Zbog čega Srbin treba da oseća bratstvo i jedinstvo sa svim Srbima?

Rusi su podneli neverovatne gubitke tokom Drugog Svetskog rata. 27 miliona (dvadesetesedamiliona) zivota je polozeno u grobove. Amerika 400 hiljada Britanija oko 380 hiljada zrtava.
Gotovo svi su priznali da nije bilo Rusa jos bi Evropa ljubila zadnjicu nacistima iz Nemacke. A da si nacisti prvi dosli do atomske bombe ne smem ni da zamislim kakav bi pakao danas bio na Zemlji.

Rusi svoja ogromna prirodna bogatstva cuvaju i nesebicno dele stranim zemljama sirom Sveta uz povoljne cene.
Zato postujem Ruski narod a za tebe je to patologija. Jesi imao istoriju u skoli?
Је ли Британија крива што Стаљин није дозвољавао повлачења Црвене армије, па му за 3 месеца заробљено 3 милиона људи?
Је ли Америка крива што је Стаљин Хитлера две године снабдевао свим што треба док су нацисти ломили Европу?
Је ли Британија крива што је Стаљин гурао своју војску у офанзиве где их није било брига за губитке (Котлубанске офанзиве, Ржев...)

Је ли Британија крива што Стаљин није дозвољавао повлачења Црвене армије, па му за 3 месеца заробљено 3 милиона људи?
Је ли Америка крива што је Стаљин Хитлера две године снабдевао свим што треба док су нацисти ломили Европу?
Је ли Британија крива што је Стаљин гурао своју војску у офанзиве где их није било брига за губитке (Котлубанске офанзиве, Ржев...)
Amerika i Britanija su javno priznale ogromne zasluge Rusa u Drugom Svetskom ratu. I tu se svako palamudjenje tvoje i moje zavrsava.

Ne, smejem se tvojoj odbrani odvartnog komunistickog SSSR sistema koji je pobio desetine i desetine miliona ljudi; i koji koristi te tvoje resurse koje pominjes da bi diktatorski vladao nad sopstvenim narodom.

Два кумуњариста се сликају са 2 000 000 лобања својих жртава

images

Ne, smejem se tvojoj odbrani odvartnog komunistickog SSSR sistema koji je pobio desetine i desetine miliona ljudi; i koji koristi te tvoje resurse koje pominjes da bi diktatorski vladao nad sopstvenim narodom.

Ми Американци ефикасније владамо ресурсима него индијанци ....

@38imak

images

Ako tako gledaš onda je celo čovečanstvo familija jer teorijski svi potičemo od pračoveka. I šta sa nama mešanima? Koga ja treba da osećam kao familiju? Grke, Engleze, Srbe..? 🤔
Sve ljyde jer jeste tako svi smo na neki nacin rodbina.
E sad zasto brat brata onog najblizeg mrzi ne bi znala reci.
On ne moze ni majku voleti a kamoli nekog tamo grka.

Jesu li Rusi krivi što je zapad izmislio komunizam i instalirao ga u Rusiji?

Zbog cega neki Srbin treba da oseca Bratstvo i Jedinstvo sa svim Srbima?

Mozete li da date neki racionalni odgovor na to?

Zasto je to nesto dobro, a nije dobro osecati Bratsvo i Jedinstvo po bilo kom drugom kolektivistickom osnovu?

Pokusajte da date neke logicne odgovore.
sa svim ljudima treba da osećaš bratstvo i jedinstvo

Ima mnogo dodjosa iz bosne i hrvatske, i sa kosova koji su rodlazili i ranije i tako ima puno polutana...to je jedan razlog...

Drugi je bio humanisticki , naivan, ali pazi cudno naivan, jer ti isti ljudi su itekako zaebani od strane svojih rodjaka, tako da idealizuju srbe daleke rodjake, a beze i ne poznaju svoje bliske rodjake koji su ih tako natakli , da ne govorim o tome da su mnoge natakli i roditelji....

Pijes zvaku dok se ne opasuljis, ali to je u poznim godinama, ...

pa ti bi mogao nekad pored narativa da uočiš i udbaško delovanje. Zašto zapad ne bi moga da deluje udbaški i instalira komunizam kod svog najvećeg rivala?
Nemoguce je, niko na svetu iz jednog centra nema tu moc.

Drustvo je rezultanta mnooogo cinilaca, a vi ste kroz narative uceni da samo najveci drzavni paraziti uticu na drutsvo.

To je zato sto u udbaskim drustvima u kojima smo mi odrastali, razni Putini kontrolisu 60-90% drustva.

U normalnijim dravama neki drzavni parazit na celu kontrolise 10-20%

Oni ne mogu ni svoja drustva da kontrolisu, a kamoli pa tudja.

Vrlo prosto. Ko je jos lud da trpi malu Rusiju na 400 km od Beca ili maltene preko puta jedne Italije sa sve Rimom iliti Vatikanom?
Pa mogli bismo mi, mogli bi Rusi, Grci, Rumuni, Bugari, a mislim da se ni Česi, Slovaci i Poljacio ne bi mnogo češali oko toga. A ne znam šta bi i Amerima smetalo...

Pa mogli bismo mi, mogli bi Rusi, Grci, Rumuni, Bugari, a mislim da se ni Česi, Slovaci i Poljacio ne bi mnogo češali oko toga. A ne znam šta bi i Amerima smetalo...
Niko na Planeti, pa ni vecina Srba i Rusa, da se slobodno pita, ne zeli da bira takav rezim koji vlada fasisticki u Moskvi.

Njihovi zivotni i ljudski izbori, gde im je dupe zinulo za SVE zapadne vrednosti potvrdjuju to.

To sto oni u narativima vole diktatore, to je dok diktatura ne zakuca i na njihovu kucu.

Back