Zbog cega me strah od razvoda?

• Začetnik teme Začetnik teme Iriny
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ovo je nešto, što je tako velika istina (meni je beskrajno drago da to čujem od osobe koja je godište moje ćerke, od koje, da se razumemo, imam podršku), ali, nama koji smo malo stariji, to ipak malo teze ide. Međutim, iako sam starija, duhom sam beskrajno optimistična, da ne upotrebim onaj kliše "mlad si onoliko koliko se osećaš mladim". Mislim, (zapravo više zelim, nego što mislim), da je ispred mene još puno, puno lepih trenutaka. Zaboga, pa ja treba da ljuljam unučiće.
Mislim da ne treba ostati s nekim, samo zato da eto ne bi bio sam. Pa mozda i mene tamo čeka neko, ko je moj ispisnik, a isto je sam, pa se eto i nađemo. Čudni su putevi Boziji.

Nataša je carica.... A gde je Helen, ona ima jako puno dobrih saveta.

Najgore je ostati sa nekim da ne bi ostao sam .... zbog toga možeš da imaš teške posledice.

Ja sam uvek govorila, da ću pre da umrem sama (ako ne nadjem nekog adekvatnog) nego što ću trpeti budalu ....

Moja velika prednost, a nadasve je uteha što će samnom biti najmlađe dete - već tenejdzer, tako da imam dobar motiv, da se sva ova agonija prekine. Najveći problem je u njegovoj čestoj promeni raspolozenja. Nekad je najbolji čovek i otac na svetu, a nekad tezak tiranin. Caka je u tome što svi naši prijatelji, i okolina uopšte, uvek vidi onu njegovu bolju stranu, i sada kada ja hoću da ga napustim, već znam reakcije - "pobogu šta joj bi, da napusti onako divnog čoveka, baš je razmazena, i nezahvalna. On tako puno radi, i sve daje u porodicu". A niko ne zna kako to izgleda kad mi iz porodice zatrazimo taj novac za nešto - nebitno za šta. To je onda, mi otimamo, mi smo raspikuće, mi ne znamo kako je to teško zarađeno.... ma da vam na pričam.Traume i gotovo.

Muškarci se plaše razvoda jer:
1. mrzi ih da sami kuvaju;
2. mrzi ih da peru sudove;
3. nemaju da se na koga deru "Pobogu ženo što dade tolke pare na cipele!"
4. već su pustili stomake i fali im po koja dlaka na glavi pa nisu više neodoljivi ženama kao nekad;
5. nema ko da ih češe po ledjima;
6. jer ne znaju da uključe veš mašinu;
7. nema ko da briše prašinu i usisava u sred utakmice;
8. ostaje se bez tašte koja je dežurni krivac za sve što ne valja u životu;
9. nemaju kome da kupuju karanfile za 8. mart;
10. nemaju kome da kažu "Donesider mi jedno ladno pivce iz frižidera";
11. pojma nemaju koji broj gaća da kupe u prodavnici kad zatrebaju;
12. nema ko da ih tera da nose tepih na trešenje il pranje;
13. nemaju od koga da slušaju da nije raspoložena za sex jer je boli glava;
......ima toga još.........

Znam nekoliko zena koje su posle razvoda vrlo uspjesne u svom zivotu,a bivsi muzevi ni korak naprijed nisu napravili,mozda bih prije rekla da su otisli unazad.:)

Moj primer :lol: bez zezanja .. ja sam posle razvoda procvetala ... u braku sam počela da zatupljujem.

Moj bivši se godinu dana nakon razvoda ponovo oženio ... ima dva klinca ... extremno ružnu ženu i vratio se da živi kod svojih roditelja....

Ja sam počela pored svog redovnog posla, da radim i svoj privatan posao i da studiram .... Osećam se bolje, sigurnije i samopouzdanije ..... Osećam se lepo i slobodno ....

Kad pokušam da se setim tog perioda kada sam bila udata .... sem par sitnica, sve je isčezlo .. .kao da nikada nije ni postojalo .... kao da je to bio samo san.

Moj bivši se godinu dana nakon razvoda ponovo oženio ... ima dva klinca ... extremno ružnu ženu i vratio se da živi kod svojih roditelja.

:lol:Uf...
Dobro nije ostao u mjestu,ima dva klinca,malo li je...a sad sto mu zena ruzna:lol:...mozda ima drugih nekih kvaliteta...a je li se vratio sam ili sa porodicom...

Kaze statistika da u prosjeku muskarci teze podnesu razvod od zena...

Natasa,ti si svoj zivot uspjela promjeniti,zivis kako zelis,i to je sustina,zivjeti svoj a ne tudj zivot...zene se cesto predaju,i poslije niz godina pitaju se gdje je njihov zivot nestao...tebi svaka cast,ali stvarno;):D

Uvek je teze onom ko je ostavljen, bilo to muskarac ili zena. E sad, zene cesce ostavljaju muzeve. Kod mene je bio obrnuti slucaj. Bukvalno sam procvetao. Moja bivsa zena ode u 3 lepe. Zao mi je zbog toga, zelim da joj pomognem, ali sada ona svaki moj pokusaj da joj pomognem sa strahom odbija. Ne zelim da propadne. Nije ona losa. Jednostavno nismo se slagali i gotovo. Cak sa ove distance mogu reci i da je volim (na neki drugi nacin) iako je posle razvoda na mnoge nacine pokusala da mi naudi (i njena mamica - e ona mi ide na zivce)

Da zene cesce ostavljaju jer se vise osjecaju kao zrtve braka,tim ne mislim na fizicko maltretiranje,vec uopsteno.Zene u vecini kad se udaju bitno mjenjaju svoj zivot,ne kazem da se muskarcima ne mjenja,ali manje.
Alivoj ovim ne mislim direktno na tebe,svako ima svoju zivotnu pricu...tvoja velicina je ta sto i dalje zelis da joj pomognes.
Znam tipa,ozenjen ima djecu,a ima i djevojku sa kojom zivi i sa njom ima dijete.I jedna i druga su se na neki nacin predale,samovoljno su zrtve,zena ne zeli razvod,djevojka ga ne napusta...ne obecava on brda i doline,iskren je,sto opet ne opravdava njegovu manipulaciju.Sve u svemu njemu nije lose,na koju god stranu da ode ima zenu koja ga voli...Zasto bi on mjenjao svoj zivot,ugodio je sebi maksimalno...a opet samo uzima ponudjeno...

:lol:Uf...
Dobro nije ostao u mjestu,ima dva klinca,malo li je...a sad sto mu zena ruzna:lol:...mozda ima drugih nekih kvaliteta...a je li se vratio sam ili sa porodicom...

Kaze statistika da u prosjeku muskarci teze podnesu razvod od zena...

Natasa,ti si svoj zivot uspjela promjeniti,zivis kako zelis,i to je sustina,zivjeti svoj a ne tudj zivot...zene se cesto predaju,i poslije niz godina pitaju se gdje je njihov zivot nestao...tebi svaka cast,ali stvarno;):D

A znaš kako .... od njegove sexi šeme ispade beba ... pa se čovek negde i morao oženiti .... ovo drugo je bilo planirano .... ali, on je u svakom slučaju na istom odstojanju kao i pre ... Sad kad ga sretneš, kao i pre 10 godina - ništa se tu nije promenilo - ni u načinu ponašanja, ni u ophodjenju ... ni u čemu.
Moj utisak je da je on stagnirao .... a Bog neka mu poživi slatku dečicu :)

Poslednjih mesec dana sam u teškoj dilemi oko razvoda. Nemam baš puno razloga da ostajem u ovom braku, ali ne mogu ni tako lako da se odlučim za razvod. Imam dete (4 godine). Posao i plata su ok, podrška roditelja je takođe tu.
Podigli smo kredit u banci i kupili stan. On je nosilac kredita, ja sam solidarni dužnik (on je u tom momentu imao veću platu pa je zato on nosilac-politika banke), na njega se vodi stan, a hipoteka je na kuću mog oca. Meni bi odgovaralo da mi ostane stan-a samim tim i kredit pa da ga sama otplatim,ali ne znam da li je to pravno moguće.
Priznajem da je i mene strah od gubitka porodice, ali kakva mi je ovo porodica kad se srećemo kao u prolazu i razgovaramo kao komšije-o vremenu i slično.
Nije baš sve tako jednostavno-moglo bi se na temu razvoda pisati mnogo toga. Ranije sam se bojala i pomisli na razvod, ali u poslednjih mesec dana kao da je ta odluka sazrela u meni i više se ne bojim!!!

Najviše sam se bojala gubitka porodice.
Najveća prepreka je dete kome je potreban otac.
Nisam se bojala muža, već promene načina života, i neprijatnosti koje razvod donosi.
On je jako zatvoren i odrastao je u porodici u kojoj je razgovor nepoznata kategorija.
Komunikacija je na nuli, što je za mene neprihvatljivo.sem toga, još mnogo problema, njegovo ponašanje koje u poslednje 2 godine (od 4 godine braka) postaje nepodnošljivo- u smislu pića, izlazaka, boravka kod njegovih-udaljavanje 100%.
U grudima mi je kugla koja me pritiska non stop.
Nedavno smo imali ozbiljan razgovor, koji je kao nešto promenio za nijansu na bolje, ali naš zajednički život je sada na ozbiljnom testu

Najviše sam se bojala gubitka porodice.
Najveća prepreka je dete kome je potreban otac.
Nisam se bojala muža, već promene načina života, i neprijatnosti koje razvod donosi.
On je jako zatvoren i odrastao je u porodici u kojoj je razgovor nepoznata kategorija.
Komunikacija je na nuli, što je za mene neprihvatljivo.sem toga, još mnogo problema, njegovo ponašanje koje u poslednje 2 godine (od 4 godine braka) postaje nepodnošljivo- u smislu pića, izlazaka, boravka kod njegovih-udaljavanje 100%.
U grudima mi je kugla koja me pritiska non stop.
Nedavno smo imali ozbiljan razgovor, koji je kao nešto promenio za nijansu na bolje, ali naš zajednički život je sada na ozbiljnom testu
Iskreno, nešto ne vidim da tu ima drastičnih problema koji se ne bi mogli rešiti. Ako ne možete direktnim, otvorenim razgovorom, možda ne bi bilo loše da probate sa bračnim savetovalištem.

Sunce,vidim odlucila si...znaci jedina dilema je sa pravne strane...sta drugo nego zaputi se i raspitaj,ovako je samo nagadjanje.Najbitnije imas a to je podrska roditelja i materijalna sigurnost.
Stan kupljen na kredit,poslije pet godina moze se prodati,pa ako ne postoji drugo sporazumno rjesenje,moze se tako rijesit...:)i

Iskreno, nešto ne vidim da tu ima drastičnih problema koji se ne bi mogli rešiti. Ako ne možete direktnim, otvorenim razgovorom, možda ne bi bilo loše da probate sa bračnim savetovalištem.

Kad je neko zatvoren, on je zatovren i tu mu ne može pomoći ni savetovalište ni bilo ko ..... Sa takvim ljudima je teško biti i u vezi, a kamoli u braku. Oni mahom budu dobri ljudi, ali je njihove zidove jako teško porušiti.

A kad komunikacije nema, nema ni braka ..... tačnije ''pravog braka''.

Kad je neko zatvoren, on je zatovren i tu mu ne može pomoći ni savetovalište ni bilo ko ..... Sa takvim ljudima je teško biti i u vezi, a kamoli u braku. Oni mahom budu dobri ljudi, ali je njihove zidove jako teško porušiti.

Ipak mislim da nije sasvim beznadežno (moje mišljenje).

Zatvoren čovek (znam po sebi, jer sam i sam takav) prosto teži da se otvori. Treba mu pružiti puno strpljenja i ljubavi, treba imati puno snage. Nije lako sa njim, ali nije ni nemoguće.
Potpuno sam siguran da je moguće probuditi ga i popraviti ono što ne valja.
Samo, želimo li to ili ne? Ako ne želimo ili nemamo snage, onda zaista nema pomoći.

ne slazem se i mislim da problem lezi u nekim potpuno drugim stvarima koje se, naravno, ovde ne vide... jer cinjenica je da je taj covek bio isti takav i pre 4 godine i ko zna koliko pre toga i ako je ta njegova zatvorenost zaista sustina problema u tom braku onda se namece pitanje da li je dominantni kriterijum za izbor partnera za stupanje u brak - kreditna sposobnost...

pozdrav.

А откуд ти знаш да је он такакв био и раније? Познајеш човека?

Лепо каже жена да је прве две године било ОК, а да се друге све године њихво однос променио...

Хаха, опрости, али ово је врло лицемерно, као: ''Нема љутње, али причаш само да би причала па макар шта!'' :lol::lol::lol: Као, перфидно упаковано! :lol:

Чуј, да ли си некада чуо да се људи мењају?
Постоје затворени људи који су такви од малена, тако одрастали, али су један период били отворени према блиској особи онолико колико је то омогућавало задовољавајућу комуникацију.
А онда, као овај пример овде (а ја знам још таквих), после неког времна дође до УДАЉАВАЊА и до престанка и оне некадашње комуникације... Она сама каже да је после две године почео више да излази, да пије, да све више времена проводи код својих...и да се потпуно и физички и емотивно удаљио од ње... И оно што би могао да комуницира - он више не ради јер из неког разлога нема воље...:roll:
Једноставно, живот није тачка у којој се стоји, него цик-цак линија. Нико није исти као пре 4 године.:wink:

Vidim da je tema extra zanimljiva i da mnogi ovde mogu da kazu sta misle...Ja sam razmisljala o tome...jos nisam sigurna ni kako ni zasto...Ali mislim da je vreme da se razvedem...Nikako da se usudim da to kazem javno i sebi i drugima...Hellen mi je jedno vreme pisala i ona zna o cemu se radi...Hocu da ga ostavim,a li sto bezbolnije po decu...Bojim se promena,izgleda...Sta da radim?

Muškarci se plaše razvoda jer:
1. mrzi ih da sami kuvaju;
2. mrzi ih da peru sudove;
3. nemaju da se na koga deru "Pobogu ženo što dade tolke pare na cipele!"
4. već su pustili stomake i fali im po koja dlaka na glavi pa nisu više neodoljivi ženama kao nekad;
5. nema ko da ih češe po ledjima;
6. jer ne znaju da uključe veš mašinu;
7. nema ko da briše prašinu i usisava u sred utakmice;
8. ostaje se bez tašte koja je dežurni krivac za sve što ne valja u životu;
9. nemaju kome da kupuju karanfile za 8. mart;
10. nemaju kome da kažu "Donesider mi jedno ladno pivce iz frižidera";
11. pojma nemaju koji broj gaća da kupe u prodavnici kad zatrebaju;
12. nema ko da ih tera da nose tepih na trešenje il pranje;
13. nemaju od koga da slušaju da nije raspoložena za sex jer je boli glava;
......ima toga još.........

zaebala si se...zbog toga se uglavnom žene......a o razvodu i ne razmišljaju...a i što bi...

Back