Zatvaraju se fabrike

• Začetnik teme Začetnik teme pop80
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ajde?
Znaci imati svoje fabrike znaci gubitak,a nemati ih i uvoziti kinesko smece je dobitak?
Neka cudna ekonomija.
Limunado, to je toliko prosto, da ja ne znam kako da ti drugacije objasnim?

Da, imati tesku SFRJ gubitasku industriju, kojoj je celokupno drustvo subvencionisalo izvoz, decenijama, je potpuni gubitak.

I vise od toga, to je jedan od glavnih uzroka raspada drustva.

Bukvalno je to bitnije zasto se SFRJ raspala, od svih tvojih ustase/Srbi/balije/Siptari prica.

Zato sto su fabrike i teska industrija gubitaski biznis, koji je unistio ekonomiju tvoje voljene SFRJ limunado.

Znaci bas zato sto je 'svaki gradic imao bar jednu fabriku', ekonomija tvoje SFRJ se raspala kao kula od karata.
То су приче каснијих лопова. Добро се онда радило и био је пуно већи економски раст.

Očekujem da se ovo desi sa Kinezima na Istoku. Tek će tu biti belaja. Što se tiče Niša. Veliki broj ljudi bez posla. Ta Jura je znate bila haos i maltretiranja, a drzava i nadležni ćute. Prvo te proda, pa dopusti da te bije, pa te onda izbaci definitivno.

U Nišu se zatvorio Beneton, 1000 radnika šutnuli na ulicu a po svemu sudeći ubrzo se zatvaraju i Jonson Elektric i Yura.. tj još 6 000 Nišlija ostaje bez posla..
To su fabrike čijim je vlasnicima naša država dala zemljište, izgradila im hale i svako radno mesto subvencionisala sa 20 do 80 000 eura u zavisnosti od kompanije.
To su neki pametniji ljudi i govorili da će se desiti ali obe vlasti i ona prošla i ova sada su pričali drugu priču.
Kad Vučić kaže: Otvaramo fabrike, zapošljavamo ljude, on zapošljava ljude tako što naše pare daje strancima koji pokupe kajmak i zapale kući a beda ode na ulicu!
Сав тај наш "индустријски развој" под Вучићем заснован је на монтажним халама и пословима мале додате вредности, без преношења озбиљног техничког и технолошког знања (читај: мотачи каблова).
Утолико пре ће наш слом бити драматичнији оног тренутка кад Европа закашље рецесију

Limunado, to je toliko prosto, da ja ne znam kako da ti drugacije objasnim?

Da, imati tesku SFRJ gubitasku industriju, kojoj je celokupno drustvo subvencionisalo izvoz, decenijama, je potpuni gubitak.

I vise od toga, to je jedan od glavnih uzroka raspada drustva.

Bukvalno je to bitnije zasto se SFRJ raspala, od svih tvojih ustase/Srbi/balije/Siptari prica.
Uopste nisam govorila o teskoj industriji.
Govorila sam o fabrici gaca i carapa.😛
I ne znam zasto negiras cinjenicu da je SFRJ bar imala svoje fabrike i svoje proizvode,za razliku od danasnje situacije.

Uopste nisam govorila o teskoj industriji.
Govorila sam o fabrici gaca i carapa.😛
I ne znam zasto negiras cinjenicu da je SFRJ bar imala svoje fabrike i svoje proizvode,za razliku od danasnje situacije.
Fabrike gaca i carapa su propale jer su prvo Italijani stampali liru da poguraju svoj izvoz te industrije, a posle pa jos dosli Kinezi i rekli: 'Ma ne mozete vi toliko da nastampate lira, koliko mi mozemo da platimo malo radnu snagu'. Plus Turci i svi ostali, potpuno smo postali nekonkurentni na tom trzistu.

Limunado, fabrike treba da dodju kao posledica, ne kao smisljeni cilj koji se centralno planira. U SFRJ je bilo ovo drugo, i takve fabrike su primer kako ne treba, a ne kako treba.

Fabrike gaca i carapa su propale jer su prvo Italijani stampali liru da poguraju svoj izvoz te industrije, a posle pa jos dosli Kinezi i rekli: 'Ma ne mozete vi toliko da nastampate lira, koliko mi mozemo da platimo malo radnu snagu'. Plus Turci i svi ostali, potpuno smo postali nekonkurentni na tom trzistu.

Limunado, fabrike treba da dodju kao posledica, ne kao smisljeni cilj koji se centralno planira. U SFRJ je bilo ovo drugo, i takve fabrike su primer kako ne treba, a ne kako treba.
Ko zabranjuje da se smisli kako treba?
Evo ti smisli.Uopste ne moras da kopiras SFRJ.
Ali me ne mozes ubijediti da ne mozemo bez kineskih gaca.

U Nišu se zatvorio Beneton, 1000 radnika šutnuli na ulicu a po svemu sudeći ubrzo se zatvaraju i Jonson Elektric i Yura.. tj još 6 000 Nišlija ostaje bez posla..
To su fabrike čijim je vlasnicima naša država dala zemljište, izgradila im hale i svako radno mesto subvencionisala sa 20 do 80 000 eura u zavisnosti od kompanije.
To su neki pametniji ljudi i govorili da će se desiti ali obe vlasti i ona prošla i ova sada su pričali drugu priču.
Kad Vučić kaže: Otvaramo fabrike, zapošljavamo ljude, on zapošljava ljude tako što naše pare daje strancima koji pokupe kajmak i zapale kući a beda ode na ulicu!
Dobili 10 000 EUR po radniku. Ovi radili u pelenama sok se nisu pare potrosile na minimalac i sad idu.
Daj opet 10 000 pa ce da ostanu. :mrgreen:

Требало би да постоје стратешка предузећа која се не приватизују. Ако је држава власник не мора да значи да је предузеће осуђено на пропаст. Требају нам данас непостојећи: ИМТ, Икарбус, ФАП, Змај, Прва петолетка...
Јака грађевинска предузећа попут Мостоградње итд.
Nemamo tehnologiju niti strucnih ljudi za ovakve vrste fabrika, niti kapital za tako nesto,
Tehnologija je poprilicno uznapredovala, i npr sadasnji autobusi, kamioni su mnogo napredniji i efikasniji, j fabrike s visokom tehnologijom imaju vecu produktivnost, a Srbija nije primamljiva za ove vrste fabrika, AV se klanjao Kinezima i dobio je fabriku guma, a Madjari i Turci fabriku elektricnih vozila.
Tako da neka manja preduzeca subok, uz uslov da se pravilno vode inace ce i ta propasti.

ajde.jpg

U SFRJ je bilo ovo drugo, i takve fabrike su primer kako ne treba, a ne kako treba.
Треба одбацити терор тзв."тржишта" и производити овде све што нам треба, а боли нас милоклиз да ли неко у Кини или Италији то производи јевтиније.То је њихова ствар, а ако хоће неко да увози гаће произведене у иностранству треба да плати царину од 500% па да видимо да ли је то јевтиније од српских гаћа.

Beneton већ дуго шљака у губитку, ово је глобални тренд, не треба чудити што прво затварају фабрике које су вани, свако гледа себе, приватни капитал, ко је нама крив што смо све своје домаће затворили па нам италијани коло воде за производњу обуће и одјеће.
у Србији и рудник злата, ради са губитком,,,на крају је отишао Кинезима...када шунтави и ретардирани Срби, не могу имати профит од злата, нека нас пљачкају Кинези...боље нисмо ни заслужили

у Србији и рудник злата, ради са губитком,,,на крају је отишао Кинезима...када шунтави и ретардирани Срби, не могу имати профит од злата, нека нас пљачкају Кинези...боље нисмо ни заслужили
наравно, пре тога нас опљачкају наши Срби, владајућа гарнитура

EU sa novim i novim regulativama sahranjuje auto industriju, zato nastupa pomor u povezanim oblastima svih deliva za auto. To nije Vuciceva krivica, ali je visina podsticaja kriminal. . Sta je sa mocnim Fiat Automobili Serbia, ko ti nakazu odrzava u zivotu. Projekat DS pred izbore 2008 godine, koju su i ovi prihvatili. Za cije babe zdravlja figurira ta fabrika kad je proizvodna auta u italiji desetkovana ? STO FAS ne stvori zahtev za delovima za aute. Udbasko masonska mafija i provizorijum za slepce

Back