Zasto su Jevreji bogati?

Malo ko je ravnodusan prema Jevrejima. Danas je tako,u proslosti je bilo i da i ne. Kod nas a i verovatno u svetu je dosta ekstremista prema Jevrejima. Nisu ekstremisti samo oni koji su antisemiti vec i oni koji preterano vole i vrednuju Jevreje. Obicno se kaze da su Jevreji bogati jer su sposobni ili sto su stari narod. Ja to ne prihvatam,ne verujem u pametne narode jer neki narodi su danas bogati a pre 1000 god su bili nista. Egipcani su stariji od Jevreja pa nisu bogati. Mada Jevreji su kroz vekove vise zadrzali cistotu nacije od Egipcana, manje su se mesali razmnozavanjem sa drugima. Jevrejska religija je jedna od retkih koja nije prozelitska, ne namece se drugima da prihvate njihovu veru. No to i nije bas dobra namera Jevreja, vise je to njihova arogancija da su oni izabrani narod ,pa samim tim i najbolji,pa samim tim i nece da se mesaju sa gojama i sl.
Malo ko zna pravi uzroke zasto su oni danas tako mocni i bogati i ako ih u svetu ima samo koliko i Srba. Neki misle da je to neka belosvetska zavera koja datira ne samo vekovima vec mozda i 2-3000 godina. Ja ne bih rekao da je zavera vec splet istorijskih desavanja.
Jevreji nisu bas u proslosti bili mocni i bogati jer vidimo da u Egiptu ako mozda nisu bili robovi, ja mislim da oni lazu da su bili robovi u Egiptu.Pa ipak i posle Egipta kada dolazi Rim, opet oni nisu bili mocni. Bili su kocoperni, mozda posebni,ali nisu bas bili mocni.
Mislim da njihova moc nastaje tek u eri hriscanstva ali ne u prvim vekovima.Tek kasnije kako je jacalo hriscanstvo jacalo je i jevrejstvo. deluje apsurdno,ali evo zasto. Jacanjem hriscanskog sveta posle pada Rima u 5. veku, onda hriscani progone Jevreje. Uglavnom tu crkve igraju vodecu ulogu,a nalaze izgovor u tome sto su Jevreji izdali Isusa,zaboravljajuci da je i on bio Jevrej i 12 apostola takodje.Mislim da su hriscanske crkve mrzele Jevreje najvise iz razloga sto Izrael tadasnji tj njihova religija nisu prihvatili novu veru tj hriscanstvo.A ne kaze se dzaba da niko nije postao prorok u svom selu. Religije ne trpe konkurenciju.To je kao sto losa devojka ne moze da se uda u svom selu jer je svi momci i roditelji tih momaka znaju,pa se mora udati gde je ne znaju u neko drugo selo. Tako je i hriscanstvo moglo uspeti tek van Izraela.I prorok Muhamed je imao problema u svom rodnom gradu Meki,ali ih je pridobio samo silom.
I tako vekovima kroz srednji vek hriscani progone Jevreje. Videli smo da sve to vreme su Turci i jos neki muslimani bili prema Jevrejima tolernatni. Turci su cesto prihvatali prognane Jevreje iz Spanije i drugoh evropskih zemalja. Sto samo dokazuje da su lazi to sto se Zapad hvali svojom kulturom i demokratijom. Zapadni intelektualci cesto na Istok a to znaci i na islam gledaju kao na primer despotije.Sto naravno nije tacno. Zapad, zapadna glavna religija ,hriscanstvo, su najagresivniji i najnasilniji.
Jevreji tako vekovima nisu imali pravo da se bave mnogim delatnostima, nisu smeli da poseduju shume, njive, gazdinstva. Pa su morali da se bave spekulativnim radnjama,da rade sa novcem i dragocenostima,da trguju, da zelenase. Ne samo sto su ih na to terali jer su im bile zabranjene druge delatnosti, vec u slucaju kada pocne progon, onda je Jevrejima lakse da ponesu sa sobom zlato i novcanice.Kucu i njive ne bi mogli staviti u dzep i na ledja kada pocnu bezati. Videli smo da Sekspir vec krajem 16. veka u Mletackom trgovcu ruzno predstavlja jednog Jevreja. Kasnije su se Jevreji izvestili u tim delatnostima sa novcem,zajmovima i trgovinom. Naravno sada ce neki reci da ima mnogo Jevreja koji su veliki naucnici, umetnici, mislioci. Pa to se opet uklapa u ovu moju teoriju, jer opet kada dodje progon, Jevreji svoja znanja mogu sa sobom poneti. Velikom filozofu Spinozi koji je ziveo u Amsterdamu, nudili su posao u svim tada velikim univerzitetima Evrope. Kako je nauka jacala, to je pogodovala specificnim delatnostima Jevreja.
Kod Srba postoje dva pogleda na Jevreje, ne dopada mi se nijedan. Liberalni Srbi,oni su ulizice prema Jevrejima. Vole taj narod samo zbog jevrejskih para,snishodljivi su prema njima. Takvi Srbi, dobar deo njih bi rado presli u Jevreje,samo Jevreji tesko primaju razne uljeze. Po forumima, posebno na b92 se mogu videti te nase liberalne ulizice i dupeljupci Jevreja.
Druga grupa su oni koji glume neke desnicare, neke nacionaliste,koji pisu srpski ovako SRBSKI. Oni glume da su antisemiti i ako ne mrze Arape koji su takodje Semiti. Ti nasi zaludjenici cesto negiraju holokaust nad Jevrejima, optuzuju Jevreje da su krivi za sva zla ovoga sveta,da su preko masonerije i tajnih drustava Jevreji postavili sve vladare od Putina do engleske kraljice,da vladaju za njih.I svi oni prethodni carevi i kraljevi su jevrejski pioni.
Meni se ipak dopada samo umeren i kriticki stav prema Jevrejima, sagledavanje mana i kvaliteta ovog naroda.
U svetu postoji i laz oko Jevreja i ubijanja njih od strane nacista.Kada je Hitler dosao na vlast,u Nemackoj jedva da je bilo 1% Jevreja. Ali nacisti bi rekli da to ne smeta jer su Jevreji drzali kapital u Nemackoj i iskoriscavali postene Nemce.I navodno da je Hitler zbog toga istrebljivao taj narod. To je jedna od vecih lazi 20. veka.
Kada su nacisti usli u Bec,valjda tamo oko 1940, u tom gradu su zatekli Sigmunda Frojda i barona Rotsilda, dva znamenita Jevreja. Rotsilda su pustili. Zasto ga nisu ubili ili stavili u logor kao druge Jevreje? Nisu hteli jer takvi kao Rotsild su finansirali Hitlera i doveli ga na vlast. Hitler je ubijao samo obicne Jevreje.Nije slucajno Hitler najvise ubijao i mrzeo Ruse, Srbe i Jevreje.To zato sto su ta tri naroda revolucionarna, pobunjenicka. Pa je Hitler i doveden da takve iskoreni jer takvi su i napravili revoluciju 1917. Pretila je opasnost da se revolucija prelije u zapadnu Evropu. Frojd nije bio bogat i mocan ali je trebao Zapadu da sa svojim materijalizmom truje mase,kao sto danas truju ga gej pokretima, feminizmom i rijalitijima. I eto pored pobijenih miliona Jevreja ,mi vidimo da i danas oni imaju ogromnu moc i novac.To jasno dokazuje da je Hitler od Londona dobio nalog da likvidira samo obicne Jevreje koji mogu dizati revolucije.Nezaboravimo da su Jevreji bili Makrs i Trocki, delom mozda i Lenjin.
јели, јел теби ово био домаћи? Описати Јевреје у најмање 1000 речи? Успео си да угураш 1048 речи и да откуцаш 5133 слова, размаке да не рачунам (са размацима 6181).
Као, постављаш питање али у свом "предавању" олајаваш сваки други приступ осим онога који си ти изабрао.
Ето шта ја видим.

Ne mogu bas da citam sve sto ste napisali, ali cu vam reci da je negde cini mi se krajem srednjeg veka pa sledecih par vekova crkva na zapadu zabranila ljudima da se bave zelenasenjem i slicnim stvarima... Smatrali su to necasnim... U to vreme drustva su imajuci potrebu za time nasla nacin... To su mogli da rade samo ljudi druge vere, dakle, jevreji su se prihvatili tog posla... Tu krece njihovo bogacenje...

Pa nisu svi Jevreji bogati, imaju i oni obicnog sveta. Ako ima 15 miliona Jevreja, a na svetu ima milionera i milijardera mozda nekoliko hiljada,pa da su sve to Jevreji opet preko 14 mil Jevreja spadaju u srednje i sirotinju.

Mislim da nisi u pravu, Jevreja je najvise zastupljenih i medju dobitnicima Nobela.
Ljudi su pametni i sposobni, pored toga sto je najvaznije slozni.

Eto Srbi su se mesali sa svima, drugim recima hebo ih je ko je stigao, pa rezultate vidimo.
Vecina ljudi je uvek bila zavidna na one koji su uspesniji.
To je samo po sebi idiotski i kontraproduktivno, kad se ima prilika od takvih nauciti, usavrsiti i sebi pomoci.

Srbi treba da uce od Jevreja i ako ikad dostignu bar polovinu uspeha da se jave za rec.
Mada ako bi se to desilo, pitali bi Srbe za savet, a ovako kako je sada, drugi mogu samo da upiru prstom i govore "Nemoj k'o Srbi".

Jevreji i svi pametni ljudi postuju prave vrline, pamet, slogu, samopostovanje.
Vecini pobrojano fali i ne treba se ljutiti sto takve identifikuju sa stokom.

Mislim da nisi u pravu, Jevreja je najvise zastupljenih i medju dobitnicima Nobela.

Eto Srbi su se mesali sa svima, drugim recima hebo ih je ko je stigao, pa rezultate vidimo.
To je samo po sebi idiotski i kontraproduktivno, kad se ima prilika od takvih nauciti, usavrsiti i sebi pomoci.

Srbi treba da uce od Jevreja i ako ikad dostignu bar polovinu uspeha da se jave za rec.
Mada ako bi se to desilo, pitali bi Srbe za savet, a ovako kako je sada, drugi mogu samo da upiru prstom i govore "Nemoj k'o Srbi".

Misliš da nema kod Nobela štele ?? Svugdje je ima,tako i kod Nobela. Jevreji su se i te kako miješali sa mnogim narodima kroz istoriju sami je uvijek prevagnula jevrejska strana.
Evo ti primjera poznati Izraelski košarkaš Robert Rothbart je rodom iz Sarajeva. Zvao se Boris Kajmaković,od oca Srbina sa Sokoca i majke Jevrejke iz Sarajeva. Nekadašnji diplomata iz BH Jakub Finci je oženjen Bošnjakinjom i djeca su vaspitana u jevrejskom duhu. Biznismen Andrej Atijas je bio oženjen srbijanskom pjevačicom Anabelom koja ima bošnjačke korijene.

sletio NLO blizu pijace....vidio narod i u trenu je objekat bio okruzen masom u iscekivanju...iz objekta izadje vanzemaljac i nasta tisina... onda pocese pitanja;

-hej, jeste li svi tako zeleni ko ti, pita neko iz mase....
-da, odgovori vanzemaljac....
-i svi ste tako kockasti i maleni, pita drugi....
-pa da, kaze dosljak...
-i svi imate ta tri oka na glavi...
-naravno...
-i svi nosite tu bijelu kapicu na glavi, jedan ce....
-a ne, to samo Jevreji...

Misliš da nema kod Nobela štele ?? Svugdje je ima,tako i kod Nobela. Jevreji su se i te kako miješali sa mnogim narodima kroz istoriju sami je uvijek prevagnula jevrejska strana.
Evo ti primjera poznati Izraelski košarkaš Robert Rothbart je rodom iz Sarajeva. Zvao se Boris Kajmaković,od oca Srbina sa Sokoca i majke Jevrejke iz Sarajeva. Nekadašnji diplomata iz BH Jakub Finci je oženjen Bošnjakinjom i djeca su vaspitana u jevrejskom duhu. Biznismen Andrej Atijas je bio oženjen srbijanskom pjevačicom Anabelom koja ima bošnjačke korijene.

Sigurno nema stele kao kod Srba da budalu sa srednjom skolom zaposle u Vinci, i da u parlamentu sede mamlazi sa kupljenim diplomama.
Zna se za sta se dobija Nobel u nauci.
Srbi i 99% naroda mogu samo da sanjaju uspeh kojim mogu da se pohvale Jevreji.
To je narod koji vise od dva milenijuma nema nepismenom coveka.

Ne mogu bas da citam sve sto ste napisali, ali cu vam reci da je negde cini mi se krajem srednjeg veka pa sledecih par vekova crkva na zapadu zabranila ljudima da se bave zelenasenjem i slicnim stvarima... Smatrali su to necasnim... U to vreme drustva su imajuci potrebu za time nasla nacin... To su mogli da rade samo ljudi druge vere, dakle, jevreji su se prihvatili tog posla... Tu krece njihovo bogacenje...
Tačno tako, i baveći se novčanim transakcijama i trgovinom Jevreji su razvili bankarstvo, i shvatili kako funkcioniše ekonomski sistem, da bi to kasnije Adam Smith objasnio ostatku čovečanstva....

Ipak ima i lepih vesti iz Evrope koja je načisto sluđena ruskom i muslimanskom propagandom:
Austria rejects BDS
Austrian parliament passes resolution rejecting BDS movement and all forms of anti-Semitism.
1582865945723.png

Austrijski parlament u četvrtak je jednoglasno donio rezoluciju kojom se odbacuje pokret protiv Izraela bojkot, otjecanje i sankcije (BDS) i svi oblici antisemitizma, uključujući antisemitizam vezan za Izrael, javlja JNS.

Rezolucija koju je pokrenula Narodna stranka desnog centra austrijskog kancelara Sebastiana Kurza prvi put je predstavljena prošlog prosinca.

Rezolucijom se osuđuje pokret BDS-a kao antisemitski i poziva austrijsku saveznu vladu da uskrati federalna sredstva i izbjegne suradnju s organizacijama vezanim za pokret BDS-a.

„Upravo su oštro osudili pokret BDS-a (bojkot protiv Izraela) u austrijskom parlamentu HITNO i izjavljivali da BDS u Austriji ne smije ni na koji način podržavati. Snažna i simbolična izjava austrijskog parlamenta protiv antisemitizma i antisionizma ", Martin Endelberg, zastupnik iz Austrijske narodne stranke, tvitnuo je nakon usvajanja rezolucije.

https://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/276583

Posšto su rusošiti postali veliki prijatelji muslimana radi ruske ljubavi, oni su počeli da podržavaju i antisemitske stavove.....
Kakve sve gluposti ljudi ne rade zbog ljubavi? Ne kaže se džabe ljubav je slepa....

Ipak ima i lepih vesti iz Evrope koja je načisto sluđena ruskom i muslimanskom propagandom:
Austria rejects BDS
Austrian parliament passes resolution rejecting BDS movement and all forms of anti-Semitism.
Pogledajte prilog 656031

Austrijski parlament u četvrtak je jednoglasno donio rezoluciju kojom se odbacuje pokret protiv Izraela bojkot, otjecanje i sankcije (BDS) i svi oblici antisemitizma, uključujući antisemitizam vezan za Izrael, javlja JNS.

Rezolucija koju je pokrenula Narodna stranka desnog centra austrijskog kancelara Sebastiana Kurza prvi put je predstavljena prošlog prosinca.

Rezolucijom se osuđuje pokret BDS-a kao antisemitski i poziva austrijsku saveznu vladu da uskrati federalna sredstva i izbjegne suradnju s organizacijama vezanim za pokret BDS-a.

„Upravo su oštro osudili pokret BDS-a (bojkot protiv Izraela) u austrijskom parlamentu HITNO i izjavljivali da BDS u Austriji ne smije ni na koji način podržavati. Snažna i simbolična izjava austrijskog parlamenta protiv antisemitizma i antisionizma ", Martin Endelberg, zastupnik iz Austrijske narodne stranke, tvitnuo je nakon usvajanja rezolucije.

https://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/276583

Posšto su rusošiti postali veliki prijatelji muslimana radi ruske ljubavi, oni su počeli da podržavaju i antisemitske stavove.....
Kakve sve gluposti ljudi ne rade zbog ljubavi? Ne kaže se džabe ljubav je slepa....
pricas o austrijskom parlamentu, austrijskim pokretima i rezolucijama i zavrsis sa Rusima...treba li ista vise reci....o tebi....

Germany: BDS is anti-Semitic
Germany passes resolution condemning the boycott divestment and sanctions movement as 'anti-Semitic'
1582866937730.png

Rezolucijom koju je njemački parlament donio danas (petak) osuđuje pokret BDS i definira ga kao "antisemitski". Rezolucijom se poziva vlada da se suzdrži od bilo kakve podrške za organizacije uključene u bojkot aktivnosti protiv Izraela.

"Sveobuhvatni pozivi na bojkot u svojoj radikalnoj prirodi dovode do stigmatizacije izraelskih državljana i građana židovske vjere u cjelini", rezolucija glasi: "To je neprihvatljivo i vrijedno je oštre osude."

Prema rezoluciji „Argumenti i metode pokreta BDS su antisemitski“. U rezoluciji se navodi da akcije podsjećaju na njemačku nacističku prošlost.

Izraelsko ministarstvo vanjskih poslova odgovorilo je na rezoluciju: "Pozdravljamo rezoluciju Bundestaga usvojenu velikom većinom protiv BDS-a. Njemački parlament prepoznao je antisemitsku prirodu BDS-a i njegove nelegitimne bojkotske aktivnosti. To je važan korak koji nadamo se da će ga usvojiti i druga europska zakonodavna tijela "

https://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/263313

pricas o austrijskom parlamentu, austrijskim pokretima i rezolucijama i zavrsis sa Rusima...treba li ista vise reci....o tebi....
Nisam završio sa Rusima već sa Rusošitima i njihovim antisemitskim prijateljima, to je velika razlika...

Germany passes resolution condemning the boycott divestment and sanctions movement as 'anti-Semitic'
Pogledajte prilog 656032

Rezolucijom koju je njemački parlament donio danas (petak) osuđuje pokret BDS i definira ga kao "antisemitski". Rezolucijom se poziva vlada da se suzdrži od bilo kakve podrške za organizacije uključene u bojkot aktivnosti protiv Izraela.

"Sveobuhvatni pozivi na bojkot u svojoj radikalnoj prirodi dovode do stigmatizacije izraelskih državljana i građana židovske vjere u cjelini", rezolucija glasi: "To je neprihvatljivo i vrijedno je oštre osude."

Prema rezoluciji „Argumenti i metode pokreta BDS su antisemitski“. U rezoluciji se navodi da akcije podsjećaju na njemačku nacističku prošlost.

Izraelsko ministarstvo vanjskih poslova odgovorilo je na rezoluciju: "Pozdravljamo rezoluciju Bundestaga usvojenu velikom većinom protiv BDS-a. Njemački parlament prepoznao je antisemitsku prirodu BDS-a i njegove nelegitimne bojkotske aktivnosti. To je važan korak koji nadamo se da će ga usvojiti i druga europska zakonodavna tijela "

Nisam završio sa Rusima već sa Rusošitima i njihovim antisemitskim prijateljima, to je velika razlika...
majke ti?...u cemu....

Ti imas komplekse i za to nisu krivi Srbi nego ti licno. Jadan je svaki pojedinac koji hoce vuci neki kvalitet iz toga sto je jevrej ili neke druge nacije,a jadni su i takvi kao ti koji imaju komplekse sto su Srbi.Vec sam napisao da i mnogi jevreji imaju komplekse nize vrednosti zato sto su Jevreji. Ja nemam nikakav kompleks sto sam Srbin i ne smatram da su Srbi losi, da su slabi i neke parije kako ti mislis.Ne smatram ni da smo nebeski narod a ni da su Jevreji izabrani narod. Ti se svakako rugas Srbima kada kazu da su nebeski narod a sigurno se ne rugas Jevrejima sto za sebe kazu da su odabrani narod od Boga. Zapadna propaganda se trudi da Srbima nabije u glavu komplekse,da se nas narod oseca ponizen,da lose o sebi misli i da se stalno posipa pepelom.To rade mediji kao N-1 koji su kancer ovog sveta.I ljudi slabog karaktera i jos slabijeg intelekta kao ti i sl padaju pod tu propagandu. Vi ne radite na sebi i otuda tako podanicko razmisljanje. Ja mislim da kao sto mi imamo sta nauciti od drugih, tako i svet ima sta nauciti od Srba. I Jevreji su jedno vreme kroz istoriju bili protiv mocnika, bili u manjini prividno,bas kao Srbi danas.I danas kad kazu da su Srbi protiv celog sveta,da su u manjini,pa neka smo, neka sa nama nisu zapadni mocnici.Covek ako ima ideale, nema veze neka je i jedini na svetu.Posebno sto Zapad nije vecina sveta,oni su manjina,nego vama materijalistickim prostacima je Zapad sve,za vas ne postoji niko na svetu do njih. Vi Jevreje cenite na najvulgarniji nacin, zbog njihovog novca. Drugi kako hoce,ali ja ne smatram Jevreje,Nemce ili Amere da su od mene bolji ni na koji nacin.Postujem druge ali postujem i sebe.I ne stidim se nigde reci da sam Srbin,za razliku os vas tunjavaca. Samo neobrazovan ili poluopbrazovan covek se stidi svog porekla, svoje porodice i nacije. Oceniti da je sav jedan narod posten a drugi nije,je glupost. ja ne voilim bogate Jevreje jer oni su mnogo odgovorni za ratove i nemoral u svetu,za bedu i pljackanje. Ali ne mislim da su svi Jevreji takvi,nemam problema da postujem ostale Jevreje.kao sto se i vidi u mojoj uvodnoj temi da se nisam obratio da bih velicao ili mrzeo taj narod.
Sad si ti otkrio toplu vodu da medju nobelovcima ima dosta Jevreja. Pa to se kod mene podrazumeva kada sam gore napisao da ih ima dosta u oblasti nauke i duhovnih grana, u umetnostima takodje.

Pogledajte prilog 656032

Nemacki parlament moze doneti bilo koju odluku ali ne moze promeniti karakter Nemaca.A Nemci su i danas posle svega u Evropi narod koji najvise mrzi Jevreje.Germanima je to skoro urodjena osobina. Zbog poraza iz 1945 oni su se malo pritajili ali uvek vecina Nemaca mrzi Jevreje.

Zapadni mislioci smatraju kao i Weber da bogacenje zapadnog sveta a posebno protestanata pocinje onda kada su dozvolili uzimanje pozajmica uz kamate,a znamo da po islamu i hriscanstvui kamate nisu dozvoljene.Ja se ne slazem sa Weberom i ne smatram da je on neki veliki mudrac bio,i ako AV ga kao uvazava. Razvoj Zapada je poceo od onda kada je otkrivena Amerika i kada su ti atlantski narodi krenuli u Ameriku a posle i u druge krajeve sveta da pljackaju. Najvece bogacenje se uvek sticalo otimanjem.

Back