ZAVIJANJE PASA....

Grof Vronski

Legenda
Poruka
60.495
Imam nem. ovčara starog tri godine...
U poslednjih pola godine, s vremena na vreme, zavija u toku noći.
Zavijanje je kratkotrajno i događa se, možda, jednom mesećno.

Kinolozi, ljubitelji pasa i iskusni vlasnici, recite vi meni -
šta bi to moglo da znači.
Pas, očigledno, saopštava neku poruku...
Objašnjenja u "guglu" su smušena i kontroverzna,
pa, kao takva, nisu autoritativna !

:mazipsa:

Kinoloski savez R.Srbije,probaj na ovaj telefon,39 33 777,ili od njih trazi da te upute ,kome da se obratis,a u njihovom savezu.
Ipak tamo imaju strucan kadar.

- - - - - - - - - -

Mozda reaguje na pun mesec,jednom mesecno ,koji traje skoro 7 dana.
Mozda reaguje jer oseca neke vibracije ,koje covek ne moze osetiti,a pred neku nesrecu ili prirodnu lekciju ljudima.
Prati ,i prati razvoj desavanja...Ko zna!

Grofe 30 godina "imam" njemačkog ovčara(zadnji mi je uginio od straosti 18.6.2015 srce mi se slomilo,naravno sad imam drugog,blesavog,razigranog,ma čudo od psa,),da se vratimo na temu,razloga moze biti puno,
da li je pas često sam i vezan?svi psi su drustvena bića i često znaju zavijanjem skretati pažnju na sebe,osim toga znaju biti neposlušni ili razigrani kako bi skrenuli paznju na sebe
pas zavija kada je nesretan ili trazi drustvo,pas zavijanjem poziva nekoga-zbog nečega,ili čak poziv za riješavanje nečega sto on ne moze,
psi govore "jezikom tijela",pokretima,zvukovima-lajanje,režanjem-ušima,( na vise načina-obično su to upozorenja)lajanja ima vise vrsta,od cviljenja pa do raznih intonacija i dužine,glasnoće,pokusaj ga skontati-razumijeti,pokusaj naučiti "njegov" jezik,ako želiš vise da popričamo i pomognem,javi se na p.p.
čuvaj psa, on te nikada nece iznevjeriti,oni sebe poklanjaju nama cijelog,pozzzzzz,

moze da zavija od tuge. moj pas je poceo da zavija kad smo se prvi put selili. pa kad je keva bila u bolnici probudio me je zavijanjem, pa kad smo se razdvojile....uvek je povod njegovom zavijanju bio strah da ce biti napusten zbog selidbi i potresa.

kako je on zavijao kad se samo setim, pravo vucije zavijanje...sto bi rekli ljudi da se sledi krv u zilama. a bio je mesanac velicine srednjeg snaucera. mozda za nijansu krupniji.

Ovo je tema za politiku, tamo svi zavijaju. :deda:

Саће да видиш како ће ова тема по броју учесника и постова да надмаши све остале, Србија је то, дај да се сви ангажујемо да видимо зашто је пас несрећан.

Да је човек у питању, било би ignore.

Саће да видиш како ће ова тема по броју учесника и постова да надмаши све остале, Србија је то, дај да се сви ангажујемо да видимо зашто је пас несрећан.

Да је човек у питању, било би ignore.

u to je u redu,psima treba pomagati,a ljudima NE,

Grofe 30 godina "imam" njemačkog ovčara(zadnji mi je uginio od straosti 18.6.2015 srce mi se slomilo,naravno sad imam drugog,blesavog,razigranog,ma čudo od psa,),da se vratimo na temu,razloga moze biti puno,
da li je pas često sam i vezan?svi psi su drustvena bića i često znaju zavijanjem skretati pažnju na sebe,osim toga znaju biti neposlušni ili razigrani kako bi skrenuli paznju na sebe
pas zavija kada je nesretan ili trazi drustvo,pas zavijanjem poziva nekoga-zbog nečega,ili čak poziv za riješavanje nečega sto on ne moze,
psi govore "jezikom tijela",pokretima,zvukovima-lajanje,režanjem-ušima,( na vise načina-obično su to upozorenja)lajanja ima vise vrsta,od cviljenja pa do raznih intonacija i dužine,glasnoće,pokusaj ga skontati-razumijeti,pokusaj naučiti "njegov" jezik,ako želiš vise da popričamo i pomognem,javi se na p.p.
čuvaj psa, on te nikada nece iznevjeriti,oni sebe poklanjaju nama cijelog,pozzzzzz,

Ne, ne smeta mi ta pojava mnogo.
Iz razloga što nije česta i traje kratko.
Ovo pitam tek toliko da razrešim neke svoje dileme.
U većem delu svoga života imao sam psa. Pretežno su to bili nem. ovčari
(zaljubljen sam u tu rasu), šarplaninac, 2 - 3 mešanca, koker...
Tako, da se ne može reći da sam laik i da ne razumem pseće poruke
telom, ušima, lavežom...
Nikad ga ne vežem, tek kad nekoga moram da pustim u dvorište i u kuću.
Ne pokazuje agresivnost, ali rukovodim se logikom da je to životinja, može reagovati
nepredviđeno i ne želim da rizikujem...
Dakle, stalno je pušten i trčkara po ograđenom prostoru od 10 ari.

Па лако је то да кажеш, кад се испраксирао на теби.

Domaćin mu nije polno zanimljiv !
Diza mu se na strance, a tek na budale....!?
Ti bi tu napravio opštu pometnju.

- - - - - - - - - -

Pas koji zavija dzokavce je neki mnogo savremeni pas dakle dzule u trendu

Eno ti ga prvi levi...
On je za Lapovo !
Ubrzani....

Grofe, nezgodno je da ti saopstim, ali .....umreces...:zimag:

Psi imaju neko sesto culo i osete kada ce neko u kuci da umre! Osecaju SMRT da se priblizava!

Licno sam se u to uverio vec par puta do sada.:rtfm:

U komsiluku je jednom prilikom poceo da zavija pas i nije prestajao par meseci...

Ja se salio sa mojom majkom govoreci da ce komsija da umre...mama je cutala...

Odjednom neka kuknjava u komsiluku...Komsija ziv i zdrav, samo pao i umro! Fulminantini infarkt!

Pas je to predosetio par meseci unapred.z:cry:

Od tog dana vise nije zavijao...

Back