Zasto su Srbi takvi kakvi jesu?

dakle, mi, srbi, uglavnom smo siomasni a zasto se ne bunimo protiv pljacke naseg divnog naroda?
Такав смо народ, гласаћемо увек за исте иако знамо да су лопови и неспособњаковићи. ОД 90-их на овамо увек исте њушке ротирају на политичкој сцени, који ништа добро нису донели овом народу.

Srbi vole vozove i karavane, i samo gledamo kako prolaze, a niko nece da krene od sebe, da se obrazuje, da se emancipuje i unapredi, zivimo u nekim paralelnim svetovima i teorijama zavere, imamo kompleks nize vrednosti a u stvari smo pola neke svetske metropole, zatucani smo u svojim razmisljanjima ("Amerika je zemlja koju su osnovali potomci razbojnika iz Engleske", "Moskva je kao Beograd, St. Peterburg kao Novi Sad a sve ovo ostalo je beda", "Kinezi jedu pse i macke jer su gladni"), jos uvek zivimo u 1998. sto se tice opste informisanosti a u 1988. kada se ocekuje vrednoca i neki licni ucinak, i sve se to prenosi do najviseg drzavnog nivoa na kojem ne postoji osoba od digniteta.

E da, a usput smo mnogo zavidni, getoizirani i podeljeni u nase male feude, i gledamo one iz drugog feuda mrko, na primer, Vojvodjani vide ove juzno od dve reke kao divljake, ovi juzno od dve reke vide Vojvodjane kao secesioniste, Beogradjani vide ove iz unutrasnjosti kao ljudozdere a ovi iz unutrasnjosti vide Beogradjane kao peechkice, Sumadinci mrze Vlahe i vide ih kao neke magijase, ostatak Srbije se generalno gnusa Juga i zamisljaju ih kao prljave i sa akcentom, a i na Jugu ovi iz Nisa vide ove iz Leskovca i Vranja i Prokuplja kao seljobere, Cacak i Uzice se mrze i vide onaj drugi grad kao rupu, Srbi od Zlatibora pa na dole mrze Bosnjake i obrnuto. I to nije samo materijal za viceve, to je stvarno.

Ja ne delim nijedan od ovih bolesnih pogleda, ali navodim samo neke od razloga zasto je 7 miliona ljudi (pola Moskve, trecina Njujorka, cetvrtina Sangaja) naslo da se gnusa jedni od drugih. Ej, 7 miliona ljudi puno tako bolesnih predrasuda.

E da, a usput smo mnogo zavidni, getoizirani i podeljeni u nase male feude, i gledamo one iz drugog feuda mrko, na primer, Vojvodjani vide ove juzno od dve reke kao divljake, ovi juzno od dve reke vide Vojvodjane kao secesioniste, Beogradjani vide ove iz unutrasnjosti kao ljudozdere a ovi iz unutrasnjosti vide 1 Beogradjane kao peechkice, 2 Sumadinci mrze Vlahe i vide ih kao neke magijase, 3 ostatak Srbije se generalno gnusa Juga i zamisljaju ih kao prljave i sa akcentom, a i na Jugu ovi iz Nisa vide ove iz Leskovca i Vranja i Prokuplja kao seljobere, 4 Cacak i Uzice se mrze i vide onaj drugi grad kao rupu, Srbi od Zlatibora pa na dole mrze Bosnjake i obrnuto. I to nije samo materijal za viceve, to je stvarno.

Ja ne delim nijedan od ovih bolesnih pogleda, ali navodim samo neke od razloga zasto je 7 miliona ljudi (pola Moskve, trecina Njujorka, cetvrtina Sangaja) naslo da se gnusa jedni od drugih. Ej, 7 miliona ljudi puno tako bolesnih predrasuda.

1 Pa generalno jesu haha . . . :lol:
2 Zar svi ne vide Vlahe kao magijashe , i shto je to nuzno negativno ? U ostalom Vlasi nsiu Srbi te i nije preterano bitno za ovu temu mislim . . .
3 Pa imaju akcenat , kao shto i BeOgradjani imaju akcenat , Vojvodjani takodje i tako dalje . . .
4 I jedni i drugi su u pravu , oba grada su rupetine . Umesto shto se ubedjuju koj i je gori , bolje da sednu i plachu zajedno . :lol:
U svakom sluchaju preterivanje . . .

Shto se same teme tiche ne znam shta d a kazem , nije n i meni jasno zashto .

Poslednja izmena:

Back