Ona-koja-je-opredeljena
Aktivan član
- Poruka
- 1.418
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Peticija - besplatna vakcina HPV
Dragi svi,
Uzmite malo vremena i potpišite online peticiju za uvođenje besplatnih vakcina protiv raka materice koju podupire Evropski parlament. Ako se prikupi milion potpisa u EU, uvesće se besplatno vakcinisanje devojčica u dobi od 9-12 godina unutar Nacionalnih programa vakcinisanja.
Do sada je prikupljeno oko 300.000 potpisa
http://www.cervicalcancerpetition.eu/
Slobodno prosledite prijateljima, poznanicima i drugima...Momci, ovo se odnosi i na vas - setite se svojih prijateljica, drugarica, supruga, sestre, kćeri... Uradite ovo treba da mislimo na naše kćerke, sestre, sestričine, prijateljice.....
:-) Hvala
Ova vakcina protiv raka grlica materice je vrlo neispitana i do sada je odnela na stotinu zivota mladim devojcicama, samo jedan mali deo tih informacija je objavljen. U Srbiji se na zalost te informacije ne mogu tako lako naci (treba pogledati nemacke i engleske izvore na guglu (Gebärmutterkrebsimpfung)).
To je dovelo do toga da su lekari najuglednijih ginekoliskih í onkoloskih klinika u Nemackoj krajem prosle godine (Berlinski Sarite i sl.) napisali peticiju za skidanje ove vakcine sa liste vakcina koje placa zdravstveno osiguranje. Posto je vakcina zbog velikog farma-lobija dozvoljena bez predhodno dovoljno provere, sada treba sacekati studije neutralnih institucija kojima se mora dokazati stetnost ove vakcine. To ce potrajati mesecima, za to vreme ce se na zalost i dalje vakcinisati na hiljade devojaka i zena, sa nesagledivim posledicama.. U Nemackoj je jedino postignuto da je agresivna kampanja za ovu vakcinu malo popustila, a unistavanje zena i pre svega mladih devojaka pomereno na tzv. zemlje treceg sveta pa i na Srbiju. Na zalost u Srbiji se uopste ne zna o stetnosti ove a i drugih vakcina. Jedini koji imaju nesto od ove vakcine su proizvodjaci, koji zaradjuju milione zrtvujuci milione zena i devojaka, sliocno je i sa mnogim drugim vakcinama.
Molim te i molim Vas da ovo prosledite na sto vise adresa, ako nekoga zanima vise, slobodno mi se obratite.

borimo se spamovanjem, rendzerisanjem i ismevanjem...Bravo momci!
Pozdravljam!
Razmišljajmo, delajmo, borimo se........i svešću i dušom.........

borimo se spamovanjem, rendzerisanjem i ismevanjem...
Ako ti, majstore, misliš da je moj zadnji post ISMEVANJE...
Tvoj problem.
Ali pogledaj na hAdronski kolajder.
Mogao sam to i da prebacim ovdje.
Ti i takvi SVE znate,a ne bacate bombe.
Pa daj mi adrese tih papaka.
Će im pošaljemo šljivovicu sas papričice.
Pa če njihov sustem naučen na aditive da crkne.
Bolje za nas.
![]()
Druze Night nisam mislio na tvoj post vec na Opredeljenju.
a da pročitaš ti još jednom ono što me citiraš.........odobravanje i podrška........nadam se da su njih dvojica to pravilno shvatili........a za tebe se čudim da nisi.
Nisam strucnjak za medicinu i biologiju, ali ne shvatam kako da se napravi vakcina za degenerativnu bolest (koja krece sa nivoa DNK i celijskog jezgra a ne potice od stranih mikroorganizama).
Mozda je nekome promakla sledeca vest:
Uzbuna zbog vakcine protiv raka grlića materice nakon smrti maloletnice (vidi link dole)
http://vesti.krstarica.com/?rubrika...79d20c86cf8ad0f8e&dan=01&mesec=10&godina=2009
Pre neko vreme sam dobio email sa linkom na peticiju podrske uvodjenja vakcine protiv raka grlica materice kao besplatnu ili obaveznu (ne mogu tacno da se setim) i kod nas. Vakcina je inace nova i u Nemackoj i Britaniji je uvedena kao obavezna - tako nekako je isao proglas. Naravno, emajl je bio chain tipa prepun reci podrske ljudi koji ocigledno, prevareni "dobrom namerom", nisu ulozili ni par sekundi da se zamisle o samoj vakcini i predlogu. Vakcina ili smrt (za one koji je ne zele)!
Posle 3 dana dobio sam drugi email sa potpuno oprecnim sadrzajem - upozorenjem na velike probleme koje je ta vakcina izazvala, pogotovo kod mladih devojcica, zbog cega je u Nemackoj trazeno njeno povlacenje.
I sada ova vest s pocetka teksta...
Stoga apelujem da bar razmisimo pre nego sto tako zdusno podrzavamo neke inace konceptualno problematicne stvari kao sto je vakcina za rak. Nisam strucnjak za medicinu i biologiju, ali ne shvatam kako da se napravi vakcina za degenerativnu bolest (koja krece sa nivoa DNK i celijskog jezgra a ne potice od stranih mikroorganizama).
Inace ponovicu jos jednom svoj stav o vakcinaciji - ni ja ni moja (buduca) deca necemo vise primiti ni jednu vakcinu, makar isao u zatvor. Mozda inspirise jos neku osobu da uradi isto kao ja.
Smućkaše i neki "gardasil", za devojčice, protiv HPV virusa. Ne mogu da nadjem citat, čini mi se britanskog doktora, koji, iako uredno sprovodi vakcinaciju tudje dece, ipak izjavljuje da njegova ćerka nije i neće primiti tu vakcinu, jer daje vrlo gadne propratne efekte, ne zna se kako deluje na organizam u celini, a mnoga deca su ozbiljno obolela nakon primanja te vakcine.
Naravno da su deca zamorcici. Tako nesto moze uraditi samo neljudski um. I posle se smejes nama koji diskutujemo o reptilskom poreklu vladajucih porodicaZar su deca laboratorijski zamorci???
Pa, kad je mene moja majka rodila, pre samo 31 godinu, ničega od toga nije bilo. Nije bilo ni običnog ultrazvuka. Ni kojekakvih double i tripple analiza i sličnih kerefeka. A mnogo su se zdravija deca radjala.
I kako sad da se čovek ne zapita šta oni ustvari rade, i kuda to plovi ovaj brod, dok se mi, kao i svi glupi turisti, švrćkamo po palubi i divimo lepom i dubokom plavom moru?

Naravno da su deca zamorcici. Tako nesto moze uraditi samo neljudski um. I posle se smejes nama koji diskutujemo o reptilskom poreklu vladajucih porodicaSvaki dobar covek ce se zapitati da li su oni zaista ljudi
![]()
Čini mi se da su prvi i drugi moj post na ovom pdf-u bili takvi, jesu bili podsmešljivi i ironični. Ne mogu sada da tražim post u kome sam citirala sama sebe i gotovo se izvinila zbog toga. Nakon toga se nikome nisam smejala. Naprotiv, u nekoliko postova sam čak i branila pravo bilo koga da veruje u bilo šta, i da o tome diskutuje. Jel tako Parkeriss? Čak i u diskusiji sa tobom sam naglasila taj svoj stav. Jel tako, Parkeriss?
E, ako ja tebi ne osporavam pravo da veruješ, zašto ti meni osporavaš pravo da ne verujem? I zašto mi pripisuješ nešto što nije istina?
I, konačno, pogledaj obojenu rečenicu u tvom citatu, a posebno reč koju sam uvećala. Znači, svako ko se ne zapita da li su oni ljudi ili su nešto drugo, konkretno - vanzemaljci, po tvom rezonu nije dobar čovek??? Neću ni reč komentarisati, najbolji komentar je obojen i uvećan, neka priča sam za sebe.
To sam postavio zbog ovih Rendzera koji nama ostalima osporavaju, ne samo da verujemo vec da diskutujemo o takvim stvarima. Zao mi je sto si cak i ti morala biti zahvacena tim nasim malim ratom. A smatram te jednom od najobjektivnijih sagovornika i ovo sto sam rekao je najmanje bilo upuceno tebi 
Atakualpa ti si svetlost ovog foruma jer si jedna od retkih odzbiljnih sagovornika, i znam da ti nisi ironicna ni podrugljivaTo sam postavio zbog ovih Rendzera koji nama ostalima osporavaju, ne samo da verujemo vec da diskutujemo o takvim stvarima. Zao mi je sto si cak i ti morala biti zahvacena tim nasim malim ratom. A smatram te jednom od najobjektivnijih sagovornika i ovo sto sam rekao je najmanje bilo upuceno tebi
Za ovaj drugi deo recenice, nisi dobro razumela. Mislio sam "DOBAR" u smislu da vidi da recimo ako zrtvujes malu neduznu decu labaratorijskim eksperimentima da su to onda neljudski postupci. Onome kome to nisu neljudski postupci taj svakako nije dobar covek. A ako taj covek vec vidi da su to neljudski postupci onda je svakako da se zapita i zasto to rade ti sto rade neljudske postupke, da li su oni neljudi, da li to samo rade zbog para ili tu ima i nesto vise? I ko je rekao vanzemaljci, to si ti rekla. Mozda su neljudi u smislu vodjeni su neljudskim silama, ili su zivotinje (nisu ljudi), ili su djavoli, mozda naprednija vrsta dinosaurusa (i to su neljudi - nisu ljudi). Uostalom i ja sam video da to nece biti dobro protumaceno, hteo sam da editujem i da stavim umesto DOBAR - OBJEKTIVAN ali nisam, vise volim da ostavim kako sam napisao. Pa kud puklo da puklo![]()

)