...Zasto ucimo istoriju?... :S

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...Ljudi,treba mi sastav na temu "Zasto ucimo istoriju" za utorak.....bicu vam veoma zahvalan ako mi pomognete...:):) Molim vas za pomoc i hvala u napred :D:D!

Istorija , kako su nas ucili , je uciteljica zivota . Kako bi smo razumeli zasto su nam zivoti ovakvi kakvi su i zasto se svet nalazi u situaciji gde je opstanak citavog covecanstva doveden u pitanje moramo razumeti istoriju . A ono sto smo mi ucili u istoriji , tacnije , ono sto su nas ucili u istoriji jesu ratovi , bede , nemastine , mrznje . Svetska istorija je prepuna ratova i mrtvih , ali cilj bi trebalo biti sesanje gresaka nasih dedova kako mi ne bi napravili iste greske . Medjutim istorija je vise kao nekakav instrument koji sluzi samo da utemlji sebicni patriotizam . Ako se strogo pridrzavam realnost mogu jasno videti da ono sto mi zovemo patriotizam je blazi oblik rasizma i to meni netreba . Moj dom nije samo moja kuca , niti samo ova korumpirana drzava , a sve su korumpirane , vec ceo svet .

Mi u skolama ne ucimo istoriju naucnih otkrica , ili istoriju pojedinih znacajnih naucnika kao sto su Tesla i Njutn , niti ucimo istoriju kulture , tock and rolla i srpske svinjetine . Mi ucimo samo raotovanja . Iskreno mi se sere na tu istoriju i srpsku i svetsku jer ona nema veze sa itorijom i objektivnoscu vec sa rasizmom i nicim vise . Zasto se toliko malo panje daje istoriji nauke koja mi nesto i znaci u zivotu a toliko mnogo paznje daje ratovima od kojih mi bude muka . To je pitanje koje treba postaviti .

Kada krenemo u skolu oni ce nam reci da smo Srbi , Nemcima da su nemci i tako redom postacemo pripadnici odredjenih grupa koje su okarakterisane patriotizmom koji neminovno ne voli druge grupe i zemlje . Najveca laz ikad prosuta jeste bas tada . Tu je pocetak svake zavere .

Nasi su heroji , kao i heroji drugih nacija , velike i masovne ubice . Dajte mi keca ako sam nesto slagao . :hahaha:

čemu tolika rasprava ona stara "Historia est magistra vita" sve govori.

Iskustvo mi je pokazalo da tu, istinitu, rečenicu ljudi ne shvataju na isti način. Neko je ni ne shvata, već kao papagaj ponavlja. Nije dovoljno kazati da je istorija učiteljica života. Ova tema je sjajna. Nije bitno zašto je otvorena, ali mi se dopada, zato što ljudi pišu šta misle pod tim da je učiteljica života. Ne razmišljaju svi o značaju i odgovornosti istorije.

...Ljudi,treba mi sastav na temu "Zasto ucimo istoriju" za utorak.....bicu vam veoma zahvalan ako mi pomognete...:):) Molim vas za pomoc i hvala u napred :D:D!

Već sam mislio da je to ono pitanje sa gorčinom razočaranja koji nose odrasli kad prestanu da gledaju sebi preko ramena.Mislio sam da nas pitaš,zašto smo učili o istoriji,a nsimo ništa naučili?!

U redu,reći ću ti zašto učimo istoriju?
Da bi svladali sebe,svoj ego,da bi saznali kolika je cena revolucije,da znamo zbog čega se ono posle dogodilo kada je trajalo ono prije..
Ne mogu drugačije da izbegnem odgovor,nego da ti kažem da je to bezuspešni pokušaj čovečanstva da se nauči pameti..Ali nikako ne uspeva.Ne pitaj zašto ako ne misliš ozbiljno..

Istorija kao nauka je nepopularna. Istorija kao školski predmet je zvančno političko objašnjenje prošlosti vladajućih elita koja se sastoji od poluistina i laži kojim vladajuća elita pokušava opravdati istorijsko utemeljenje prava vladanja i idkorišcavanja uglavnom nepismene i priglupe mase građana. Na taj način gledano istorija je vrhunska prevara a istoričari perjanica beščašća koji će svakako poslije smrti otići u deveti krug pakla sa najvećim grešnicima. Njihova podla djela su odgovorna za smrt i strašne patnje višemilionskog mnoštva zaglupljenih ljudskih stvorenja. Vrlo je malo svijetlih primjera pravih istoričara koji tragaju za istinom i logičnim objašnjenjem događaja u prošlosti.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back