Zasto su Jevreji bogati?

Usput, kad smo kod Ješa...

https://www.timesofisrael.com/after...netanyahu-aide-says-he-has-mizrahi-grandkids/

Ovaj lik, Netanyahuov ministar, je genijalac :hahaha: :hahaha:

Eshel, a former Netanyahu chief of staff who resigned in 2012 amid allegations that he used a surreptitiously placed camera to film under the skirt of a female colleague
................
“I’m a proud grandfather to Moroccan grandchildren. I am ashamed of the many years of white tribal behavior and its damage to the wonderful heritage of the people of Mizrahi communities. [They] are justified in their anger, and the first to recognize this and admit the mistake [of the discrimination against them] was [former Likud prime minister] Menachem Begin.”
..................
If you haven’t stolen, what exactly have you come [into politics] for? We’ve checked this. And to my shock, they [the public] does not understand [this notion] of going into politics to do what’s good for the nation. You go into politics in order to steal and you need to be a man,” Eshel claims, not yet specifying which public he was referring to.
...........................
In the recording, the Netanyahu confidant then goes on to explain that Likud minister Miri Regev is “excellent” at “stirring up” Likud supporters. Eshel recognized that Regev is “a beast” but works effectively as if she were standing in a stadium at a soccer match and waving her hands in order to inflame the crowd.

Čisti genije

a) stavljao je skrivenu kameru pod suknju kolegice

b) Mizrahe- Židovi iz arapskih zemalja, neeuropljani, je proglasio za trube, a onda se vadio da ima miješane unuke

c) rekao je da su ljudi u politici da maznu lovu, i tko se tomu čudi

d) ministricu je proglasio za "zvijer", i još nije jasno je li to kompliment ili ne..

:super:

zbog toga sto su bili dobri vernici

njih vera priblizava , oni pomazu jedan drugoga dok iskoriscavaju ostale.

nisu rasipnici niti bahati , naucili su se skromnosti .
Ne, oni nikada nisu bili plemeska zajednica ( kao recimo neki crnogorski Vasojevici) , prilicno
su egosisticni, kao sto su to i Arapi, Kinezi, Indusi, zapravo svi iz Azije, empatija je za njih nepoznata,
pisete ovde bzvze zato sto voilite da fantazirate.

Ne, oni nikada nisu bili plemeska zajednica ( kao recimo neki crnogorski Vasojevici) , prilicno
su egosisticni, kao sto su to i Arapi, Kinezi, Indusi, zapravo svi iz Azije, empatija je za njih nepoznata,
pisete ovde bzvze zato sto voilite da fantazirate.
Ti si tezi slucaj nego sto izgledas. Cuj Jevreji nisu bili plemenska zajednica,haha.Pa cela njihova stara istorija je o tih 12 njihovih plemena.I te tvoje bajke ko je egoista a ko nije. Svi su narodi sveta egoisti,neki manje a neki vise. Zapadni narodi su veci egoisti jer vise jure za novcem.Empatija je daleko izrazenija kod istocnih naroda ali ja sumnjam da ti i znas sta je empatija. Hriscanstvo je empatija a ono nije nastalo u Nemackoj ili Britaniji vec u Palestini.U islamu i hinduizmu kao i u budizmu je empatija vrlo jaka.U tim religijama je veliko zlo ubiti ili povrediti zivotinju a ne samo ljude.Koliko su zapadnjaci sebicni i bez duse najbolje dokazuje cinjenica da u zapadnom svetu nije nastala nijedna velika religija, nijedna velika filozofija vec su sve preuzimali sa Istoka.

A zasto bi uopste neka drzava, zajednica, sistem, narod, davao tek tako pare nekim slepcima?
Kolko znam nije Dostojevski ni to zagovarao.
I nemoj sad da pocnes pricu kako ja mrzim svoj narod.
Ali vi koji ste za zapadnu opciju,koji ste da budemo poslusni Zapadu i da sledimo njihov put, vecina vas misli da cemo imati od toga koristi,a jedna korist je i da ce nam oni nesto pokloniti. Zato vi vise volite Zapad nego Kinu i Rusiju.Zapad je bogatiji pa vi mislite da je uvek bolje biti u drustvu bogatih.Takvih ljudi ima i u svakodnevnom zivotu,vi mislite da vam je uvek bolje da vam drugar bude neko bogat,pa uvek i potencirate da birate bogato drustvo.Gledate da se udate za bogatopg,da se zenite nekom devojkom iz bogate familije.Vi to necete da priznate ali to jesu vasi motivi.To je taj ciganjski mentalitet i Jevreji da su tako mislili ne bi postali bogatasi.Mada ne jajarski druziti se sa bogatasima iz vise razloga. Ja se vise cuvam imucnih ljudi nego sirotinje.
Dostojevski nema veze sa tim,on je pisao kakvi su Nemci i Svajcarci,da su teske sktice i koristoljupci,da sve mere parama.U tome je Dostojevski bio u pravu. Svabo bi dupe dao za jedan evro.O Italijanima nije tako lose pisao jer oni i jesu kao narod bolji od Germana i drugih atlantskih naroda.

Volim što moderacija odbija prijavu za člana koji ovde ljude usmerava na "Protokole sionskih mudraca".
Em što je dokazano da to štivo nema nikakvu svrhu osim da raspiruje mržnju prema Jevrejima, em što je jasno sa kojom svrhom je isto sastavljeno, em što je dokument falsifikat.

Ekvivalent tome jeste kada bi neko ovde napisao - Sve što treba da znate o Srbima možete naći u literaturi koju je pisao Mile Budak.

Volim što moderacija odbija prijavu za člana koji ovde ljude usmerava na "Protokole sionskih mudraca".
Em što je dokazano da to štivo nema nikakvu svrhu osim da raspiruje mržnju prema Jevrejima, em što je jasno sa kojom svrhom je isto sastavljeno, em što je dokument falsifikat.

Ekvivalent tome jeste kada bi neko ovde napisao - Sve što treba da znate o Srbima možete naći u literaturi koju je pisao Mile Budak.
Pa ovaj sajt rutinski prenosi "vesti" sa Sputnjika.

Justros je kajron objašnjavao kako je Sloba bio u pravu

https://www.krstarica.com/vesti/sve...u-sejaosam-price-o-bombardovanju-jugoslavije/

Što se ljutiš?

Ja sam stavio sliku te bezvezne knjige koja je čista tlapnja, pa tko voli nek izvoli.

To je to nasljeđe komunizma, brnjičarenje...:kafa:

Ali vi koji ste za zapadnu opciju,koji ste da budemo poslusni Zapadu i da sledimo njihov put, vecina vas misli da cemo imati od toga koristi,a jedna korist je i da ce nam oni nesto pokloniti. Zato vi vise volite Zapad nego Kinu i Rusiju.Zapad je bogatiji pa vi mislite da je uvek bolje biti u drustvu bogatih.Takvih ljudi ima i u svakodnevnom zivotu,vi mislite da vam je uvek bolje da vam drugar bude neko bogat,pa uvek i potencirate da birate bogato drustvo.Gledate da se udate za bogatopg,da se zenite nekom devojkom iz bogate familije.Vi to necete da priznate ali to jesu vasi motivi.To je taj ciganjski mentalitet i Jevreji da su tako mislili ne bi postali bogatasi.Mada ne jajarski druziti se sa bogatasima iz vise razloga. Ja se vise cuvam imucnih ljudi nego sirotinje.
Dostojevski nema veze sa tim,on je pisao kakvi su Nemci i Svajcarci,da su teske sktice i koristoljupci,da sve mere parama.U tome je Dostojevski bio u pravu. Svabo bi dupe dao za jedan evro.O Italijanima nije tako lose pisao jer oni i jesu kao narod bolji od Germana i drugih atlantskih naroda.
Zapadna opcija podrazumeva: građanske slobode, ustavnost i zakosnitost, parlamentarnu demokratiju, lokalnu samoupravu, nezavisno sudstvo, tržišnu ekonomiju, itd... Mi sve to možemo da imamo i da ne budemo poslušni Zapadu kako ti kažeš. Niko od nas ni ne traži neku poslušnost. Te institucije koje omogućavaju prosperitetno društvo nemaju blage veze sa nekom poslušnošću... Dakle zapadna opcija znači usvajanje određenih principa a ne "šurovanje"sa nekim državama. Mi možemo da usvojimo te principe i da nemamo nikakve veze sa zapadnim državama ako baš ne voliš Britance, Fancuze...itd
Sa druge strane "istočna opcija" ne znači ništa sem "šurovanja"! Jer tu nema nikakvih principa uređenja društva... Jedini državni princip koji ja vidim npr. u Rusiji je autokratska vlast nekog izvikanog vođe...

Malo ko je ravnodusan prema Jevrejima. Danas je tako,u proslosti je bilo i da i ne. Kod nas a i verovatno u svetu je dosta ekstremista prema Jevrejima. Nisu ekstremisti samo oni koji su antisemiti vec i oni koji preterano vole i vrednuju Jevreje. Obicno se kaze da su Jevreji bogati jer su sposobni ili sto su stari narod. Ja to ne prihvatam,ne verujem u pametne narode jer neki narodi su danas bogati a pre 1000 god su bili nista. Egipcani su stariji od Jevreja pa nisu bogati. Mada Jevreji su kroz vekove vise zadrzali cistotu nacije od Egipcana, manje su se mesali razmnozavanjem sa drugima. Jevrejska religija je jedna od retkih koja nije prozelitska, ne namece se drugima da prihvate njihovu veru. No to i nije bas dobra namera Jevreja, vise je to njihova arogancija da su oni izabrani narod ,pa samim tim i najbolji,pa samim tim i nece da se mesaju sa gojama i sl.
Malo ko zna pravi uzroke zasto su oni danas tako mocni i bogati i ako ih u svetu ima samo koliko i Srba. Neki misle da je to neka belosvetska zavera koja datira ne samo vekovima vec mozda i 2-3000 godina. Ja ne bih rekao da je zavera vec splet istorijskih desavanja.
Jevreji nisu bas u proslosti bili mocni i bogati jer vidimo da u Egiptu ako mozda nisu bili robovi, ja mislim da oni lazu da su bili robovi u Egiptu.Pa ipak i posle Egipta kada dolazi Rim, opet oni nisu bili mocni. Bili su kocoperni, mozda posebni,ali nisu bas bili mocni.
Mislim da njihova moc nastaje tek u eri hriscanstva ali ne u prvim vekovima.Tek kasnije kako je jacalo hriscanstvo jacalo je i jevrejstvo. deluje apsurdno,ali evo zasto. Jacanjem hriscanskog sveta posle pada Rima u 5. veku, onda hriscani progone Jevreje. Uglavnom tu crkve igraju vodecu ulogu,a nalaze izgovor u tome sto su Jevreji izdali Isusa,zaboravljajuci da je i on bio Jevrej i 12 apostola takodje.Mislim da su hriscanske crkve mrzele Jevreje najvise iz razloga sto Izrael tadasnji tj njihova religija nisu prihvatili novu veru tj hriscanstvo.A ne kaze se dzaba da niko nije postao prorok u svom selu. Religije ne trpe konkurenciju.To je kao sto losa devojka ne moze da se uda u svom selu jer je svi momci i roditelji tih momaka znaju,pa se mora udati gde je ne znaju u neko drugo selo. Tako je i hriscanstvo moglo uspeti tek van Izraela.I prorok Muhamed je imao problema u svom rodnom gradu Meki,ali ih je pridobio samo silom.
I tako vekovima kroz srednji vek hriscani progone Jevreje. Videli smo da sve to vreme su Turci i jos neki muslimani bili prema Jevrejima tolernatni. Turci su cesto prihvatali prognane Jevreje iz Spanije i drugoh evropskih zemalja. Sto samo dokazuje da su lazi to sto se Zapad hvali svojom kulturom i demokratijom. Zapadni intelektualci cesto na Istok a to znaci i na islam gledaju kao na primer despotije.Sto naravno nije tacno. Zapad, zapadna glavna religija ,hriscanstvo, su najagresivniji i najnasilniji.
Jevreji tako vekovima nisu imali pravo da se bave mnogim delatnostima, nisu smeli da poseduju shume, njive, gazdinstva. Pa su morali da se bave spekulativnim radnjama,da rade sa novcem i dragocenostima,da trguju, da zelenase. Ne samo sto su ih na to terali jer su im bile zabranjene druge delatnosti, vec u slucaju kada pocne progon, onda je Jevrejima lakse da ponesu sa sobom zlato i novcanice.Kucu i njive ne bi mogli staviti u dzep i na ledja kada pocnu bezati. Videli smo da Sekspir vec krajem 16. veka u Mletackom trgovcu ruzno predstavlja jednog Jevreja. Kasnije su se Jevreji izvestili u tim delatnostima sa novcem,zajmovima i trgovinom. Naravno sada ce neki reci da ima mnogo Jevreja koji su veliki naucnici, umetnici, mislioci. Pa to se opet uklapa u ovu moju teoriju, jer opet kada dodje progon, Jevreji svoja znanja mogu sa sobom poneti. Velikom filozofu Spinozi koji je ziveo u Amsterdamu, nudili su posao u svim tada velikim univerzitetima Evrope. Kako je nauka jacala, to je pogodovala specificnim delatnostima Jevreja.
Kod Srba postoje dva pogleda na Jevreje, ne dopada mi se nijedan. Liberalni Srbi,oni su ulizice prema Jevrejima. Vole taj narod samo zbog jevrejskih para,snishodljivi su prema njima. Takvi Srbi, dobar deo njih bi rado presli u Jevreje,samo Jevreji tesko primaju razne uljeze. Po forumima, posebno na b92 se mogu videti te nase liberalne ulizice i dupeljupci Jevreja.
Druga grupa su oni koji glume neke desnicare, neke nacionaliste,koji pisu srpski ovako SRBSKI. Oni glume da su antisemiti i ako ne mrze Arape koji su takodje Semiti. Ti nasi zaludjenici cesto negiraju holokaust nad Jevrejima, optuzuju Jevreje da su krivi za sva zla ovoga sveta,da su preko masonerije i tajnih drustava Jevreji postavili sve vladare od Putina do engleske kraljice,da vladaju za njih.I svi oni prethodni carevi i kraljevi su jevrejski pioni.
Meni se ipak dopada samo umeren i kriticki stav prema Jevrejima, sagledavanje mana i kvaliteta ovog naroda.
U svetu postoji i laz oko Jevreja i ubijanja njih od strane nacista.Kada je Hitler dosao na vlast,u Nemackoj jedva da je bilo 1% Jevreja. Ali nacisti bi rekli da to ne smeta jer su Jevreji drzali kapital u Nemackoj i iskoriscavali postene Nemce.I navodno da je Hitler zbog toga istrebljivao taj narod. To je jedna od vecih lazi 20. veka.
Kada su nacisti usli u Bec,valjda tamo oko 1940, u tom gradu su zatekli Sigmunda Frojda i barona Rotsilda, dva znamenita Jevreja. Rotsilda su pustili. Zasto ga nisu ubili ili stavili u logor kao druge Jevreje? Nisu hteli jer takvi kao Rotsild su finansirali Hitlera i doveli ga na vlast. Hitler je ubijao samo obicne Jevreje.Nije slucajno Hitler najvise ubijao i mrzeo Ruse, Srbe i Jevreje.To zato sto su ta tri naroda revolucionarna, pobunjenicka. Pa je Hitler i doveden da takve iskoreni jer takvi su i napravili revoluciju 1917. Pretila je opasnost da se revolucija prelije u zapadnu Evropu. Frojd nije bio bogat i mocan ali je trebao Zapadu da sa svojim materijalizmom truje mase,kao sto danas truju ga gej pokretima, feminizmom i rijalitijima. I eto pored pobijenih miliona Jevreja ,mi vidimo da i danas oni imaju ogromnu moc i novac.To jasno dokazuje da je Hitler od Londona dobio nalog da likvidira samo obicne Jevreje koji mogu dizati revolucije.Nezaboravimo da su Jevreji bili Makrs i Trocki, delom mozda i Lenjin.
Koliko proseravanja, netacnih navoda i rasizma na jednom mestu.

Zapadna opcija podrazumeva: građanske slobode, ustavnost i zakosnitost, parlamentarnu demokratiju, lokalnu samoupravu, nezavisno sudstvo, tržišnu ekonomiju, itd... Mi sve to možemo da imamo i da ne budemo poslušni Zapadu kako ti kažeš. Niko od nas ni ne traži neku poslušnost. Te institucije koje omogućavaju prosperitetno društvo nemaju blage veze sa nekom poslušnošću... Dakle zapadna opcija znači usvajanje određenih principa a ne "šurovanje"sa nekim državama. Mi možemo da usvojimo te principe i da nemamo nikakve veze sa zapadnim državama ako baš ne voliš Britance, Fancuze...itd
Sa druge strane "istočna opcija" ne znači ništa sem "šurovanja"! Jer tu nema nikakvih principa uređenja društva... Jedini državni princip koji ja vidim npr. u Rusiji je autokratska vlast nekog izvikanog vođe...
Kako moze neko prema nama imati dobre namere kada su nas bombardovali 1999? Sad ces ti reci da je kriv Milosevic sto su nas bombardovali.Pa ko je onda kriv sto su nas ubijali 1914 i 1941, jel opet neki Milosevic? tebi je mozak ispran i vrlo si slabe inteligencije i nista ne razumes. sto se Zapad mesa u nasu politiku,sta njih briga kako ce Srbija? Sta njima smeta ako mi nismo demokratija, jel im mozda preti od nas opasnost da ce Srbija da napadne Ameriku? Pricas kao malo dete,kao da imas IQ 40. Zapad ide svuda po svetu i pljacka narode a sve pod parolom da tamo donosi demokratiju.Pa koliko moras biti glup da verujes da Zapad negde ide po svetu i deli demokratiju.Nama Zapad i te kako namece diktaturu,preti nam, naredjuje sta da radi nasa drzava.I ne rade to samo nama. Sta ce americka vojska u Iraku i Avganistanu? Pricali su da Husein ima neko tajno oruzje,pa gde im je to,jesu ga pronasli kad su ga ubili. Zasto Zapad trazi da uvedemo sankcije Rusiji? Rusija diktatorska hoces reci.Pa ko je koga napao i poceo rat 1941, jel Rusija ili Nemacka? Istorija Zapada je istorija okupacija, pljackanja i ubijanja citavih naroda.Iskorenili su Indijace, Aboridzine,Maje, Asteke i mnoge druge narode.Naravno to tebi nista ne znaci,to samo prodje kroz tvoju glupu glavurdu.Usvajanje zapadnih principa trazi Zapad od nas,a ti principi su skrojeni kako odgovara Zapadu a ne nama.Vidis posle pada Milosevica sta su oni nama poslali sa Zapada,sve najgore,od rijalitija do skupoce,do velikih poreza.A nije se u Srbiji zapatilo nesto bolje sa Zapada,nema zapadnog standarda ni pola.Srbijom sada vlada Zapad,ovde kod nas vec postoje zapadni principi.Kada na kasi platis neki proizvod u marketu,to ti je vec zapadni princip.Kada imas licnu kartu i pasos,to je stampano po zapadnom principu:ulice su nam po njihovom principu, semafori. Porezi su nam, radno vreme, uvoz i izvoz. Sta to nije po zapadnom principu ovde? Bankarski sektor kod nas je zapadni,u zapadnim rukama.Sve je ovde njihovo.Oni su ovde postpuni gospodari a ne neki Rusi. Sta jos treba da uradimo da bi oni nama bili zadovoljni,da prestanu da nas satanizuju,da nas kaznjavaju? Jesmo dali svakoga koga su trazili za Hag? Jel jos jedino treba da im damo nase organe, mozda ce tada biti prema nama fini. Slobodan Reljic je jednom dobro rekao, zapadu nece smetati ako nas narod toliko osiromasi da mora prodavati bubreg svoj da bi preziveo,da bi udovoljili Zapadu. tebe je ortovala potpuno zapadna propaganda i ti vise nisi svoj.Nisi ti jedini,na zalost.

Kako moze neko prema nama imati dobre namere kada su nas bombardovali 1999? Sad ces ti reci da je kriv Milosevic sto su nas bombardovali.Pa ko je onda kriv sto su nas ubijali 1914 i 1941, jel opet neki Milosevic? tebi je mozak ispran i vrlo si slabe inteligencije i nista ne razumes. sto se Zapad mesa u nasu politiku,sta njih briga kako ce Srbija? Sta njima smeta ako mi nismo demokratija, jel im mozda preti od nas opasnost da ce Srbija da napadne Ameriku? Pricas kao malo dete,kao da imas IQ 40. Zapad ide svuda po svetu i pljacka narode a sve pod parolom da tamo donosi demokratiju.Pa koliko moras biti glup da verujes da Zapad negde ide po svetu i deli demokratiju.Nama Zapad i te kako namece diktaturu,preti nam, naredjuje sta da radi nasa drzava.I ne rade to samo nama. Sta ce americka vojska u Iraku i Avganistanu? Pricali su da Husein ima neko tajno oruzje,pa gde im je to,jesu ga pronasli kad su ga ubili. Zasto Zapad trazi da uvedemo sankcije Rusiji? Rusija diktatorska hoces reci.Pa ko je koga napao i poceo rat 1941, jel Rusija ili Nemacka? Istorija Zapada je istorija okupacija, pljackanja i ubijanja citavih naroda.Iskorenili su Indijace, Aboridzine,Maje, Asteke i mnoge druge narode.Naravno to tebi nista ne znaci,to samo prodje kroz tvoju glupu glavurdu.Usvajanje zapadnih principa trazi Zapad od nas,a ti principi su skrojeni kako odgovara Zapadu a ne nama.Vidis posle pada Milosevica sta su oni nama poslali sa Zapada,sve najgore,od rijalitija do skupoce,do velikih poreza.A nije se u Srbiji zapatilo nesto bolje sa Zapada,nema zapadnog standarda ni pola.Srbijom sada vlada Zapad,ovde kod nas vec postoje zapadni principi.Kada na kasi platis neki proizvod u marketu,to ti je vec zapadni princip.Kada imas licnu kartu i pasos,to je stampano po zapadnom principu:ulice su nam po njihovom principu, semafori. Porezi su nam, radno vreme, uvoz i izvoz. Sta to nije po zapadnom principu ovde? Bankarski sektor kod nas je zapadni,u zapadnim rukama.Sve je ovde njihovo.Oni su ovde postpuni gospodari a ne neki Rusi. Sta jos treba da uradimo da bi oni nama bili zadovoljni,da prestanu da nas satanizuju,da nas kaznjavaju? Jesmo dali svakoga koga su trazili za Hag? Jel jos jedino treba da im damo nase organe, mozda ce tada biti prema nama fini. Slobodan Reljic je jednom dobro rekao, zapadu nece smetati ako nas narod toliko osiromasi da mora prodavati bubreg svoj da bi preziveo,da bi udovoljili Zapadu. tebe je ortovala potpuno zapadna propaganda i ti vise nisi svoj.Nisi ti jedini,na zalost.
Da vam se oduzme to “zapadno”, sa takvim kao ti bili bi najslicniji Etiopiji, u prevodu pravoslavna afrika. :lol:

Da vam se oduzme to “zapadno”, sa takvim kao ti bili bi najslicniji Etiopiji, u prevodu pravoslavna afrika. :lol:
Slaba ti je logika. Bez tog zapadnog smo bili u vreme Tita i SFRJ,pa smo mnogo bolje stajali nego sada. Dal je Tito nekad pomenuo da treba da budemo clanica EU? Nikada naravno. Dal je tada bila trzisna privreda kao sada? Nije. Tada nije bilo ni pdv,ni fiskalne kase,ni ovaj poreski sistem,banke su bile nase a ne zapadne kao sada, preduzeca su bila nasa a ne zapadna kao sada. Tada smo bili svoji i pomalo ruski i komunisticki,zapadni nismo bili. Ali ti si kreten,to sam vec shvatio.
Tito nije slusao zapadna narednjenja kao sto to radi danas Tadic i AV. Zapadni ambasadori su morali da cekaju da ih Tito primi,a sada ulaze kod ministara i u nasu vladu tako sto vrata nogom otvaraju i zatvaraju.

Dakle ti smatraš da ne treba u Srbiji da imamo: "građanske slobode, ustavnost i zakosnitost, parlamentarnu demokratiju, lokalnu samoupravu, nezavisno sudstvo, tržišnu ekonomiju, itd." Zbog svega što si gore nabrojao, ali to nema veze s mozgom!
Da ne pričamo o tome da to ništa nije tačno, da je to paranoja i šizofrenija.... Uzmimo čak i da je to tačno, ipak po tvojoj logici deca ne treba da uče pitagorinu teoremu zato što je Pitagora bio robovlasnik!?

Slaba ti je logika. Bez tog zapadnog smo bili u vreme Tita i SFRJ,pa smo mnogo bolje stajali nego sada. Dal je Tito nekad pomenuo da treba da budemo clanica EU? Nikada naravno. Dal je tada bila trzisna privreda kao sada? Nije. Tada nije bilo ni pdv,ni fiskalne kase,ni ovaj poreski sistem,banke su bile nase a ne zapadne kao sada, preduzeca su bila nasa a ne zapadna kao sada. Tada smo bili svoji i pomalo ruski i komunisticki,zapadni nismo bili. Ali ti si kreten,to sam vec shvatio.
Tito nije slusao zapadna narednjenja kao sto to radi danas Tadic i AV. Zapadni ambasadori su morali da cekaju da ih Tito primi,a sada ulaze kod ministara i u nasu vladu tako sto vrata nogom otvaraju i zatvaraju.
Tito!? ti li si to, povampirio si se?

Kazes da imas 50g a pises takve gluposti.
Sve sto je Jugoslavija imala je doslo sa zapada, kao i krediti zajedno sa naredjenjima za tog diktatora kojeg spominjes.
Ti si samo jos jedan titoista srpskog porekla i nista vise. Idi potrazi Blajbisu i dogovorite se da jedan drugom poklonite stafetu za dan mladosti.

Dakle ti smatraš da ne treba u Srbiji da imamo: "građanske slobode, ustavnost i zakosnitost, parlamentarnu demokratiju, lokalnu samoupravu, nezavisno sudstvo, tržišnu ekonomiju, itd." Zbog svega što si gore nabrojao, ali to nema veze s mozgom!
Da ne pričamo o tome da to ništa nije tačno, da je to paranoja i šizofrenija.... Uzmimo čak i da je to tačno, ipak po tvojoj logici deca ne treba da uče pitagorinu teoremu zato što je Pitagora bio robovlasnik!?
Botino glupa, Zapadu nije cilj da u Srbiji bude demokratija,nije im cilj da se korupcija iskoreni,nije im cilj da ovde vlada pravna drzava.Da im je to cilj oni bi to ovde vec napravili.Nema toga ni kod njih. Mislis da oni ne znaju kako ova vlast krade,znali su kako krade i prosla vlast,ali nece nista da preduzmu a mogu.Zasto da to menjaju kada i njima to odgovara.Tako daju malo da nasa vlast krade a nasa vlast ce zauzvrat omoguciti da ovde krade i Zapad.I ta koalicija lepo funkcionise.Ovo sto AV daje subvencije stranim investitorima,daje 10 hiljada po radniku i jos druge privilegije,pa ko dobija te pare nego zapadne firme ovde.Sto to drzava ne daje nasim gradjanima? Eto ti prost nacin kako nas Zapad krade.Te subvencije traju 10 godina,i kada istekne to vreme onda ta zapadna firma napusta Srbiju,idu u neku novu zemlju gde imaju vec kolonijalnu vlast.Kako to slepcima kao tebi objasniti? Pa nikako. Trzisna ekonomija vec kod nas postoji,klovnu

Botino glupa, Zapadu nije cilj da u Srbiji bude demokratija,nije im cilj da se korupcija iskoreni,nije im cilj da ovde vlada pravna drzava.Da im je to cilj oni bi to ovde vec napravili.Nema toga ni kod njih. Mislis da oni ne znaju kako ova vlast krade,znali su kako krade i prosla vlast,ali nece nista da preduzmu a mogu.Zasto da to menjaju kada i njima to odgovara.Tako daju malo da nasa vlast krade a nasa vlast ce zauzvrat omoguciti da ovde krade i Zapad.I ta koalicija lepo funkcionise.Ovo sto AV daje subvencije stranim investitorima,daje 10 hiljada po radniku i jos druge privilegije,pa ko dobija te pare nego zapadne firme ovde.Sto to drzava ne daje nasim gradjanima? Eto ti prost nacin kako nas Zapad krade.Te subvencije traju 10 godina,i kada istekne to vreme onda ta zapadna firma napusta Srbiju,idu u neku novu zemlju gde imaju vec kolonijalnu vlast.Kako to slepcima kao tebi objasniti? Pa nikako. Trzisna ekonomija vec kod nas postoji,klovnu
Zapad da nas pljačka? Da li si ti svestan šta pričaš? Billy gates i Warren Bufett, dva Amerikanca ima ju više novaca nego što je buđžet Srbije, Apple i Microsoft dve američke kompanije vrede pet puta više nego cela Srbija....

Tito je u drugoj Jugoslaviji nasledio Sloveniju Hrvatsku i Vojvodinu koje su bile zapadne,nasledio je i bulju Bosnu koju Hasburzi nisu stigli da razviju,trebao bi im najmanje jedan vek.To su bile najrazvijenije Rupublike u FNRJ , a Vojvodina je bila razvijenija od same Srbije.Tito je ziveo od zapadnih kredita, a 800 000 Jugoslovena je od kraja sesdesetih otislo na rad u evropske zemlje ,i stavljalo zaradjene Nemacke marke u jugoslovenske banke po kursu koji komunisti odrede.Bez "zapada",Titova Jugoslavija bi u najboljem slucaju izgledala kao Cehoslovacka,je8es za crvenu kada odes na skijanje
Do devedesetih godina Novi Sad je bio klasican barokni grad tipican za gradove tog tipa u Austro-Ugarskoj,uosrene ulice,siroki bulevari ,divan pitomi grad urbanisticki uredjen.Krecu devedesete ,dolaze izbeglice , najvise Bosanci,i za samo dve decenije od jednog pitomog grada N.Sad se pretvara u urbanu seljanu sa organizmima koji ocekuju da se starosedeoci pirlagode pridoslicama.Kafanske patriote,prestonica radikalne stranke.
Nadam se da si dovoljno intligentan da uocis zivot u uredjenoj drzavi sa jasno propisanim pravilima,i situaciju kada dodju neki koji preziru sve zapadno

Cigo jedan ne pljackaju samo nas,pljackaju veci deo sveta. zamisli koliko se samo napljacka od jedne Indije,vise nego od 10 Srbija.
Pljačkaju Indiju? Stvarno?Imaš dokumente?

On a two-day visit to India, the US president addressed more than 100,000 people at a massive public rally in Gujarat. During his speech in Narendra Modi's home state, Donald Trump said the US and India would shortly announce an 'incredible' trade deal, but repeated

Oni ih pljačkaju a ovi ih vole!

Ovi sto su zaljubljeni u Izrael i Jevreje, vama cu ispricati istinit dogadjaj. Jedan nas odavde, valjda je bio Jevrej po jednom roditelju i trazio je da ga Jevreji prime da bude sav njihov,da dobije drzavljanstvo i zivi u Izraelu. Nekako je on to sve uspeo ali se vrlo brzo pokajao, jer su ga odmah stavili da odguli vojsku nekoliko godina. Inace ja i da mi nude ne bih ziveo u Izraelu ni kao stranac jer tamo je stalno ratna atmosfera.I ako je Izrael vojno mocan,ima i dosta para,pa ipak taj narod u Izraelu stalno zivi pod sirenama, narod ide u sklonista. Jadan je to zivot, stalno neki pritisak.

Back