Zasto smo budale?

"Pametan covek uci na tudjim greskama, a budala uci na svojim!"

Zasto smo onda budale?

Čak sam jednom mamu pitala Kako je to mislio onaj od koga je potekla ova poslovica ... mislim da ni jedno nije tačno ..možemo kupiti, slušati iskustva drugih, kao što možemo izvlačiti zaključke iz vlastitog iskustva ... ali ljudi se ne mijenjaju ..kako smo rješavali probleme u djetinjstvu, rješavat ćemo i kasnije...karakter se ne mijenja u suštini ... u životu uvijek ima više opcije od dvije ...odbacivanjem jedne samo se suočavamo sa sledećom ...

Ni zbog jedne greške ne treba sebe smatrati budalom.

One nas čine živima.

Koi moy će mi život bez grešaka?

I kako bih znao šta je slano da nisam jeo so?

I kako bih znao šta je griža savesti da nisam zgrešio?

I kako bih znao šta je život da nisam živeo?

Gledajući u druge i strahujući da ne budem budala?

Kaže ko?

Ja, eto, nisam.

Mada sam bila, i mada jesam učila na greškama, svojim i, na sreću mnogo više: tuđim. Neko gore reče: teško je učit na greškama koje su tuđe.

Zašto bi?

Glagol videti, i glagol gledati. Mnoga se budala porodila jer nije pravila razliku.

Gledaj i uči. Ne verujem u lično iskustvo po svaku cenu, pogotovo ne kad se tiče (ove) teme. Gledati druge, može biti sav nauk koji vam treba.

A tek što je urnebesno. :mrgreen:

"Pametan covek uci na tudjim greskama, a budala uci na svojim!"
jebbiga rodi se budala, a kad napravis neku gresku koju ne mozes da isparvis od nje nemas sta ni da naucis i onda napravis neku drugu koja nije uopste slicna toj, pazis da nepravis one koje su nepopravljive, a nekad i ovu mozes da popravis, a neko ima vise neko manje srece, pameti, ..., i sve ti je to zivot nekad pogledas nije nista nekad vidis mozda i nije prazan, ...
znaci dragi brate....

Postoje ljudi koji nauče nešto na jednoj svojoj grešci,postoje oni koji srljaju zauvek..to je prosto stvar toga koliko neko ima mozga!Ako ponoviš istu grešku sto puta onda to ili voliš da radiš ili si totalna budala!:per:

Back