Zasto su Jevreji bogati?

Tako znaci, Izraleci su se gadili zemlje , hteli su samo kamate i pare?
Cuo si za kibuce, cuo si da se izraleski poljoprivredni proizvodi danas izvoze u ceo svet,
cuo si da je njihov sistem navodnjavanja danas uzoran za sve plantaze? Ili cenis da to ne rade Jevreji nego neki crnci
iz Obale Slonovace?
Е па то је дошло кад је неко мислио да је дошло време да и они буду као сви остали, да имају своју државу, и да се скину с врата друигма, да се та прича заврши и да буду као сви остали народи.
Али авај..
Дакле имају они кибуце, све су то морали да направе ради одржања Израела, али то је новијег датума, то је откад су добили државу.
А та држава међутим не би трајала ни 5 минута да је не подупиру Јевреји и јеврејски лобији широм света, поготово из САД:

Е па то је дошло кад је неко мислио да је дошло време да и они буду као сви остали, да имају своју државу, и да се скину с врата друигма, да се та прича заврши и да буду као сви остали народи.
Али авај..
Дакле имају они кибуце, све су то морали да направе ради одржања Израела, али то је новијег датума, то је откад су добили државу.
А та држава међутим не би трајала ни 5 минута да је не подупиру Јевреји и јеврејски лобији широм света, поготово из САД:
Ali su ih sami smislili i sami odrzavaju proizvodnju voca i povrca. Jel tako? Tako je.
Ja ne znam koji bi bio star datum, Izrael kao drzava postoji samo nesto krace od recimo raznih jugoslovenskih drzava.

da ti askenzi jevreji cine veliki udeo u populaciji izraela. A iq izraela je oko 94. To bi znacilo da su ostali stanovnici mentalno retardirani.
Moguće.

I meni je bilo sumnjivo da Netanjahu misli da nekog vara svojim Prečešljavanjem kose.

DgDi2eBWAAEZq35

Ali su ih sami smislili i sami odrzavaju proizvodnju voca i povrca. Jel tako? Tako je.
Ja ne znam koji bi bio star datum, Izrael kao drzava postoji samo nesto krace od recimo raznih jugoslovenskih drzava.
Смислили су колико и други, све то већ постоји, само је питање новца и улагања.
Поента је да су се они лаитли пољопривреде да би људе везали за земљу, и да би раидли оно што нису вековима пре тога, брнаили парче земље.
А и сада им тамо стотине хиљада Палестинаца служи као радна снага.

Како се и чиме мери интелигенција једног народа?
Preživeti u ondašnoj Evropi kao Jevrejin bio je podvig sam po sebi.

Inteligencija se najbolje meri snalažljivošću u novim okolnostima odnosno preživljavanjem u krajnje neprijateljski nastrojenoj sredini.

Jevreji su narod za uzor po mnogo pitanja. Po nekima i nisu, kao na primer ono što su radili u pojasu Gaze.

Ja ne bih znala jedinicu mere, ali ako jedan narod i pored svih poroganjanja, mucenja, uzasnih
tortura ( ukljucijuci i Holokaust) prezivi, onda to mnogo govori u korist tog naroda.
Recimo Inke i Maje nisu prezivele, nisu ni razni drugi narodi jer su bili verovatno zatucani i glupi.
Па оно, да не будем циничан, али прича има и другу страну медаље, због чега су их прогањали? Зашто их данас муслимани мрзе?
Зашто се рециом у САД релативно често дешавају убиства рабина, напади на синагоге упркос ригорозним законима које су управо они увели?
Шта че њима у САД Бнај Брит, кога зову још и јеврејски Гестапо? Да ли је случајно да држе сва, ама баш сва средства информисања тамо?

Због чега се у Русији такође дешавају напади на синагоге, релативно је скоро било кад је лик упао у синагогу и искасапио рабина.
Тога рецимо између православних и муслимана тмао никада није било.

Preživeti u ondašnoj Evropi kao Jevrejin bio je podvig sam po sebi.

Inteligencija se najbolje meri snalažljivošću u novim okolnostima odnosno preživljavanjem u krajnje neprijateljski nastrojenoj sredini.

Jevreji su narod za uzor po mnogo pitanja. Po nekima i nisu, kao na primer ono što su radili u pojasu Gaze.
Tako je, ljudi ( Jevreji) su neunistivi, ali nikako zbog americkih predsednika za koje u 19 veku nisu znali ni
da postoje.

Па оно, да не будем циничан, али прича има и другу страну медаље, због чега су их прогањали? Зашто их данас муслимани мрзе?
Зашто се рециом у САД релативно често дешавају убиства рабина, напади на синагоге упркос ригорозним законима које су управо они увели?
Шта че њима у САД Бнај Брит, кога зову још и јеврејски Гестапо? Да ли је случајно да држе сва, ама баш сва средства информисања тамо?

Због чега се у Русији такође дешавају напади на синагоге, релативно је скоро било кад је лик упао у синагогу и искасапио рабина.
Тога рецимо између православних и муслимана тмао никада није било.

U danasnjoj Rusiji ima 7 ( i slovima sedam) sinagoga.
Jevreja u Rusiji vise i nema ili ti koji postoje i ne znaju da su Jevreji.
Pojma ja nemam sta ti zelis sada ovde da kazes glede Revolucije ( od pre sto godina) i nekakvih
Jevreja u Rusiji.

U danasnjoj Rusiji ima 7 ( i slovima sedam) sinagoga.
Jevreja u Rusiji vise i nema ili ti koji postoje i ne znaju da su Jevreji.
Pojma ja nemam sta ti zelis sada ovde da kazes glede Revolucije ( od pre sto godina) i nekakvih
Jevreja u Rusiji.
Или нико не зна да су они Јевреји.
Па у Шпанији су силом покрштени, па су се после пар стотина година скривања и лажног исповедања хришћанства вратили, тј. јавно објавили да се нису одрекли јудаизма.
Њихово најјаче оружје је затварање информација, скривање, омбане, преваре, и то није интелигенција, то је огромно накупљено искуство у тим стварима.Ти мени причаш како их скоро и нем ау Русији, а рецимо обновљени Храм Христа Спаситеља врви од јеврејске симболике, од Давидових звезда.
Хришћанстов је одавно и јавно признало њихов примат, уосталом то и пише у хриушћанском учењу, сви они средњовековни прогони су очито долазили са нижих управљачких нивоа, данас је победило оно што пише у теолошким књигама, Јевреји су изабрани народ.

А тек да прочиташ њихове књиге, рецимо Талмуд, има сота о томе по нету, све веродостојно.

Tako je, ljudi ( Jevreji) su neunistivi, ali nikako zbog americkih predsednika za koje u 19 veku nisu znali ni
da postoje.
Prema njima sam uvek gajio veliki respekt.

Ima njima šta da se ozbiljno prigovori ali šta ih je sve snašlo, odlični su bili sve do skorašnjih vremena.

Moraju da nađu način da civilizuju Palestinu sa mnogo manje žrtava.

Или нико не зна да су они Јевреји.
Па у Шпанији су силом покрштени, па су се после пар стотина година скривања и лажног исповедања хришћанства вратили, тј. јавно објавили да се нису одрекли јудаизма.
Њихово најјаче оружје је затварање информација, скривање, омбане, преваре, и то није интелигенција, то је огромно накупљено искуство у тим стварима.Ти мени причаш како их скоро и нем ау Русији, а рецимо обновљени Храм Христа Спаситеља врви од јеврејске симболике, од Давидових звезда.
Хришћанстов је одавно и јавно признало њихов примат, уосталом то и пише у хриушћанском учењу, сви они средњовековни прогони су очито долазили са нижих управљачких нивоа, данас је победило оно што пише у теолошким књигама, Јевреји су изабрани народ.

А тек да прочиташ њихове књиге, рецимо Талмуд, има сота о томе по нету, све веродостојно.

Pokrsteni su u Spaniji oni koji su zeleli da se pokrste, vecina ih je pobegla ( to bi bili Sefardi),
pojma nemam o kkavim to obmanama pricas i nekakvom zatvaranju informacija kao da su oni bili nekakav faktor
u bilo kojoj monarhiji ( izuzimam novije vreme K+K, ali i to nije dugo trajalo morali su da begaju)

Back