Зашто Спавамо?

(ако си ти мислила на оно што сам ја мислио, онда си беозбразна!! :hahaha:)

МА, шалим се, наравно, ...мислио сам: Како можеш бити тако сигурна да је ово све сан? Прво се чудим да мислиш да је све ово сан, а онда се још више чудим твојој сигурности? Би ли ти сметало да изнесеш све то мало детаљније?
Хвала.

vec sam gore napisala da ovde nadoknadjujem svoju potrebu za snovima... ja sam izabrala da vas sanjam... ponekad vas upoznam u reali i onda napravim poredjenje koliko ste verni svojim likovima... ponekad vas tumachim shta znachite...:p ali ono shto je najlepshe kod ove vrste sanjanja jeste shto kontrolishem svoje snove, nisam im prepushtena, vec mogu da prekinem san koji je prestao da bude zanimljiv ili smeshan, uplovim u neki drugi, treci, ili da se vratim u realu ako nishta drugo... ovde zato nema ruznih i teshkih snova... sem ako chovek zaboravi da zapravo sanja...;)

Све што има мозак мора да спава. Неки могу дуже да остану без спавања, неки краће, неки морају дуже да спавају од других...варира од једнике до јединке. Али, спавати се мора.

Дакле, физички одмор, сам није довољан. Мора да се затворе очи, де се оде у несвест и проведе преко 5 сати дневно (у просеку!) да би се имао нормалан живот.

Иначе, услед недостатка сна перцепирање ослаби, концентрација се губи, способност размишљања и доношења закључака такође попушта...

Шта се то обнавља док спавамо? Физичка снага није (она се може обнављати простим одмарањем, без спавања).
Докле је наука стигла са објашњењем спавања? Не само код човека, већ све што има мозак. Значи одговор се налази у мозгу.

Шта мислите?
Mašina kad se pregrije mora da se ohladi. Isto je sa mozgom. Mozak je mašina! :D

samo nisi ushao duboko u bunar svoje svesti , pa je lakshe da to nazovesh nesvest.... svesni smo samo receptori ne zele ili nisu u mogucnosti u svakom trenu to da registruju /priznaju/
negiranje je blazeni osecaj.. a spavanje daje taj akomoditet blazenstva.
Izgleda da rad voljnog nervnog sistema troši mnogo više energije nego što troši autogeni koji je, kao pozadina, u nekom stanju hibernacije. Zato dolazi do pregrijavanja mašine. A da mašina ne bi pregorela neophodno je da se ohladi. To je inteligentni dizajn. :lol:

vec sam gore napisala da ovde nadoknadjujem svoju potrebu za snovima... ja sam izabrala da vas sanjam... ponekad vas upoznam u reali i onda napravim poredjenje koliko ste verni svojim likovima... ponekad vas tumachim shta znachite...:p ali ono shto je najlepshe kod ove vrste sanjanja jeste shto kontrolishem svoje snove, nisam im prepushtena, vec mogu da prekinem san koji je prestao da bude zanimljiv ili smeshan, uplovim u neki drugi, treci, ili da se vratim u realu ako nishta drugo... ovde zato nema ruznih i teshkih snova... sem ako chovek zaboravi da zapravo sanja...;)

Хеј, то је веома интересантно!!

Back