Zašto su pale zgrade WTC?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
To oko odsecanja sopstvene noge je kao dobar dan reci u americi. Samo neupuceni mogu tvrditi tako nesto "ma gde bi oni to uradili, zasto bi?"

Amerika je planirala teroristicki napad u SAD kako bi dobili podrsku za napad na Kubu. Ovo su zvanicno priznali! Dakle nesto slicno kao 11/9 .
To je bila vojna operacija pod imenom "northwoods"

Mene više zanima - zašto bi ljude koji vladaju SAD-om, zaboleo izvestan deo tela, zbog par hiljada boranije?
Nisu li poslali stotine hiljada da ratuju u raznim ratovima?

Avion koji je udario u Pentagon nije "ispario", ali je drugačiji bio efekat udara jer je Pentagon zgrada od ojačanog betona i čelika, drugačije konstrukcije od WTC nebodera. Inače, bio sam tamo par nedelja nakon toga, kad je počinjala rekonstrukcija oštećenog dela.

A odsecanje noge je u smislu da su Ameri sve što su posle toga uradili mogli uraditi i bez toga, i bez žrtava, i bez finansijskih gubitaka. Niko nije idiot da pravi štetu sebi da bi uradio ono što svejedno može da uradi, ili da uradi sa minimalnim gubicima.

A gde je nestao, ako nije ispario?
Možeš li da uporediš gabarite aviona, koji je navodno udario u Pentagon - sa izgledom mesta navodnog udara?
Koliko je visoka zgrada Pentagona?
Koliko je visok avion?
Koliki je razmer krila aviona?
Kolika je širina rupe u zgradi na mestu navodnog udara?
Na kojoj visini bi trebao da leti (čuj - leti) - da bi onako izgledalo mesto udara?

Kojem "sebi"?
Kakvu su štetu pretrpeli bankari SAD-a?
Koliko je njih izginulo u srušenim zgradama?
Koliki su njihovi gubici zbog istih?

Avion koji je udario u Pentagon nije "ispario", ali je drugačiji bio efekat udara jer je Pentagon zgrada od ojačanog betona i čelika, drugačije konstrukcije od WTC nebodera. Inače, bio sam tamo par nedelja nakon toga, kad je počinjala rekonstrukcija oštećenog dela.
.

Ovo je baš zanimljivo.
Lepo je pročitati da na ovom forumu branioci zvaničnih istina imaju lično iskustvo u svakoj problematičnoj temi (da se samo prisetimo hvatanja TV signala sa Meseca).
Možeš li malo opširnije o tome?

Pentagon je jedna od najčuvanijih i najsnimanijih zgrada na svetu, a od celog ''terorističkog udara aviona'' javnost je na uvid dobila 5 kadrova nekakvog projektila koji udara u zgradu. Ali kada ispranost mozga učini i odradi svoje, tih 5 kadrova projektila postaje neoboriv dokaz da je avion udario zgradu Pentagona :lol:

Za razliku od gradjana Njujorka, koji su, izgleda, dotičnog jutra, umesto da žure na posao - čekali sa spremnim profi video kamerama, ne bi li snimili nešto, što nisu znali da će se dogoditi.

Neko ovde pomenu - da su snimci udara aviona išli uživo.
Nisu.
Možda trenutak drugog udara - prvi je tek naknadno objavljen, kao snimak.
Toga se sećam odlično, jer sam, shvatajući o čemu se radi, izveo interno kladjenje sa svojima - da će se pojaviti i snimak prvog udara.
Jednostavno - ovakav spektakl, jednom u 100 godina, a da Gazde propuste da ga ovekoveče iz svih uglova.
I snimak se pojavio, kasnije tog dana.

A ti misliš da bi se američki poreski obveznici strahovito uzbunili da su ovi recimo krenuli u rat i bez tolike štete?

Očigledno ne poznaješ dovoljno Amerikance... stoli njih bojko da li će država da ratuje ili neće, pa njima je dovoljan povod da započnu revoluciju uništavanje čaja u Bostonskoj luci, sigurno im ne treba trilionska šteta da bi napali neku zemlju na bliskom istoku, gde su već godinama ordinirali i pre toga.

Neće biti da ih baš stoli bojko.
Koliko je meni poznato - svaki sukob u istoriji je imao neki povod, koji je jačoj strani poslužio za napad na slabiju.
Recimo, intervencija Nemaca u Poljskoj.
Jel Nemce stoleo bojko?
A Rimljane?
Kome su se oni pravdali?
Čini mi se da američki gradjani plaćaju vojsku svojim porezima, te da ih je itekako briga, gde i zašto taj novac ide.
Da ne govorim o evropskim partnerima, koji su, uvek, dosta skeptičniji od Amerikanaca - po pitanju svake intervencije.
A da ne govorim o Muslimanskim savezničkim državama, poput Saudijske Arabije i, pre svih, Turske, koji su im neophodni u dotičnim operacijama.

A što se tiče čaja...
Ne znam kako je to Amerikancima povod za revoluciju - kad je čaj bio Britanski.
A bacali su ga Američki Masoni.

eh, takva doktrina nije za wiki, trebali su je iskoristiti da opovrgnu silne teorije zavere protiv njih. Jer kaljaju im ugled, ipak je to jedna moderna , fensi drzava

Teško.
Samo kod nas mogu da prodju izjave
"milioni radio amatera širom sveta su mogli da prostom metodom trijangulacije utvrde mesto odakle signal dolazi" (povodom Američkog, navodnog, boravka na Mesecu)( za šta su trebale specijalne antene)
"Lično sam usmerio antenu ka Mesečevom disku i uhvatio signal odatle" (Mesec je, inače, za Srbiju, bio iza horizonta)
"gušteri su razvili dodatni digestivni organ za 36 godina" ( na nekom hrvatskom ostrvu)
itd
i da ti isti ljudi i dalje budu uzimani kao validni sagovornici i autoriteti.

nas je za sprat visi .................:mrgreen:

46644035.jpg

eh, takva doktrina nije za wiki, trebali su je iskoristiti da opovrgnu silne teorije zavere protiv njih.
Bar bi ti do sada trebao da znaš da teorije zavere NE MOGU da se opovrgnu.

Ako ja sada kažem da je princ Vilijam vanzemaljac, i ako verujem u to, ne postoji ni jedan racionalan argument kojim ti možeš da me razuveriš. Šta god kažeš, ja ću imati protivargument.

Bar bi ti do sada trebao da znaš da teorije zavere NE MOGU da se opovrgnu.

Ako ja sada kažem da je princ Vilijam vanzemaljac, i ako verujem u to, ne postoji ni jedan racionalan argument kojim ti možeš da me razuveriš. Šta god kažeš, ja ću imati protivargument.

To ti mozes reci i verovati u to, ali ti ja necu verovati. Ali ako imas neki racionalan argument, mozda i hocu ;).
Sto se tice teorije zavere, nisi u pravu! Jer mnoge su dokazane kao istina, a mnoge kao neistina, a neke su ni tamo ni ovamo( e za njih mozes reci da se ne mogu oboriti).
Sto se tice WTC, postoje neoborivi dokazi, ako nista drugo bar da nisu onakvi kakvi su predstavljeni. To nije teorija zavere, vec ocigledna laz, koju akteri nece da priznaju (jer su u takvoj poziciji da im se moze)

Stvarno si neozbiljan... postavis sliku necega i tvrdis da je to teorija zavere. Pa da li je neko strucan taj sneg sa slike analizirao, a da nije home-made. Kao sto ono bese, sa snegom koji gori (ustvari ne gori) ali se tako pricalo.
Mislim ovo je i ne bitno, ali eto... Da li je drzava zabranila nekome da analizira taj sneg, kao sto je bio slucaj sa WTC?

Da li su kule srusene?
Jesu.
Da li je pogodjen Pentagon?
Jeste.
Da li je rusenje kula i gadjanje Pentagona bio razlog zbog kojeg je SAD visestruko povecala vojni budzet, te budzet obavestajnih sluzbi?
Jeste.
Da li je Trgovinski centar dat u zakup sest meseci pre udara u njega?
Jeste.
Da li je zakupac nepunih mesec dana pre udara osigurao Trgovinski centar od teroristickih napada AVIONOM, te posle udara pokusao da naplati dve polise, za dva udara aviona, svaka vredna po 7 milijardi dolara?
Jeste.
Da li se zakupac Trgovinskog centra suocio za zakonskim ultimatumom, koji mu je nalagao da se sa celicne konstrukcije Trgovinskog centra , iz zdravstvenih razloga MORA skinuti sav azbest, koji je stavljan kao izolacija sedamdesetih godina, sto bi zakupca kostalo celih MILIJARDU dolara(uzgred receno bas taj azbest je kriv za toliko povecanje kancerogenih obolenja kod spasilaca)?
Jeste.
Da li su rusenjem TRECE zgrade, tik uz Trgovinski centar gde se nalazilo sediste FBI ( a koja s epotpuno misteriozno srusila), nestali dokazi prevare EXON-a sa strujom u Kaliforniji, vredne 80 milijardi dolara ?
Jeste.
Obzirom na to da se motori aviona delimicno rade od titanijuma, a da titanijum ima temperaturu kljucanja od oko 3300 stepeni Celzijusa, kako je moguce da se udarom i eksplozijom kerozina dodje i do tome priblizne temperature?
Koliko sam upucen nikakvi delovi motora aviona nisu nadjeni ni kod Pentagona ni kod Trgovinskog centra.
Ako je pilotu putnickog aviona potrebna kontrola leta da ga uputi na visinu, rutu, nacin letenja, ako aerodrom ima radio far prema kojem se upravlja avion, kako je moguce da neki priuceni pilot, ne samo udari u Trgovinski centar, nego leti tim avionom skoro SAT vremena, i dovede ga na putanju i liniju da moze da udari u njega?

Ovo su sve suve cinjenice.

Kako kaze Donald Saterlend u JFK-a, kada prica sa Kevinom Kostnerom:
Da bi se razjasnio neki dogadjaj treba postaviti tri pitanja:
1.Kome je u interesu taj dogadjaj?
2.Ko je imao najvise koristi od njega?
3.Ko ima tu moc da moze da sakrije cinjenice ili spreci pravu istragu?

Suvise njih je stalo u red za odgoovr na prva dva pitanja.a kako su oni veoma veoma mocni, onda je jasno da su angazovali najmocnije da sakriju istinu i izreziraju dogadjaj.

Poslednja izmena:
Pouzdano se zna da su upravo amerikanci napravili Al Kaidu , pa s vremena na vreme ratuju s njima pa protiv njih i sve tako u krug (kako im kad odgovara). Dobri prijatelji i istovremeno ljuti neprijatelji?
.

Potpuno tacno.
Al Kaida je napravljena od strane sluzbi SAD iz jednog sasvim rpakticnog razloga.
Zar nije bolje imati jednog, kontrolisanog neprijatelja, kojeg ces sam stvoriti, nego da imas na desetine malih pokreta, koje ne mozes sve pratiti i kontrolisati?
Stvaranjem Al Kaide amerikanci su kanalisali sve te teroriste u Al Kaidu, a na celu su imali svog coveka.

Poslednja izmena:
A gde je nestao, ako nije ispario?
Možeš li da uporediš gabarite aviona, koji je navodno udario u Pentagon - sa izgledom mesta navodnog udara?
Koliko je visoka zgrada Pentagona?
Koliko je visok avion?
Koliki je razmer krila aviona?
Kolika je širina rupe u zgradi na mestu navodnog udara?
Na kojoj visini bi trebao da leti (čuj - leti) - da bi onako izgledalo mesto udara?

Citat Original postavio Sizif Pogledaj poruku

.

Ovo je baš zanimljivo.
Lepo je pročitati da na ovom forumu branioci zvaničnih istina imaju lično iskustvo u svakoj problematičnoj temi (da se samo prisetimo hvatanja TV signala sa Meseca).
Možeš li malo opširnije o tome?

Za razliku od gradjana Njujorka, koji su, izgleda, dotičnog jutra, umesto da žure na posao - čekali sa spremnim profi video kamerama, ne bi li snimili nešto, što nisu znali da će se dogoditi.

Neko ovde pomenu - da su snimci udara aviona išli uživo.
Nisu.
Možda trenutak drugog udara - prvi je tek naknadno objavljen, kao snimak.
Toga se sećam odlično, jer sam, shvatajući o čemu se radi, izveo interno kladjenje sa svojima - da će se pojaviti i snimak prvog udara.
Jednostavno - ovakav spektakl, jednom u 100 godina, a da Gazde propuste da ga ovekoveče iz svih uglova.
I snimak se pojavio, kasnije tog dana.

Odgovori Sizife?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back