesanicom a ne smem da popijem nikakav lek
probala caj od nane,jok
probala toplo mleko,jok
:sad2:

ceo maj se vec mucim sa spavanjem
legnem umorna,ne vidim na oci...i tako samo zmurim i kao dremam...onda uspem da zaspim,ali se posle dva sata probudim i opet samo zmurim i gubim vreme u krevetu bzvz

ne znam vise sta da radim
jedino da me neko klepi toljagom u glavu da me onesvesti

Није лоше Саманта, да прочиташ ово:

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=13988828&postcount=29

Колико знам ти не живиш у Србији, али мислим да има и ту код тебе
нека "слана соба".
Веруј ми, као беба се спава после боравка у њој...
....говорим ти искрено, сама сам се уверила у то!
Чула сам многе који су признали да су чак и у "сланој соби" заспали,..а тек
када дођу кући, не могу да дочекају да стигну до кревета.

Све најбоље и пријатан сан :cao:

.

Није лоше Саманта, да прочиташ ово:

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=13988828&postcount=29

Колико знам ти не живиш у Србији, али мислим да има и ту код тебе
нека "слана соба".
Веруј ми, као беба се спава после боравка у њој...
....говорим ти искрено, сама сам се уверила у то!
Чула сам многе који су признали да су чак и у "сланој соби" заспали,..а тек
када дођу кући, не могу да дочекају да стигну до кревета.

Све најбоље и пријатан сан :cao:

.

Da :lol: zivim u Srbiji,....hvala ti na savtu ali nemogu da priustim takvu terapiju
jer ja radim 12,5 sati svaki dan nemam dan slobodnog! :sad2:

Back