Zasto Vucicu ne smetaju zlocinu Italijanskih fasista nad srpskim narodom?

Pre svega Italijane je malo ko pitao. Od sporazuma Ćano-Stojadinović ustaše su bile po italijanskim zatvorima dok Hitler nije rešio da razbuca Srbe. Imamo nekoliko pokušaja italijanskih generala da ukinu NDH. Imamo izvore koji govore o protivljenju italijanskih komandanata ustaškim zločinima. Nakon prvog šoka 1941. ustaše su proterane severno od demarkacione zone. Na jugu su se organizovali četnici i na jug je prebegavao srpski narod. Postoje i brojni dokazi o pomoći koju su Italijani davali Srbima. Četnici rado sarađuju sa Italijanima.

Iz svega isključi komuniste koju su u stvari bili opšta boljševička opasnost - sektaška, za sve učesnike rata. Pogotovo za Srbe.

Italijanska okupacija je dobila epitet najblaže okupacije na planeti.

Takođe hvala ti za taj ostrvski logor pozabaviću se malo time da vidim šta se tu dešavalo.
Gde si ti nasao ove pricu ?
Sto nije Italija isporucila ustase posle atetntata na kralja Alkesandra, nego ih je stitila ?
Italija se nije pitala kada se dogovatala sa Pvelicem mi vama NDH, vi nama Dalmaciju i otoke ?
''Najblaza okupacija'' ???
Das si bio jedan od logorasa u Italijamskom konc logoru Mamula u Crnoj Gori, ne bi sigirno pricao ,,O NAJBLAZOJ OKUPACIJI''

Gde si ti nasao ove pricu ?
Sto nije Italija isporucila ustase posle atetntata na kralja Alkesandra, nego ih je stitila ?
Italija se nije pitala kada se dogovatala sa Pvelicem mi vama NDH, vi nama Dalmaciju i otoke ?
''Najblaza okupacija'' ???
Das si bio jedan od logorasa u Italijamskom konc logoru Mamula u Crnoj Gori, ne bi sigirno pricao ,,O NAJBLAZOJ OKUPACIJI''

I pored toga, Italijani su pomagali Srbima, a oružjem sprečavali Hrvate da čine zločine u njihovoj zoni odgovornosti. Dakle, zato nam ne smetaju Italijani, jer su za razliku od Hrvata pokazali dozu ljudskosti potpuno stranu zakržljalim nakazama :kafa:

I pored toga, Italijani su pomagali Srbima, a oružjem sprečavali Hrvate da čine zločine u njihovoj zoni odgovornosti. Dakle, zato nam ne smetaju Italijani, jer su za razliku od Hrvata pokazali dozu ljudskosti potpuno stranu zakržljalim nakazama :kafa:
Ti i istorija .....
Da se nisu Muoslini i Pavelic ''dogovarali'' kako da spasavaju Srbe ?
d8ps87j-1e441298-56eb-4af1-ae9f-1b639a44c639.jpg

Pavelic i Italijanski general Rota da se i oni nisu dogovarali o ''spasavanju Srba '' ?
robottinn.jpg

Spomeni Srbima koje su Italijani predali ustasama da ih ovi pokolju
1566132602793.png

Jedan moje deda je bio u zoni koju su okupirali Italijani.Pričao je da je najveći zločin koji su činili nad Srbima bio krađa koza i ovaca da se prehrane. Srbi koji su bili pod Italijanima nisu strepeli za svoje živote.Neki su se čak i sukobljavali (lepili šamare) sa nima zbog navedenih ''zločina'',tj. koza i ovaca,pa su italijanski oficiri dolazili da se izvinjavaju zbog postupaka svojih vojnika.Srbi koji su potpali pod Nemce su ozbiljno patili.Srbi koji su potpali pod ustašku vlast su bili genocidisani

Jedan moje deda je bio u zoni koju su okupirali Italijani.Pričao je da je najveći zločin koji su činili nad Srbima bio krađa koza i ovaca da se prehrane. Srbi koji su bili pod Italijanima nisu strepeli za svoje živote.Neki su se čak i sukobljavali (lepili šamare) sa nima zbog navedenih ''zločina'',tj. koza i ovaca,pa su italijanski oficiri dolazili da se izvinjavaju zbog postupaka svojih vojnika.Srbi koji su potpali pod Nemce su ozbiljno patili.Srbi koji su potpali pod ustašku vlast su bili genocidisani
Nemaca su jedino trebali da se boje komunisti i oni koji su hteli da pucaju u njih. Dok se za ustaške zločine zna.

Da, ja, istorija i slika koju si sam okačio :lol:
Tu celu istoriju o antivnostima fasisiticke okupatorske Italije svodis na ''jednu sliku i na komentar ispod slike''...ti bas pravi doktor istorije :hahaha:

Ti sada ''dokazujes'' da Fasisticka Italija nije cinila zlocine u okupiranoj Jugoslaviji ?
E decko, decko
Inace kada se pogleda Obavestenja o preksajima na politici ti si na svakoj stani ili nekog vredjas, ili nekom pretis nasiljem ili pozivas na ubistvo...i jos sebe nazivas velikim :rotf:

Talijani su opremali i obučavali ustaše, a danas ih Srbe vole. Morbidno.
Ovo što si rekao je prilično tačno. Opet, imamo li ikakav dokaz da su u sklopu te obuke postojali npr časovi u kojim fašistička italijanska vlada obučava ustaše kako se stvaraju konc.logori za djecu? Da li je u sklopu opremanja ustaškog pokreta od strane Italijana u standardnu opremu ulazila ustaška kama, srbosjek? Jesu Italijani i tu vrstu i obuke i opremanja radili ili je to neka vrst specifične hrvatske zaprške, poput žlice vegete pri kraju zgotovljena objeda

Tu celu istoriju o antivnostima fasisiticke okupatorske Italije svodis na ''jednu sliku i na komentar ispod slike''...ti bas pravi doktor istorije :hahaha:

Ti sada ''dokazujes'' da Fasisticka Italija nije cinila zlocine u okupiranoj Jugoslaviji ?
E decko, decko
Inace kada se pogleda Obavestenja o preksajima na politici ti si na svakoj stani ili nekog vredjas, ili nekom pretis nasiljem ili pozivas na ubistvo...i jos sebe nazivas velikim :rotf:

Ne, ja ne dokazujem da Italijani nisu činili zločine, već da su takođe i umeli da zaštite Srbe od zločinaca. Neću sigurno takve ljude da prozivam naspram životinja koje nisu imale milosti, poput recimo Hrvata :kafa:

Ovo što si rekao je prilično tačno. Opet, imamo li ikakav dokaz da su u sklopu te obuke postojali npr časovi u kojim fašistička italijanska vlada obučava ustaše kako se stvaraju konc.logori za djecu? Da li je u sklopu opremanja ustaškog pokreta od strane Italijana u standardnu opremu ulazila ustaška kama, srbosjek? Jesu Italijani i tu vrstu i obuke i opremanja radili ili je to neka vrst specifične hrvatske zaprške, poput žlice vegete pri kraju zgotovljena objeda
Da, Talijani su vjerovali kako da su ustaše zapravo humanitarni radnici i da ih obučavaju za humanitarnu službu. :roll:

Nego, kakvo opravdanje imaš za njemačko "100 za 1"? Kako opravdavaš Srbe koji žive i rade danas u Njemačkoj?

Da, Talijani su vjerovali kako da su ustaše zapravo humanitarni radnici i da ih obučavaju za humanitarnu službu. :roll:

Nego, kakvo opravdanje imaš za njemačko "100 za 1"? Kako opravdavaš Srbe koji žive i rade danas u Njemačkoj?

Time što su se Nemci pokajali za svoje zločine i ne malo posuli pepelom, dok Hrvati nasuprot tome i dalje misle da nisu počinili nikakve zločine, a kamoli da se pokaju.

Smiješno pričaš, naravno da su ih obučavali za vojne, terorističke akcije, pobune protiv aktualne vlasti, stvaranje nestabilnosti u kraljevini... za genocid koliko sam ja upoznat, ne.
Zašto bih to uopšte trebao sa svoje strane da opravdavam, ili ne opravdavam, ko sam ja da to radim, zašto to i spominješ? Ovaj dio niti sam citirao, niti mi je bitan, ne shvatam zašto je i tebi bitan i po čemu je to morbidno, kako si rekao u prvoj poruci. Njemačka je danas demokratska, pravna država koja štiti i poštuje ljudska prava ljudi koji u njoj žive, ispravi me ako griješim...

Back