Zastrašujuća najava Bila Gejtsa za 2035. godinu: Gomilu zanimanja kao sto su poslovi profesora i lekara do 2035. preuzece veštačka inteligencija

Priča se da će Kinezi ove godine pustiti u prodaju leteće automobile, i da će koštati nešto manje od pet iljade dolari.

A 2035. seosko imanje, parkiran leteći, u komunikaciji sa svetom preko interneta, deca pre podne uče onlajn, ili preko veštačke inteligencije, a popodne se druže sa psom, mačkom, kravom i kozom, udiše čist vazduh, ne trpi stres.

Nedostatak posla ne pada teško kad se lako proizvede sva potrebna hrana, koke nosilje se lako održavaju, a obezbeđuju belančevine svakog dana... 2035. biće valjda osmišljen uređaj za proizvodnju besplatne struje za svako domaćinstvo.

Eto, ja bih živeo tako... Ne bi mi tepko palo da profesore i lekare zameni veštačka inteligencija.

Zastrašujuća najava Bila Gejtsa za 2035. godinu: Gomilu zanimanja kao sto su poslovi profesora i lekara do 2035. preuzece veštačka inteligencija
znaci gejc vam rek'o da unistite univezitet sa vasim cacijima koji bi kao da uce, a svi znamo da od njih nema 'leba, ana brnab level

Znači @Lagerta može da štrajkuje do 2035-te?
Em se tada Vučić skida s vlasti em neće trebaju nastavnici :D
Briga me, biću u peMziji, valjda :mrgreen: Moja deca odrasla, unučiće ću da učim, svako nek brine za svoje, a hvala Bogu imamo gde i van Srbije, ko ostane nek sriče po internetu :mrgreen:

Гледано хладном логиком, требало би пре заменити пилоте него лекаре.
Али, ако ћемо о медицини... Сви програми зависе од тачности података који им се дају.
Са представљеним подацима, програм ће дати логичан резултат. Али, као што се често објављује, програм нема емоције, не може да процени њихов утицај на човека.

Ето, дође неко код лекара, али претходно су га деца изнервирала, или жена, или је замало добио отказ на послу, или је имао мање чукање са аутом. И таквом неком треба да измериш притисак? Боље не. И да кажеш машини да си изнервиран, ок... Колико изнервиран? Чиме ће то програм да измери? Да му кажеш на скали од 1 до 10... а ти одговориш... 12!

И ко је тај доктор Јоши? Или како се већ чита? Шта је он? Могу и ја тако да ставим цвикере и мантил, па ме то не чини лекаром.
Што је у плавом? Зар доктори не носе бело?

Далеко било неког новог сукоба....

....то постоји а ако оде на потпуно?

Screenshot_20250601-104358_Instagram.jpg

Poslednja izmena:
Али, ако ћемо о медицини... Сви програми зависе од тачности података који им се дају.
Са представљеним подацима, програм ће дати логичан резултат. Али, као што се често објављује, програм нема емоције, не може да процени њихов утицај на човека.

Ето, дође неко код лекара, али претходно су га деца изнервирала, или жена, или је замало добио отказ на послу, или је имао мање чукање са аутом. И таквом неком треба да измериш притисак? Боље не. И да кажеш машини да си изнервиран, ок... Колико изнервиран? Чиме ће то програм да измери? Да му кажеш на скали од 1 до 10... а ти одговориш... 12!

И ко је тај доктор Јоши? Или како се већ чита? Шта је он? Могу и ја тако да ставим цвикере и мантил, па ме то не чини лекаром.
Што је у плавом? Зар доктори не носе бело?
Najveći problem je ipak nešto drugo
To je populacija koja bi "samo da pita" ili "samo da uzme uput" preko reda.
Kao da ovi u hodniku ne sede za isto nego došli da kartaju šaha.

sa Ai doktorom "ništa neće biti dobri" sa vremenom

Evo ti jedno :heart:

Како ћеш поткупити и потплатити АИ доктора? :eek:

Они ће да потроше више времена од просека... Нешто ми се чини да нису најписменији део света - са програмом можеш само да јасно кажеш шта хоћеш.

Од чега ће да живе народи ако посла нема јер раде роботи?
Могу да замислим начин привређивања да свако (на пример за пунолетство, 18 година) добије неког "основног" робота који нешто привређује. Па ако власник хоће више, онда да нешто научи, сам уради, смисли... Да би добио право на више.

Неко ко је учио економију би то боље образложио... Али бих могао да замислим економију где се вредност другачије означава. Ми смо у моделу где је (физички) новац та мера вредности, било као кеш било као картица која га заступа.
А кад погледаш другачије - добијамо новац одавде или оданде и онда га трошимо за рачуне, храну, забаву... разно. И тако месец за месецом, нема ту неке превелике разлике. Велики број људи се не помера ни у плус ни у минус, само "пливају" на "висини" на којој су. Само вучемо "шарене папириће" и касирке нас моле за ситно. Ваљда се може без свега тога.
Сада постоје и дигиталне валуте (можда није све дорађено, али биће) тако да новац и не излази из "електрике".

Многа занимања која сада постоје су последица овог времена и ове технологије. Није било пре, сада јесте, а у будућности ко зна шта ће бити.
Свакако су се и количине потребе за неким занимањима промениле. Можда нешто постоји већ 300 година, некада је била реткост а данас не... и обрнуто.

И даље ће неко морати да одржава машине и програме.

Углавном, сматрам да може бити велики проблем за нас у градовима. На селу... онај ко производи све од хране што му треба, тај је много самосталнији и издржљивији. Ми грађани смо заробљени, ма како да неки мисле да смо ми бољи.

Back