Zašto su srpski filmovi i serije prepuni psovki?

Зато што сценаристи и глумци немају талента, па потежу јефтине ефекте. Псовке легендарног Зорана Радмиловића или Љубе Тадића и касније Драгана Јовановића и других значајних су остале и за будуће генерације зато што су биле потпуно у функцији улоге.
Исто је и са сексуалним сценама. Неке се памте као уметничка достигнућа, а сада су многе само проста вулгаризација.
I da dodam: kada je tekst dosadan, ili kada glumci ne mogu da odglume nešto, regitelj sugeriše da se glumci deru, svađaju...

Ja mislim da je Srbija na putu USA, postace jako slicne po tom geak mentalitetu....iskljucicemo srednji i visi stalez u USA i u Srbiji , samo sto u Srbiji cine zanemariv broj...
I kako je onda Srbija na putu da postane USA ako je u Srbiji i danas a pogotovo juce srednji i visi "stalez" daleko manje zastupljen u % u ukupnom stanovnistvu? Srbija (Balkan) je odavno bila u tom geak mentalitetu, moje secanje doseze do '70-tih godina pa se secam kako je bilo na buvljaku u Zemunu, na Zelenom vencu, na stadionu CZ, kako je bilo u bioskopu 20.oktobar - a secam se i Najlona u NS ili voza Beograd-Split te aviona Beograd-Dubrovnik a bogami tek JNA ti otvori oci pa vidis sa kakvim sve ljudima zivismo u SFRJ. USA je uvek bila Filadelfija ( tako se nekad govorilo u SFRJ za pojam "vauuu") za SFRJ/Srbiju ma sta ti mastao.

Зато што сценаристи и глумци немају талента, па потежу јефтине ефекте. Псовке легендарног Зорана Радмиловића или Љубе Тадића и касније Драгана Јовановића и других значајних су остале и за будуће генерације зато што су биле потпуно у функцији улоге.
Исто је и са сексуалним сценама. Неке се памте као уметничка достигнућа, а сада су многе само проста вулгаризација.
Aha, kada Zoran Radmilovic psuje onda je to umetnicki a kada psuje (ko? Kicic ili Trifunovic recimo) onda je to jeftin efekat.
Uzgred, kako beli svet nemade razumevanja za psovke nasih umetnika u 60-70-80-tim pa ih ne nagradi za tu umetnost, tek dolaskom Kusturice poosvajase neke belosvetske nagrade (ok, odmah ce se ptegnuti Skupljaci perja, znam)?

Videli od Amerikanaca i Britanaca
Amerikanci, a pogotovo Britanci nemaju ni priblizan asortiman psovki kao sto imaju narodi jugoistocne Evrope, mi smo psovali pre nego sto je nastala Amerika, tako da to vecito vadjenje na SAD i Britaniju je postalo tragikomicno, Britanci su krivi i sto se bacaju sporeti u reke i sto se psuje i sto ljudi ne idu kod zubara.
Da niko ne psuje ne bi se prikazivale psovke na filmu, da niko nije korumpiran ne bi bilo korupcije u drzavi, da niko ne gleda Farmu na tv-u ne bi se prikazivala.
A to sto ste vi na ovoj temi osetljive dusice, to je vec treca stvar, a kladim se da i vecina vas psuje kao na takmicenju.
Moj predlog vam je da prihvatite realnost i da onda ako vam nesto bas msmeta onda pokusate da uticete na to, kukuletanje po forumu je jadno i ne donosi rezultate, ispraznite se i onda sve po starom, bolje pisite peticiju ili tako nesto.

Amerikanci, a pogotovo Britanci nemaju ni priblizan asortiman psovki kao sto imaju narodi jugoistocne Evrope, mi smo psovali pre nego sto je nastala Amerika, tako da to vecito vadjenje na SAD i Britaniju je postalo tragikomicno, Britanci su krivi i sto se bacaju sporeti u reke i sto se psuje i sto ljudi ne idu kod zubara.
Da niko ne psuje ne bi se prikazivale psovke na filmu, da niko nije korumpiran ne bi bilo korupcije u drzavi, da niko ne gleda Farmu na tv-u ne bi se prikazivala.
A to sto ste vi na ovoj temi osetljive dusice, to je vec treca stvar, a kladim se da i vecina vas psuje kao na takmicenju.
Moj predlog vam je da prihvatite realnost i da onda ako vam nesto bas msmeta onda pokusate da uticete na to, kukuletanje po forumu je jadno i ne donosi rezultate, ispraznite se i onda sve po starom, bolje pisite peticiju ili tako nesto.
Nemas pojma.psuju veoma mnogo.jel si bio u Americi ili Britaniji?

Kao sto ja zivim u Indoneziji
Zasto bih izmisljao gde zivim? Zivim u UK od '99, pise mi i na profilu.

Sto se teme tice, ako je Djindjic psovao u stvarnoj situaciji, onda je sasvim logicno da su to prikazali u seriji, doduse nit' sam gledao seriju niti znam toliko mnogo o Djindjicu i jel psovao, ali generalno ne vidim poentu skroz cenzurisati nesto sto je svakodnevna pojava, ne treba preterivati, ali ne mozemo zabijati glavu u pesak kao nojevi.

Back