Zasto...

anticka grcka je negovala i kult lepog zdravog tela. fizicku lepotu. cak su govorili da samo fizicki lepi ljudi mogu da budu dobri, tj sto je telo savrsenije znaci da je u njemu nastanjena savrsenija, plemenitija dusa.

ps. ja se ovoga uvek setim kad vidim izrazito ruzne ljude koji su istovremno jako zlobni i zli. mada znam da tu uopste nema pravila.

Dobila sam danas komplimente od nekih strendzera...bas su bili simpa, zahvalih se uz osmeh...onda su nastavili izlaganje...preterase, ali dragi neki ljudi i sa sarmom izgovaraju lepe reci, pa ne zameram...
Ne znam zasto se ljudi iscudjavaju na komplimentiranje...ja ih delim..
Jutros sam kolegi pohvalila izbor kravate.

su zene uglavnom nesigurne u svoju lepotu i uvek primecuju svoje (relativne) nedostatke, a muskarci, s druge strane, uvek konsatatuju svoje prednosti negirajuci cesto i objektivne nedostatke?

Danas sam, sticajem okolnosti, jednoj prelepoj zeni rekao da je lepa, a nju je to zacudilo kao da sam joj rekao da ima trecu ruku na ledjima...
Pritom, nisam ni flertovao niti je muvao...
Samo sam konstatovao stvarnost takvu kakva jeste...
možda se nije začudila
možda joj to stalno govore
ume to i da dosadi :)

Можда на тај начин покушавају да извуку још неки комплимент или још неку потврду да добро изгледају.

,,Лепа си.'' ,,Јааао, нисам, погледај колики ми је нос!'' ,, Ма, не, носић ти је баш мали, врло ми се допада!''

,,Згодна си, добро ти стоји та хаљина. '' ,, Ма, како ми добро стоји, погледај колико сам се угојила, ни на шта не личим!'',, Ниси дебела, одлично изгледаш, шта би рекла да си као ..(Маја, Снежа, Цеца...)''

Чак и ако им се не упути комлимент, жене га често изазову негативним коментарисањем свог изгледа.

Можда су мушкарци несигурнији?
Можда они не смеју да скрену пажњу на свој изглед на тај начин, јер се боје да би њихова констатација била прихваћена? ;)

su zene uglavnom nesigurne u svoju lepotu i uvek primecuju svoje (relativne) nedostatke, a muskarci, s druge strane, uvek konsatatuju svoje prednosti negirajuci cesto i objektivne nedostatke?

Danas sam, sticajem okolnosti, jednoj prelepoj zeni rekao da je lepa, a nju je to zacudilo kao da sam joj rekao da ima trecu ruku na ledjima...
Pritom, nisam ni flertovao niti je muvao...
Samo sam konstatovao stvarnost takvu kakva jeste...

Ima i zena koje su navikle da im neko to kaze pa i ne reaguju bog zna kako
jer su svesne svoga uticaja na okolinu -daleko od toga da su savrsene jer ne postoji ni savrsena ni savrsen.
Da je i ona tako mislila o tebi mozda bi drugacije reagovala :)
samo pretpostavka .
A jos nesto kad neko iz vedra neba tako da izjavu nekome koga i ne poznaje u prolazu ili slicno ...
kakvu i reakciju od te zene ocekuje- da se topi po asfaltu ili sta ?

Back