Zbog sezone godišnjih odmora i epidemije nestašice krvi

за 'нашу децу'

• узећемо крв 'ваше деце'

glasova: 1 100,0%
  • узећемо не само крв већ и зној и сузе

glasova: 0 0,0%
  • ћемо узети све , а не само телесне течности, јер боље за 'нашу' него за 'вашу'

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    1

AleksaJ

Buduća legenda
Poruka
36.547
https://www.danas.rs/vesti/drustvo/zbog-sezone-godisnjih-odmora-i-epidemije-nestasice-krvi/

Zbog sezone godišnjih odmora i epidemije – nestašice krvi​

„Tokom svakog leta borimo se da smanjimo sezonsku nestašicu krvi, a sa ovom epidemiološkom situacijom, još je teže. To ljudima koji se leče u sistemu zdravstvene zaštite u ovom trenutku, ne znači mnogo, njima treba krv. Treba im krv zdravih ljudi, dobrovoljnih davalaca krvi. Zbog toga, hajde da damo svoj doprinos“, poručuju iz Crvenog krsta.

Crveni krst Srbije je pokrenuo kampanju pod istim imenom kao i prethodnog leta „Crveni krst –crveni tepih“ i uključio javne ličnosti u promociju davanja krvi.

Kako promocija nije dovoljna da bi se obezbedile dovoljne količine krvi, iz Crvenog krsta pozivaju da se građani priključe akciji.

Zaposleni iz sedišta Crvenog krsta Srbije i Beograda, u utorak, 4. avgusta u transfuziomobilu Instituta za transfuziju krvi Srbije na akciji Crvenog krsta Zvezdara ispred prostorija SO Zvezdara, daće krv, u intervalu od 11 do 16 časova.

Moramo zajedno da obezbedimo dovoljno krvi za sve pacijente koji se leče od hematoloških, onkoloških bolesti, za osobe sa hitnim stanjima, za porodilje, čak i za pojedine pacijenti s koronom. Oni neće moći da prežive bez nas, jer bez davalaca krvi nema transfuzije krvi.

Onu su se pobrinuli o svim merama prevencije prenosa korona virusa na samoj akciji.

„Dobili smo donaciju kompanije VODAVODA da pomognemo i davaocima krvi i volonterima Crvenog krsta da podnesu ovu vrućinu, pa ako ste zdravi i imate između 18 i 65 godina, prošetajte do opštine Zvezdara i dajte krv. Niko to neće uraditi umesto nas. Podržaće nas naši poznati mladi glumac Đorđe Kreća koji je jedan od 27 promotera dobrovoljnog davalaštva krvi ovog leta, koji će i dati krv na ovoj akciji“ – kažu u Crvenom krstu.

Дајте крв.

Било које крвне групе. Крви нема.

Уколико крв НЕ ДАТЕ

Нема операција за 'нашу децу'

ако 'ваша деца' не дају

.. неопходна ће бити мера УЗИМАЊА .. ВИШКА која ваша СЕБИЧНОСТ ГРАМЗИВО ускражује 'нашој деци'

au glupe li ankete

Сизифе ..... По правилнику је забрањено имати два налога

Zar za operacije treba transfuzija? Jos 90ih se pricalo da ce se komplet preci na autotransfuziju?

Ауто транфузија ?!

Каже у једном прилогу о електричним аутомоблима и ево шта БУКВАЛНО је релено

' колика је уштеда у кориштењу електричних аутомобила јер ИМ НЕ ТРЕБА ГОРИВО '

Подразумева се да постоји трошак на електричну енергију али реченица није артикулисана.....

Шта ли је аутотрансфузија ?! Узму крв пацијенткињи/ну пре операције ?!

Шта ли је аутотрансфузија ?! Узму крв пацијенткињи/ну пре операције ?!
Upravo to. Reciklira se krv. Ujedno i najbolji metod. Radio sam u ZTK 90ih (sada se zove institut) pa znam.
Inace i tad kad sam radio kukanje za krvlju je bilo norm... ne znam da li sada daju dva slobodna dana ili
neki stimulaciju, verovatno ne... treba dati pola litra i da ti zaprcaju ogromnu igletinu za dz :P
Meni su pocepane vene od davanja :P

Upravo to. Reciklira se krv. Ujedno i najbolji metod. Radio sam u ZTK 90ih (sada se zove institut) pa znam.
Inace i tad kad sam radio kukanje za krvlju je bilo norm... ne znam da li sada daju dva slobodna dana ili
neki stimulaciju, verovatno ne... treba dati pola litra i da ti zaprcaju ogromnu igletinu za dz :P
Meni su pocepane vene od davanja :P

Предложише у једној емисији као меру повежања ЕЕ ( енергетске ефикасности ) да се уместо

увоза гаса ( еквивлент ранфузији ) користи дрвни обновљиви извор као у Финској ( аутотранфузија )

АЛИ

треба само деценију и по да се 'систем' 'залауфа' ....

................

' Ердоган донео фрижидере у којима ће бити замрзнута крв оних који су плаирале/ли операције за деценију две три ... '

ИНФОРМЕР

Mislim da se radi o lovi. Jedna kesa se deli na 5, a svaka se prodaje po 100 evra. Ide u cenu obrada, ali ima profita...

Када млеко може да буде произведено у Србији од дотирања које од пореза дају у Србији

а продато у БЕЧУ

логично је да и КРВ може да буде произведена у србији .. а продата у АУСТРИЈИ

Back