FATAL ERROR
Primećen član
- Poruka
- 934
...Ljudi,treba mi sastav na temu "Zasto ucimo istoriju" za utorak.....bicu vam veoma zahvalan ako mi pomognete...Molim vas za pomoc i hvala u napred
!
Istorija , kako su nas ucili , je uciteljica zivota . Kako bi smo razumeli zasto su nam zivoti ovakvi kakvi su i zasto se svet nalazi u situaciji gde je opstanak citavog covecanstva doveden u pitanje moramo razumeti istoriju . A ono sto smo mi ucili u istoriji , tacnije , ono sto su nas ucili u istoriji jesu ratovi , bede , nemastine , mrznje . Svetska istorija je prepuna ratova i mrtvih , ali cilj bi trebalo biti sesanje gresaka nasih dedova kako mi ne bi napravili iste greske . Medjutim istorija je vise kao nekakav instrument koji sluzi samo da utemlji sebicni patriotizam . Ako se strogo pridrzavam realnost mogu jasno videti da ono sto mi zovemo patriotizam je blazi oblik rasizma i to meni netreba . Moj dom nije samo moja kuca , niti samo ova korumpirana drzava , a sve su korumpirane , vec ceo svet .
Mi u skolama ne ucimo istoriju naucnih otkrica , ili istoriju pojedinih znacajnih naucnika kao sto su Tesla i Njutn , niti ucimo istoriju kulture , tock and rolla i srpske svinjetine . Mi ucimo samo raotovanja . Iskreno mi se sere na tu istoriju i srpsku i svetsku jer ona nema veze sa itorijom i objektivnoscu vec sa rasizmom i nicim vise . Zasto se toliko malo panje daje istoriji nauke koja mi nesto i znaci u zivotu a toliko mnogo paznje daje ratovima od kojih mi bude muka . To je pitanje koje treba postaviti .
Kada krenemo u skolu oni ce nam reci da smo Srbi , Nemcima da su nemci i tako redom postacemo pripadnici odredjenih grupa koje su okarakterisane patriotizmom koji neminovno ne voli druge grupe i zemlje . Najveca laz ikad prosuta jeste bas tada . Tu je pocetak svake zavere .
Nasi su heroji , kao i heroji drugih nacija , velike i masovne ubice . Dajte mi keca ako sam nesto slagao .