Zašto Švajcarska pazari borbene avione ?

KOLEGA IVAN

Poznat
Poruka
8.216
Neutralna Švajcarska, zemlja koja nije osetila miris baruta još od Napoleonove invazije s kraja 18. veka, iznenađuje ovih dana svet nastojanjem da svoje oružane snage opremi najmodernijim borbenim avionima koji daleko prevazilaze njene potrebe.

Od borbenih aviona, Švajcarska sada ima 54 "tigra", mlaznjaka tipa "Northrop F-5E/F Tigers", koje je kupila između 1976. i 1981. godine.
gripen-v.jpg

http://www.blic.rs/svet.php?id=65851

Mislim da Švajcarska stvarno nema potrebe za ovolikim brojem ratnih aviona. Jedino ako neće da se brane od Šiptara. Šta mislite, da li će da pazare nekog MIG-a ?

Eto sad da je Švajcarska u EU i Evrozoni znali bi šta je to recesija. Aj što ne znaju šta je to rat i šta je kriza ali ne znaju ni šta je recesija. Mnogo bre nazadni ti Švajcarci. Stvarno su van sveta. :rotf:

Nego da se mi vratimo na temu. Šta mislite zašto Švajcarci kupuju te aviJone ?
Brane se od naleta mutavih plovki ... ili zlih 'tica selica koje ima zaseravaju automobile ...

Mi smo stalno u krizi...Dodje, prodje...Da ne gledas tv ne bi ni znao da je bila....:mrgreen:

:hahaha: Ova ti je vala na mjestu... :ok:
Nikad se ne zna, šta nosi noć, a šta dan... :confused:

Ma jok, bolje da citiram onu tvoju poznatu "More bit´ a i ne mora".

Masu je love u Svici ljudi a oko njih svaka drzava u p. lijepu materinu otisla, sve same ale. Danas gledam na TV-u i opelu se blizi kraj.

Neutralna Švajcarska, zemlja koja nije osetila miris baruta još od Napoleonove invazije s kraja 18. veka, iznenađuje ovih dana svet nastojanjem da svoje oružane snage opremi najmodernijim borbenim avionima koji daleko prevazilaze njene potrebe.

Od borbenih aviona, Švajcarska sada ima 54 "tigra", mlaznjaka tipa "Northrop F-5E/F Tigers", koje je kupila između 1976. i 1981. godine.

Mislim da Švajcarska stvarno nema potrebe za ovolikim brojem ratnih aviona. Jedino ako neće da se brane od Šiptara. Šta mislite, da li će da pazare nekog MIG-a ?

Odgovor na pitanje je boldovan.

Back