Zašto su ljudi nesrećni i nezadovoljni?

Smorisha

Buduća legenda
VIP
Poruka
41.996
Kompleksi i frustracije su uzrok nezadovoljstva po udžbenicima, ali nezadovoljstvo je nekako endemsko...
I kao razlozi se često navode ili nemanje dosta novca ili privlačnog partnera...

Kad vidim količinu frustracije i nezadovoljstva koje se svuda izliva ne mogu da se ne zapitam zar ljudima ne bi trebalo da bude dovoljno samo to što su zdravi i da ništa više mnogo ne traže da bi prosto bili srećni

Nasuprot masovnim frustracijama i nezadovoljstvima svuda oko nas imamo životnu priču ovog velikog čoveka

A šta vi mislite? Da li imamo razloga da budemo toliko nezadovoljni?

1625832205719.png

Pa eto, brige. Kao što reče, glavno je da su živ i zdrav a mnogi baš sa time povezuju svoje brige. Tačnije, takve misli uzrokuju nezadovoljstvo. Ako nemaš para, nećeš moći da se lečiš. Ako nemaš para, nećeš moći sebi da priuštiš neki stil života gde bi bio manje izložen stresu i nezdravom okruženju.
Nije ni čudo što su ljudi takvi kakvim ih opisuješ. Nije lako živeti.

obzirom da sam skoro imao bas finu povredu ligamenata i bio sa longetom 10dana u stanu, nigde mrdao, opet se potvrdilo bolestan covek ima samo 1 zelju.
da ozdravi.
i odavno funkcionisem, dobro mi je moze i bolje ali necu da menjam slobodno vreme za pare, necu da zapnem kao sivonja kada mogu i sa trenutnim zalaganjem da zaradim dovoljno i da mi bude lepo.
Ne sanjam privatni avion, gliser, sta ti znam....
realan sam i vrlo zadovoljan zivotom koji vodim.

nasuprot meni malo ljudi zeli da se pomuci i da zrtvuje slobodno vreme da bi vise "materijalnog" imao.

Prevelika ocekivanja i zelje a malo delanja tu se krije cini mi se to nezadovoljstvo

Pa valjda je to jasno , sto vise frustracije, bolja prodaja...to je sastavni deo kapitalistickog mehanizma prodaje i promocije..
Zamisli samo da se ljudi setkaju ulicom i nista ne kupuju, pa to je strasno socijalisticki , uzas....korziranje...pu pu pu ...
Ovako mora picence pa centar pa dzekisanje...pa onda dzekisanje sa druge strane, hajde da probamo prepek sa morskom solju, obican hleb malo zamazan sa maslinovim uljem i zrnca krupne morske soli....lize se lize kao kad ovci stavis kamen soli ....

Svako ispunjenje a da nije naplaceno nesto kao usluga je propustena prilika za porez i pdv...

Stvar je dosta i izbora.
Neko je čitav život zagledan u nešto što nema, u nešto što ne postoji, u nešto što se ne može vratiti, u ono što je drugima dostupno a njemu ne, i takve NE-afirmacije ga čine nesrećnim.
Kad se zamislimo oko pitanja: ''Šta bi me ovog trenutka učinilo srećnim i zadovoljnim?'', i prema sebi budemo potpuno iskreni, možda i postanemo svesni ko smo i kakvi smo, a sad, šta ćemo povodom toga je već nešto drugo.
Iako se deklarišem kao generalno srećna i zadovoljna, na ovo pitanje ipak imam jedan vrlo precizan odgovor koji me opisuje direktno, nepogrešivo i bolje od bilo kog psihologa, psihijatra, psihoanalitičara ,itd.
A tek: ''Šta bi me za ceo život učinilo srećnim i zadovoljnim?''. :aha:

Moze se postaviti pitanje ovih sto su kao verujuci , da li im vera u Boga donosi smirenje ili srecu?
U praksi u vecini slucajeva mogu racunati na smirenje, ali ne i na srecu...to ne znaci da ce oni izjaviti to...naravno da nece...ko jos psiholoski anketira ljude i ocekuje iskren odgovor...

Ali ipak je bitno i jedno i drugo....i osecanje srece i izjava srece....
Ma koliko lazna....ona ucestvuje u opstem podrzavanju te neke lazne slike...

Pa valjda je to jasno , sto vise frustracije, bolja prodaja...to je sastavni deo kapitalistickog mehanizma prodaje i promocije..
Zamisli samo da se ljudi setkaju ulicom i nista ne kupuju, pa to je strasno socijalisticki , uzas....korziranje...pu pu pu ...
Ovako mora picence pa centar pa dzekisanje...pa onda dzekisanje sa druge strane, hajde da probamo prepek sa morskom solju, obican hleb malo zamazan sa maslinovim uljem i zrnca krupne morske soli....lize se lize kao kad ovci stavis kamen soli ....

Svako ispunjenje a da nije naplaceno nesto kao usluga je propustena prilika za porez i pdv...

Ja nešto sumnjam da su Rusi bili presrećni dok su jeli presnu proju u tom USSR ili da su one viršle i jogurt sa crvenih kioska vrhunac standarda sve uz EI Niš televizor i Yugo...
Konzumerizam jeste besmislen u nekim stvarima jer nikome nije potreban ne znam kakav materijalni prestiž da bi se dobro osećao u suštini, ali opet nije ni rešenje da se ljudi vrate da žive u vigvamima

Ja sigurno neću kupovati telefon od 1.500 evra ako mi i onaj od 200 evra vrši posao, a nadam se da će se i ljudi više okretati duhovnom

Ovde se ljudi cesto prave i toshe...ima uzasno puno ljudi koji su CSI bas na forumu...Znaci da ih usrecuje da nekog ponize, spustaju i uvrede....to vide kao moranje ili kao svoju odbranu , ali cesto to provociraju jer im to nedostaje....
Tako resavaju svoje vrednosne probleme..

Posto je vecina CSI to nije bez razloga i stav da je bolje uvlaciti se u bu.lju....tj pricati bla bla verzije , jer procenite dobro onako objektivno nesrpski...
-vecina je niskog IQ , razlog vise da pretpostavimo da razmisljaju nelogicki
-strasno su emotivni, iracionalni, brzi , iz prsta, mentalitetno.., razlog vise da pretpostavimo da razmisljaju emotivno
-cak i da ne razmisljaju u svemu emotivno , razmisljaju emotivno u proceni dobar zao, tako da se moze primeniti princip neaktivnog, neogranicavajuceg , emotivnog interaktivnog pobudjivanja, obicno dobar dan, zdravo , cao kako si...
To je cini mi se objasnjeno u filmu patch od williamsa, samo sto on zeli i dublju interakciju...

Zakljucak, ovo nije mesto za intelektualnu pricu , niti racionalisanje, nego za emotivno blejanje i neke pocetne, osnovnoskolske zvake kao na klupici u parku...
Samo da ne bude da je ovo spustanje, i sama filozofija je za skoro sve filozofe upravo to.....mesto i nacin kako pobudjuju svoje zadovoljstvo mentalnim naporima ili kreacijama...
Pri tome mentalna kreacija nije razmisljanje ili analiza nekog problema, kako se cini , nego je emocionalna geneza, tj zadovoljstvo koje se dobija u tom procesu, a sam proces je vise knjizevno delo tj ima neki populisticki ili licni emotivni pecat...

Filozofija gde je nesto obradjeno a da nije takvo , nema prolaz, nece proci populizam, samim tim nece biti deo filozofije...
Narocito ne danas kad se referenca uzima kao merilo a ne neki autoritet ili kvalitet...
Tako da provokativnost donosi ocenu vrednosti..

Ja nešto sumnjam da su Rusi bili presrećni dok su jeli presnu proju u tom USSR ili da su one viršle i jogurt sa crvenih kioska vrhunac standarda sve uz EI Niš televizor i Yugo...
Konzumerizam jeste besmislen u nekim stvarima jer nikome nije potreban ne znam kakav materijalni prestiž da bi se dobro osećao u suštini, ali opet nije ni rešenje da se ljudi vrate da žive u vigvamima

Ja sigurno neću kupovati telefon od 1.500 evra ako mi i onaj od 200 evra vrši posao, a nadam se da će se i ljudi više okretati duhovnom
Nisam razumeo sta si napisao , osim ako nisi upotrebio srpski nacin razmisljanja pa tumacio da je nesto napisano u kontekstu i bipolarno , ako nije za nesto ili ako znam da je tip ovakav onda je ovo CSI tekst...CSI , mozda nije poznato , cinizam sarkazam ironija....

Osnova kapitalizma je valjda jasno receno sve monetarizovati , ne mora komercijalizovati, ali mi je zanimljivo zasto pravdanje i obaranje ovakvog pristupa...

Nisko sagledavanje rekao bih , ali svejedno mozemo mi da uzmemo sledece pitanje, kao da nije ovaj forum...
Cisto da se i ja zabavim...
Da li postojeci drustveni modeli zahtevaju bas toliki obim monetarizacije svih potreba?
I da li bi uvodjenje novih jos zahtevnijih bilo lose ili dobro?
Ili da li bi uvodjenje nekih manje zahtevnih bilo lose ili dobro?
Ovo drugo mogu odgovoriti, uvodjenje rasterecenja svima znaci da osoba koja to radi ne moze ispuniti onaj osnovni drustveni model...
To je vec uhodan princip bipolarnog razmisljanja..koje je ovde ocigledno...

Prevedeno na srpski jezik, zasto bi neko petljao sa setanjem vise od 5 krugova po knezu i mrcvario zensku ako ima para....
Cak se i ne pravda takva standardizacija ponasanja i tumacenja...

Osnova kapitalizma je valjda jasno receno sve monetarizovati , ne mora komercijalizovati, ali mi je zanimljivo zasto pravdanje i obaranje ovakvog pristupa...
Kapitalizam ti je sloboda sa vlasničkim pravima i pravom trgovine. Nisi nikom dužan ništa niti ti iko išta duguje.

Socijalizam ti je pripadnost siromašnom indijanskom plemenu gde najveći šaban Poglavica sve prisvaja za sebe pa i same ljude.
Nisko sagledavanje rekao bih , ali svejedno mozemo mi da uzmemo sledece pitanje, kao da nije ovaj forum...
Okej, polazimo od različitih postavki i logično imamo različita rešenja.
Da li postojeci drustveni modeli zahtevaju bas toliki obim monetarizacije svih potreba?
Pokušaji uvek postoje, to je smisao slobode, svako će nešto probati da bi zaradio, ali niti imaju svi potrebe niti ih zadovoljavaju isključivo novcem.
Mene nećeš videti tamo gde su crveni fenjeri.

Prevedeno na srpski jezik, zasto bi neko petljao sa setanjem vise od 5 krugova po knezu i mrcvario zensku ako ima para....
Cak se i ne pravda takva standardizacija ponasanja i tumacenja...
Možeš i uzajmiti Ničeovu ili Šopenhauerovu filozofiju iz biblioteke i razglabati sa njom o tome u klimatizovanom prostoru sve uz sladoled iz Lidla...
Ne mora sve da bude kupovina onog u gaćama...
Sad šta tražiš to i nađeš, takvo je pravilo.

Sto ne bi uprostili temu i ostali samo na mrzovoljnom.....
I tu ima problema, vecina ce tumaciti mrzovolju kao lenjost...
A mrzovolja je ustvari mrznja premu bilo cemu stalno...
Nadrndanost je mozda precizniji termin...
Sto kazu komicari , kad sam na poslu jedva cekam da odem kuci , kad sam kuci radim non stop jedva cekam da izadjem u provod, kad sam u provodu mora da se vratim kuci kad sam u avionu sto ne otvaraju ova vrata da izadjemo , kad izadjemo , moramo do hotela, kad smo u hotelu mora da se spremamo za odlazak za 3 dana...itd ..

Evo vam primer skola...
Da li ce skola dozvoliti rad neke sendvicare u okolini skole ili ce izdati u zakup objekat na skolskom tlu i zabraniti izlazak djaka izvan skolskog dvorista?

Zakup nece biti po ideji cena zakupa nego ce biti po ideji ponuda za vodjenje biznisa prodaja hrane skolarcima..

ta fora postoji i pre 1993. kada sam upisao I ekonomsku ... nista novo

Ne znam uopste sta je tema..nista ja tu ne razumem...

Vecina ljudi su pretplatnici na push metode i vecina su izabrali jedan od postojecih drustvenih paketa koji je u ponudi..
Nema tu neke slobode izbora, ima slobode tumacenja da li to njima odgovara ili ne...znaci mogu da opravdavaju da je to najbolji izbor najbolja odluka, ali ne da mrdaju dupetom van modela..

Oni koji mrdaju dupetom van modela placaju skupu cenu i to znaju...
Zato kod njih sitnice imaju totalno drugaciju vrednost...

Ovi sto sede po modelima, imaju razne price, te ovo te ono te slobodni su , te imaju silne mogucnosti...ali to je sve deo tog modela i life coach tu ima smisla...veceg nego sto se cini...

Sad se vi pitate da li mora toliko ljudi da bude nesrecno jer im ne odgovaraju u potpunosti ti postojeci drustveni modeli...
Hmmm, a tu je dosta toga jednostavno ali nije ispunjen neki uslov...
A lazna je predstava....materijalista ne pominje da je materijalista, bogat ne pominje da je bogat, siromasan ne pominje da je siromasan, ali sve to dodje na videlo..

Ne znam zasto ovakve teme u visoko specijalizovanim drustvima koja teze jednoumlju , kao sto je Srpsko , zar je to nevidljivo....
Da je to neko budisticko drustvo , neko drustvo gde se dozvoljava da veci broj ljudi ima preko praga izbora i sredstava, onda i razumem, ali u Srbiji gde je sve strogo jednostrano i jednoumno, vi postavljate pitanje zasto je cena jednoumlja nezadovoljstvo nekim ponudjenim opcijama...

Malo cudno pitanje...da li je to isto pitanje i kad uzimate paket za mobilni?

Plus imate i tradiciju koja je samozrtvujuca....pa odnosi koji su se formirali , porodicni su mahom samozrtvujuci , tj ima ce u vidu cilj a uslov se zna a ostalo se secka sa svih strana kao kolaz...
90% ljudi nije u vezi sa onim za koje su emotivno najvise uzbudjeni i vezani , jer im je nesto drugo vaznije....klasicna srpska prica..ozbiljnost i odgovornost prema necemu , porodici se obicno navodi...a posle obicno bude razvod...dakle prema porodici je sigurno bilo...

Back