analiticki 12
Veoma poznat
- Poruka
- 11.573
Licno iskustvo.Uvijek sam bez greske znao koja mi je osoba srodna i stvorena za mene na prvi pogled.Svaki muskarac u zeni trazi model zene koju je imao u svojoj familiji kroz zenu trazi majku,sestru,tetku isto vazi i za zene samo to mnogi nisu svjesni a ako je neko svjestan odma je sramota priznati vidi ga Edipovac a to je priroda nasa.U drustvu je problem sto zena koja trazi partnera srodnog ona ga nikada nece naci ako je prirodni osakacena da to intuitivno osjeti isto vazi i za muske.Problem je sto da bi npr neka djevojka mene smatrala za nju pouzdanim siugrnim,ona mora da me upozna na sablonskim mjestima tipa posao,kafic i da imamo zajednicke prijatelje glupo al ajde.Kada se vec upoznamo treba da prodje vrijeme da stekne povjerenje u mene da bi mi se nakon godinu Ili dvije konacno otvorila da mi kaze iskreno npr da me voli ako to provali nakon godinu Dana.A ja sam to vidio i osjetio odmah u minuti sto njoj treba godinu Dana zato sam i iskren.A npr ta osoba ne moze biti Jel ima komplekse,barijere, povrsnu socijalnu svijestPa čak i ne kulturno, već moralno i iskreno - bez politike i taktizirananja.
To je odbijanje u startu, zar ne?
Moraš da glumi i da igraš pretstavu:
Uvod,
Razrada,
Zaključak.
Ako odmah daš zaključak, da ti se neko sviđa (psihički fizički); da si odmah, u staru svestan svojih očekivanja, a pritom iskren i pošten?
Ugasio si, zar ne.