Zbunjujući (pogrešni) odgovori na kompliment

Postoje ljudi koji nisu naucili da prihvate komplimente.
Neki verovatno imaju suprotna iskustva zbog vredjanja pa su zbinjeni.
Drugi su mozda u procesu ucenja da vole sebe pa jednostavno ne razumeju.
Treci imaju losa iskustva sa lazzima druge strane posle kojih su sledile prevare.
Hiljadu varijanti.
Mislim da je najcesca ipak neka vrsta nesigurnosti.
Nedostatak samopouzdanja verovatno.

Ako ja(ili bilo ko) dam kompliment, onda iza njega stojim, i ne želim da mi se odgovara sa
"ma daj".
Pa čekaj, jel to znači da ja grešim, da ne umem da procenim dobro ili se moj sud ne računa ili sve zajedno?
Šta znači to "ma daj" :confused:

ne,
to znači da osoba ne ume da ga primi.
nije vežbao.
kaži mu da provežba nedelju dana kako se biva zahvalan na upućen komliment
pa se za nedelju dana vrati da ga pohvališ opet.

ako ne ume da ga primi...pređi sa komplimentima na drugu osobu.

Znate ono : uputite nekom iskren kompliment, a on/ona odgovori sa
Ma, daj!
Nisam baš sigurna...
Zezaš me
Pa hvala, ali...
itd.

mene to zbunjuje
:think:

Jeste li i vi imali takva iskustva ?

Treba biti vazda namrgodjena da nebi upala u tu situaciju da ti muškarac uputi kompliment

Najradije primam komplimente na profesiju mi i poslom kojim se bavim

Ma, daj!
Nisam baš sigurna...
Zezaš me
Pa hvala, ali...
itd.

mene to zbunjuje

U principu kad zeni kazes da je lepa, to joj bas prija, uglavnom, ili uvek.
No zene redje to govore, da se ne bi uobrazio :>P

Ako ja(ili bilo ko) dam kompliment, onda iza njega stojim, i ne želim da mi se odgovara sa
"ma daj".
Pa čekaj, jel to znači da ja grešim, da ne umem da procenim dobro ili se moj sud ne računa ili sve zajedno?
Šta znači to "ma daj" :confused:
Ma daj odgovara neko ko ima lose misljenje o sebi. Jer se uvek racuna misljenje drugih, a ne svoje

Ma, daj!
Nisam baš sigurna...
Zezaš me
Pa hvala, ali...
itd.

mene to zbunjuje

Sve polazi od nas samih. Neko nema dovoljno samopouzdanja, ili je sramezljiva osoba, ili ima losa iskustva da neko ko daje komplimente hoce odmah i ***** da posalje u inbokst (metaforicki receno) ili ni sam/a ne daje iskrene komplimente ljudima vec to radi kao deo socijalne konvecije pa samim tim ne veruje ni u iskrenost onih koji su upuceni njemu. Ima opet i osoba kojima ce biti neprijatno da cuju komplimente iz zilion razloga (npr, nalaze se u drustvu druge osobe kojoj komplimenti nisu upuceni a ova kojoj je neprijatno misli da bi trebalo itd).

Dakle, kao i sve u zivotu, i komplimentiranje i prijem komplimenata nije crno-bela stvar.
Naravno, stvar lepog vaspitanja je da na kompliment odgovoris sa hvala, kakvo god da ti je misljenje o tome. Ali ako nekome nije dovoljno to hvala nego ne znam kakvu reakciju pokusava da iskamci, nek se ****.

ps - isto vazi i za osobe koje kazu ma daj da bi dobile jos komplimenata, klasicno manipulisanje.

Ma, daj!
Nisam baš sigurna...
Zezaš me
Pa hvala, ali...
itd.

mene to zbunjuje

Može da bude skromnost, može da bude lažna skromnost, a može da bude i da se ta osoba zbuni u trenutku (jer ljudi ne dele baš tako često komplimente drugima), bude zatečena, ne zna šta da odgovori i onda se oseća neprijatno dok makar nešto ne odgovori. Pa onda po nekom refleksu pokuša da umanji na značaju time što će da kaže nešto od toga što si navela, tj. da prebaci makar deo komplimenta na nekog/nešto drugo (ma ne, ne zezaj, ne preteruj, hvala ali...itd). A naravno najbolje je da kažeš "hvala" i to je to z:)

I zavisi od komplimenta, naravno. Ako je nešto žešće preterano, onda je i za očekivati da se taj kome je upućeno zbuni. Ali to koliko sam ukapirao nije slučaj ovde, pričamo o sasvim normalnim komplimentima.

Muškarci nikad neupućene kompliment bez nekih nadanja ili očekivanja

Čak sto više sibaju komplimente na sve strane pa tu gde im kašika upadne!
Ne slazem se sa tobom Ruki. Moze biti da mu se stvarno svidjas ali ne i to da ceka priliku da mu kasika upadne.
Podji od sebe. Da li i ti delis takve komplimente?
Kad je nesto lepo lepo je ali to ne znaci da zelis nesto vise i da te i seksualno privlaci.

Back