Zašto su ljudii opsednuti sa putovanjem na more?

Kada je neko star i u godinama logicno da vise voli more,dok je mlad moze da voli vise i planinu a i ne mora
Pa to bas i nije istina za neka mora..

Recimo svaki reumaticni nacet covek voli more, isto ovi sa pritiskom vole more, ali more obicno ima veliku temperaturnu razliku izmedju vode i vazduha pa to urnise reumu , zglobove i pritisak....

Drugo su topla mora gde je 22C, tu mozes na more, a nisam siguran da su CG, GR bas sjajna po tom pitanju...
Znam sigurno sta je dobro , to su tropska mora, Tajland, Maldivi, Egipat, a ova ostala ne znam...nisu za starije ljude...i to stariji ljudi pokazuju , uvek biraju planinu...bar sam ja tako saznao za ovo...

Mladi hoce more iz 2 razloga, koke i more...

Pa to bas i nije istina za neka mora..

Recimo svaki reumaticni nacet covek voli more, isto ovi sa pritiskom vole more, ali more obicno ima veliku temperaturnu razliku izmedju vode i vazduha pa to urnise reumu , zglobove i pritisak....

Drugo su topla mora gde je 22C, tu mozes na more, a nisam siguran da su CG, GR bas sjajna po tom pitanju...
Znam sigurno sta je dobro , to su tropska mora, Tajland, Maldivi, Egipat, a ova ostala ne znam...nisu za starije ljude...i to stariji ljudi pokazuju , uvek biraju planinu...bar sam ja tako saznao za ovo...

Mladi hoce more iz 2 razloga, koke i more...
Море је провод, море су коке, море је извор живота... ;)

E sad posto je ovo tema putovanja, a ne more...
Ja bih rekao ono sto sam primetio , opsednuti su putovanjem avionom...ne zbog daljine...nego zbog ugodnosti koje im pruzaju kao da su u hotelu tokom putovanja..

Ja se slazem sa tim, iako sam ja bas svasta prosao, znaci stoper, to je suprotno od aviona...niti znas kad ce da naidje, jos ja ne ulazim u svaki auto, iako sam 2m, samo sto ne procenjujem to po snazi nego po mentalnom stanju , ebiga imas 4 sek da procenis...

Dakle ljudi vole avionski prevoz i putovanja avionom, zbog usluge, tu ovi vizzair nemaju nista od dogadjaja...znaci ono je zaebancija....a ovi iz Qatar airwaysa imaju full tretman, e ono je uzivancija...bila biznis klasa ili obicna klasa, mozda se i ne isplati biznis klasa za qatar, nego za ove druge prevoznike..
Ali vole taj ugodjaj i ja mislim da mnogi moji poznanici idu avionom na more ne zbog mora nego aviona...To je moj utisak...

Ja kao klinac sam isao na more vozom, i voz mi je superiska, mada se ne zezam previse sa vozom, znaci znam i za dzeparose i za nagla ubrzanja usporenja, tj nisam se zezao ni kad sam bio tinejdzer....sad vec nemam razloga da se blentavim u vozu...
Voz mi odgovara, tj odgovarao mi je dok su bili kupei...ne odgovara mi u komadu...

Dakle kad racunate odlazak na more, treba gledati i kako idete na more...
moja rang lista je
avion
voz
kamion, stop
autobus...najmanje volim busom

Kad idete sa vise od 2...onda avion, voz , otpada stop...ali upada kombi taxi

Najlepši gradovi i mesta su u okolini jezera.
Priroda takođe,...mir, spokoj i "slow down režim".
More je "vašar".😁
Video sam ja mora koja su mirna , ima i grcka kamena vurla, kod Atine, to vam je more a i banja...usred sezone mirno ubi boze.....puno a mirno...
Ima sela koja su mirna...
Gledam ove sto voze do spanije, oni kazu obala i lepa plaza ali vide plastenike odmah pored, to je znak da se tu radi i leti , nema tu vasara......

Ali pitanje je bilo reke i jezera....doduse planinske reke....bistre ciste, ribolovne...plus toplija je voda obicno u takvim rekama...ja znam neke reke pre i posle jezera, hladnije su posle jezera....

Zašto su svi toliko opsednuti sa putovanjima na more a ne na planinu ili jezero ili...ima toliko puno izbora
Slika govori hiljadu reči.

Mesec iznad vode.

1000047039.jpg

Koga god da pitaš gde ceš na god.odmor- kažu na more ..
Kada kažem da necu na more , svi me gledaju zacudjeno

Zašto su svi toliko opsednuti sa putovanjima na more a ne na planinu ili jezero ili...ima toliko puno izbora
Ima izbora. I ja biram more kao prvi izbor jer se najbolje osećam kada sam na moru i ništa to ne može promeniti. Nemam ništa protiv ni jezera ili planine ali ne mogu da se pravim da mi to više prija kada realno nije tako. Prija kao izlet do 3-4 dana i to je to.

Ne razumem zašto se ljudi prave da more nije nečiji jasan izbor nego pomodarstvo i "moranje". Ništa se ne mora jednostavno želim.
I to je to.

Back