Zato sto je On moj Stvoritelj koji je ucinio izuzetno veliku zrtvu za moju lepsu buducnost a to se u prakticnom smislu manifestuje drzanjem Njegovh zapovesti !zašto voliš jehovu i kako?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zato sto je On moj Stvoritelj koji je ucinio izuzetno veliku zrtvu za moju lepsu buducnost a to se u prakticnom smislu manifestuje drzanjem Njegovh zapovesti !zašto voliš jehovu i kako?
jel može da se opiše taj osećaj koliko ga voliš?Zatoi sto je On moj Stvoritelj koji je ucinio izuzetno veliku zrtvu za moju lepsu buducnost a to se u prakticnom smislu manifestuje drzanjem Njegovh zapovesti !
Ne jer je to osecaj koji se treba doziveti ali je ipak "merljiva kategorija"koja se da primetiti od okoline pre svega,kao sto sam vec rekao,drzanjem Njegovh zapovesti.jel može da se opiše taj osećaj koliko ga voliš?
nešto poput vazduha, ne može se živeti bez njega ne vidiš ga ali osećaš i gledaš da ga ne zagađuješ?Ne jer je to osecaj koji se treba doziveti ali je ipak "merljiva kategorija"koja se da primetiti od okoline pre svega,kao sto sam vec rekao,drzanjem Njegovh zapovesti.
...sa druge strane,uopste nije bitna to deklarisanje ljubavi prema Bogom jer je kljucno da On to primeti - dakle ne da me cuje koliko ja Njega volim nego da "oseti Njegovim Bozanskim senzorima".
Pa nesto u tom stilu mada to nije mozda najadekvatnija uporedba...nešto poput vazduha, ne može se živeti bez njega ne vidiš ga ali osećaš i gledaš da ga ne zagađuješ?
Kad je Bog uništio gradove u ravnici, zar misliš da su svi u Sodomu i Gomori bili podjednako grešni i izopačeni? Zar nije bilo velikih i malih grešnika? Zar je svaki čovek bio zločinac? Nikako! Ali svi su bili grešnici, i zato su svi pred Bogom bili krivi. I kad su vatra i sumpor pali, uništili su ih sve bez razlike; stare i mlade, velike i male, dobre i loše. Svi su bili u istom gradu i u istom društvu, i svi su bili označeni kao "krivi".
Niko ne može da kaže da su svi prvorođeni u Egiptu bili podjednako izopačeni. Mnogi su, bez sumnje, bili ljudi koji su živeli najprimernijim životom u zemlji: državnici, pesnici, filozofi i sveštenici. Ali Bog je rekao: "Kad vidim krv, proći ću vas" (2. Mojsijeva 12:13). Zbog toga je svaka kuća koja je bila obeležena krvlju, zaobiđena, a one koje nisu bile obeležene bile su ugrožene i najstariji sin je morao da umre. Nije se radilo o odvratnosti greha, nego se radilo o poslušnosti. Da li je bilo krvi ili nije? Opet su tu bile samo dve grupe ljudi, oni koji su bili zaštićeni krvlju, i oni koji nisu.
Prijatelju, da li si zaštićen krvlju Isusa Hrista? Ne zaboravi ovo: "jer je krv što dušu očišća(va)" (3. Mojsijeva 17:11). "Bez prolivanja krvi nema oproštaja" (Jevrejima 9:22). Bog je izgovorio reči koje niko ne može da promeni: "Kad vidim krv, proći ću vas." U protivnom moraš da propadneš. Da li si pokriven krvlju? Ako nisi, onda primi opomenu: poplava Božijeg suda će te stići. Smrt i večnost se nalaze pred tobom, i ne možeš pobeći.
Blagosloven je onaj kome Gospod ne prima greha. Kojima su gresi prikriveni. Zato se ne treba upinjati da se opravdamo zakonom već da se upinjemo da steknemo milost Božiju. A za milost Božiju potrebno je nešto više od vršenja zakonaSVI SU KRIVI
U velikim zatvorima po svetu naći ćeš sve vrste ljudi, od ubica, do onih koji zbog svoje savesti neće da uzmu oružje.
Tu su prevejani grešnici, čije su ruke crvene od krvi, zajedno sa onima, koji jednostavno neće da prime pušku i ubijaju druge ljude, ali koji time krše zakon svoje zemlje - svi su krivi, i svi su pod osudom.
Nije potrebno hiljadu metara dubine da bi se neko udavio u vodi. Dovoljno je samo tridesetak santimetara. Konj koji razvali ogradu samo na jednom mestu i pobegne, slobodan je kao i onaj koji polomi svu ogradu.
Samo jedan greh će da te spreči da uđeš u Nebo i svrsta među izgubljene, isto kao da si učinio prekršaj milion puta. Zar Bog nije rekao: "Jer ko sav zakon drži, a pogreši samo u jednom, kriv je za sve"? (Jakovljeva 2:10). Hoćeš li da veruješ Božijoj reči? Razmisli o tome; pogrešiti u jednoj tački, prekršiti jednu zapovest, učiniti samo jedan greh, a ipak biti kriv za sve.
Mnogi govore da veruju ali pravdu božiju ne tvore. kad je žedan neprijatelj tvoj napoj ga, kad je gladan nahrani ga, kad ti udare šamar okreni i drugi obraz. vera se poznaje po poslužnosti bogu, tako je neposlušnost bio prvi greh, pa se kroz poslušnost i spasavamo. A za neveru kaže da mnogi veruju, i đavoli veruju i drhte, i uzalud im vera kad nema poslušnosti.NAJVEĆI GREH
Kažeš mi da nisi kriv! Kažeš da nikada nisi zgrešio! Alija ti kažem da si kriv za najveći greh koji ljudsko biće može da počini. Osuđujem te za najcrnje zlodelo za koje bi čovek mogao da bude kriv. Odbacio si Gospoda Isusa Hrista. Prezreo si Njegovu ljubav, zanemario si Njegove usrdne pozive i pogazio si Njegovu skupocenu krv. Nisi hteo da primiš Božiji dar milosti; i kriv si za greh nevere, najveći greh za koji Biblija zna. To je greh nezahvalnosti.
Bog ti nudi svoga Sina kao dar, a ti si nezahvalan i nećeš da primiš Njegov Poklon. "Kad on (Sveti Duh) dođe," rekao je Isus, "pokaraće svet za greh." Kakav greh? Ubistvo? Preljubu? Krađu? Ne! Slušaj! "3a greh, dakle što ne veruju u mene" (Jovan 16:8-9). Neverje! To je veliki, neoprostivi greh. Ti ne bi ni sanjao da povrediš osećanja nekog svog zemaljskog prijatelja time što bi odbio njegov poklon, ali se uopšte ne obazireš na to što odbacuješ Božiji Dar, od koga zavisi tvoje večno spasenje. Ako nisi spasen onda si ovoga trenutka kriv za neverovanje - najveći greh koji je moguće počiniti.
Pa bog deli s tobom to tvoje telo i oseća ono šta ti osećaš,uzalud pričamo da ga volimo ako nemamo ljubavio prema bližnjima pa i prema nerpijateljima, Jer tada će Bog osetiti tu ljubav koju daješ, ali ako nerijatelja mrziš Bog će osetiti tu mržnju i znaće da ga ne voliš. a duh Božiji koji na osnovu tvojih osećanja kroji sudbinu i on to jasno čujeNe jer je to osecaj koji se treba doziveti ali je ipak "merljiva kategorija"koja se da primetiti od okoline pre svega,kao sto sam vec rekao,drzanjem Njegovh zapovesti.
...sa druge strane,uopste nije bitno to deklarisanje ljubavi prema Bogom jer je kljucno da On to primeti - dakle ne da me cuje koliko ja Njega volim nego da to "oseti Njegovim Bozanskim senzorima".
Da to baš vi pravoslavci radite. Poznati ste po ljubavi prema neprijatelju.Mnogi govore da veruju ali pravdu božiju ne tvore. kad je žedan neprijatelj tvoj napoj ga, kad je gladan nahrani ga, kad ti udare šamar okreni i drugi obraz. vera se poznaje po poslužnosti bogu, tako je neposlušnost bio prvi greh, pa se kroz poslušnost i spasavamo. A za neveru kaže da mnogi veruju, i đavoli veruju i drhte, i uzalud im vera kad nema poslušnosti.

Da takav Bog u kakvog vi verujete postoji trba ga mrzeti. Omogućio je pedofilu slobodnu volju dok je detetu oduzeo slobodnu volju. Sva sreća što ne postoji.Pa bog deli s tobom to tvoje telo i oseća ono šta ti osećaš,uzalud pričamo da ga volimo ako nemamo ljubavio prema bližnjima pa i prema nerpijateljima, Jer tada će Bog osetiti tu ljubav koju daješ, ali ako nerijatelja mrziš Bog će osetiti tu mržnju i znaće da ga ne voliš. a duh Božiji koji na osnovu tvojih osećanja kroji sudbinu i on to jasno čuje
znači nema boga nema slobodne volje, evolucija radi?Da takav Bog u kakvog vi verujete postoji trba ga mrzeti. Omogućio je pedofilu slobodnu volju dok je detetu oduzeo slobodnu volju. Sva sreća što ne postoji.
Tačno tako. A nema slobodne volje čak ni kod Boga. Kakva slobodna volja kada Bog zna sve što je bilo u prošlosti i šta će biti u budućnosti?znači nema boga nema slobodne volje, evolucija radi?
znaš kako to ideTačno tako. A nema slobodne volje čak ni kod Boga. Kakva slobodna volja kada Bog zna sve što je bilo u prošlosti i šta će biti u budućnosti?
Ne bih se složio sa ovim. Ne kradeš i ne činiš zlo drugima jer imaš empatiju i svesnost da nanosis patnju drugome.znaš kako to ide
recimo znam da ćeš lupiti glupost ali ti se ne mešam u volju jer kad bi se umešao ne bi je imao.
ako postoji bog, 99% posto da postoji i zagrobni život, pa će tim nesrećnim slučajevima biti i nagrada.
ako nema boga, nema volje, nema razuma samo strah od jačih jedinki i suzbijaš svoj životinjski nagon da udovoljiš sebi.
ti ne kradeš što to nije moralno već ne kradeš jer se bojiš da će te u bajbokani trtiti.
kapiraš?
Ne krades i ne cinis drugima zlo, jer su te tako vaspitali, bez intervencije spolja itekako bi krao... osim sto sale rece, strah od bajbokane...Ne bih se složio sa ovim. Ne kradeš i ne činiš zlo drugima jer imaš empatiju i svesnost da nanosis patnju drugome.
to kod ljudi postoji, međutim kod životinje ne postoji, samo strah.Ne bih se složio sa ovim. Ne kradeš i ne činiš zlo drugima jer imaš empatiju i svesnost da nanosis patnju drugome.
Nije istina. Samo zato sto nisi vaspitan, ne znaci da po automatizmu moras krasti jer drugacije nisi naucen.Ne krades i ne cinis drugima zlo, jer su te tako vaspitali, bez intervencije spolja itekako bi krao... osim sto sale rece, strah od bajbokane...
Stalno napominjem knjigu "problem tri tela", gde kineska autorka konstatuje da ljudsko drustvo tezi zlu bez spoljne intervencije, posmatrajucito kod ljudi postoji, međutim kod životinje ne postoji, samo strah.
životinja nema kompas ona se vodi nagonom, za ramnožavanje, da se najede... prati kera npr.
zna on da ne sme, ali to nije etika već strah. evolucionisti zastupaju da je čovek životinja a ne inteligentna, razumna, svesna kreacija. i "najprimitivnija" kultura ima etiku šta je dobro šta je loše i volju dal će birati ovo ili ono.
znači taj koji forsira evoluciju i naročito onaj ko je prima nek se zamisli odakle mu moralna načela nebitno u kom si okruženju. od toliko tzv hominida primata samo jedna vrsta/podvrsta kako je već nazivaju razvila taj dar. e to je bajka par ekselans.
Ne postoji urodjena etika kod coveka, a moral je ono sto drustvo forsira. Ukoliko nema nikog da nametne moral, drustvo tezi zlu, kao kinesko na pr...Nije istina. Samo zato sto nisi vaspitan, ne znaci da po automatizmu moras krasti jer drugacije nisi naucen.
Itekako postoji uredjena etika. Tacno se secam kao dete kad vidim da neko dete udari drugo i ovo zaplace, meni niko nije rekao da je to lose, ja u sebi oosetim da je to lose sto je ucinio. Da nema morala, mogu komotno navijati da prebije to dete jer kako bih ja to znao? Ali ipak znamNe postoji urodjena etika kod coveka, a moral je ono sto drustvo forsira. Ukoliko nema nikog da nametne moral, drustvo tezi zlu, kao kinesko na pr...
Da to je savestItekako postoji uredjena etika. Tacno se secam kao dete kad vidim da neko dete udari drugo i ovo zaplace, meni niko nije rekao da je to lose, ja u sebi oosetim da je to lose sto je ucinio. Da nema morala, mogu komotno navijati da prebije to dete jer kako bih ja to znao? Ali ipak znam
To je zato sto vidis da place.Itekako postoji uredjena etika. Tacno se secam kao dete kad vidim da neko dete udari drugo i ovo zaplace, meni niko nije rekao da je to lose, ja u sebi oosetim da je to lose sto je ucinio. Da nema morala, mogu komotno navijati da prebije to dete jer kako bih ja to znao? Ali ipak znam
Vidim. Ali kako nisam naucen o dobru i zlu, mogao bih isto tako da se pridruzim u udaranju, ali nisam.To je zato sto vidis da place.
Možda ti, ja ne. Ako ti nemaš osećaj za tuđu patnju možda neko ima.Ne krades i ne cinis drugima zlo, jer su te tako vaspitali, bez intervencije spolja itekako bi krao... osim sto sale rece, strah od bajbokane...