Zašto su srpski filmovi i serije prepuni psovki? Zadnji slučaj je serija "Sablja" koja je prepuna njih, čak i premijer Zoran Đinđiđ psuje u njoj. Zašto je kultura zakazala u srpskoj kinematografiji?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ako je ikada i bilo...Sablju nisam gledala i mucno mi je igledati.Zašto su srpski filmovi i serije prepuni psovki? Zadnji slučaj je serija "Sablja" koja je prepuna njih, čak i premijer Zoran Đinđiđ psuje u njoj. Zašto je kultura zakazala u srpskoj kinematografiji?
Zašto su srpski filmovi i serije prepuni psovki? Zadnji slučaj je serija "Sablja" koja je prepuna njih, čak i premijer Zoran Đinđiđ psuje u njoj. Zašto je kultura zakazala u srpskoj kinematografiji?
Nekultura se leči psovkama i prostaklukom? Pre bih ja rekao da su umetnički radnici nekulturni i nevaspitani. Odnosno nisu uopšte kulturni radnici neko promoteri nekulture.To je život. Filmski radnici se trude da ga predstave što realnije.
Нисам гледао Сабљу али псовке у кинематографији не подносим. Псовачи у реалном животу од мене немају поштовање.Zašto su srpski filmovi i serije prepuni psovki? Zadnji slučaj je serija "Sablja" koja je prepuna njih, čak i premijer Zoran Đinđiđ psuje u njoj. Zašto je kultura zakazala u srpskoj kinematografiji?
Ne i ne.. ne slažem se. Toliko psovki može se čuti samo na sportskim tribinama ili u nekim ozbiljnijim konfliktnim situacijama.To je život. Filmski radnici se trude da ga predstave što realnije.
Činjenica je da Srbi kao narod vole psovati, kao što vole i Talijani, Bosanci, Hrvati, Amerikanci, Mađari...Nekultura se leči psovkama i prostaklukom? Pre bih ja rekao da su umetnički radnici nekulturni i nevaspitani. Odnosno nisu uopšte kulturni radnici neko promoteri nekulture.
To je realni prikaz nase svakodnevnice, generalno u kinematografiji zapravo smanjuju nivo vulgarnosti i psovki, medjutim ako reziser zeli da sto realnije prikaze svakodnevnicu onda mora biti i psovki. Na forumu se ne psuje, ili jako malo se psuje jer postoji odredjena cenzura, da se cenzura ukine, vrlo brzo bi bilo prepuno psovki.Zašto su srpski filmovi i serije prepuni psovki? Zadnji slučaj je serija "Sablja" koja je prepuna njih, čak i premijer Zoran Đinđiđ psuje u njoj. Zašto je kultura zakazala u srpskoj kinematografiji?
Upravo sam ovo hteo da napišem. Gledao sam pre mesečak dana Jesen samuraja, vidi se da scenaristi nemaju talenta. Ali zato vulgarnosti u svakoj trećoj rečenici. Misle da će to da prođe kad već ne umeju da ponude kvalitet. E pa, kod mene ne prolazi.Зато што сценаристи и глумци немају талента, па потежу јефтине ефекте. Псовке легендарног Зорана Радмиловића или Љубе Тадића и касније Драгана Јовановића и других значајних су остале и за будуће генерације зато што су биле потпуно у функцији улоге.
Исто је и са сексуалним сценама. Неке се памте као уметничка достигнућа, а сада су многе само проста вулгаризација.
Nemojmo se proseravati…Za vreme SFRJ mislim da nije bilo flimskog ostvarenja, a da u njemu nije bila upucena psovka prema Bogu ili necemu sto ima veze s religijom.