Zasto Srbi vole da slave negativne junake?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
Veoma je cesta poojava, da ne kazem simptomaticna, da Srbi slave svoje NEGATIVNE junake, a pozitivne guraju u drugi plan ili ubijaju.....

Pocev od cara Lazara, pa preko Draze Mihajlovica, pa do Seselja, Arkana, Mladica....

Sve te licnosti su LUZERI I GUBITNICI koji nista dobro Srbima nikada nisu doneli...

Ipak, Srbi ih iz nekih neobjasnjivih razloga slave....

Dok one koji su bili mocni (car Dusan), mudri (Vuk Brankovic) snalazljivi (M. Obrenovic) ...guraju u drugi plan...

O cemu se tu radi? :think:

Па зато што се ми Срби хвалимо својим трагедијама и губицима, вечито смо мученици.

Само, лош то наслов. Нису они негативни, Лазар није био. Само су бранили свој народ, али су изгубили, као што си рекао губитници су.

ne razumem zasto pomenu Mladica,mislim da neke stvari ili dobro ne kapiras ili si postavio da smo mi srbi negativci,okreni se malo oko sebe drugar

- - - - - - - - - -

ne razumem zasto pomenu Mladica,mislim da neke stvari ili dobro ne kapiras ili si postavio da smo mi srbi negativci,okreni se malo oko sebe drugar

- - - - - - - - - -

Pa Mladic je ucinio strasnu stvar u Srebrenici koja je ceo svet uzbudila, a Srbe stavila na nivo zlocinackih nacija.

Da li ga zato treba postovati?

Koliko je zasluzio postovanje covek kome sude za ratne zlocine?

Da mu zaboravimo ono sto je izdao petokraku i stavio neke druge simbole na kapu...

Ko takvog PRELETACA moze postovati i zasto?

Veoma je cesta poojava, da ne kazem simptomaticna, da Srbi slave svoje NEGATIVNE junake, a pozitivne guraju u drugi plan ili ubijaju.....

Pocev od cara Lazara, pa preko Draze Mihajlovica, pa do Seselja, Arkana, Mladica....

Sve te licnosti su LUZERI I GUBITNICI koji nista dobro Srbima nikada nisu doneli...

Dok one koji su bili mocni (car Dusan), mudri (Vuk Brankovic) snalazljivi (M. Obrenovic) ...guraju u drugi plan...

Zato što mrze uspešnije od sebe!

Pa Mladic je ucinio strasnu stvar u Srebrenici koja je ceo svet uzbudila, a Srbe stavila na nivo zlocinackih nacija.

Da li ga zato treba postovati?

Koliko je zasluzio postovanje covek kome sude za ratne zlocine?

Da mu zaboravimo ono sto je izdao petokraku i stavio neke druge simbole na kapu...

Ko takvog PRELETACA moze postovati i zasto?
Naser Oric je imao jednu dobru izjavu,znate to je rat,gine se!Zlocini su neminovni,niko ne moze to da kontrolise,ali nije tu jadac,zasto da ne postujem Mladica?Zasto da moja braca po drugoj veri postuju J.Divljaka,Ganica,Aliju,Tudjmana,Celu komandu iz Oluje!Mislim da tvoja izjava ima samo jednu stranu!

Ajde da ti odgovorim . Mada sve vise mislim da ste ti i tebi slicni stvarno malo priglupi .
Naziva srpske nacionalne heroje negativcima , negativni junaci ne olaksava ni malo provokaciju .
Ali admini po ko zna koji put dopustaju ovakvu glupost da prodje .

Mene zanimaju ti kriterijumi po kojima Srbi odredjuju ko su za njih heroji, a ko izdajnici?

Ko formira te kriterijume, oni nisu pali sa neba...

Niti je to spontano...

O tvojoj licnosti i razmisljanju :)

Srbi ne vole nikakve negativne junake. Ti junaci su negativni samo u glavama nacionalnih izdajnika i konvertita. Na primer u glavama jugoslov ena, srposkog porekla, a hrvatske provinijencije. A bogami i srpskih neprijatelja.. što je razumljivo. No to je sasvim druga stvar. Normalno je da turci baš ne vole Karaorđa, ni Austrijanci Živojina mMšića, al to ovde nije tema.

Mene zanimaju ti kriterijumi po kojima Srbi odredjuju ko su za njih heroji, a ko izdajnici?

Ko formira te kriterijume, oni nisu pali sa neba...

Niti je to spontano...
Sigurno ne odredjuje hag :roll: i njemu slicne institucije .
Zdrav razum i nacionalna svest . Ako jedan istorijski lik pobegne sa velikog bojista da bi uspostavio svoju vladavinu , jos ako se uzme u obzir da nije pobegao postojala je sansa cak i za pobedu , takva osoba se ne moze nazvati mudrim nikako . Ista stvar i obrnuto , normalno je da cemo slaviti svoje generale koji su branili narod od ustasa , ali propaganda radi svoje pa su sad ustaski generali slobodni dok se nasi vode kao zlocinci.

U principu pitanje treba da glasi "Zašto Srbi slave one koji su izgubili?" Ne negativne... negativno znači da je neko loš... Niti su ovi prvi bili loši, niti ovi drugi dobri...

A zašto da ne I Grci slave leonidu,,,, a on je istoizgubio. zar ne.

Ni jedan normalan narod ne slavi gubitnike.

Jedno je zrtvovati se svesno (Leonida), drugo je biti tesko porazen (car Lazar)...

Grci slave Leonidinu SVESNU ZRTVU (mogla bi se uporediti sa bitkom majora Gavrilovica protiv austrougara u 1. sv. ratu), a Srbi slave TESKI PORAZ cara Lazara i pogibiju 80% muske populacije u toj borbi, sto nije isto...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back