Zašto su pale zgrade WTC?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mnogo prazne priče, a ja se ponadao da će neko da mi objasni kako je postavljen eksploziv. Sad ću da ostanem u neznanju i mraku. :lol:

Za ove genijalce što spominju nuklearnu bombu, treba još napomenuti da kod takve eksplozije dolazi do masovne kontaminacije okoline radioaktivnim supstancama i povećana radijacija bi se mogla lako detektovati

- - - - - - - - - -

Naučnici tipa Sizif, Dejan_011, Vladinir M.... To je veći kalibar od talibana, njima mozak radi na većoj frekvenciji z:D
Da ne pominjem sad libtarde širom čemerike i jevrope, koji opet primaju te talibane u svoje redove. Sličan se sa sličnim prepoznaje. :lol:

- - - - - - - - - -

mada, biće zanimljivo sad kad ukrste koplja EU talibani i ovi pravi talibani. :lol:
Jesu li sva ova trojica jedna osoba ili je tu neko čiji klon.........i šta kažeš taj mozak i te frekvencije......eu i talibani......sve sam te razumeo. :lol:

Mnogo prazne priče, a ja se ponadao da će neko da mi objasni kako je postavljen eksploziv. Sad ću da ostanem u neznanju i mraku. :lol:

Za ove genijalce što spominju nuklearnu bombu, treba još napomenuti da kod takve eksplozije dolazi do masovne kontaminacije okoline radioaktivnim supstancama i povećana radijacija bi se mogla lako detektovati

- - - - - - - - - -

Jesu li sva ova trojica jedna osoba ili je tu neko čiji klon.........i šta kažeš taj mozak i te frekvencije......eu i talibani......sve sam te razumeo. :lol:

Pa tebi se moze samo reci i Ti ces da prihvatis da je to istina.

Narocito zvanicna istina a neces ili nisi u mogucnosti da Razumes , ono sto je postavljeno ne samo od mene , vec i drugih , gde je Istragom i istrazivanjem ljudi razlicitih profesija, povezane Radnje o samom dogadjaju.

U onim Youtube klipovima, pokazana je i dokazano je da je korisceno specijalni ekspoloziv .

Postavljeno je, provedi par sati i bit ce ti jasnije.

- - - - - - - - - -

Ти ништа не разумеш ко да си старлетан. Све ти објашњено неколико пута ти опет питаш... z:D

cudi me da postovaoci zvanicne verzije bar malo ne pokazuju sumnju u istu.

nema veze koliko bilo sumnjivih stvari ,sve se izuzetno brzo odbacuju ,bez ikakvogkritickog razmisljanja, ili razmisljanja uopste

*celik omeksava iznad 1200 stepena a gorivo stvara temperaturu od 700 stepena* - *nema veze ,zvanicno je da se istopio*

*celik omeksava iznad 1200 stepena a gorivo stvara temperaturu od 700 stepena* - *nema veze ,zvanicno je da se istopio*
Ajde ne pričaj gluposti, vidi se da ne znaš da zavisnost čvrstine od temeperature nije linearna. (ako uopšte razumeš koncept promenljive zavisnosti)

Temp_strength.gif

Čelik uopšte ne mora da bude crveno usijan da bi popustio.
Dovoljno je da se zagreje na 500°c pa da izgubi preko 40% čvrstoće .
Zatim, tu je i temperaturna dilatacija, pri kojoj se bitno menjaju širina i dužina čeličnih greda.
Na dužinu jednog mosta od sto metara, razlika koju češljevi pokrivaju, može biti i jedan metar na razliku u temperaturi od 50°c

Ajde ne pričaj gluposti, vidi se da ne znaš da zavisnost čvrstine od temeperature nije linearna. (ako uopšte razumeš koncept promenljive zavisnosti)

Temp_strength.gif

zato sam i napisao 1200 a ne 1500 kolika mu je temperatura topljenja

naravno da nije linearna ali nije linearno ni zagrevanje celicne sine od koje je izgradjena konstrukcija

pa treba vreme da se zagreje unutrasnjost kao i spoljasnost ali sve je to za vas nebitno

probaj , ubaci parce celika u sporet pa vidi da li ce se deformisati , a u sporetu je veca temperatura nego kad gori kerozin

mislis da ti je ovaj grafik neki argument , po njemu bi celik kad ga izvadis iz sporeta mogao da rastezes kao zvaku

- - - - - - - - - -

Čelik uopšte ne mora da bude crveno usijan da bi popustio.
Dovoljno je da se zagreje na 500°c pa da izgubi preko 40% čvrstoće .
Zatim, tu je i temperaturna dilatacija, pri kojoj se bitno menjaju širina i dužina čeličnih greda.
Na dužinu jednog mosta od sto metara, razlika koju češljevi pokrivaju, može biti i jedan metar na razliku u temperaturi od 50°c

ne bas na 500 i ne samo povrsinski a da bi se dubinski zagrejala sina treba dugo vremena

zato sam i napisao 1200 a ne 1500 kolika mu je temperatura topljenja

naravno da nije linearna ali nije linearno ni zagrevanje celicne sine od koje je izgradjena konstrukcija

pa treba vreme da se zagreje unutrasnjost kao i spoljasnost ali sve je to za vas nebitno

probaj , ubaci parce celika u sporet pa vidi da li ce se deformisati , a u sporetu je veca temperatura nego kad gori kerozin

mislis da ti je ovaj grafik neki argument , po njemu bi celik kad ga izvadis iz sporeta mogao da rastezes kao zvaku

На снимку се јасно види да цури отопљени челик, ватрогасци видели лаву челика како тече...
Не знам да ли Тијана Ајфон има неки графикон да окачи? z:D

Vatrogasci su izašli iz zgrade 7 oko 2 sata popodne, jer je zgrada počela da se deformiše od požara koji su u njoj goreli ceo dan... i zgrada je pala tri sata kasnije, uz vidljive spoljne deformacije. Stvarno je teško razumeti šta tu ima nejasno.

Brenerom je najlakše seći.
Ne razumem koja je poenta?
Ne seče plamen acetilena, već čist kiseonik koji pospešuje sagorevanje i izduvava istopljen materijal.
Samim acetilenom ne bi mogao ni da zagreješ kafu.
Veruj mi, mnogo puta sam koristio brener.
Može i butan gas umesto acetilena, a tek butan neće istopiti ništa više od kalaja.
Znači adekvatna količina kiseonika i moći ćeš drvetom da istopiš metal.
Primer za to ti je kovačka vatra gde ugalj uspeva da zažari gvožđe tek ako se mehovima upumpa dovoljna količina vazduha.
Meni je efekat dimnjaka u zapaljenoj zgradi sasvim verovatan način da u pojedinim delovima zgrade, čelična konstrukcija bude dovoljno oslabljena.
Ostatak posla vrši težina spratova iznad mesta udara.
Plausible.

Vatrogasci su izašli iz zgrade 7 oko 2 sata popodne, jer je zgrada počela da se deformiše od požara koji su u njoj goreli ceo dan... i zgrada je pala tri sata kasnije, uz vidljive spoljne deformacije. Stvarno je teško razumeti šta tu ima nejasno.

Ма ајде? Јеси ли ти то видео својим очима или ти је неко послао слику на Ајфон? z:D

WTC7collapse1.gif

Brenerom je najlakše seći.
Ne razumem koja je poenta?
Ne seče plamen acetilena, već čist kiseonik koji pospešuje sagorevanje i izduvava istopljen materijal.
Samim acetilenom ne bi mogao ni da zagreješ kafu.
Veruj mi, mnogo puta sam koristio brener.
Može i butan gas umesto acetilena, a tek butan neće istopiti ništa više od kalaja.
Znači adekvatna količina kiseonika i moći ćeš drvetom da istopiš metal.
Primer za to ti je kovačka vatra gde ugalj uspeva da zažari gvožđe tek ako se mehovima upumpa dovoljna količina vazduha.
Meni je efekat dimnjaka u zapaljenoj zgradi sasvim verovatan način da u pojedinim delovima zgrade, čelična konstrukcija bude dovoljno oslabljena.
Ostatak posla vrši težina spratova iznad mesta udara.
Plausible.

to i kazem , za secenje celika treba postici odredjene uslove

da je bila temperatura kao gornje dve niko se nista ne bi cudio

ali te dve nisu pale

Uporedi konstrukciju tih dve sto nisu pale sa zgradama wtc , pa da diskutujemo.A mozes slobodno i bez pozara da uklonis nosece zidove i stubove (a to je avion koji je udario u wtc i ucinio) u prizemlju svoje kuce pa vidi sta ce se desiti sa spratom i potkrovljem.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back