Zasto..

Ne znam koliko to druge odbija od diskusija, ali kod mene figuriše još jedna stvar- ne bih da lupam. Pogotovo kada je reč o ozbiljnijim temama. Ipak nemam dovoljno znanja iz psihologije, iako su daleko veća od onih koja ima prosečan čovek. Ipak ne može nečiji hobi nadmašiti tuđu struku.

Pa cekaj, zar nismo ovde upravo da damo svoje misljenje..po toj logici samo bi politicari pisali na politici, samo istoricari na istoriji i td..
Ja uopste nisam tako shvatila poentu foruma.
Ako mi nesto nije struka, ne znaci da me ne zanima, i da ne mogu da dam svoje misljenje o tome..a o psihologiji svako ponesto zna, pa dovoljno je za pocetak da je makar svestan sebe

....skoro pa svaka tema na ovom pdf-u zamre posle 2 stranice?

Da li su to teme glupe ili nemamo sta reci na njih? Ili je uopste malo ljudi koji navracaju na psihologiju?

Ima ovdje i dužih tema ... treba ti samo pretraživač :andjeo:...
...inače ja uvijek glasam za kvalitet, a ne kvantitet ..dužina teme ne govori o njenom kvalitetu ...to se skoro pa na svakom pdf-u može vidjeti ...

Oko toga se i ja slažem, ali sve to važi u nekom domenu. Znam kako meni izgleda kad laici krenu da pričaju o prirodnim naukama, pa mi je neprijatno da se u nečem drugom nađem u sličnoj ulozi. Mada, psihologija je "pitkija" od prethodno pomenutog, i svaki čovek, ako ništa drugo, iz svog iskustva ima predstavu o njoj. Sigurno da se može mnogo pametnih stvari čuti i od nekog ko je samouk. Zato se na nekim opštim temama nekad i oglasim. Ali ako se radi o temi koja ima praktičan karakter, tj. ako se o njoj diskutuje o konkretnom problemu, ne osećam se baš uvek pozvanim da kažem svoju reč. Za to je potrebno i više znanja i više iskustva.

Pa...skoro da je tako...Mada s malo više boje...
Šta reči sem da je uputnije postavljati pitanja i širiti teme...
Mada...
Biva,kad hobista zainteresovan preraste eksperta u njegovoj struci...Ali češće
biva da nadobudni neznalica s malo višim IQ pokušava bele bubrege da proda
za prave...z:lol:.Prvi slučaj, preporučujem,poštovati,drugi -otrpeti (zarad nauke).
a treći ili ignorisati ili skresati:rotf:
Mislim da će se tada i ovde teme povećati na prosečne 3 komata...:zimag::grudvanje3:

Pa cekaj, zar nismo ovde upravo da damo svoje misljenje..po toj logici samo bi politicari pisali na politici, samo istoricari na istoriji i td..
Ja uopste nisam tako shvatila poentu foruma.
Ako mi nesto nije struka, ne znaci da me ne zanima, i da ne mogu da dam svoje misljenje o tome..a o psihologiji svako ponesto zna, pa dovoljno je za pocetak da je makar svestan sebe

Sigurno, dokle god je reč o razmeni mišljenja, a ne davanju saveta. Postoje teme koje se tiču konkretnih stvari. Šta ja znam šta treba reći adolescentu koji se bori sa određenim problemom? A postoje teme gde nije reč o nekoj strogo definisanoj situaciji, ali se da naslutiti da možda jeste. Mislim, nekome je možda svejedno šta će reći neznancu, ionako to ne menja njegov život. Može čovek koliko hoće da daje iskrene savete i mišljenja- to ih ne čini tačnim. Ja ne znam nijednog čoveka koji misli da je njegovo mišljenje pogrešno i samo retke koji ga preispituju. Na šta liči samouko poznavanje prirodnih nauka nauka mogu ilustrovati na primeru. Koliko puta sam van foruma susretao laike koji bi nakon pročitane popularne knjige o nekoj naučnoj temi mislili da razumeju sve, a jedva bih se suzdržavao da uopšte slušam utiske takvih. Od istih se može zbirka bisera napraviti. Naravno nije psihologija ekivalent svega toga, ali stručnost i samoukost ostaju u istom odnosu. Ima u nauci ljudi koji su sa minimalnim znanjem postizali najveće proboje. Ipak oni su retkost, a ne pravilo. U psihologiji je za takve dato još više mesta, ali to ne čini svakog mudracem. Da se razmumemo, nemam ništa protiv razmene mišljenja. Mišljenje kao mišljenje nije loše, čak ako ne valja. Ali savet nije nešto za šta je bilo ko merodavan.

Sigurno, dokle god je reč o razmeni mišljenja, a ne davanju saveta. Postoje teme koje se tiču konkretnih stvari. Šta ja znam šta treba reći adolescentu koji se bori sa određenim problemom? A postoje teme gde nije reč o nekoj strogo definisanoj situaciji, ali se da naslutiti da možda jeste. Mislim, nekome je možda svejedno šta će reći neznancu, ionako to ne menja njegov život. Može čovek koliko hoće da daje iskrene savete i mišljenja- to ih ne čini tačnim. Ja ne znam nijednog čoveka koji misli da je njegovo mišljenje pogrešno i samo retke koji ga preispituju. Na šta liči samouko poznavanje prirodnih nauka nauka mogu ilustrovati na primeru. Koliko puta sam van foruma susretao laike koji bi nakon pročitane popularne knjige o nekoj naučnoj temi mislili da razumeju sve, a jedva bih se suzdržavao da uopšte slušam utiske takvih. Od istih se može zbirka bisera napraviti. Naravno nije psihologija ekivalent svega toga, ali stručnost i samoukost ostaju u istom odnosu. Ima u nauci ljudi koji su sa minimalnim znanjem postizali najveće proboje. Ipak oni su retkost, a ne pravilo. U psihologiji je za takve dato još više mesta, ali to ne čini svakog mudracem. Da se razmumemo, nemam ništa protiv razmene mišljenja. Mišljenje kao mišljenje nije loše, čak ako ne valja. Ali savet nije nešto za šta je bilo ko merodavan.

Stoji to sto pises, ali mi pricamo o forumu krstarice..
Po drugim pdf-ovima se dele saveti shakom i kapom. Ovo je forum, a ne strucno misljenje lekara ili kompetentnih ljudi zaduzenih da daju odgovore korisnicima.
Ljudi traze savet od mase, bukvalno, od razlicitih ljudi, da bi sagledali problem iz razlicitih perspektiva.
Tesko onom ko je dosao na forum krstarice da trazi ozbiljan savet strucnjaka u vezi svog zdravlja recimo, ljubavnih ili psihickih problema..Ovo jednostavno nije mesto za to.
MIslim da smo svi svesni valjda toga, osim ako smo juce naleteli ovde pa nismo upuceni.
Ovo je mesto za razmenu misljenja, nekako mi je to ocigledno..inace bi se sve svelo na - pitanje korisnika/odgovor strucnjaka

Ako je u pitanju nesto ozbiljno, neka bolest, bilo psihicka ili fizicka, onda naravno da se ne treba mnogo mesati, ali takve stvari i nisu ceste ovde bar koliko sam primetila

Stoji to sto pises, ali mi pricamo o forumu krstarice..
Po drugim pdf-ovima se dele saveti shakom i kapom. Ovo je forum, a ne strucno misljenje lekara ili kompetentnih ljudi zaduzenih da daju odgovore korisnicima.
Ljudi traze savet od mase, bukvalno, od razlicitih ljudi, da bi sagledali problem iz razlicitih perspektiva.
Tesko onom ko je dosao na forum krstarice da trazi ozbiljan savet strucnjaka u vezi svog zdravlja recimo, ljubavnih ili psihickih problema..Ovo jednostavno nije mesto za to.
MIslim da smo svi svesni valjda toga, osim ako smo juce naleteli ovde pa nismo upuceni.
Ovo je mesto za razmenu misljenja, nekako mi je to ocigledno..inace bi se sve svelo na - pitanje korisnika/odgovor strucnjaka

Ako je u pitanju nesto ozbiljno, neka bolest, bilo psihicka ili fizicka, onda naravno da se ne treba mnogo mesati, ali takve stvari i nisu ceste ovde bar koliko sam primetila

Ma nema veze,u stvari-samo ti mlati...I ovako OVO niko ozbiljan i ne čita...z:mrgreen:
A ako i čita,evo U IME SVIH NAS JA MU -JOJ SE IZVINJAVAM!z:lol:

@Sally Solomon

Slažem se i ja oko nekih stvari koje ti govoriš, ali, ako ništa drugo, mislim da bi prisutstvo stručnih osoba poboljšalo i kvalitet diskusije, a postepeno i broj diskutanata. Lepo je da ljudi iznesu svoje mišljenje, ali prilično znači kada neko stručan usmerava diskusiju. Recimo ja dam na osnovu svojih znanja i zapažanja komentar na nekoj temi i onda taj neko stručniji dopuni ono što sam imao da kažem, još navede konkretno primer nekog istraživanja koje se sprovodilo po tom pitanju, kaže šta tome ide u prilog, a šta ne i iz kog razloga. Zatim bi se takvoj stručnoj osobi mogla postavljati pitanja, ako nekog interesuje nešto, sve bi to doprinelo i kvalitetu diskusije i broju u onih koji u njoj učestvuju. Imalo bi šta da se nauči. Ovako mi ovo liči na mesto za iznošenje mišljenja, a ne za njegovu razmenu.

Back