Zato ne možemo da nađemo adekvatnog partnera?

Pa čak i ne kulturno, već moralno i iskreno - bez politike i taktizirananja.
To je odbijanje u startu, zar ne?
Moraš da glumi i da igraš pretstavu:
Uvod,
Razrada,
Zaključak.
Ako odmah daš zaključak, da ti se neko sviđa (psihički fizički); da si odmah, u staru svestan svojih očekivanja, a pritom iskren i pošten?
Ugasio si, zar ne.
Licno iskustvo.Uvijek sam bez greske znao koja mi je osoba srodna i stvorena za mene na prvi pogled.Svaki muskarac u zeni trazi model zene koju je imao u svojoj familiji kroz zenu trazi majku,sestru,tetku isto vazi i za zene samo to mnogi nisu svjesni a ako je neko svjestan odma je sramota priznati vidi ga Edipovac a to je priroda nasa.U drustvu je problem sto zena koja trazi partnera srodnog ona ga nikada nece naci ako je prirodni osakacena da to intuitivno osjeti isto vazi i za muske.Problem je sto da bi npr neka djevojka mene smatrala za nju pouzdanim siugrnim,ona mora da me upozna na sablonskim mjestima tipa posao,kafic i da imamo zajednicke prijatelje glupo al ajde.Kada se vec upoznamo treba da prodje vrijeme da stekne povjerenje u mene da bi mi se nakon godinu Ili dvije konacno otvorila da mi kaze iskreno npr da me voli ako to provali nakon godinu Dana.A ja sam to vidio i osjetio odmah u minuti sto njoj treba godinu Dana zato sam i iskren.A npr ta osoba ne moze biti Jel ima komplekse,barijere, povrsnu socijalnu svijest

Licno iskustvo.Uvijek sam bez greske znao koja mi je osoba srodna i stvorena za mene na prvi pogled.Svaki muskarac u zeni trazi model zene koju je imao u svojoj familiji kroz zenu trazi majku,sestru,tetku isto vazi i za zene samo to mnogi nisu svjesni a ako je neko svjestan odma je sramota priznati vidi ga Edipovac a to je priroda nasa.U drustvu je problem sto zena koja trazi partnera srodnog ona ga nikada nece naci ako je prirodni osakacena da to intuitivno osjeti isto vazi i za muske.Problem je sto da bi npr neka djevojka mene smatrala za nju pouzdanim siugrnim,ona mora da me upozna na sablonskim mjestima tipa posao,kafic i da imamo zajednicke prijatelje glupo al ajde.Kada se vec upoznamo treba da prodje vrijeme da stekne povjerenje u mene da bi mi se nakon godinu Ili dvije konacno otvorila da mi kaze iskreno npr da me volis ako to provali nakon godinu Dana.A ja sam to vidio i osjetio odmah.
A vreme prolazi, u raznim igrama?

A vreme prolazi, u raznim igrama?
Prolazi i to glupo.Meni npr kazu pa zasto ne igras tu igru taktiku.Pa zato sto me to ne ispunjava.Npr mene ne ispunjava da nosim lanac oko vrata i da imam skupa kola itd nije mi to draz.Moji su jako prostodusni ljudi i cestiti.Taj model slijedim uvijek pa makar crkao.Moji su bukvalno ljudi za neku Francusku ne Balkan.Nismo nikad nadmeni bili uvijek bas suprotno.Uvijek uz narod a nikada nismo upali u narodno blato.

Poslednja izmena:
Mrtav sam, analitički.
I suviše iskren.
Idem da spavam. :)
To je prije svega normalnost.Ljudi uvijek pricaju kako cijene iskrenost kod ljudi a kada im neko u praksi pokaze Iskrenost, onda su sokirani,zacudjeni gledaju te kao ludaka u Kada kazem iskrenost mislim na iskren kulturan direktan pristup ne mislim na sirovost.Jel ce ljudima i sirovost lakse u praksi pasovati nego Iskrenost.

Svako ko zeli da ima bilo kakvog partnera mora biti spreman da konstantno pravi kompromise, pa cak ni onda ne mora da znaci da ce partner uzvratiti.
Previse smo se iskvarili svi redom.
Mi smo neka tranzitna generacija. Nesto se u skorijoj budućnosti mora iz korena promeniti jer su mi/z odnosi postali bolesni.
Sve se svodi na cist interes, ko kome treba i zasto.

Back