Zbog pogrešnog tumačenja podataka o lokaciji u Danskoj ''palo'' preko 10 hiljada presuda

Smartanabil

Buduća legenda
Poruka
28.091
1566837992457.png


Upotreba lokacionih podataka dobijenih od telekomunikacionih kompanija kao dokaza u sudskim procesima dovelo je do problema za danske sudove. U ovoj zemlji je, naime, nedavno otkriveno da su podaci korišćeni zadnjih godina u mnogobrojnim slučajevima od telekoma stizali i bili obrađivani automatski, te da sudovi nisu preispitivali njihovu tačnost – a podaci su bili netačni.

Do grešaka u podacima je došlo na dva mesta, i u sistemima koje su koristili telekomi i u onima koje je koristila policija, pokazala je istraga. Na kraju sudovi su dobijali iskrivljenu sliku o tome koji su telefoni spojeni na koje bazne stanice, te su iz toga tumačeni na neistinit način. Ovakvi iskrivljeni lokacioni podaci potom su bezrezervno korišćeni kao dokazi, što je sada dovelo do sumnje u sve presude u slučajevima kada su podaci telekoma korišćeni.

Danski glavni državni tužilac stoga naredio sudovima da preispitaju sve presude, njih oko 10.700, nastale u procesima u kojima su korišćeni podaci telekoma. Razdoblje obuhvaćeno pogrešnom interpretacijom sirovih podataka obuhvaća presude od 2012. pa sve do marta ove godine, kada je greška uočena i ispravljena.

O svemu će biti obaviještena i pravosudna tela ostatka EU, ali za sada nema podataka o tome da bi greške danskih telekoma i policije mogle uticati i na međunarodne sudske sporove. Isto tako još uvek nije poznato koliko bi presuda moglo biti poništeno zbog ovako kompromitovanih dokaza. Danski pravni stručnjaci kažu kako su sudovi lokacione podatke najčešće koristili u kombinaciji sa drugim dokazima. Svejedno, moguće je da su netačne lokacije dovele i do pogrešnih zaključaka.

https://www.itvesti.info/2019/08/zbog-pogresnog-tumacenja-podataka-o.html
 
Poruka
54.138
U bolesnoj igri skupljanja svake moguće informacije o bilo kome najvažnije je slati lažne informacije

nedelju dana obilazite pravoslavne sajtove pa nedelju dana katoličke a onda obilazite budizam
Nedelju dana obilazite klasičan sex pa nedelju dana lezbo pa nedelju dana gej
Nedelju dana obilazite kulinarske sajtove pa nedelju dana nba pa nedelju dana nasa
Zatim obidjite cia, bnd i fsb sajtove
Na e-mail se subscribujte na svaki mogući sajt nebitan sadržaj ako je sa tzv "spoljnog interneta"

Ostavite Super Kompjuteru da izračuna vaš profil a panduri donesu zaključak
 
Poslednja izmena:

cronnin

Veoma poznat
Moderator
Poruka
12.568
U bolesnoj igri skupljanja svake moguće informacije o bilo kome najvažnije je slati lažne informacije
...

Треба неко да напише скипту за људе које мрзи да сами кликћу гупости, да им окреће разне сајтове у позадини док не раде ништа на компу или гледају филм.
 

Top