Zašto su srpski filmovi i serije prepuni psovki?

Zašto su srpski filmovi i serije prepuni psovki? Zadnji slučaj je serija "Sablja" koja je prepuna njih, čak i premijer Zoran Đinđiđ psuje u njoj. Zašto je kultura zakazala u srpskoj kinematografiji?

Уметничка слобода.

Народ пцује, па што не би и фиктивни лик који глуми човека из народа?

Сунце ли му жарко јбем!!!

Zašto su srpski filmovi i serije prepuni psovki? Zadnji slučaj je serija "Sablja" koja je prepuna njih, čak i premijer Zoran Đinđiđ psuje u njoj. Zašto je kultura zakazala u srpskoj kinematografiji?
Нисам гледао Сабљу али псовке у кинематографији не подносим. Псовачи у реалном животу од мене немају поштовање.

Odavno sam odlučio da ne psujem i sprovodim to dosta uspešno.Ponekad, ali jako retko mi prođe po neka pogrešna reč. I sada bukvalno mi para uši kad čujem da neko psuje. Nekako ljudi misle da imaju jači argment ako psuju, mada greše, bar u mojim očima se degradiraju.
Tako da kad gledam serije ili filmove, sve su prepune totalno nepotrebnih psovki , u tolikoj meri da prevazilaze i realan govor. Kao da scenaristi to namerno ubacuju da bi 'boldovali" neki iskaz. Za mene je to stvarno nepotrebno i počinje da me opterećuje, kad vidim da je toga previše, bukvalno menjam kanal. Međutim to je opšti trend, ima toga u Holivudu u bilo kojoj kinematografiji. Pitanje je koliko nam ulazi to sve podsvesno u naš govor, odnosno koliko sam film nas podučava da psujemo.

1. Псује се, псује ... Сними себе, видећеш !
2. Имитирамо холивудске урадке, "фак" , "шит" , "гад демит", често наши ни не преводе у титловима
3. Кога да имитирамо ко не псује ? Чија те култура напала ? Немој само ...
4. "Кад чујем реч култура, потежем пиштољ ! " - Геринг

To je život. Filmski radnici se trude da ga predstave što realnije.
Ne i ne.. ne slažem se. Toliko psovki može se čuti samo na sportskim tribinama ili u nekim ozbiljnijim konfliktnim situacijama.
I medju psovkama ima razlike.. od onih skoro pa šaljivih pa sve do teških i vulgarnih.

Najočigledniji primjer da psovke ne donose ništa pozitivno, čak naprotiv su Turske serije. Vrlo gledane u mnogim zemljama, profitabilne i nagradjivane ali zato nekakvih psovki u njima je svedeno na minimum ili ih uopšte nema.

Nekultura se leči psovkama i prostaklukom? Pre bih ja rekao da su umetnički radnici nekulturni i nevaspitani. Odnosno nisu uopšte kulturni radnici neko promoteri nekulture.
Činjenica je da Srbi kao narod vole psovati, kao što vole i Talijani, Bosanci, Hrvati, Amerikanci, Mađari...
Srbi mogu kao i do sada snimati kvalitetne filmove i serije u kojima se psuje, ili se početi praviti mutavi i preseravati, pa snimati nekvalitetne filmove i serije bez psovki, kao što to rade Hrvati, koje ni sami Hrvati ne gledaju.

Zbog bogatstva jezika

1734515795077.png

To je realni prikaz nase svakodnevnice, generalno u kinematografiji zapravo smanjuju nivo vulgarnosti i psovki, medjutim ako reziser zeli da sto realnije prikaze svakodnevnicu onda mora biti i psovki. Na forumu se ne psuje, ili jako malo se psuje jer postoji odredjena cenzura, da se cenzura ukine, vrlo brzo bi bilo prepuno psovki.

Зато што сценаристи и глумци немају талента, па потежу јефтине ефекте. Псовке легендарног Зорана Радмиловића или Љубе Тадића и касније Драгана Јовановића и других значајних су остале и за будуће генерације зато што су биле потпуно у функцији улоге.
Исто је и са сексуалним сценама. Неке се памте као уметничка достигнућа, а сада су многе само проста вулгаризација.

Зато што сценаристи и глумци немају талента, па потежу јефтине ефекте. Псовке легендарног Зорана Радмиловића или Љубе Тадића и касније Драгана Јовановића и других значајних су остале и за будуће генерације зато што су биле потпуно у функцији улоге.
Исто је и са сексуалним сценама. Неке се памте као уметничка достигнућа, а сада су многе само проста вулгаризација.
Upravo sam ovo hteo da napišem. Gledao sam pre mesečak dana Jesen samuraja, vidi se da scenaristi nemaju talenta. Ali zato vulgarnosti u svakoj trećoj rečenici. Misle da će to da prođe kad već ne umeju da ponude kvalitet. E pa, kod mene ne prolazi.

Back