Zasto smo navikli da se ne ljutimo kad se neko ljuti neopravdano?

egz:dia..vit

Obećava
Banovan
Poruka
81
Svi mi nismo sasvim normalni, ludi smo pomalo - neka bude da je tako, a i jeste vjerovatno. Mozda se taj naljutio sto je lud pomalo - neka bude da je tako, ali nije vjerovatno, nego mozda a ne vjerovatno, a mi danas umjesto i toga vjerovatno, a treba mozda (jos manje), uzimamo "sigurno". E pa nema, nego treba da se ljutite kad je neko na vas ljut (a ne psuje vas i to) a nema opravdanje da se ljuti, pa i ako je zato sto je lud pomalo - jer sto me briga je li mi neko otkinuo glavu zato sto je lud pomalo ili pomalo vise ili zato sto je zao kada mi je otkinuo glavu? Briga me, ali otkinucu je i ja njemu...

Svi mi nismo sasvim normalni, ludi smo pomalo - neka bude da je tako, a i jeste vjerovatno. Mozda se taj naljutio sto je lud pomalo - neka bude da je tako, ali nije vjerovatno, nego mozda a ne vjerovatno, a mi danas umjesto i toga vjerovatno, a treba mozda (jos manje), uzimamo "sigurno". E pa nema, nego treba da se ljutite kad je neko na vas ljut (a ne psuje vas i to) a nema opravdanje da se ljuti, pa i ako je zato sto je lud pomalo - jer sto me briga je li mi neko otkinuo glavu zato sto je lud pomalo ili pomalo vise ili zato sto je zao kada mi je otkinuo glavu? Briga me, ali otkinucu je i ja njemu...

Citam nekoliko puta i sve kao skontala sam ...pa opet procitam i sve manje razumem. Verovatno je pored ludila i glupoca:lol:

Za blistave umove koji od svog odbljeska ne mogu da vide rijeci srpskog jezika na temi jasno, posto vidim da nisu svi shvatili: radi se o tome sto se skoro niko ne ljuti kada vidi da se neko na njega neopravdano (a to znaci: izmisljajuci sulude razloge da bude ljut) naljutio. Ako je iz ludila (suludih razloga) neopravdano ljut, zar ne treba da nam bude isto kao da je namjerno htio da se bez razloga naljuti (pa je obmanuo sebe da ima razlog, ako je to moguce, a zamislmo da jeste) jer mu odgovara to da si ti nesto kriv, sto znaci: da te manje/vise mrzi neopravdano. Ja sad kazem: obicno kad se neko neopravdano ljuti kazemo da je zato sto "ne shvata da nemam razloga" - glup je ili lud, odnosno nije savrseno pametan ili normalan, ili univerzalno opravdanje koje ne mogu da podnesem da cujem "bio je pijan" - ali zar nije svejedno, kad se ljuti on na mene neopravdano, ima da se ljutim i ja na njega... pa bio pijan, glup ili lud sto se ljuti.

Poslednja izmena:
Ne bih rekla da se niko ne ljuti kada vidi da se neko na njega neopravdano ljuti.
Najčešće ide ona varijanta ..... kako možeš zbog toga da budeš ljut-ljuta e sada si ti mene svojom neopravdanom ljutnjom naljutio i tako .....
Ovo im valjda dodje kao lakša varijanta umesto da rasprave zašto dolazi do svega toga i tako reše stvar.
Do ljutnje ne dolazi jedino kada ti uopšte nije stalo do suprotne strane pa te onda i ne zanima da li je ljut-ljuta i zbog čega.

Ne bih rekla da se niko ne ljuti kada vidi da se neko na njega neopravdano ljuti.
Najčešće ide ona varijanta ..... kako možeš zbog toga da budeš ljut-ljuta e sada si ti mene svojom neopravdanom ljutnjom naljutio i tako .....
Ovo im valjda dodje kao lakša varijanta umesto da rasprave zašto dolazi do svega toga i tako reše stvar.
Do ljutnje ne dolazi jedino kada ti uopšte nije stalo do suprotne strane pa te onda i ne zanima da li je ljut-ljuta i zbog čega.
Ako ga ubijediš da tu nisi pogriješio, on se neće ljutit na to više, al će se naljutit na nešto drugo na što opet nema razloga...

aj je ovaj nadrobio
scratch_one-s_head.gif

Back