Zasto teme o Bosancima i Hrvatima imaju 10 puta vise strana od tema prebijanja Srba po Srbiji?

gCJlu9ytL5BqhV.jpg

Ne deli ovo i ne idi na ruku muslimanima.
Kako da ne delim kad umem da čitam napisano?

Dakle,Srbija bi propala i bila porobljena od strane Hrvata i Muslimana da nije bilo R. Srpske. Jer Srbi ovde u Srbji ne umeju da se bore pa bi mirno sedeli i čekali propast.S jedne strane, ovo je veliko omalovažavanje ljudi u Srbiji, s druge strane, ovo je primer podele na vas hrabre i nas dezertere, što jedino može ići u prilog neprijateljima svog srpskog naroda.

...што проистиче да је правично да имају привилегије од 1944., а од 1995. да сталешки владају над нама...

уствари ми смо незахвални у Србији, јер не умемо да ценимо то њихово надсрпство без Светосавља... :fdlan:

Dakle,Srbija bi propala i bila porobljena od strane Hrvata i Muslimana da nije bilo R. Srpske. Jer Srbi ovde u Srbji ne umeju da se bore pa bi mirno sedeli i čekali propast.S jedne strane, ovo je veliko omalovažavanje ljudi u Srbiji, s druge strane, ovo je primer podele na vas hrabre i nas dezertere, što jedino može ići u prilog neprijateljima svog srpskog naroda.
Откуд ти то, зашто пројектујеш нешто што нико није рекао?🤔

Da,da...tako bi zeljeli i vasa braca Bosnjaci.😂
Ali ostaviteim bar jedan putic da mogu lakse skoknuti po farmerke u Novi Pazar.😂

Грађанска Србија не коље Муслимане.

Требало би да примените грађански законик ! Уствари немате га !

Србија га донела 1844.г., па сте нам га укинули 1944. са монархијом, имали шансе да га донесете 2044.г. ???

Poslednja izmena od moderatora:
Pa verovatno su ovi iz Kg došli tamo da budu predsednici opština
:mrgreen:
Хајде не бенави, како се код вас поставља предсједник општине, ко је најгласнији или имате изборе, то је тако смијешна и небулозна теза, хајде наведи неки примјер и презентуј гласове са локала.😎

Хајде не бенави, како се код вас поставља предсједник општине, ко је најгласнији или имате изборе, то је тако смијешна и небулозна теза, хајде наведи неки примјер и презентуј гласове са локала.😎
Najglasniji i najveći Srbi su obično iz Srpske uz to sa najboljim politickim vezama. Tako se postavljaju

Daj, nemoj meni to
То ти је, кад супермодератор почне спамовати тему.🤣
Не, сад озбиљно, да ли сам нешто пропустио, ја нисам прочитао ниједан упис на основу којег би се могао извући овај твој закључак, ево реци или цитирај конкретну спорну изјаву?!

То ти је, кад супермодератор почне спамовати тему.🤣
Не, сад озбиљно, да ли сам нешто пропустио, ја нисам прочитао ниједан упис на основу којег би се могао извући овај твој закључак, ево реци или цитирај конкретну спорну изјаву?!
Na osnovu 40 napisanih strana, koliko pameti treba da se donese zaključak ili si previše subjektivan il selektivno ćorav

Najglasniji i najveći Srbi su obično iz Srpske uz to sa najboljim politickim vezama. Tako se postavljaju
И сама знаш да не иде тако, можда има истине у томе, али и даље се те везе протежу на домаће становништво, зашто они дају гласове некоме таквом то је питање за вас, не за нас.

Грађанска Србија не коље Муслимане.

Требало би да примените грађански законик ! Уствари немате га !

Када га доносе крезубосрпскијанци ?

Србија га донела 1844.г., па сте нам га укинули 1944. са монархијом, имали шансе да га донесете 2044.г. ???

--
Ала сте много крезуби ... :cool:
Ukinuo si ti Garašanina, tj. ono što je on napisao baš te 1844.
"Načertanije" (Serbian for "The Outline" or "The Draft") is a secret political document written in 1844 by Ilija Garašanin!

On o ujedinjenju, a ti pičiš po razjedinjenju.

И сама знаш да не иде тако, можда има истине у томе, али и даље се те везе протежу на домаће становништво, зашто они дају гласове некоме таквом то је питање за вас, не за нас.
Takvi kupuju glasače, imaju nacina. Ćaci ekipa.

Na osnovu 40 napisanih strana, koliko pameti treba da se donese zaključak ili si previše subjektivan il selektivno ćorav
Исто тако се може на основу тих 40 страна извући закључак да су ови са лијеве стране Дрине главни кривац за сва збивања у двадесетом вијеку и за сва зла која су задесила Србију, па се поставити исто питање да ли је неко превише субјективан или селективно ћорав кад то не види.😎

Ti si bio tamo pa si ih brojao jel" kapetane. Moram priznati...lijep si krug napravio od Vukovara do Mokošice :per:
nisam bio na vukovaru ne izmisljaj
Nego da te priupitam, koliko si ti ono godina imao kad si bio u Mokošici 1992 god...u vrijeme kada ti tamo nisi ima što tražiti. Niti ti niti oni s kojima si bio u "društvu"

Prema vlastitom pisanju...nisi imao ni punih 19 god...dakle ni učkur na gaćama nisi znao vezati...
u jna se islo po zavrsetku srednje skole.
neko je imo punih 19 neko ne ,vec ih je napunio tokom sluzenja vojnog roka ako je rodjen recimo krajem godine
rat kod dubrovniak pocinje ono mzasedom ustasa kod sela ravno u hercegovini kod trebinja i potom blokadom prevlake...

u tom ratu je najvise bilo pripadnika rezervista i dobrovoljaca iz crne gore (moj otac je bio tada rezervni oficir ) a ja sam na sluzenje dosao iz novog sada. otac je iz crne gore, moji su se razveli, ja sam presao u novi sad sa mamom kao mali.

bio sam na sluzenju vojnog roka, mornarica.
Prebacen sam na polozaj cilipi, a potom sam bio i na mokosici tokom 1992 U slano smo bili u ispomoc jednom par dana...
bili smo potom i na popovo polje, dok se nisu formirali redovi vojske rep srpske u trebinju kako treba i te linije odbrane

meni srbija niej priznala period ucesca u ratu posle 19 maja jer kazu ne mozemo posto sm ose mi zvanicno povukli iz bosne 19 maja.
a kamoli hrvatska jel... mi smo jedini deo vojske koji je ostao cak i u hrvatskoj na ratistu do oktobra 1992 postepen ose povlaceci prilikom tih pregovora.
grude su poslednje napustene

rat je bio, bio sam na redvonm sluzenju i pod zakletvom. nije mi palo na pamet da dezertiram. pored sebe sam na dubrovakcom ratistu u jednom trenutku ispred imao i oca i strica... on isu crnogorci i bili su tu sto je i logicno...

kod cavtata smo videli jednom prilikom leseve vasih crnokosuljasa. jer protiv nas su tamo delovale prave ustasetine , ne zenge vec hos i crnokosuljasi 9te bojne koje je vodio onaj turcin matori musliman...
medju tim lesevima sam video i podosta crnaca...pitaj Boga odakle...

Ne kazem da sam trebao tu biti ali vi ste cackali mecku i napadali jna u selo ravno , i ubijali ih... i ako to nije bila rep hrvatska.

od aprila 1992 vise nam je bio zadatak drzati deo juga od trebinja kako bi se konsolidovale linije rep srpske tamo. kad se to ucinilo povukli smo se.
ja nisam bio do tog potpunog povlacenja, jer sam zavrsio sa vojnim rokom nesto prije.

igrom slucaja imao sam na ratistu jendog novosadjanina iz moje ulice u produzetku iz novog sada. on je bio na ostrvu vis koji je jna napustila kao i lastovo pocetkom juna 1992 , tada jedosao kod nas na ratiste . Mi smo vec imali iskustva na ratistu , oni nisu.
Inace njegova maticna kasarna je bila u podgorici. On je poginuo 50 metara ispred mene prilikom granatiranja sa vase strane. Pogodjen je tacno sator ukom je vojska rucavala. Poginuo je dok je jeo.
Bilo je tu izdaje od strane hrvatskih oficira jer suodavali tacno polozaje. jedan primer je onaj izdajnik u nasim redovima , zastavnik sredojevic jovo koji je sluzbovao u trebiniju a kojem je svo vreme ratovanja porodica (zena i dva sina ) ostala u dubrovniku gde je imao stan. Ne znam kako njega odma nisu shvatili kao sumnjivog, vec tek u martu 1992 , je nadjen likvidiran je u selo banja. on je recimo odavao polozaj kdo srdja kada je od vaseg granatiranja poginulo dosta vojnika... on je ostao u jna po preporuci marinovica pukovnika i komandanta kasarne u trebinju koji je prebegao u dubrovnik i vodio ustase u dubrovniku. on je stevi rekao da ostane tamo kao njihov covek...
premisljao se stevo da ode cak kazu da ga je i marinovic upozoravao da pretekne njima , ali je on mislio da moze jos ostati ...
zajebao se. prosao je kako prodju izdajnici jel...
a vi mu nsite priznavali zasluge nikakve sve do 2010te ...

ali znadeš sve o broju ubijenih Srba u Vukovaru i o tome koliko stanova je oduzeto.
stanovi u jugoslaviji su bili u drustvenom vlasnistvu. postojali su nosioci stanarskog prava . svugde po jugoslaviji kako u ns tako i u zagrebu.
u hrvatskoj 1991 i pocektom 1992 je oduyeto takvih 40 000 stanarskih prava , iskljucivo osobama srpske nacionalnosti! TO NSI UPRICE O TOME POSTOJE DOKUMENTACIJE

u srbiji su gradjani 1992 OTKUPLJIVALI STANARSKA PRAVA za tepsiju ribe, 200 maraka. to su ucinili SVI GRADJANI, BEZ OBZRIA NA NACIONALNOST, DAKLE I HRVATI SU OTKUPILI STAN U PRIVATNOVLASNISTVO. nije im bilo to pravo uskraceno ili oduzeto samo zato sto su hrvati dok srbima u hrvatskoj je oduzeto i to 40 000stanova sirom zagreba splita osijeka vinkovaca...

Koji su to bili a odazvali se ?
u vukovaru je u prolece irnao elto ubijeno i nestalo do 200 srba. POSTOJE SPISKOVI SVEDOCANSTVA. niti jedan hrvatski civil!
pocetkom otvorenog sukoba sa jna posle blokade kasarne i napada na vojnike jna pocektom 9og mjeseca i psole odbijanje deblokade kasarne od strane zengi i hosa, jna je legitimno krenula u dbelokadu kasarne. tom prilikom su ustase otvorile vatru na oklopne jedinice i to iz grada vukovara
ko to postavlja odbranu u sred grada i artiljeriju ? pa onaj ko zel ida izazove stradanje tog grada. znali ste da cete tada postati legitimna meta za jna ida ce vam uzvratiti sto je i logicno.
kada se todesilo i kada je jna pocela da vas gadja po vukvoaru tudjman je letio po svetu kmececi i proseci nezavisnost vicuci vidite kako srbi vrse agresiju !
:mazi:

tako je pcoeo rat u vukovaru. nromaln oje da je najvecu ulogu imao NOVOSADSKI KORUPUS JER JE NOVI SAD KAO GRAD U SBRIJI NAJBLIZI VUKOVARU . novosadjani koji su se odazivali na vojni poziv NISU DODJOSI IZ 1945 vec kome je poziv stigao a stigao je mnogima...
bili su vojni obveznici , normalna stvar

Da li je to bilo domorodaćko stanovništo, starosjedioci ili dotepenci poslije 1945 god. i njihovi potomci...razna oklenderska, kamenjarska, brđanska i ina... japija ?
to su novosadjani, neki su starosedeoci odavno...
Budi vrlo oprezan kada meni govoriš o JNA...ja sam bio njenim pripadnikom do 07/1991 god...do vremena kada sam se vratio iz Slovenije.
to je pickin dim za ono posle
pravi rat pocinje sukobom oko vukovara , otvorenim sukobom sa jna krajem osmog i pocetkom devetog meseca 1991
dubrovnik pocinje sto se jna tice 1.10. 1991

Tamo baš i nije bilo tako kao što se priča...istjeralo lovačko društvo.
Dravograd, Ormož...puno sam bolje upoznat sa događajima oko toga što je ista imala da napravi ili ne.
ne znam za sloveniju
uključujući i događaje u Vukovaru.
to znam odlicno. tu mi je u blizini sto se kaze, nedaleko nam je backa palanka a preko puta nje je odmah ilok. ilocani su isli u srednje skole u novi sad i znamo se sa njima iz tog doba.

Za razliku od tebe koji su ..kapetan u imenu ja sam bio po naređenju o unaprijeđenju/postavljenju.
i da ne zaboravim bio sam u Mokošici 06/1992 god.
ja sam bio u mokosici april pocetak maja 1992 kanjda... `

stose dubrovniak tice to smo shebali sve brzinski , jbg s crnogorcima kad se bijes nije lako zar ne tak oda ste bili samleveni brzo
dubrovnik je kao grad bio pod zastito uneska i citavzapad je kmecao pa smo ga postedeli. uslakom u 1992 , priznanjem hrvatske od zapada pa ratomu bejha situacija se sve visek omplikuje oko srbije, pritisaka , napustanje i bosne od strane jna tamo u sarajevu tuzli i sire...pa onda sankcije pocetkom juna 1992 , i sankcije srbiji kakve niko nikad doziveo nije. Sve to je nas drzalo tamo a da ne napredujemo jer nije bilo naredjenja.

Da smo 1991 u novmebr nastavili iza stonog i slana, dalje, sravnili bi vas sve do sitre vrlo brzo jer ste bili pickin dim za nas.
Nama je ocito poslije bio cilj biti tu dok se ne utvrdi dobro linija vojske rep srpske, pa zato valjda nismo se polako povlacili taj deo mokosice pa cavtat pa kupari... u kuaprima sambio tad u julu kad je poginuo taj moj saborac i sugradjanin iz ns 1992 jul mjesec.
potpom popovo polje...

ne znam kako smo mi ostali u hrvatskoj do tada (kada je cak i u bosni jna otisla psole 19 maja) ali znas dasmo bili u predelu juga trebinja tj dubrovackog ratista cak do kraja septembra 1992
kako ? jbg zbog te juzne strane trebinja da je odjednom ne napustimo a vi otuda navalite onda i sa te strane na trebinje...

uglavnom ne priznaju mi kao ucesce u ratu perido posle 19 maja 1992 sto je nenormalno jer sam recimo u 07 mjesecu 1992 izygubio saborca u kuparima!
kazu tad nismosmeli biti tamo .. jel de .. a sto smo bili ?
odgovor ti je u tome da smo cuvali tada tu juznustranu trebinja posto je i bosna usla u krvavi rat...
kako god , vidis moj saborac novosadjanin je poginuo tada na kuparima 07 1992 a oni nam ne priznaju to vreme u ratu psole 19 maja 1992

posle povratka iz jna posle par mejseci odlazim na ozren u vojsku rep srpske jer su koreni moje mame , njeni roditelji su srbi iz bosne...
provodim tamo 2 godine i skoro 8 mjeseci
od januara 1995 smo prebaceni na ilijas

rat kod dubrovnika je pickindim za ono na ozrenu i na ilijasumada ja na ilijasu nisam imao dejstava ozbiljnijih do one POSLEDNJE DEBLOKADE TJ POKUSAJA DEBLOKADE ODSTRANE ALIJE kada je sa 48 000 dzihadlijanapao 12000 vojnika rep srpske. hrvatske novine su ga ismevale daniej uspeo da zadrzi i par sela koje je zauzeo na pcoetku ofanzive.... potom su se razbezalinazad u sarajevo i proglasili neuspesan pokusaj deblokade... psole i nsiam imao dejstava tu...
ozren je posebna prica jer smo bili u okrruzneju satri strane od strane msulimana i 3000 plus bin ladenovih mudzahedina.
tamo smo vam spasili zepce i hrvate u njemu. kada su bin ladenovi mudzahedini krenuli da vas kolju po srednjoj bosni...

rat oko dubrovnika je kesa naspram ozrena ili ilijasa. obicna kesa.

najvece srpstvo je u srpskoj

kako ste se vi srbendijanci iz centralne srbije borili videli smo tokom 1991 na pasuljanskim livadama kada je citav puk dezertirao i na protestu u kragujevcu u novembru 1991 kada su kmecali roditelji rezervista da im ne pozivaju sinove...
kukavice

srbi u rep srpskoj su se krvavo borili protiv dzihadlija i ustasa, dok je citav svet bio uz njih.

ti si kao i tvoj itada grejala guzu pod jorganom.

te mantre o radnim mestima .... to je drugi par cipela..
imate vi svojih lopova po kragujevcu

i mi po novom sadu

neznam sto se brukas i istices u osporavanju rep srpske i njihovog krvavov ratovanja u okruzenju i pod pritiskom zapada. pomogla je srbija finansiranjem i novcem, hranom , kolko je mogla i hvala joj.
ljdustvom ? slabo. samo je 2 do 3 hilajde dobrovoljaca otislo tamo da pomogne srpskoj braci. vi koji ste u kragujevcu dezertirali i kad je trebalo ici u istocnu slavoniju sigunro se niste nesto zurili da podjete u rep srpsku...

od tada ja krgaujevcane nazivam PASULJANSKI LIVADSKI DEZERTERI pa bilo nekom milo ili krivo...

nemas nista osim te bedne mantre ''slobodane slobodane slaji nam salate '' ?
jak si mi ti strucnjak... tastatura strucnjak

pa i budal zna da je seselj hrvat podmetnut srbima
kregten psolednji zna za ovu sliku da je to JEDAN VOD sastavlejn za tu propagandu koja ce nas ocrnuti
vidi im uniforme... nisu prljave od rata.... doterani za snimanje :mazi:
deo seseljovih dobrovoljaca u redovima jna jel... vidi mu subare NOVE NOVCATE :lol:

seseljova patka da se ocrne srbi...

JEL IMAS BAR JOS JEDAN SNIMAK GDE PRIAPDNICI JNA PEVAJU '' BCIE MESA KLACEMO HVATE '' ? ajde daj nam bar jos jedan iz vukovara!

pa nema.... samo ta otrcana bedevija udbe...

bla bla bla :mazi:

Back