peti ligament
Buduća legenda
- Poruka
- 41.383
Pogledaj malo bolje po forumu...ili si vidio pa lažeš da nisi.ja jos ne cuh da neki srbin [ili hrvat] kaze da su srbi pravoslavni hrvati.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pogledaj malo bolje po forumu...ili si vidio pa lažeš da nisi.ja jos ne cuh da neki srbin [ili hrvat] kaze da su srbi pravoslavni hrvati.
Ovo boldovano ti je bas onako ...........za bisere![]()
U islam su prelazili samo imucniji Srbi,
jer im je preceno oduzimanjem bogatstva,
ovi siromasni nisu imali sta da izgube,
jer da je zivot bio u pitanju,onda bi verovatno bili svi islamizirani,
a sama ta cinjenica o menjanju vere iz materijalnih interesa,
vec govori o njihovom karakteru
Pogledaj malo bolje po forumu...ili si vidio pa lažeš da nisi.
Samo nam otkrij tajnu,To pitaj SPC, koja je proglasila da su Srbi samo pravoslavci, iako imamo masu dokaza da su se najistaknutiji muslimanski intelektualci smatrali Srbima muslimanima i pisali srpsku rodoljubivu poeziju.
Slično kao sa Srbima katolicima. Kada je jedan Dubrovčanin poslao pismu kralju Aleksandru i u pismu naveo da je Srbin katolik, kralj Aleksandar mu je odgovorio da je on (Aleksandar) pravoslavni Hrvat iz Beograda.
Desilo se jugoslovenstvo, koje i nije bilo baš tako pogubno, imali smo veliku šansu da "osvestimo" muslimane 1991. da se nismo ponašali hegemonistički. Bošnjaci su sad svakako poseban narod, i to treba poštovati. Neprirodno bi bilo kad bi ti muslimani (koji su doživeli Srebrenicu) odjednom sebe proglasili Srbima islamske vere.
Jednostavno, ratovali smo jedni protiv drugih, te rane su neizlečive.
Ja tom BOŠNJAČKOM narodu želim sreću i uspeh, oni nisu Srbi (više). Oni ne mogu da budu Srbi, zbog zločina počinjenim od strane VRS nad njima.
Nas nisu interesovali ljudi, već teritorije. Da smo muslimanima rekli 1991.: priznajte srpski jezik kao zvanični jezik BiH i priznajte da ste podnarod Srpskog naroda, dobićete celu nezavisnu BiH. Ali ne, nacionaliste je zanimala samo teritorija, a ljude ko šiša. Zapravo nacionalisti su želeli da unište muslimane.
Ne planiram sada da tražim, ali ako negdje ponovo naletim javiću ti.nisam video. ali ako si to negde porcitao, daj mi link ka tom postu. ja ovih gde se pise da su svi srbi, ali druge veroispovesti citam svakog dana
prvo, to prisvanje svega sa ovih prostora da je srpsko dosadilo svima. a rezultat se vidi. ja jos ne cuh da neki srbin [ili hrvat] kaze da su srbi pravoslavni hrvati. po istoj logici na koju se ti pozivas.
Ne planiram sada da tražim, ali ako negdje ponovo naletim javiću ti.
Ali to su korisnici tipa udariga, pici itd.
Što se tiče samih Muslimana (Bošnjaka...), Srbi imaju više nego dovoljno razloga da tvrde da smo isti narod, samo različite vjere.
A sve kao posledica turčenja...a valjda si toliko upoznat, pa sada nećeš negirati turčenje.
Sad si poceo da mesas babe i zabe...ali nema veze...cinjenica je da je vecina muslimana na ovim nasim prostorima srpskog porekla i ja tebe ne krivim sto je neki tvoj cukun-cukun deda promenio veru i sto je neki njegov sin dobrovoljno ili pod turskom prisilom ubijao i palio sve sto je srpsko...da li do tvog malog mozga moze nekako da dopre da ja tebe licno,ne krivim zbog toga...tebe krivim zato sto pokusavas da sve krivice svalis na nas i nase pretke koji nisu promenili veru!
Ma jok,nego da te pitam koji nastavak na prezime dodaju ovi iz Sarajeva recimo?Ti to onako samo se zapises ili ...?

To sam procitala na vise mesta,kad opet naletim na to stavicu izvoreOdakle tebi ova ideja? Siromashniji znachi nisu imali shta da izgube sem porodice i svog zivota jel? Prelazili su i imucniji i siromashni. I to se deshavalo u onim krajevima gde su Turci maltretirali tamoshnje stanovnishtvo. Oni nisu to svuda radili. Negde su se samo dogovarali sa Srbima. Nije lako odreci se hriscanstva toga si valjda svesna. Bilo je idiota koju su svoju veru prodali za pare,ali u manjini. E sad zamisli koja muka treba da natera nekog siromashnog Srbina da promeni veru uzevsi u obzir da pored porodice nju jedino i ima i da mu nishta drugo ostalo nije nego da se moli Bogu za bolje dane.
Ako je to tebi kako kazes sve normalno,meni je normalno da su neki bosnjaci nekada bili srbi, ili hrvati, ili... isto tako neki hrvati su bili srbi, neki srbi su bili hrvati, neki mozda i rumuni pre jednog stoleca...
ja imam prijatelja koji je musliman, ali stric mu je katolik. i sve se to desavalo pre par decenija. stri mu otisao u hravtsku, ozenio se i...
recimo da si u pravu, nisi, ali tu ne vredi troditi reci. reci mi zasto zelis nekoga naterati da se izjasnjava kao srbi muslimanske ispovesti, ako to on ne zeli ni pod razno?? to je veoma bitno. moj cukun deda je promenio veru, isto kao i tvoj, da li bi ti zeleo da neko sada trazi od tebe da se vratis toj veri??? ja ne krivim ni tebe ni tvoje pretke sto su promenili veru, njihov izbor, ali te krivim sto ti pokusavas na silu naterati nekoga da misli to sto ti mislis. a to nije niti fer, a ni moguce... da ne kazem da to ne bih nikome preporucio. znas li da se i danas desava, i to veoma cesto da ljudi menjaju veru. i sto bi to tebi smetalo, taj ko to uradi sigurno ima svoje razloge, a ja ne vidim da ih tebi mora objasnjavati, ili meni.
Ako je to tebi kako kazes sve normalno,
pretpostavljam da bi bilo moguce da i ti iz nekih razloga
posle nekog izvesnog vremena ne budes Albanac,
nego recimo Srbin ili Hrvat,
ili sam nesto pogresno razumela
Da si pazljivo procitao moj uvodni post a ne samo naslov teme video bi da ja ne zelim nikoga na bilo sta da nateram i da sam samo postavio pitanje...zasto muslimani beze od istine o svom poreklu!Nigde nisam ni napisao da muslimani opet treba da promene veru...samo sam pitao zasto beze od istine o svojim korenima...i nigde nisam napisao da zelim nekog da nateram da se izjasnjava kao Srbin muslimanske veroispovesti...samo sam pitao,zasto Srbi mulimanske veroispovesti beze od istine!A da li ti mozda negiras da postoje Srbi muslimanske vere!I sta su muslimani u Raskoj...Turci nisu sigurno,nisu ni Hrvati,nisu ni Bosnjaci...pa sta su onda oni da nisu mozda marsovci muslimanske veroispovesti?I sta su muslimani u Bosni...Tito je bio cudo od vere je napravio narodnost,samo da bi udario pecat na ono sto su jos Turci zapoceli i da bi Srbima zario noz u srce do kraja!

Ima slicna tema na Istoriji....------> http://forum.krstarica.com/threads/287006
Nisam znao!Pa sto je postavi na istoriji( i ako ima logike) ipak se radi i o politici jer su muslimani na ovim prostorima cisto politicko pitanje sa istorijskim cinjenicama!Hajde ako hoces,vidi sa moderatorima na istoriji da prebace temu na politiku i da je onda ovi na politici spoje sa ovom!

da ja ne bih trosio reci, procitaj ovaj post jos jednom, upotrebi i mali i veliki mozak, mozda shvatis da ti nikoga ne "teras" samo se "pitas".... vajda hriscanska briga o ljudima![]()
pa jeste tema pripada i politici i istoriji...pa hteo sam ja, da je postavim na pdf Politika ali moderator bi je sigurno premestijo na istoriju...ali sta cu ja kad malo zaobilazite na istoriju...![]()
nikad ne reci nikad.
ps. ja verujem da necu, ali zasto to ne bi moja deca, odu negde u belom svetu i nakon par decenija...