Zasto su ljudi zli?

tako je spoznala sam Boga pa znam...

Mozes i ti proucavanjem Bozje reci - Biblije.

JS zato nude svima besplatan Biblijski studij u edukativne svrhe...

Zelis?

Sta to znaci spoznati boga?
I da l to spoznavanje moze biti samo preko citanja biblije,ili moze i na neki drugi nacin?
I sta ce ikom besplatni biblijski studij,kad je biblija pisana tako citko i razumljivo?

Poslednja izmena:
I da l to spoznavanje moze biti samo preko citanja biblije,ili moze i na neki drugi nacin?
I sta ce ikom besplatni biblijski studij,kad je biblija pisana tako citko i razumljivo?

Ako ti sama ne zelis spoznati Stvoritelja , niko ti ne moze u tome pomoci :)

Moras sama da trazis i istrazujes Boga preko Biblije...samo iskreni ljudi ga spoznaju i nalaze, ovi foliranti nikad :manikir:

Bog se spoznaje preko njegove reci Biblije.

Biblija je Bozja rec i samo Bog moze otkriti svojim duhom istinu iskrenim ljudima onima koji imaju ispravan stav srca...

Sto znaci da se Biblija ne moze intelektualno spoznati niti razumeti...

A ti si dokaz toga.

Zato se Biblija proucava.... i JS nude besplatan Biblijski studij svima...

Musliman će reći preko Kurana. A pri tom ne jede krmetinu i ne truje se "zdravim roštiljem"? Samo ovčetinu. Zašto da neko veruje tebi a ne njemu? A budista kaže samo preko Veda. A ne jede meso uopšte i ne podržava uništavanje životinja, čime je najbliži bogu. Znači li da je budista u pravu?

Ljudi su zli zato što ubijaju životinje, jedu GMO hranu i lažu da je njihova religija jedina ispravna. Prihvatiću onu religiju čiji mi član kaže da je svaka vera dobra, a da je njegova važna samo njemu ali ne i najbolja. Pošteno? Ovi što viču da je samo njihovo najbolje su 0.

tako je spoznala sam Boga pa znam...

Mozes i ti proucavanjem Bozje reci - Biblije.

JS zato nude svima besplatan Biblijski studij u edukativne svrhe...

Zelis?

sreca sto nisi blize mislim da bi me obilazila 5 puta dnevno sa brosurama :lol:
draga da si ti spoznala boga, zaista spoznala....mislim da ne bi sada bila ovde da misionaris.
zanima me da objasnis psihologiju bozije misli, ili protumacis boga, njega, vidim tako ga shvatas...pa ako moze i neka besplatna psiholoska analiza boga. :lol:

Bog se spoznaje preko njegove reci Biblije.

Biblija je Bozja rec i samo Bog moze otkriti svojim duhom istinu iskrenim ljudima onima koji imaju ispravan stav srca...

Sto znaci da se Biblija ne moze intelektualno spoznati niti razumeti...

A ti si dokaz toga.

Zato se Biblija proucava.... i JS nude besplatan Biblijski studij svima...

Ovo pisem po stoti put:
Moja pokojna baba je"spoznala"boga i bez biblije,jer i ona i deda behu nepismeni,a niko im cito nije.
Tako da lupate o "studiranju"biblije i nacinu spoznaje boga iskljucivo preko nje!
Izem ti veru,koju ne moze svako,pa i nepismen razumeti,vec mora"proucavati"!
Ja i boga i djavola spoznajem u sebi samoj,i svesna sam postojanja i jednog i drugog.

sreca sto nisi blize mislim da bi me obilazila 5 puta dnevno sa brosurama :lol:
draga da si ti spoznala boga, zaista spoznala....mislim da ne bi sada bila ovde da misionaris.

zanima me da objasnis psihologiju bozije misli, ili protumacis boga, njega, vidim tako ga shvatas...pa ako moze i neka besplatna psiholoska analiza boga. :lol:

a gde ja misionrarim? wrong

takodje potcenjujes...

takodje provociras... tj pokusavas nesto :lol:

istina te ne zanima... :lol:

eto to je bilo psiholoski :lol:

Ovo pisem po stoti put:
Moja pokojna baba je"spoznala"boga i bez biblije,jer i ona i deda behu nepismeni,a niko im cito nije.
Tako da lupate o "studiranju"biblije i nacinu spoznaje boga iskljucivo preko nje!
Izem ti veru,koju ne moze svako,pa i nepismen razumeti,vec mora"proucavati"!
Ja i boga i djavola spoznajem u sebi samoj,i svesna sam postojanja i jednog i drugog.
Tvboji su spoznali Boga na povrsan nacin...
Da poznajes Bibliju znala bi da to nije dovoljno...

Naravno. Onaj ko je spoznao boga neće se time dičiti i lupati na sva zvona. Ako hoće - on nalikuje onim licemerima što kleče na javnim mestima i mole se bogu, zbog publike a ne zbog boga i odnosa sa nadbićem. Taj ko to čini je promašio sve što nije želeo promašiti...

Bog se ne može spoznati na "površan način". To se oseća ili ne. Kao kad znaš da li ti se nešto sviđa ili ne. I naravno da nema nikakve veze sa jednom knjigom i jednom tradicijom. Onaj ko nekoga vređa na račun svog ubeđenja - dokazuje koliko je zao. A pošto to čini u ime svoje vere - čini medveđu uslugu svojoj zajednici. Znači duplo je zao. Još ako laže u ime boga, one kojima propoveda gluposti i nebuloze - onda je trostruko zao...

Bog se ne može spoznati na "površan način". To se oseća ili ne. Kao kad znaš da li ti se nešto sviđa ili ne. I naravno da nema nikakve veze sa jednom knjigom i jednom tradicijom. Onaj ko nekoga vređa na račun svog ubeđenja - dokazuje koliko je zao. A pošto to čini u ime svoje vere - čini medveđu uslugu svojoj zajednici. Znači duplo je zao. Još ako laže u ime boga, one kojima propoveda gluposti i nebuloze - onda je trostruko zao...

Lepo receno,samo slep covek kod ociju,ne vidi mudrost tvog stava,tako da je uzaludan,na zalost!

Back