Zašto Srbija ne otkupi NIS?

NIJE.

Imaš još neku laž u arsenalu ili se ovde priča završava

Koliko vidim Južni tok i proširenje Banatskog dvora, kao obaveze iz ugovora ne spominješ

Možda će Hrvati da nam izgrade Južni tok kada kupe udeo u NIS-u od Rusa, to bi baš bilo lepo od njih
Изградња Јужног тока је наравно обустављена наравно зато што Руси нису хтели да испуне договорене обавезе, а не зато што је Бугарска блокирала даљу изградњу, по основу добијеног диктата од НАТО представника.
Па дај пример ко по којим ценама глас плаћају европске државе, а по којим Србија, да виде људи како нас Руси пљачкају.

Ако је могуће да изузмеш харач који нам наметну Османлије и Туте, за коришћење њихових хабова и транспортних капацитета.
Па неће нама више Руси да се извлаче, само зато што Вучић неће грађанима Србије да наплати динара више од оне цене по којој нам га продају Руси, па домаћинства у Србији имају најјефтинији гас у Европи.
То им је Вучић омогућио, а не Руси.

Poznato je da nesreća nikada ne ide sama, tako da osim sankcija NIS-u treba da računamo i na sledeće sitnice

- sezona grejanja je već počela, oktobar najhladniji u poslednjih 20 godina
- to je samo uvod u neuobičajeno hladnu zimu
- već uvozimo struju nemilice
- akumulacije su nam prazne
- Bugari zatvaraju gasovod od 1. januara

Zimska idila u najavi

Ко су бре Амери да нам уводе санкције ?

Хаха, где су сад "слободарски студенти" да овако нешто узвикну ?
На жалост браћо, та наша младост је врло укроћена.

Нема ту ништа, никакве искре, никакве слободе.
Трампови закони се поштују као божији,
као закон гравитације - он постоји и о томе нема дискусије !

Ми старији смо излечени од " милошевићевског слободарског духа"
јер знамо да је у данашњем свету губитнички.

Али нам се омладина представља као свежа и непокорена ...
Хаха, плаћеници ... Фуј.

Знао сам да су безвредни чим иду у Брисел да се жале на сопствене родитеље.

Ко су бре Амери да нам уводе санкције ?

Хаха, где су сад "слободарски студенти" да овако нешто узвикну ?
На жалост браћо, та наша младост је врло укроћена.

Нема ту ништа, никакве искре, никакве слободе.
Трампови закони се поштују као божији,
као закон гравитације - он постоји и о томе нема дискусије !

Ми старији смо излечени од " милошевићевског слободарског духа"
јер знамо да је у данашњем свету губитнички.

Али нам се омладина представља као свежа и непокорена ...
Хаха, плаћеници ... Фуј.

Знао сам да су безвредни чим иду у Брисел да се жале на сопствене родитеље.

Чим студенти дођу на власт, санкције ће бити скинуте.

Живећеш као Трампов роб, нормално, али ћеш имати горива.

Зато немој да плачеш, слобода се не сипа у трактор! :per:

Изградња Јужног тока је наравно обустављена наравно зато што Руси нису хтели да испуне договорене обавезе, а не зато што је Бугарска блокирала даљу изградњу, по основу добијеног диктата од НАТО представника.
Па дај пример ко по којим ценама глас плаћају европске државе, а по којим Србија, да виде људи како нас Руси пљачкају.

Ако је могуће да изузмеш харач који нам наметну Османлије и Туте, за коришћење њихових хабова и транспортних капацитета.
Па неће нама више Руси да се извлаче, само зато што Вучић неће грађанима Србије да наплати динара више од оне цене по којој нам га продају Руси, па домаћинства у Србији имају најјефтинији гас у Европи.
То им је Вучић омогућио, а не Руси.

Obožavam takve pametnjakoviće kao što si ti

Reci mi molim te da li bi ti pod istim uslovima potpisao ugovor sa nekim Rusom za prodaju lične imovine i posle se pravio da je sve u redu kada ne ispoštuje šta je ugovoreno.

Južni tok je osim mnogo drugih stvari trebao da donese Srbiji i značajne prihode po osnovu tranzita, govorilo se o 100M evra godišnje, plus nama jeftiniji gas, plus gasne elektrane da se pokrpimo sa strujom itd. itd.

Zato je cena za NIS bila niska, rečeno je da će to kompenzovati gas.

Za 10-15 godina je Srbija trebala da prihoduje preko milijardu evra samo od tranzita, plus jeftiniji gas i plus struja.

Evo sve ti verujem da bi ti nekom Rusu oprostio što ti je stan platio 40.000 evra umesto 140.000 evra a ugovorom obećanih dodatnih 100.000 evra otišlo u vetar jer, eto mrzi ih NATO a i počeli su rat u Ukrajini pa je čovek imao nenanadane troškove

To je licemerno na kub ali nije da sam iznenađen

Zašto Srbija ne napravi dogovor sa Rusima da otkupi NIS a kad prođu američke sankcije da se NIS vrati u rusko vlasništvo? Normalno Rusi bi ponovo otkupili NIS po ceni po kojoj su ga i prodali. Da li je to rešenje ove jako nezgodne situacije za našu zemlju Srbiju?
Ti su rusi uradli sa fabrikom koja pravi sedišta za Reno, Pežo i Sitroen
Kupili je za 10 USD
Fabrika radi, radnici primaju plate

PS: Siguran sam da postoji i ameks ugovora da se opet kupi za 10 USD

Secerane prodane za 2e.Magacini puni.Secerane u dugovima.Niko ne spominju privatizaciju.Prodana pijaca voda Srbije,niko ne spominje sramotnu privatizaciju.

Rusi kupili NIS u dugovima za 400 miliona evra.Jos smo lazno prikazali poslovanje NIS-a.E tu privatizaciju stalno spominju.Opljackala nas braca.
Jos spominju i kako su nas Kinezi zajebali kada su kupili cabar firmu Bor koju niko nije htio da kupi na propalim pokusajima da se privatizuje.
Nije Nato bombardovao Srbiju i srpski narod,vec rezim Slobodana Milosevica(mrs u pm).

Srbija je svijet
amaricka ambasada

Obožavam takve pametnjakoviće kao što si ti

Reci mi molim te da li bi ti pod istim uslovima potpisao ugovor sa nekim Rusom za prodaju lične imovine i posle se pravio da je sve u redu kada ne ispoštuje šta je ugovoreno.

Južni tok je osim mnogo drugih stvari trebao da donese Srbiji i značajne prihode po osnovu tranzita, govorilo se o 100M evra godišnje, plus nama jeftiniji gas, plus gasne elektrane da se pokrpimo sa strujom itd. itd.

Zato je cena za NIS bila niska, rečeno je da će to kompenzovati gas.

Za 10-15 godina je Srbija trebala da prihoduje preko milijardu evra samo od tranzita, plus jeftiniji gas i plus struja.

Evo sve ti verujem da bi ti nekom Rusu oprostio što ti je stan platio 40.000 evra umesto 140.000 evra a ugovorom obećanih dodatnih 100.000 evra otišlo u vetar jer, eto mrzi ih NATO a i počeli su rat u Ukrajini pa je čovek imao nenanadane troškove

To je licemerno na kub ali nije da sam iznenađen
Па ту смо да се обожавамо и волимо. Што би се мрзели?
Цена за продају НИС свеједно није била ниска. Да је било шта вредео, већ би неко од домаћих или страних тајкуна на њега ставио шапу до 2008. године, када су га Коштуница и Тадић за масну лову уваљали Русима, како су ови једини имали интерес и могућност да НИС поставе на ноге и даље развијају, постављајући на тај начин Србију на место врло важног енергетског чворишта и озбиљног европског играча.
Као и многе друге руске планове, Запад их је осујетио и спречио. Ми смо ту испали само западна колатерална штета у њиховом обрачуну са Русијом, баш као што смо то и сада.
Углавном, да, нису изградили Јужни ток, нису ни складиште у Банатском двору, како нема смисла да га граде када немају могућност да до њега допремају предвиђене количине гаса.
Да ли су на тај начин зајебали Србију?
Можда. Из неке искривљене секташке перспективе, врло вероватно.
Реално, највећи су губитници Руси, како су уложили огромна средства и новац у већ добрим делом изграђен Јужни ток.
Шта Србија да ради? Да их натера да окупирају Бугарску и изграде ипак Јужни ток, како је то преузета уговорна обавеза?
Да забије главу у песак и окриви Русе за то што нисмо постали енергетско чвориште?
То ти није лицемерно?

Генерално услови потписаних споразума Русије и осталих европских држава у вези цена природног гаса, углавном су пословна тајна и нису познати јавности и Руси на тај начин компензују, што нису имали могућност да спроведу договорено.
Оно што ипак јесте познато, иако ти то игноришеш, јесте чињеница да грађани Србије плаћају међу најмањим износима цену гаса. Иако нам тај гас долази преко седам брда и седам гора. Тешко да је то резултат одлуке режима да се одрекне свих пореза и акциза, како знамо да нам по питању горива и истих основа, деру кожу са леђа. Остаје да се закључи како је цена природног гаса у Србији, међу најефтинијима у Европи, вероватно зато што нам га Руси продају по изузетно повољној цени. Иако смо енергетски патуљак.
Ми треба свеједно да у њих упиремо прстом и кривимо их за недаће које имамо?
И то теби није лицемерно? Још друге оптужујеш за лицемерство.
Није то лепо.

šta će Srbiji Nis?
što je prodala ako joj treba?
Ako joj treba nek otvori novu.
Nek se zove državna naftna kompanija

Са Економског факса кажу да би нас то коштало до 3 милијарде јура.
Није нека лова, свет је пун слободне кинте, можемо да нађемо неки повољан кредит ...

Back